Football Manager 2015 - Diskusija

Sve o FM15
Корисников грб
Jackint
First Team Coach
Поруке: 490
Придружен: 27 Сеп 2014, 11:18
Место: Jugoslavija
Has thanked: 7 times
Been thanked: 3 times
Status: Није на вези

Порука од Jackint »

Zna li neko šta je ovdje problem.Stavim da se prikažu samo igrači koje je moguće dovesti na pozajmicu i u filters stavim realistic transfers i onda kad hoću nekoga da dovedem na pozajmicu nema te opcije??
Слика
Слика
IN ARSENE WE TRUST!!!
Корисников грб
bubi.ue
World Class Manager
Поруке: 8508
Придружен: 22 Дец 2010, 15:02
Место: Užice / Novi Sad

Порука од bubi.ue »

Ne možeš da tražiš pozajmicu van prelaznog roka.
Корисников грб
DS_RS
World Class Manager
Поруке: 5579
Придружен: 20 Јан 2011, 11:34
Место: BL
Контакт:

Порука од DS_RS »

Znaci dve najgore opcije koje su ubacili ono da popricas sa igracem da ga nagovoris da pregovara kad posaljes ponudu za njega i ono da tim iz kog kupujes placa dio njegove plate kad predje u tvoj klub, ni jedna bukvalno ne radi :nasty:
Корисников грб
zele
SFM Hall Of Fame
Поруке: 14189
Придружен: 05 Нов 2011, 22:57
Место: Лазарево

Порука од zele »

Apsolutni debilizam. I onaj private chat što su izbacili, sad ispada da ti ne možeš da pričaš s tvojim igračem, pa mamu mu J***m trenira lik svaki dan u klubu, treba da imam opciju da mogu da razgovaram s njim, pa ma koliko bio nesrećan ili ljut.
Milo Lompar: "Taj argument ima više slojeva, od kojih je njegov najdublji sloj da je izuzetno glup."

Bajka o Barnetu
Корисников грб
DS_RS
World Class Manager
Поруке: 5579
Придружен: 20 Јан 2011, 11:34
Место: BL
Контакт:

Порука од DS_RS »

A svaku novu opciju testiraju kad ubace i ja bi bas volio da vidim dal im je ijednom radilo nesto od ovog gore sto sam naveo
Последње учитавање од DS_RS дана 19 Мај 2015, 17:26, учитано 1 пут укупно.
lošMI
Newgen
Поруке: 13
Придружен: 23 Окт 2014, 15:35
Место: NS
Been thanked: 1 time

Порука од lošMI »

Uradi verify game cache na steam-u, trebalo bi da pomogne. Ako ipak to ne pomogne, obriši gom player.
Корисников грб
Jackint
First Team Coach

Порука од Jackint »

evo radi sad :xD:
IN ARSENE WE TRUST!!!
Корисников грб
parnivaljak
First Team Coach
Поруке: 418
Придружен: 12 Дец 2014, 14:08
Место: Beograd

Порука од parnivaljak »

zele пише:Apsolutni debilizam. I onaj private chat što su izbacili, sad ispada da ti ne možeš da pričaš s tvojim igračem, pa mamu mu J***m trenira lik svaki dan u klubu, treba da imam opciju da mogu da razgovaram s njim, pa ma koliko bio nesrećan ili ljut.
DS_RS пише:A svaku novu opciju testiraju kad ubace i ja bi bas volio da vidim dal im je ijednom radilo ovog gore sto sam naveo

Apsolutno ste u pravu obojica

Prajvat čet je "nerfovan" koliko se sećam zbog toga što si u nekim ranijim FM izdanjima mogao da zakucaš moral igrača za superb, i da mu u rekordnom roku uđeš na favourite staff listu. Drugim rečima, ljudi su zloupotrebljavali tu opciju do besvesti.

Onda se neko setio da od toga napavi "važan privatni čet". Dakle, podrazumeva se da ti komuniciraš sa igračima na svakodnevnom nivou, i to nije eksplicitno prikazano u igri, a prajvat čet je postao poseban, značajan razgovor - opcija da se obratiš igraču u vezi nečeg krupnog.

