Željo je ponovo na sceni

Корисников грб
Mexes87
Youth Team Coach
Поруке: 102
Придружен: 01 Мар 2011, 20:56
Место: Grocka
Has thanked: 11 times
Been thanked: 88 times
Status: Није на вези

Željo je ponovo na sceni

Порука од Mexes87 »

Put me vodi u FK Željezničar
Слика

Nakon neuspelih pokušaja da se zadržim u nekom klubu malo duže, odlučio sam da malo pauziram. Isuviše je turbulentan period iza mene. Zadnja dva kluba koja sam vodio, Loznica i Sloboda Užice su ostvarili odlične rezultate. Razlog odlaska je taj da predsednici nisu delili iste ciljeve samnom. Ne mogu da radim u klubu koji nema takmičarskih ambicija, već se sve svodi samo na prodaju igrača.

Poučen iskustvom, odlučio sam da prestanem da radim. Do novog izazova. Seo sam sa porodicom i otišao na Jahorinu na skijanje. Inače ja ne skijam, ali zbog njih idem. I tu se dešavaju neke zanimljive stvari...

Слика

Dok se klinci skijaju, ja prošetam, sidjem do hotela na kafu, resetujem mozak po prelepoj planini. Telefon ni ne palim, ne želim da me remete pozivi. Čitam novine i vidim da se za vikend igra derbi Željezničar - Sarajevo. Inače ja u svakoj zemlji imam klub koji mi je omiljeni. U Bosni izuzetno volim i poštujem Želju. Rešen da odem da odgledam utakmicu, kupio sam kartu. Igra se na Grbavici, a ja sam uzeo kartu u loži. Kad već idem, volim lepo na miru da pogledam utakmicu.
Слика

Stadion pun, neki poseban smek ima ova sredina. Svi očekuju dobar fudbal. Bacio sam oko na sastave, poznajem dosta igrača. Na papiru, Sarajevo deluje kao jači tim. U loži do mene neka poznata lica, Safet Sušić legenda Jugoslovenskog fudbala. Tu je i Robnin Van Persi koji je došao da pogleda neke igrače.

Слика

Srdačno smo se pozdravili i ispričali pre utakmice. Bio je oduševljen da me vidi. U nastavku lože sreo sam se sa mojim velikim prijateljem Zdravkom Mamićem koji boravi u BIH zbog presude koju ima iz Hrvatske. Svi koji su čitali moje ranije priče, znaju u kakvim smo odnosima Zdravko i ja...
-Pa ne mogu vjerovat koga vidim. Bok Ive moj dobri, pa kak si mi stari? oduševljeno će Mamić.
-Pa gde si ćale, drago mi je da te vidim.
-Sedi si do mene, gledat ćemo zajedno derbi. Navijamo za plave?
-Pa naravno, uvek!

:fanman:

Слика

Željo je razbio Sarajevo, a vođa te pobede je bio Marin Galić koji je dao dva gola.
Nakon utakmice, Zdravko i ja smo otišli do restorana na večeru gde su nam se pridružili i sportski direktor Želje Elvir Rahimić i nekoliko prijatelja i menadžera. Uz ćevape i luk Elvir mi je rekao da želi da napravi od Želje ozbiljan projekat, a da su mu za to potrebni ljudi kao što je Zdravko Mamić i na primer ja. Bio sam oduševljen što me vidi tu, jer sam tu osetio nešto što do sada nisam u klubovima u kojima sam radio, a to je šampionski put! :winner:

U razilaženju u hodniku Zdravko Mamić se obratio Rahimiću:
Pun pogodak bi ti bio ovaj momak!

Слика

Rekao sam da bi mogli da se nadjemo sutra, kada su i strasti nakon velike pobede malo smirenije i da o svemu potanko popričamo...

Ko zna, možda i bude nešto od dogovora... :punker:
Корисников грб
Mexes87
Youth Team Coach

Pregovor je dogovor?

Порука од Mexes87 »

Слика

,,Ko bi reko, čuda da se dese,
pa Miljacka mostove odnese..."

