Grigiorossi

Корисников грб
Tomas
Manager
Поруке: 1159
Придружен: 05 Авг 2011, 13:31
Место: Beograd
Has thanked: 58 times
Been thanked: 29 times
Status: Није на вези

Grigiorossi

Порука од Tomas »

Resio sam i ja da se prikljucim druzini u pisanju prica. Sa obzirom na slab kompjuter izbor je pao na klasican sejv i ovaj put sam odlucio da krenem od italijanske trece lige, gde sam izabrao da vodim Kremonese, najvise zbog odlicnih uslova i za treninge i za razvoj mladih igraca (po 3 i po zvezdice).
Слика
Razmlisljao sam da krenem bez ikakvih licenci, ali ipak za prvi ozbiljniji sejv sam krenuo od sredine, kontinentalna C licenca i profesionalni igrac (regionalni nivo):

Слика

A sad malo vise o klubu, osnovan je davne 1903. godine i nije imao previse uspeha u dugoj istoriji. Najbolji period je bio tokom devedesetih godina proslog veka, da bi u sezoni 1995/96 ispali iz prve lige i vise se nisu ni vracali tamo, cak sta vise odmah naredne sezone su ispali i u trecu ligu. Tad nastupa pravi krizni period gde su pocetkom ovog veka 4 sezone proveli u cetvrtoj ligi, nakon cega sledi ekspresan povratak u Seriju B za 2 godine, ali i ispadanje iz iste odmah naredne i vec osam sezona klub tavori u trecem rangu takmicenja. Nijedan ozbiljan trofej nije osvojen u istoriji kluba, sto ce mi biti jedan od glavnih ciljeva za koju godinu, za sada je sto brzi povratak u Seriju A, ocekujem da bi trebalo to da ostvarim za neke 4 sezone, nadam se i brze.

Слика

Zatekao sam solidnu finansijsku situaciju, u plusu smo nesto manje od 1,5 miliona, budzet za transfere je 120k, a za plate oko 42k/w, od cega mi je 4k/w na raspolaganju kao i 70% od transfera. Cilj za ovu sezonu je promocija. Sto se tice trenera uspeo sam na pocetku od uprave da izvucem povecanje broja trenera, ali ipak da bi nekog dodatno angazovao, morao sam da otpustim 2 solidna fizioterapeuta. Od osoblja bi izdvojio hoyd-a Bonavita i asistenta, naseg bivseg reprezentativca Marka Perovica.
Sloba
Global Moderator
Поруке: 11325
Придружен: 26 Окт 2010, 02:43
Место: Београд
Has thanked: 215 times
Been thanked: 58 times

Порука од Sloba »

Bravo za izbor kluba. Prati se :cheers:
Корисников грб
tanke14
Manager
Поруке: 1436
Придружен: 01 Нов 2012, 17:43

Порука од tanke14 »

Ma nabudzi sebi ocene! :xD:

Cepaj samo, pises lepe price :cheers:
Sé un hombre
Корисников грб
Tomas
Manager

Порука од Tomas »

A sad malo vise o igracima koji su tu, imamo verovatno najmladji tim u ligi, ako ne i u celoj Italiji, prosek godina je samo 21. Najbolji igrac i kapiten tima je Brighenti, koga sam jedva uspeo da ubedim da ostane jos ovu sezonu upravo zbog mladih i talentovanih igraca, njegov zamenik je Jadid, kao i 2 igraca koji su tu na pozajmici Basolli i Kirilov:

Слика

Слика

Слика

Слика

Osim njih su od iskusnijih igraca tu jos i Favalli, Giorgi i Palermo.