To je po mom mišljenju u redu, čak možda i bolje i realističnije, samo kada bi, što DS_RS kaže - radilo. Ja otprilike znam kako igra "razmišlja", pa znam na šta treba da kliknem da bih dobio povoljan ishod razgovora. Naravno, taj odabir ima nekog logičko-parametarskog smisla, ali često izgleda vrlo nelogično nama igračima. Rešenje je dvojako. Sa jedne strane, SI treba da radi na tome da su parametri koji se proveravaju pri ovakvim diskusijama odgovarajući i dinamički, a sa druge strane, igrači treba igru malo više da shvate kao role-play. Pod time mislim npr. da imaju poštovanja prema zvezdama iako su van svog vrhunca (npr. da ne budeu preoštri prema Rio Ferdinandu iako je omatorio i postao slabo upotrebljiv), ili da imaju obzira prema ambicijama mladih igrača (jeste u interesu Anderlehta da ima odlične mlade igrače, ali ne moguda ne pustim igrača koji ima PA 196 u veći klub). Na SI-u je da ohrabri takav način igre.
Корисников грб
Gagi
SFM Hall Of Fame
Поруке: 12107
Придружен: 12 Апр 2011, 10:09
Место: Heimaey
Has thanked: 4 times
Been thanked: 29 times

Порука од Gagi »

Jackint пише:Zna li neko kako da ovo popravim.Kad uđem na yt ne vidim kako se zove klip dok ne kliknem na njega...
Slika
Slika
Ovo je FM deo, takva pitanja se ne postavljaju ovde.

Poseti ovu temu

Код: Изаберите све

https://serbian-fm.net/mali-problemi-i-pitanja-vt4142,260.htm
Корисников грб
Orthodox
Ćale s' Bagdale
Поруке: 18983
Придружен: 24 Окт 2010, 00:36
Место: Kruševac
Klub koji vodite: Napredak
Formacija: 5-4-1 WB
Steam: OrthodoxSFM
Has thanked: 250 times
Been thanked: 263 times
Контакт:

Порука од Orthodox »

DS_RS пише:Znaci dve najgore opcije koje su ubacili ono da popricas sa igracem da ga nagovoris da pregovara kad posaljes ponudu za njega
A obicno ako razgovaras pre ponude , njega apsolutno ne zanima nista od ponudjenog. Bas bezveze stavljeno.
Корисников грб
Tomas
Manager
Поруке: 1159
Придружен: 05 Авг 2011, 13:31
Has thanked: 58 times

Порука од Tomas »

Na ovom menadzeru dug kluba uopste ne utice na finansije, odigrao sam sa Parmom jednu sezonu, zavrsio na 12. mestu, klub duguje 90 i nesto miliona, a meni budzet na pocetku druge sezone 22 miliona, valjda ce na sledecem menadzeru ovo malo srediti. Sada razmisljam da li da uopste nastavim sa igrom.
mikoexclusive
First Team Coach
Поруке: 266
Придружен: 07 Апр 2013, 19:29
Место: Rudo

Порука од mikoexclusive »

Ma, jebo finansije! Mene slomiše ove povrede igrača. Evo me na pola sezone i konstantno mi je 40% igrača povređeno. Jedva sastavljam tim.
Корисников грб
Jackint
First Team Coach

Порука од Jackint »

Uvijek kad neko dobije crveni stavim Fine 1 week, i uvijek mi kažu da neko ko se ponaša gorE, nije kažnjen.Kako ja da znam ko je to?
Слика
IN ARSENE WE TRUST!!!
Корисников грб
Gagi
SFM Hall Of Fame
Поруке: 12107
Придружен: 12 Апр 2011, 10:09
Место: Heimaey
Has thanked: 4 times

Порука од Gagi »

Možda Kosčielnom piše pod concerns, mada je to mala verovatnoća. Za dva žuta upozorenje, za direktan crveni 2 weeks fine i nikad nećeš imati problema.

Povrede nikako nisu problem na ovom peču. Ali nikako.
Tomas пише:Na ovom menadzeru dug kluba uopste ne utice na finansije, odigrao sam sa Parmom jednu sezonu, zavrsio na 12. mestu, klub duguje 90 i nesto miliona, a meni budzet na pocetku druge sezone 22 miliona, valjda ce na sledecem menadzeru ovo malo srediti. Sada razmisljam da li da uopste nastavim sa igrom.
To mi ne zvuči kao problem. Man Utd duguje skoro milijardu eura, pa posluju bez ikakvih problema. Skoro pa ne postoji klub koji ne duguje i svake god je sve veće ludilo na transfer pijaci. Možeš ti da duguješ 100m, ali ti te pare vraćaš u ratama, uglavnom na xx godina, plus igraš Seriju A gde je dobra lova od TV prava i sponzora. Kada legnu te pare, tebi i balans bude dobar. Zdrav balans - dobar budžet. Da vodiš velški TNS i da duguješ 2 miliona, bez sponzora i keša od TV prava tvoj balans bi otišao u penis, sa njim i transfer revenue i ostao bi bez budžeta sve dok ne staneš na noge posle neke vrhunske prodaje ili plasmana u LŠ. Ovako, kada đuskaš u Italiji, sve je lakše i ne treba da čudi toliki budžet.
Последње учитавање од Gagi дана 24 Мај 2015, 12:25, учитано 1 пут укупно.
Корисников грб
zele
SFM Hall Of Fame
Поруке: 14189
Придружен: 05 Нов 2011, 22:57
Место: Лазарево

Порука од zele »

Слика

Da li neko zna neki skin gde ima JSL scoreboard i arenasport logo?
Milo Lompar: "Taj argument ima više slojeva, od kojih je njegov najdublji sloj da je izuzetno glup."