Sutradan smo otišli na piće, Rahimić, Mamić, predsendnik skupštine Edin Cernica i ja.
Na moje oči i uši je ponuđeno Zdravku Mamiću da postane direktor FK Željezničar. Zdravko nije želeo da pristane na javnu funkciju s obzirom da ima proces koji ima i da ne može da putuje i obavlja poslove van granica BIH. Ali je ima izuzetnu tezu.
Znate kak dečki, moramo se ugledat malo na klubove iz regiona. Borac igra četvrtfinale Lige Konferencija Zrinjski godinama unazad igra evropska takmičenja. Ljudi su zagrizli, uzeli i neki kredit, uložili u ekipe i to im se samo vraća. Za to vreme uzimaju i trofeje. Željo titulu nije video od dve tisuće i dvanaeste godine. Ja sam vam pojasnio da ne mogu da uđem u klub zvanično. Nezvanično mogu da uložim pet milijuna eura u klub za godinu dana. A sledeće godine još pet. Nakon toga, bi to vraćali kroz procente od prodaje igrača. Naravno, meni se ne žuri. Možete mi to vratit u narednih 10 godina. A vama sam na raspolaganju za sve što vam treba danonoćno. Ja sam u mirovni. Mogu biti savetnik, pogotovo kada su tranferi u pitanju.
Maminja su prihvatili oberučke, pa je usledio i razgovor samnom. Ponudili su mi odrešene ruke u izboru igrača kao i usku povezanost sa Zdravkom Mamićem. Sa njim nije lako raditi da se razumemo, ali ono što obeća to će uraditi. Za početak Rahimić me je upoznao sa ekipom:

Слика

Za početak rećiću ti o igračima od kojih najviše očekujemo nešto, kao i na kojim pozicijama bi trebalo da se pojačamo... Na golu imamo Muftića. Talentovan golman od koga mnogo očekujemo.

Слика

Na štoperskim pozicijama tandem je Kosorić - Cocalić. Nešto kao Bonući i Kjelini u Juventusu. Dugo igraju zajedno i jako dobro se dopunjuju. Mana im je brzina, ali zato se jako dobro razumeju. Dobri su u duelu i u skok igri.

Слика

Na desnom beku imamo neumornog Marina Galića. Momak koji koji uvek igra srcem za Želju.

Слика

U sredini imamo Harisa Hajdarevića i Nedima Mekića. Sličan tip igrača koji su neumorni. Hajdarević donosi više kreativnosti u igri.

Слика

Za završnicu su zaduženi Benjamin Šehić, Armin Hodžić i Sulejman Krpić. To su vredniji igrači tima. U timu imamo još dva veterana koji su skloni povredama - Semira Štilića i Samira Berkića. Mlađe momke, Hamzu Gasala, Andriju Drlja, Amara Drinu, Sedada Subašića i Benjamina Križevca.

-To nisu neki talenti. - Primetio je Mamić

JA: Dakle koliko ja vidim ovde fali dosta igrača. Rezervni golman, levi i desni bek, stoper, vezni, krila... Biće puno posla za nas. Pritom idemo na pripreme. Koliko sam razumeo novac će stizati u tranšama, tako da u ovom prvom prelaznom roku nećemo moći baš da dovedemo neke jače igrače. Predlažem da odmah krenemo da radimo,

:knight:

Rahimić je odmah bio konkretan. Predložio je nekoliko imena koja igraju u ligi BIH. Ja sam za to vreme obavio razgovor sa nekoliko igrača iz Superlige Srbije. A Zdravko se bacio na pronalazeženje vunderkida koji će nam pored dobrih partija garantovati i dobru naplatu u kasnijem periodu.

Ja sam skoknuo do Beograda, seo sa Andjusom, starom protuvom na kafu i potražio pomoć za dovođenje igrača.
Kreće se po kuloarima, a odnedavno se angažovao na ,,Areni sport,,. Daje tamo neke prognoze pa ga sprda pola Srbije. On mi kaže to je dobro za gledanost. Često namerno maši prognoze. Pozvali smo zajedno neke klubove i doveli nekoliko pravih igrača...

Goran Vukliš iskusni golman (35)

Слика

Potrebna mi je zamena za Muftu (Vedada Muftića prim. aut). A oduvek sam voleo iskusne golmane.

Safet Sivšić iskusni levi bek (29)

Слика

Dobio sam uverenje od Rahimića da je dobar igrač da se premosti do leta. Stabilan je i ne gubi se u igri da ode napred pa da ga nema nazad. Zna koliko može i za ovaj stepen takmičenja je dobar.

Emir Azemović štoper iz Kolubare, pozajmica (23)

Слика

Na scenu stupa Rahimić, i dovodi dva igrača iz lige BIH.

Huso Karjašević (25) univerzalac

Слика

Omar Pršeš (27) vezni iz Veleža
Legenda BIH lige

Слика

Po preporuci Rahimića doveden je još jedan igrač. Reč je oniverzalcu koji može da igra na veznim pozicijama kao i na desnom beku. Iz Domžala nam je došao igrač na pozajmicu.

Nermin Hodžić (28)

Слика

Dalje na scenu stupa Zdravko Mamić. Kao neko ko zna dobro da proceni kvalitet mladog igrača, prepustili su mu u klubu da odabere mlade igrače sa velikim potencijalom i talentom. Najpre je doveo igrača iz Senegala koji ima 18 godina i već dva nastupa za seniorsku reprezentaciju Senegala.

Alassan Faye (18) vezni
Odlikuje ga fizička snaga i duel igra.