Klinci koji obecavaju su:

Слика

Слика

Слика

Слика

Слика

Слика

Battaiola i Ciccone su trenutno najveci talenti u klubu i nadam se glavni igraci u buducnosti. Ne verujem da cu dovoditi mnogo pojacanja, meta su mi desni bek, zadnji vezni i plej, eventualno jos jedan stoper.
Sloba
Global Moderator

Порука од Sloba »

Sviđa mi se što svaka karijera ide na neki jedinstveni način. Dobar ti je ovaj UpDate. Pratim dalje. Zanimaju me rezultati. :cheers:
Корисников грб
Tomas
Manager

Порука од Tomas »

Ovih dana nisam imao mnogo vremena za pisanje, a ni za igru posto mi je bila slava, tako da narednih dana ocekujte malo vise izvestaja. U prvom prelaznom roku nas je pojacalo cak 9 igraca, 4 za dzabe, 4 na pozajmice, dok je najskuplje pojacanje stiglo iz Danske i placeno je "cak" 6,5k:

Слика

Слика

Слика

Слика

Слика

Слика

Finansijska situacija i nije bas toliko solidna koliko sam ja mislio na pocetku, uprava me je obavestila da mi je procenat od transfera smanjen na 50%. Iako sam planirao da prodam nekih 5 igraca, nazalost uspeo sam samo jednog, sa nekoliko je raskinuta pozajmica gde smo placali preveliku platu u odnosu na njihov kvalitet, ali to nije vredelo, pazljivo cu pratiti dalji razvoj situacije. Za januar mi je ostalo jos 111k za transfere i 3k/w za plate, bez potrebe necu dovoditi nikog, vec cu pare cuvati za dovodjenje pojacanja na leto po isteku njihovih ugovora.

Слика

Na debiju na klupi u prvom kolu kvalifikacija za kup Italije zabelezili smo ubedljivu pobedu, pred nasim navijacima dobili smo Pjacencu sa 6:2, ali nas je vec u narednom kolu zaustavila Bolonja.

Слика
Корисников грб
Tomas
Manager

Порука од Tomas »

Odlican prvi deo sezone je iza nas, nakon 19 odigranih kola delimo 3. mesto sa ekipom Basana sa 37 osvojenih poena. Novara je na ubedljivom prvom mestu koje jedino donosi direktan plasman u Seriju B i bice vrlo tesko da ih prestignemo, tako da je glavni cilj ostati makar na 4. mestu i obezbediti baraz. Od ove godine je promenjen sistem takmicenja, da ga objasnim za one koji nisu toliko upuceni u njega: postoje 3 grupe trece lige i pobednici svake idu direktno u visi rang, dok timovi od 2. do 4. mesta igraju u barazu po kup sistemu za jos jedno preostalo mesto, sa tim sto najgora 4. ekipa ostaje bez prilike za promociju.

Слика

Kao sto sam i strahovao, finansijska situacija je sve gora i gora, upravo nam je balans otisao u minus, procenat od prodaje je smanjen na mizernih 10%, tako da u obzir dolazi samo neka pozajmica, videcu posto smo Parmina filijala sta oni imaju da mi ponude.
Корисников грб
Tomas
Manager

Порука од Tomas »

Uspeli smo da se plasiramo u plej of, na kraju ligaskog dela takmicenja zauzeli smo odlicno 2. mesto i u cetvrtfinalu igramo sa Paganezeom. Vec na polovini drugog dela prvenstva cetiri prvoplasirane ekipe su se izdvojile, tako da se plasman u baraz nije dovodio u pitanje, posto su cetvrtoplasirane ekipe iz druge dve grupe osvojile dosta manje bodova. Kao sto nismo mogli da ispadnemo iz baraza, isto tako nije postojala sansa da se ugrozi prvoplasirana Novara, jedino smo uspeli da se u jednom trenutku priblizimo na 8 bodova zaostatka.

Слика

Posto smo bili ekipa sa najvise osvojenih poena od svih koji su se plasirali u plej of, u cetvrtini finala smo imali prednost domaceg terena i zabelezena je rutinska pobeda od 3:0 i obezbedjen je plasman u polufinale gde nas je cekao dvomec sa ekipom Katanzara.

Слика

U toku priprema za naredne 2 utakmice, jedan vest nas je pogodila kao grom iz vedra neba, vlasnik kluba je odlucio da se penzionise na kraju sezone zbog izuzetno lose finansijske situacije, dug kluba samo u ovoj sezoni se povecao za skoro 2,5 miliona, sto je verovatno uticalo na moje igrace da odigraju nesto slabije prvu utakmicu u gostima i uz puno srece zabelezen je minimalan poraz 2:1.

