Juvenino86 пише:Cudna stvar se desava sa regenima, ogroman broj igraca ima isto prezime. Dobijao sam i po pet sest regena sa prezimenom Osia, u spaniji, al ajde ja, ima ih barem po dvojca u svakom omladinskom timu sa spanskog govornog podrucija. Sad ih imam jedno desetak u ovijedu, real ima tri ,barsa pet, bukvalno svaki tim ima nekoliko. Na pretrazi izbacuje skoro hiljadu igraca, da brojao sam i svi su, apsolutno svi regeni, realnih sa tim prezimenom nema.
To je zato što je jedan od developera iz sprdnje napravio da se pojavljuju njegovi prezimenjaci. Bag je vrlo rano uočen i sređen.
markohn22 пише:Npr. ovo što D. navodi, kako su riješili problem sa prevelikim brojem golova, nisu smanjili broj šansi koji se stvara, već su totalno sjebali napadače. Meni su npr. Jović i Šaponjić u jednoj sezoni dali 50 i 30 golova, a onda sam instalirao patch i od tada svaki drugi šut im je u pravcu korner zastavice iako imaju finishing 16.
Pre svega, toplo bih preporučio svim normalnim ljudima da zaobiđu FM u novembru, dok su aktuelne te rane revizije endžina koje omogućavaju 50 golova po sezoni.
Mašite poentu i ti i D. Promašaj je promašaj, da li lopta ode u korner zastavicu ili 3 metara pored gola, ne menja stvar, pošto oba služe da ti pokažu da je u pitanju veliki promašaj.
Zašto je do promašaja došlo, to je pravo pitanje
ako se takvi promašaji ponavljaju, i odgovor na njega će ti reći koje instrukcije treba da koriguješ.
I u stvarnom životu se povremeno dešava da napadači prilikom šuta izbace loptu u (običan) aut. Problem je samo što se to ponavlja.
Šta ima veze što imaju Finishing 16? To je uprošćavanje situacije i svođenje napadača na jedan atribut. Finishing je samo jedan u nizu atributa koji određuju sposobnost igrača da postigne gol.
markohn22 пише:Onda je tu i problem što igrači jednostavno ne slušaju neke taktičke instrukcije, jurim pobjedu u 90+, igram overload i sve ostale instrukcije zbog kojih bi trebao čak i golman da ode u njihov kazneni, a moji štoperi se lagano dodaju na svojoj polovini i čekaju da istekne vrijeme!
Teško mi je da poverujem u to. Čak i ako nemaju kome da dodaju loptu, ne bi smelo da se desi da se lagano dodaju. Ne bih želeo da kažem da ne govoriš istinu, ali ne mogu da poverujem da je stvarno tako.
markohn22 пише:Onda kako odnos kvaliteta timova određuje tok meča. Ja vodim PFC i igram protiv nekih levata iz 4. lige u kupu, ne mogu da se povežu ljudi, onda igram u LŠ protiv Reala i moja ekipa na terenu izgleda kao ovi levati protiv mene.
Postoji 101 razlog zbog koga PFC može da igra slabo protiv levata, a RM protiv PFC.
Na primer, kup nije toliko bitno takmičenje, igrači PFC su isuviše kurčeviti (da izvinete na izrazu

), misle da će rezultat da dođe sam od sebe. Ti isto tako, nisi ni pogledao kako levati igraju, očekuješ ubedljivu pobedu... Sa druge strane, levati igraju utakmicu karijere. Dešavalo se bezbroj puta u stvarnosti. Na primer, kako je Partizan izgledao protiv Šamroka? Kako je Zvezda izgledala protiv Sloge iz Petrovca na Mlavi? Da ne nabrajam dalje i naše i njihove bruke...
markohn22 пише:To nije realan odnos snaga, sve i da jeste Real jači od mene isto toliko koliko sam ja od tih iz 4. lige, ta 2 meča ne mogu da izgledaju isto, jer jer koliko god da su moji igrači lošiji od protivnika oni imaju ocijene sa kojima bi trebali da znaju da povežu 2 pasa na svojoj polovini, kada protivnik čak ne vrši presing na njih, protiv bilo koga pa čak i protiv Reala. Ali ne, kad igram protiv jače ekipe oni izgledaju kao da imaju ocijene baš kao ti 4.-ligaši.
Isto, ali bukvalno isto, važi i u stvarnom životu. Partizan u domaćoj ligi ume tako da samelje protivnika da pomisliš "o čoveče, konačno imamo fenomenalan tim", a onda izađe u Evropu i protiv Bešiktaša ne može na svom terenu da poveže dva pasa.
Ja ne znam šta konkretno nije bilo u redu u tvojoj utakmici. Možda su se igrači usrali (za razliku od levata, koji su protiv tebe bili inspirisani). Možda je Real izmarkirao prave igrače, koji su ključni za igru tvoje ekipe. Možda su te kompletno ispresingovali. Možda vam je bio loš dan. Možda ti je taktika bila neprilagođena protivniku. itd itd itd...
Poenta je da se čovek posle utakmice i nepovoljnog rezultata smiri i kaže "okej, pukli smo, daj da vidim u čemu je problem." Nekada možda i jeste u pitanju FM bulšit, ali iz svog iskustva mogu da kažem da često dok igraš nemaš u vidu gde sve grešiš. A onda, posle nekoliko dana, nedelja, meseci, kada se vratiš na taj sejv i pogledaš šta si radio, kažeš sebi WTF brate, šta mi bi ovo da igram.
Dakle, analiza je ključna za razumevanje problema. To što je malo igrača spremno na taj nivo posvećenosti, to je druga stvar. Mnogi bi, iskreno rečeno, trebalo da se preorijentišu na FMC. No, to je već druga priča...