Слика

Ivek brat moj, doveo sam ti momka kakvog nećeš videti u prvoj ligi BIH. Da sam u Dinamu doveo bih ga direkt tamo. Ovo će vredit mnogo, moramo ga isforsirati i istrpit malo, ali mislim da će biti bitan faktor u ekipi... Rekao je Maminjo

On je takođe imao puno udela u sledeća dva transfera. Ideja je bila moja da ih dovedemo, kao i realizacija jer poznajem ljude u Srbiji. Tako sam u Partizanu stupio u kontakt sa Ivicom Ilijevim koji je na izlaznim vratima iz Partizana. Navodno se neka nova uprava mota oko kluba i preti da ove sada otera. U tom haosu, a na Mamićev amin da se radi o dobrom igraču, pozajmio sam veznoh sa mogućnošću preče kupovine.

Mateja Stjepanović (18) vezni igrač

Слика

U istom danu smo otišli kod Galeta Obradovića u Čukarički i kupili igrača koji je ujedno i najskuplje pojačanje u ovom prelaznom roku za sada.

Uroš Miladinović (18) levo krilo

Слика

Za mene je ovaj prelazni rok priveden kraju. Zadovoljan sam igračkim kadrom. Mislim da smo napravili respektabilan sastav. Miks iskusnih, prekaljenih igrača i mladih talenata. Predsednik je rekao da je cilj da budemo u top 5 ekipa u ligi.
Zdravko Mamić, nezvanični direktor kluba, u nezvaničnom razgovoru mi je rekao da bi mogli glat da napadnemo da igramo Evropu. U obzir smo uzeli da Sarajevo, Zrinjski i Borac imaju formirane ekipe koji godinama irgaju. Mi smo novi u toj priči, ali sa ovim sastavom mislim da možemo mnogo.

Predsednik kluba mi je ponudio neke igrače koje sam na prvu odbio. Mislim da to nije kalibar za nas. Ponudio mi je Karamarka, Stipo Markovića, Haruna Karića i Radovca. Od onih koji mi se čine interesantnim, a da mi je on ponudio su Amer Hiroš, Martin Mirčevski i Radović... Videćemo, otom-potom.

Za kraj nas je pomenuo Dejan Anđus u emisiji na Areni Sport.

Слика
Da se sklonimo malo sa teme Zvezde i Partizana i da proširimo vidike malo na region.
Crnogorska liga je komedija, nemamo sada vremena da se bavimo time, namestene utakmice i smesni pušteni golovi.
Hrvatska liga, fenomenalna. Hajduk se ponovo bori za trofej, RIjeka tu preti, ali mislim da će Dinamo da ih očetka ponovo sve. Vidim Osijek tamo pun station stalno.
Slovenačka liga raste zbog ovog ćelafuta Čeferina, koji glumi mangupa po Beogradskom asvaltu. Gde mu dovode starlete u 3 ujutro znam dobro šta vam govorim. Dakle taj advokatčić iz Slovenije pravi tamo meku i medinu. To je nezapamćeno šta čovek radi. A malo-malo je kod nas. Haranguje na prijemima.
Bosanska liga, raste. I to raste kao nijedna druga u zadnje vreme. Obratite pažnju na tu ligu. Imamo ova tri tima Zrinjski, Borac i Sarajevo. I pojavljuje se sada i Želja. Obratite pažnju na njih i neću dalje da vam govorim, a znam zašto vam pričam. Veoma sam upućen kada su dešavanja u Željezničaru u pitanju.
Hvala vam što ste bili uz nas i u zdravlje.
:warrior:

Корисников грб
Mexes87
Youth Team Coach

Nastavak 2.

Порука од Mexes87 »

Слика

Prvi nakon 12 kola!

FK Željezničar je na prvom mestu nakon 12 odigranih kola. Ocena je da su pogođena pojačanja. Svaki od novajlija je dao doprinos u ovim rezultatima.

Idemo na utakmicu sa FK Sarajevo. Derbi koji se odigrao već u 2. kolu, jula meseca na stadionu Grbavica.

Слика

Željezničar - Sarajevo
2 - 0

Armin Hodžić i Sulejman Krpić su postigli golove u derbiju.
Marin Galić je bio igrač utakmice. Ovaj derbi je najavio već u startu sezone da smo na pravom putu. Disciplinovana i čvrsta igra. Nekolicina veterana vode celu priču, Krpić, Cocalić, Sivšić, Kosorić, Armin Hodžić. Na startu prvenstva povredio se Mufta (Vedad Muftić prim. aut.). Njega je zamenio sjajni Vukliš.
Nekoliko mladih igrača se ustalilo u timu i imaju veliku ulogu u uspesima kluba, Faye, Miladinović, Hajdarević...

Sledeća od bitnijih utakmica bila je poraz od Posušja na Mokrom Dolcu.