Слика

Nakon nedelju dana usledio je revans. I dalje je vladala potpuna neizvesnost u pogledu buducnosti kluba, ali smo nekako smogli snage da se posle ranog vodjstva protivnika autogolom Basollija, vratimo u mec i da sa 2 postignuta gola obezbedimo produzetke. Produzeci su poceli sa opreznom igrom sa obe strane, bez prilika sve do 105. minuta kada smo drugim golom kapitena Brighentija poveli sa 3:1 i dogovor je bio da sigurnom igrom na kontra napade privedemo utakmicu kraju. Nazalost vec na samom pocetku drugog produzetka u 109. minutu Ilari smanjuje na 3:2 i rezultat se do kraja nije menjao i finalistu su odlucivali penali. Jedan kiks u cetvrtoj seriji igraca Katanzara i odbrana Battaiole odveli su nas u finale gde nas je cekao Lece.

Слика

Pred prvu finalnu utakmicu stigla je prva dobra vest posle skoro mesec dana o buducnosti kluba, neimenovani tajkun iz inostranstva je zainteresovan za kupovinu kluba.

Слика

U medjuvremenu sam uspeo da produzim pozajmice skoro sa svim igracima sa kojima sam to i hteo, jedino su me odbili Valzanija i Kirilov. I u finalu smo imali prednost domaceg terena u revansu, tako da smo prvi mec odigrali u gostima i ostvarili sigurnu pobedu od 2:1, iskoristivsi brojcanu prednost od 60. minuta.

Слика

Ali zato u revansu su nas sustigle povrede i kartoni, tako da nisam mogao da racunam na petoricu prvotimaca i uz mnogo, mnogo srece i nicega vise uspeli smo da sacuvamo mrezu jednom defanzivnom taktikom. Mec je zavrsen bez pogodaka, iako nas je Lece u potpunosti razbilo igrom i obezbedjen je plasman u Seriju B posle duzeg vremena. :fanman:

Слика

Budzet za narednu sezonu je ostao isti, 111k za transfere, ali je usledilo povecanje budzeta za plate na 83k/w, tako da imam slobodno oko 45k/w, sto bi trebalo da bude dovoljno za par dobrih igraca, jer je maksimalna plata za igrace u Seriji B samo 5,65k nedeljno. Uspeo sam da obezbedim potpis samo jednog igraca za jul, sada moram da cekam ishod kupovine kluba, jer mi je uveden embargo na transfere.
Корисников грб
tanke14
Manager

Порука од tanke14 »

Al ti je upala sekira u med! Promocija i Tycoon :D
Sé un hombre
Корисников грб
Tomas
Manager

Порука од Tomas »

tanke14 пише:Al ti je upala sekira u med! Promocija i Tycoon :D
Upravo tako, mada mi nije bilo svejedno dok su pregovori bili u toku, nekoliko puta ranije mi se desavalo da pregovori propadnu, cak je i predsednik kluba urgirao da se pregovori sto pre zavrse zbog blokiranih transfera.

Слика

Sa obzirom da nisam imao sta da radim, jer nisam znao sa kojim novcem cu da raspolazem, igrace sam poslao na odmor na mesec dana uz dogovor da je cilj za narednu sezonu opstanak u ligi. I tako je prolazio dan za danom sve do 9. jula kad su stigle predivne vesti, klub je preuzeo Amerikanac Jason Harrison koji je rekao da mu je glavni cilj da klub postane jedan od najvecih u Italiji i Evropi. Da bi to ostvarili za pocetak u klub je ulozio poprilicnu sumu novca, tako da smo sada u plusu fantasticnih 48,5 miliona evra.

Слика

Слика

Nazalost transfer budzet mi je ostao isti, tako da cu morati da se snalazim kako znam i umem, dosta slobodnih igraca je vec potpisalo ugovore sa drugim timovima, videcu ko mi je ostao na raspolaganju, cilj je dovesti makar po jednog igraca u svakoj liniji tima. Jedino sam uspeo da izvucem poboljsanje training i youth facilities, povecanje broja trenera i krenuo sam na kurs za B licencu.