Bajka o Barnetu
batakpudla
Newgen
Поруке: 10
Придружен: 25 Мај 2015, 16:02

Порука од batakpudla »

Поздрав људи! Неко ме се сећа, већина вероватно не, али у сваком случају ја видим неке познате никове овде :)

Од пуцања старог форума и раковачког трактористе нисам нити био присутан на ФМ форумима нити сам играо ФМ, али ето после толико година нешто ме је вукло да поново кренем (народна верзија 15.3.2) и видим да се мноооого ствари изменило од пре 6, 7 година (а можда и више).

Упознавао сам се мало са игром како кроз њу тако кроз туторијале, али и даље када кренем да играм видим колико нумем :xD: Али без обзира, привлачи ме за сада само играње са Партизаном и домаћа лига. За почетак имам два питања:

1. Да ли постоји могућност да се откупи/промени клаузула којом клуб не узима 100% од трансфера због агента (конкретан случај Андрија Живковић)?

2. Које лиге/нације/регионе/континенте, поред лиге коју играте, штиклирате када почињете игру? Ја много волим микроменаџмент, скаутинг и налажење квалитетних јевтиних играча/особља и волео бих да нађем неки добар однос велике базе и брзине игре. Иначе користим увек Huge базу за почетак. Па ето ако може неки савет око овога.

Ето то је то за почетак, и велике похвале форумашима за графичко улепшавање игре, тј. за прављење слика, грбова, дресова и осталих ситница. На срећу и даље се по том питању ради квалитетно ;)
Последње учитавање од batakpudla дана 29 Мај 2015, 17:41, учитано 1 пут укупно.
Корисников грб
Džajo5
SFM Hall Of Fame
Поруке: 4111
Придружен: 15 Мар 2012, 13:37
Место: Žilina/Padina
Been thanked: 1 time

Порука од Džajo5 »

Poz.

1. Jedino kroz editor se to može promeniti.

2. Ja volim custom bazu, većinom 70-80k igrača. Uvek loadujem ligu koju igram + SRB i ITA. Pored toga i lige petice i eventualno neke ''bliske'' lige toj koju igram.
batakpudla
Newgen
Поруке: 10
Придружен: 25 Мај 2015, 16:02

Порука од batakpudla »

Као view only или playable? И јел постоји некаа разлика између ове две опције?
Последње учитавање од batakpudla дана 29 Мај 2015, 19:38, учитано 1 пут укупно.
Корисников грб
Orthodox
Ćale s' Bagdale
Поруке: 18983
Придружен: 24 Окт 2010, 00:36
Место: Kruševac
Klub koji vodite: Napredak
Formacija: 5-4-1 WB
Steam: OrthodoxSFM
Has thanked: 250 times
Been thanked: 263 times
Контакт:

Порука од Orthodox »

batakpudla пише:И јел постоји некаа разлика између ове две опције?
View only ti je više da rpatiš dešavanja i imas sve igrace ucitane iz te lige ali ne mozes da preuzmes niti jedan tim tamo. Kod druge opcije mozes da sednes na klupu i kluba iz te lige pomenute.
Корисников грб
parnivaljak
First Team Coach
Поруке: 418
Придружен: 12 Дец 2014, 14:08

Порука од parnivaljak »

Ima razlike između Full i View Only, i osim toga što Manda navodi. Verovatno je najvažnija ta što su utakmice (potencijalno) detaljnije simulirane, što dovodi do bitno različitih rezultata, time i razvoja situacije u ostalim ligama, itd, da ne ulazim sada u detalje...

Lično, ako igram u Evropi, uvek selektujem lige petice, obično po dve divizije iz svake, plus samo top divizije iz sledećih po snazi 5-6 evropskih liga. Large databaza, full simuliranje liga petica i polovično ostatka. To je ne preveliki, ali prilično krupan sejv. Meni to ne smeta, jer igram sporo i metodično, a i uvek imam jak procesor, zbog stvari van FM-a.

Doživljaj ovako detaljne igre je bolji, ali nakon nekoliko sezona igra ume prilično da se uspori. Sad, tu moraš da nadješ kompromis između toga koliko metodično želiš da igraš, a koliko dugo želiš da odeš u budućnost...
Пошаљи Одговор

Повратак на “Football Manager 2015”