Слика

Posušje - Željezničar
1 - 0

Došli su naši navijači u velikom broju, čak njih 500. I sve je spremno bilo za pobedu našeg tima.
Sulejman Krpić i Armin Hodžić su bili tragičari ove utakmice. Krpa je promašio nekoliko zicera za naš tim, a Hodža je čak uspeo da promaši i penal. Posušje je delovalo uglavnom iz kontranapada, te na taj način je postignut i jedini gol na meču. :headhurt:

Usledile su dve pobede... :punker:

Željezničar - Velež
2 - 0

Protivnika je otvorio Edin Cocalić nebeskim skokom i golom glavom već u 14. minutu.

Слика

Tačku na pobedu je stavio Hodža u 82. minutu iz jedanaesterca.

Слика

Poslednja utakmica vredna pomena je utakmica protiv Zrinjskog na stadionu ,,Pod bijelim bregom".

Слика

Zrinjski - Željezničar
1 - 2

Слика

Slaba posećenost na utakmici zbog nevremena koje je tog dan bilo u više navrata. Zdravko Mamić se nije dao iznenaditi. Kišobran i polako na utakmicu.

Слика

Nakon tekme u razgovoru sa Rahimom i Maminjom smo zaključili da smo odlično pripremili utakmicu. Huso Karjašević je leteo po terenu. Takvim igračima prija kada je mokro i klizavo, nisko težište, a temeljan. :boxer:

Sve u svemu da ne ureknemo, ide nam dobro. Ma sta dobro ide nam neočekivano dobro. Nisam ja znao šta da očekujem, ipak nova liga, novi ljudi, tri entiteta, različiti svet. Sve u svemu lako je se navići na Bosnu i na Sarajevo. Ćevapi, baklava, dobra kafa, živ grad, dobar humor...
Posle 12 kola tabela izgleda ovako:

Слика

Evo malo pogleda i na svlačionicu, možete videti koliko je ko igrao, šta je ko od golova, asistencija postigao. Takodje možete videti i kako su ocenjeni igrači.

Слика

Konferencija Zdravko Mamić...

Слика
Da li je iko očekivao da će Željo biti prvi posle 12 kola? Pa nije, ali ovaj tim ljudi radi fenomenalne stvari. Znate li za koliko smo novaca doveli sve ove igrače koji sada već vrede 3 puta više? Ja ću vam reć, za sitne novce su dovedeni. A to je uradio TATA (Zdravko Mamić).

Pitanje: Da li ste novac koji ste navodno dali klubu pre toga dobro oprali ili je to i dalje prljav novac?

Слика
Slušaj ti si jedna đukela i jedan mućki provokator. To si ti. Nabijem te na ***** i tebe i onog ko te to naučio. I što od mene sada radiš ovde šou i predstavu da ja ispadnem nekakav prostak i nekakva seljačina. A to ste radili dok sam bio u Dinamu, a evo sada i ovde. Ali nećete me isprovocirat da vam kažem još svašta nešto. Živio Željezničar i cela BIH!!!
To je to za ovih 12 kola... Pišite, reagujte ako vam se dopada da nastavim dalje da pišem.
Lepo je, ako se čita :rockon:
Корисников грб
Mexes87
Youth Team Coach

Nastavak 3.

Порука од Mexes87 »

Željo je u modi...

Слика

Prodaja dresova je enormno porasla u ovoj godini. Narod je prepoznao da je možda baš ova godina ta. I dok smo prvoplasirani na tabeli na polusezoni, navijači pomažu naš budžet kupovinom opreme i dresova. Da dobro ste pročitali.

Željezničar je jesenji šampion prvenstva!

Ivan IM
Bila je ovo jako turbulentna polusezona. Dosta smo igrača doveli, sa dosta njih se i rastali. Novi ljudi u klubu, pa i ja sa mojim specifičnim sistemom igre. Ja sam prezadovoljan uradjenim.
Ne volim kada se ja bavim statitstikom i analitikom, ali dok ne obezbedimo sredstva za trenera specijalistu koji će se samo time baviti, ispričaću vam ja neke pojedinosti.
Počeli smo sezonu sa dva malo sporija štopera Cocalić i Kosorić. Morao sam zbog toga da korigujem igru jer smo krenuli sa lošim rezultatima. Video sam probleme u igri pa ćemo u zimskom prelaznom roku potražiti igrače na nekim pozicijama. Povredio se Mufta... I to brutalni prelom noge. Završio je sezonu. Moraćemo i golmana da dovedemo.
Sve je to fudbal... Čestitam momcima na uradjenom do sada, ali ide teži deo sezone...
Miladinović i Faye vunderkidovi evropskih razmera...

Imaju ova dva momka veliku ulogu u našem timu. Zdravko Mamić je pogodio sve što je rekao u internom razgovoru samnom.