Слика
Корисников грб
Socivar
World Class Manager
Поруке: 4235
Придружен: 08 Јун 2012, 21:47

Порука од Socivar »

Auh, tajkun. Masala. Ima da se trose parice u sledecem prelaznom roku... :ole:
Trust me, i'm the Doctor
Корисников грб
A.Boghossian
Manager
Поруке: 1121
Придружен: 05 Нов 2010, 03:15
Место: Parma, Italy
Been thanked: 1 time
Контакт:

Порука од A.Boghossian »

uuu, kidaj, filijalo tajkunska... :zelenko: alberto cerri, preporuka za pozajmicu iz parme.
buffon, thuram, benarrivo, sensini, cannavaro, fuser, baggio, boghossian, veron, chiesa, crespo
Корисников грб
Tomas
Manager

Порука од Tomas »

A.Boghossian пише:uuu, kidaj, filijalo tajkunska... :zelenko: alberto cerri, preporuka za pozajmicu iz parme.
Hteo sam njega, Prestiu i jos par igraca da dovedem, ali vecina nije zainteresovana da predje kod mene, ali su zato presli u druge timove iz Serije B bez problema, da li je to bag kao i za transfere nisam siguran, jedino sam uspeo Cordaza i Palladina da pozajmim.

Nekako sam uspeo da privedem prelazni rok kraju, kao sto sam vec napomenuo zbog transfer embarga nisam mogao do 9.7. nikog da dovedem, a ne znam ni sam koliko dobrih slobodnih igraca nije htelo da potpise za mene zbog ogranicenja na plate u ligi od 5,65k/w, dok su za druge potpisali do te granice, mozda posto smo tek usli u ligu ili zbog tog glupavog baga. Vecinu pojacanja sam doveo za dzabe, jedino sam mozda i najvece pojacanje, Davida Simaa platio rekordnih 350k.

Слика

Od ostalih pridoslica bi jos izdvojio:

Слика

Слика

Слика

Слика

Слика

Слика

Na kraju mi je jos ostalo 100k za transfere i 10k/w za plate, valjda ce se novi gazda otvoriti malo za januarski prelazni rok, racunam da cu sa ovakvim timom ispuniti glavni cilj i izboriti opstanak, nesto vise od toga je tesko ostvarivo. Inace smo opet izgubili u trecem kolu kvalifikacija za kup Italije, ovaj put od Kjeva, dok smo u seriji B startovali porazom u gostima od Trapanija.
Корисников грб
Tomas
Manager

Порука од Tomas »

Zaboravio sam da postavim ss klinaca, sasvim su solidno napredovali za ovih nesto vise od godinu dana:

Слика

Слика

Слика

Слика

Слика

Battaiola i Ciccone povremeno prave probleme, bune se sto ih ne pustam da predju u jace timove, ali za sada uspevam da ih ubedim da ostanu. Battaiolu trazi Lacio ne srecan je kad odbijem ponudu, mada cim ga vise nece on se smiri, dok sam Cicconeu morao da obecam da cemo sledece sezone izboriti promociju, posto sam odbio ponudu Torina.

I jos malo dobrih vesti, na trecini prvenstva zauzimamo solidno 15. mesto. Gazda je odlucio da me obraduje sa malo para za zimski prelazni rok, tako da cu u januaru raspolagati sa budzetom od 19,25 miliona za transfere i 185k/w za plate (oko 120k mi je trenutno na raspolaganju), jedino sto zbog glupog ogranicenja imam vrlo suzen fond potencijalnih pojacanja. Plan mi je da dovedem jos jednog stopera i jednog napadaca, uz otkup par igraca koji su na pozajmici i eventualno par klinaca.

Слика
Корисников грб
Tomas
Manager

Порука од Tomas »

Nakon prvog dela prvenstva zauzimamo odlicno 12. mesto, posmo smo vezali 3 pobede u zadnja 3 kola, u poslednjoj utakmici smo pobedili Novaru sa 2:0 u gostima iako smo mec zavrsili sa 2 igraca manje, do tada smo se uglavnom setali izmedju 15. i 20. mesta.

