Uspeli smo da se plasiramo u plej of, na kraju ligaskog dela takmicenja zauzeli smo odlicno 2. mesto i u cetvrtfinalu igramo sa Paganezeom. Vec na polovini drugog dela prvenstva cetiri prvoplasirane ekipe su se izdvojile, tako da se plasman u baraz nije dovodio u pitanje, posto su cetvrtoplasirane ekipe iz druge dve grupe osvojile dosta manje bodova. Kao sto nismo mogli da ispadnemo iz baraza, isto tako nije postojala sansa da se ugrozi prvoplasirana Novara, jedino smo uspeli da se u jednom trenutku priblizimo na 8 bodova zaostatka.
Posto smo bili ekipa sa najvise osvojenih poena od svih koji su se plasirali u plej of, u cetvrtini finala smo imali prednost domaceg terena i zabelezena je rutinska pobeda od 3:0 i obezbedjen je plasman u polufinale gde nas je cekao dvomec sa ekipom Katanzara.
U toku priprema za naredne 2 utakmice, jedan vest nas je pogodila kao grom iz vedra neba, vlasnik kluba je odlucio da se penzionise na kraju sezone zbog izuzetno lose finansijske situacije, dug kluba samo u ovoj sezoni se povecao za skoro 2,5 miliona, sto je verovatno uticalo na moje igrace da odigraju nesto slabije prvu utakmicu u gostima i uz puno srece zabelezen je minimalan poraz 2:1.
Nakon nedelju dana usledio je revans. I dalje je vladala potpuna neizvesnost u pogledu buducnosti kluba, ali smo nekako smogli snage da se posle ranog vodjstva protivnika autogolom Basollija, vratimo u mec i da sa 2 postignuta gola obezbedimo produzetke. Produzeci su poceli sa opreznom igrom sa obe strane, bez prilika sve do 105. minuta kada smo drugim golom kapitena Brighentija poveli sa 3:1 i dogovor je bio da sigurnom igrom na kontra napade privedemo utakmicu kraju. Nazalost vec na samom pocetku drugog produzetka u 109. minutu Ilari smanjuje na 3:2 i rezultat se do kraja nije menjao i finalistu su odlucivali penali. Jedan kiks u cetvrtoj seriji igraca Katanzara i odbrana Battaiole odveli su nas u finale gde nas je cekao Lece.
Pred prvu finalnu utakmicu stigla je prva dobra vest posle skoro mesec dana o buducnosti kluba, neimenovani tajkun iz inostranstva je zainteresovan za kupovinu kluba.
U medjuvremenu sam uspeo da produzim pozajmice skoro sa svim igracima sa kojima sam to i hteo, jedino su me odbili Valzanija i Kirilov. I u finalu smo imali prednost domaceg terena u revansu, tako da smo prvi mec odigrali u gostima i ostvarili sigurnu pobedu od 2:1, iskoristivsi brojcanu prednost od 60. minuta.
Ali zato u revansu su nas sustigle povrede i kartoni, tako da nisam mogao da racunam na petoricu prvotimaca i uz mnogo, mnogo srece i nicega vise uspeli smo da sacuvamo mrezu jednom defanzivnom taktikom. Mec je zavrsen bez pogodaka, iako nas je Lece u potpunosti razbilo igrom i obezbedjen je plasman u Seriju B posle duzeg vremena.
Budzet za narednu sezonu je ostao isti, 111k za transfere, ali je usledilo povecanje budzeta za plate na 83k/w, tako da imam slobodno oko 45k/w, sto bi trebalo da bude dovoljno za par dobrih igraca, jer je maksimalna plata za igrace u Seriji B samo 5,65k nedeljno. Uspeo sam da obezbedim potpis samo jednog igraca za jul, sada moram da cekam ishod kupovine kluba, jer mi je uveden embargo na transfere.