Слика
Ova dvojica su strašni nogometaši. Pogodili smo s njima samo tako. Dobro si ih ukomponirao u tim. Ovaj mali Miladinović, dečko više voli asistirat nego postić gol. A Faye je mrga. Kako se on koka u sredini igrališta pa to je za ne poverovat. A ima 18 godina. Sad bih ga prebacio u Dinamo da mogu. Kakav talent.

Sarajevo kao glavni rival u borbi za titulu

Слика

FK Sarajevo, gradski i decenijski rival FK Željezničara igra odličnu sezonu. Na drugom su mestu u ligi na polusezoni. Imaju sjajne igrače na čelu sa Gulijašvilijem, Šeberčićem, Šćukom, Avdijom Vršaljevićem, Marinom Aničićem, Musa Muhamed, Ziljkić, Renan Oliveira, Hamza Čataković, Asmir Suljić i mnogi drugi. Vodi ih Mirza Varešanović, lisac koji voli da spomene Želju i nas u klubu u ciničnom tonu.

Слика
Znao sam šta me čeka ovdje, ali poziv FK Sarajevo nisam mogao odbiti. Nisam pričao o finansijama, jedini cilj mi je bio pomoći. To je moj klub, odavde sam krenuo u bijeli svijet. Uvijek ću biti na raspolaganju klubu. Vratili smo FK Sarajevo tamo gdje pripada i nadam se da ćemo izboriti plasman na evropsku scenu i na šampionski kolosek. Inače prićam nedavno sa kolegama, milioneri iz komšiluka, pa mora se i bolji fudbal igrati sa tim parama... Mada kad su prljave pare, prljav je i fudbal koji igraju.
Ovaj intervju me je dodatno motivisao da radimo još jače. Smeta mu poraz u prvom delu sezone od 2:0. Navodno penal koji je mangupski dosuđen nama. Bacili smo se na posao oko dovođenja igrača za prolećni deo prvenstva. Seo sam sa svojim stručnim štabom kako bi definisali šta tražimo i da krenemo u potražnju.

Слика

Od pomoćnika, Hasanagić mi je insistirao da dovedemo golmana jer je Vukliš rovit dosta da gura sam polusezonu koja može biti istorijska. A Vedad Muftić je povređen do kraja sezone.
Rahimić mi je kukao kako trebamo da dovedemo brže štopere, kao da ja ne znam da su naši spori. Ali se jednog pravila držim koje mi je moj stari trener govorio:
Ja kad uparim dva štopera... Pa to ne bih ni za živu glavu menjao.
:cheers:
Tandem Kosorić - Cocalić neopisivo podseća na tandem Bonući - Kjelini.
Kosora dobra duga lopta i tabadžija, Cocala ume da iznese i pametno igra.
Moja je želja bila da dovedemo desnog beka koji može da igra i levog. Marin Galić mi je prvi izbor desno, ali mi se ne sviđa kako igra Sivšić levo. Dosta je neodgovoran u igri.
U sve se uključio Zdravko Mamić sa pričom da je pronašao veznog u Obali Slonovače, te da je pravo pojačanje, ako uspeju da mu reše papire.

Слика

Landry (22) - vezni igrač - pitbul

Od samog početka pregovora, problem je bio neka kafanska tuča koja se desila u Abidžanu i zbog koje mu možda preti zatvor. Ostavio sam Zdravku da se time bavi.

Слика

Cheikh Sidibe (24) - levi i desni bek

Ovog igrača sam ja lično tražio. Trebao je da pređe u HJK Helsinki, ali smo bili konkretniji sa ponudom. Posedujem određene veze na Skandinaviji pa sam znao za taj mogući transfer. Odlikuje ga odlična leva noga, brzina i timski rad.

Rahimić se pozabavio potragom golmana koji bi mogao dobro da zameni Muftu i Vukliša.
U Južnoj Americi je pronašao pojačanje.

Слика

Ivan Arboleda (27) - golman 185cm

Brz, okretan i lucidan golman koji može svašta da odbrani, ali ponekad i kiksne. Često koristi bacanje rukom kako bi pokrenuo kontranapad.

Na pripreme se išlo u Tursku.

Слика

Слика

Prošle su manje više dobro. Lendri je pokazao da je veliko pojačanje, Arboleda i Sidibe takodje. Bićemo jači u nastavku.

Usledio je povratak u Sarajevo. Spremali smo se za derbi sa FK Sarajevo u drugom kolu nastavka. Kobni momenat za Landry-a je bila svadja i tuča u kafiću na Baščaršiji. Naime sin Mirze Varešanovića - Dal Varešanović isprovocirao je Lendrija i ovaj ga je nekoliko puta udario u glavu. Pošto je bio na uslovnoj iz Abidžana, dobio je pola godine zabrane igranja fudbala... Vest koja je bila šok za sve nas.

