Valjalo mi je nakon svega posetiti svlacionicu. A u njoj, haos. U pozitivnom smislu. Igraci slusaju muziku, djuskaju, prava moglo bi se reci, balkanska atmosfera. A bas sam bezao od toga. Ujednom trenutku zacutali su i stali mirno. Cudno im je bilo, covek druge boje koze, plave kose, i vidno uplasen, ulazi u svlacionicu. Predsednik me je predstavio, a onda su zatim svi u glas izgovorili SELLAM ALEYKUM, gde sam i ja izgovorio MALEYKUM SELLAM. Bili su frapirani pozitivno mojim odgovorom. Drago mi je zbog toga bilo, vec se neka pozitiva osecala u vazduhu.
U samoj organizaciji to jest strukturi kluba, zatekao sam haos. Tek po nekoliko trenera, i jedan fizio, primorali su me da podhitno pronadjem generalnog menadzera koji ce mi biti zaduzen za dovodjenje trenera skauta fizioterapeuta, i svega ostalog sto je jako potrebno. Iako sam u drugim klubovima praktikovao da sve ja dovodim, odlucio sam se da tu duznost poverim generalnom zbog samog podneblja gde sam se udomio.
S obzirom da sam poprilicno neupucen u podneblje i u same igrace sa ovog kontinenta, resio sam da sa postojecim kadrom zapocnem prvu sezonu. Sto se samih priprema tice, zakazano nam je nekoliko vrhunskih provera gde cu direktno moci da se uverim u snagu tima. 12,16 i 23 jula imamo tri odlicne provere protiv Vit. Setuball-a , Klub Briza i Hanovera.