Слика

Odmah nakon nove godine usledili su kratki pregovori oko novog ugovora, koji sam bez pogovora potpisao, posto mi je stari isticao na kraju sezone. Posle nesto vise od 6 meseci uspesno sam polozio za B kontinentalnu licencu, A licenca je sledeca.

Слика

Слика

Kao sto sam vec napomenuo u prethodnom izvestaju, prvo sam otkupio ugovore Caputa i Salveminija, posto su bili kod mene na pozajmicama vec godinu i po dana, za rekordnu sumu novca je stigao stoper Meccariello iz Ternane, iako sam prvo hteo da dovedem njegovog klupskog kolegu Masija, a kao podrska Brighentiju iz Varezea je stigao Forte.

Слика

Слика

Od ostalih pojacanja bi jos izdvojio i:

Слика

Слика

Слика

Barlocca sam morao da dovedem jer mi se zadnjeg dana prelaznog roka povredio prvi levi bek Favalli na 10 meseci, a vec sam obezbedio dolazak jednog levog beka za jul, pa nisam hteo da gomilam igrace na jednoj poziciji (kao Zvezda u stvarnosti). Kao sto mozete primetiti vecina pojacanja koje dovodim su Italijani, posto volim da u ekipi imam sto vise domacih igraca. Nadam se da cu sa ovim timom uspesno izboriti opstanak, sve preko toga je cisti dobitak. Ostavio sam cak 11 miliona za transfere za sledecu sezonu, kada ce glavni cilj uz nekoliko novih pojacanja biti promocija u Seriju A.
miksakralj
Newgen
Поруке: 27
Придружен: 21 Мај 2011, 19:33
Место: BGD

Порука од miksakralj »

20 Miliona?!? :droper: :droper:
Корисников грб
tanke14
Manager

Порука од tanke14 »

Pocelo je trosenje novca :ole:
Sé un hombre
Корисников грб
mmladja
World Class Manager
Поруке: 6483
Придружен: 26 Окт 2010, 00:36
Место: Ваљево
Has thanked: 1 time
Been thanked: 11 times

Порука од mmladja »

Како усра човека са тајкуном. :) Мада, у Серији Б ти уопште и нису битне паре. Ионако има неко ограничење плата, а најбоље играче ћеш довести џабе кад им истекне уговор. Јбг, ретко који добар играч који има уговор хоће да дође тамо. Како стојиш са тренинг центром и тим срањима? Имаш каквог доброг регена?
Sloba
Global Moderator

Порука од Sloba »

Imenjače nije još sve izgubljeno. Srećno u nastavku.

Dobro ti ide za sada i odličan tb :D Mada ne znam gde ćeš ga utrošiti.
Корисников грб
Tomas
Manager

Порука од Tomas »

mmladja пише:Како усра човека са тајкуном. :) Мада, у Серији Б ти уопште и нису битне паре. Ионако има неко ограничење плата, а најбоље играче ћеш довести џабе кад им истекне уговор. Јбг, ретко који добар играч који има уговор хоће да дође тамо. Како стојиш са тренинг центром и тим срањима? Имаш каквог доброг регена?
Samo sam jednom uspeo da ih unapredim, videcu da li cu moci na kraju sezone opet, za sada ne mogu. Regeni i nisu neki, vecina ima ca pola zvezdice, sad sam dobio jednog od 1,5 zvezda, mada mi se tehnicke ocene i nesto specijalno ne svidjaju, postavicu ss sutra kad zavrsim sezonu, youth recruitment mi je dosta slab (average), ne mogu nikako da ga poboljsam.
Sloba пише:Imenjače nije još sve izgubljeno. Srećno u nastavku.

Dobro ti ide za sada i odličan tb :D Mada ne znam gde ćeš ga utrošiti.
Upravo to, imam i 110k/w slobodno za plate, jedino mogu da dovodim klince do 21 godine, vecina iskusnijih koji nesto vrede uveliko imaju ili traze prevelike plate za Seriju B. Za sada smo tu negde, ostalo je jos 5 kola do kraja, sve je moguce.
Пошаљи Одговор

Повратак на “Menadzerska soba '15 /Managers Room '15”