Слика

Dal Varešanović zbog polomljenog nosa u tuči će igrati derbi sa maskom na licu!!!

Zdravko Mamić je imao svoj komentar na ovaj događaj...

Слика
Pa kaj ja vama više da pričam kada se ovo dešava u nogometu. Taj Mirza Varešanović je ljubomoran na dobre stvari koje se dogadjaju Željezničaru i šalje svog sina, provokatora mućkog da provocira čoveka koji je na uslovnoj.
To je kao da mene sada neko da si za pravo da me isprovocira da zakoračim u Hrvatsku, a zna se da me čeka zatvor kada tamo odem. Pa što nije mene došao isprovocirat nego ono dete... Eno ga plače u sobi dva dana. A taj mali provokator nije svestan ako zaigra protiv njega šta ga u igri čeka. Landry je pitbul od koga nema bežanja. A to je osetio po nosu. I nek si zahvali tati što je lomio nos.
Слика

Sarajevo - Željezničar
2 - 1

Слика

Mirza Varešanović:

Слика
...pa ne može meni Zdravko Mamić da dodje ovde i da misli da će pobediti. Nema na Koševu da slavi. Optužbe je izneo, gledaćemo se na sudu. A što se utakmice tiče, odučili smo plave od fudbala. Ovako se igra derbi i to je put za ubuduće...
Ivan IM - izjava:

Слика
Utakmica je bila prava prvenstvena. Jedan veliki derbi, ovaj put je završen pobedom Sarajeva.
Nismo bili na nivou od prošle godine. Prosto povrede i okolnosti su učinile da ne budu svi igrači na raspolaganju.
Čestitam ekipi Sarajeva, a mi idemo dalje. Znamo naše ciljeve.
Rezultati u međuvremenu:

Слика

Слика

Situacija je sledeća.
Dva kola pre kraja prvenstva nalazimo se na prvoj poziciji. Iza nas Sarajevo sa 4 boda manje.
Mi igramo predposlednje kolo sa FK Zrinjski u Mostaru i poslednje kolo na Grbavici sa FK Sarajevo. Čeka nas uzbudljiva nedelja. Matematički Sarajevo može do titule. Zrinjski se bori sa Posušjem za Evropu i biće maksimalno nabrijan.

Rahimić nije bio optimista povodom te utakmice sa Zrinjskim:

Слика
Plašim se ovog duela. Toliko povređenih igrača, suspednovanih. Fali nam Faye, Sidibe, Krpa, Hodža, Subašić... A borba je za titulu. U sredu i finale kupa igramo sa Sarajevom. Pa opet derbi možda i za titulu.
Слика

Bilbija rešio derbi - Zrinjski je u Evropi...

Слика

Ivan IM:
Kratko bih. Da je dobro, nije dobro. Čekaju nas dve teške utakmice, dva derbija i dva trofeja u igri.
Uradiću sve, ali sve za pobede...
:warrior:

Корисников грб
dark warrior™
Assistant Manager
Поруке: 930
Придружен: 30 Сеп 2011, 07:36
Место: Tetovo, Makedonija
Klub koji vodite: Partizan FK
Formacija: 3-4-3
Steam: b.sinisa
Has thanked: 3 times
Been thanked: 143 times
Контакт:

Re: Željo je ponovo na sceni

Порука од dark warrior™ »

Samo napred druze ali previse slike stavljas koje su pregoleme, i tesko je za pracenje i za citanje teksta, ako mozes samo to skockaj u jednoj il dve slike ovako je previse dugacko :ole:
Корисников грб
Mexes87
Youth Team Coach

Nastavak 4.

Порука од Mexes87 »

Nastavak 4.

Željezničar je ŠAMPION
BIH!!!

Слика

U zanimljivoj završnici Željezničar je osvojio duplu krunu. Kolo pred kraj, nakon poraza Želje od Zrinjskog, taman kada se mislilo da Sarajevo stiže na bod razlike - Sarajevo je takođe izgubilo i derbi su čekali sa nedostižnih 4 boda razlike u poslednjem kolu u korist Želje. Pobedila ih je ekipa Borca sa 3 - 2. Inače postoji verzija priče da je pola sata nakon poraza od Zrinjskog viđen Zdravko Mamić svlačionici Borca i sumnja se da je nosio premije za pobedu.

Слика
To je legitimno, ako ja želim počastit dečke za dobru igru, to je moja stvar i niko me neće sprečit da radim sa mojim novcem šta ja želim. Na kraju smo osvojili duplu krunu. Ko je smeo na to da se kladi s početka sezone? Nitko naravno. Očekuju nas kvalifikacije za ligu prvaka, prelazni rok kakav dolikuje šampionu zemlje. Bit će i odlazaka svakako. Trebamo rekonstruirat trenerski kadar. Dečki sad odlaze na odmor, a za nas koji vodimo tek kreće posao...
Inače dupla kruna nije pala sa neba. Sarajevo je bilo indisponirano nakon poraza od Borca i izgubili na penalima od naše desetkovane ekipe. Evo i osvrta na sezonu:

Слика
Слика
Слика
Слика
Слика
Слика
Слика
Слика
Слика
Слика
Слика

Pilo se do zore te večeri kada smo osvojili sve...

Слика

Odmorili smo 7 dana nakon duge i iscrpne sezone. Moj stručni štab i ja smo se vratili svojim obavezama. Igrači su imali još 8 dana odmora, ali mi smo morali da održimo sastanak. Na tom sastanku sam se odrekao nekoliko trenera iz naše omladinske škole, kao i neke trenere koji nisu baš najbolje radili posao. Otpustili smo i dva skauta. Vreme je bilo da se i tu napravi remont.

Doveo sam 4 nova trenera, analitičara i dva skauta.
Predsenik je angažovao i direktora kluba kao i tehničkog direktora kako bi nam svima olakšao rad.

Najpoznatiji od dovedenih je Luka Jevtović, analitičar sa RTS.

Слика

Luka nam je predočio taktičke vrline i mane našeg tima:
Ako uzmemo u obzir da smo čitavu sezonu igrali preko ova dva igrača,
logično je da na tim pozicijama moramo imati i adekvatne zamene.
Na primer, mislim da moramo da smanjimo i broj stranaca...
Trajala bi ta priča u nedogled da ga nisam prekinuo...
Naglasio sam da je to poenta priče i da moramo da dovedemo neke domaće igrače koji mogu da naprave razliku.
Rahimić je naveo spisak igrača koji po njegovom misljenju mogu da doprinesu igri, a da su domaći igrači.
Od 16 igrača koji bi mogli da dodju, ja sam realizovao 3 igrača:

Marijan Ćavar (25) vezni
Fudbaler kojeg jako cenim. Može da pokrije mnogo pozicija na terenu.
Слика

Adnan Kovačević (29) stameni štoper iz Ferencvaroša
Pouzdan štoper koji je nekada igrao uspešno za Sarajevo. Posle ovog transfera ugrožena mu je bezbednost u gradu.
Слика

Đorđe Pantelić (23) desno krilo
Dolazi iz Veleža, ima domaći pasoš i jako mi se svideo tokom sezone, očekujem da bljesne.
Слика

Tokom pauze sam skoknuo i do Beograda. Video sam se sa starim prijateljima Andjusom, Saletom Jankovićem, Boškom Đurovskim. Pričali smo o sezoni, dogadjajima koji su se odvijali. Svako od njih se složio da bi voleo da ima personu kakav je Zdravko Mamić uz sebe.

Anđus mi je u jednom navratu rekao kako bih trebao da brinem o tome da ekipa ne izgubi identitet. Govorio je o trofejnoj istoriji, šmeku koji je nosio FK Željezničar.

Слика
Dakle moraš da paziš o svemu. Pre svega to je klub koji okuplja mnogo ljudi oko sebe. Različitih kako bih rekao uverenja, verovanja, ideja...
Multikulturalan je.
Predlažem da vratiš, ako ima nekog igrača koji će i publiku da oduševi. Ajde doveo si ova tri igrača iskreno ne znam ih, verujem da su dobri. Poznavajući tebe.
Ali trebaš i nekog zvučnog. Probaj...
Ja bih voleo da dovedem Džeka, Višću, Šabanadžovića... Ali prosto to je neizvodljivo.
Morao sam da potražim realnije rešenje, a da bude u korist još boljeg odziva gledalaca.

Vedran Kjoševski (28) golman
Igrač koji je obeležio skoriju istoriju Željezničara.
Слика

Za sada ovo izgleda jako dobro. Konsultovao sam se sa mojim stručnim štabom i došli smo do zaključka da imamo dosta stranaca. Nećemo moći tako kroz ligu. Moraćemo da se odreknemo nekih...
  • Ivan Arboleda je otišao u Deportivo Pereiru

Stjepanović iz Partizana što je bio na pozajmici nije otkupljen. Previsoko obeštećenje, a stigao je Ćavar, tu je i Lendry, Hajdarević, Pršeš...

Usledio je i razgovor sa Rahimićem i Mamićem.
Ive, moram ti reći da imam ponudu za naš klub. Dinamo želi da kupi Faye-a.
Pa znam Zdravko ali smo pričali da je on projekat kluba. Kako sada da ga pustim da ode?
Znam Ivek sve. Razumem tvoj ugao gledanja. Ali pogle, Željezničar neće moći naplatit za ovog igrača mnogo novaca. Prosto ova liga je za klasu slabija od Hrvatske i nećeš dobiti punu cenu. A znaš i to kakav je ugovor napravljen sa njim. 30% bivšem klubu ide, ističe mu ugovor na leto. Znaš i sam pod kojim smo uvjetima njega doveli.
Dobro da skratimo. Šta Dinamo nudi?
Dva milijuna eura i 10% od sledeće prodaje. I da ostane prva dva kola Lige Šampiona. Mislim da je pošteno iako nisam više tamo.
Ajde ovako, 1.300.000,00e zatim 10% od naredne prodaje i jedan igrač, a znaš koji u zamenu. Pričali smo o njemu...

pristali su :shy:

Niko Galešić (22) - štoper
Ovo mi je trebalo...
Слика

Ispočetka sam mislio da ćemo olako izgubiti igrača, ali smo ispali majstori pregovora.
Rekao sam Zdravku da mi treba i lucidni prednji vezni igrač - neka prava 10-ka.
Razleteo se Zdravko i našao pojačanje koje je pre dve godine hteo u Dinamo.

Yassin Fekir (26) - prednji vezni i krilne pozicije
Rođeni brat Nabila Fekira. Poseduje sličan način igranja. Kažu da je i talentovaniji bio od brata, ali da je Nabil više radio.
Слика

Слика

Na izvlačenju za Ligu Šampiona izvukli smo ekipu Lincolna sa Giblartara.
Iskreno sam se i ja obradovao ovom protivniku. Lepa mala zemlja, a ekipa dosta slabija od naše po svim parametrima.

Sastav:
Слика

Kanonada na Grbavici...
11 gola na utakmici nije nikada viđeno na Grbavici. Dominirao je Miladinović sa 5 gola i jednom asistencijom. Talenat kakav se ne viđa često. I u drugoj utakmici smo ih isprašili.
Слика

Toliko je bio upečatljiv na toj utakmici Uroš Miladinović da je selektor Srbije Dragan Stojković Piksi
došao da ga gleda.

Слика

Na sledećem izvlačenju izvukli smo komšije - UTA Arad, šampiona Rumunije.

СликаСлика

Pobeda kod kuće 1-0 golom Sule Krpića.
U gostima poraz od 3-2 i prolaz nakon boljeg izvođenja penala. Golove postigli u regularnom delu Krpić i Armin Hodžić.

Na sledećem izvlačenju izvučen je niko drugi nego Dinamo.

Слика
I to vam je život dragi moji... Sada moram navijati protiv svog Dinama.
A pre nekoliko nedelja sam ih pojačao Fayeom.
Rekao sam mojima u klubu, kad ne mogu ić u Zagreb, neću ni na Grbavici gledat. Ostaću kod kuće.
Želim sreću Željezničaru u tom duelu.
Razumeo sam Maminja. Ipak je to njegova kuća bila mnogo godina.
Spremio sam ekipu, Spremio i neka iznenađenja

СликаСлика

Imao je Dinamo inicijativu u prvih 25minuta.
Kao da se naša ekipa uplašila velikog protivnika.
Ključni trenutak utakmice se desio u 33. minutu igre kada je Bruno Petković uleteo sa dve noge u kapitena Kosorića.
Da nije skočio otkinuo bi mu noge. Sudija ni žuti karton nije dao. Izbila je frka na terenu gde su dva kartona dobili oba štopera Kosorić i Galešić (bivši igrač Dinama koji je želeo da se dokaže). Nakon toga je ekipa krenula da igra hrabro.
U 36. minutu Sidibe je ubacio loptu koju je Sula Krpić glavom zakucao u mrežu Livakovića.
Ispostavilo se da je to bio i konačni rezultat.

Za kraj Dejan Anđus...

Слика
Vidite kako Bog to sve kreira. Dakle Zdrvko Mamić je bio u onom klubu, sad je u ovom. Dalje oba tima su plave boje. Dalje on proda Fayea pre izvlačenja i dozvoli Fayeu da ostane dva kola u timu. Dakle Linkoln i UTA Arad.
Ugovor je glasio na ta dva kola.
On ode u Dinamo - sutra izvlačenje Željezničar - Dinamo.
Galešić grejao klupu Šutalu i Burdinu, a sad im drži čas odbrane. Realno Željo sa Cocalićem i Kosorićem, dva čoveka koji ne mogu da stignu mene igraju protiv Dinama.
Galešić se ubi da stigne sve.
Sulejman Krpić koji je igrao u Dinamu i tamo ponikao im postiže gol za pobedu. Nikada pravu šansu nije dobio. Zato sam ja i rekao svom prijatelju koji vodi državu da će Željo da pobedi Dinamo.
U Zagrebu ne znam. Ali za ovo sam znao.
Pratite nas i dalje...

djordje mourinho
Newgen
Поруке: 1
Придружен: 18 Апр 2025, 10:43

Re: Željo je ponovo na sceni

Порука од djordje mourinho »

Hahaahah odusevljen sam ovom pricom :fanman:
Пошаљи Одговор