Spori igraci...
Spori igraci...
Licno uvek se razocaram kada vodim neku ekipu u kojoj ima dosta igraca koje volim, a oni uvek uprskaju mec. Stoperi ne mogu da jure protivnicke napadace, bekovi krila. Krila ne mogu da pretrce bekove, a napadaci nikako da udju u sansu...
Kako postaviti sistem igre u tim situacijama?
Ja obicno kada igram pravim taktiku za igrace koji mogu da probiju i centriraju, utrce u prazan prostor i izadju 1 na 1 sa golmanom. Najcesce igram 4-4-2 u onom starom engleskom stilu... Ali dok ne dovedem potrebne igrace sta raditi sa postojecim puzevima?
Dakle, sta raditi sa sporim odbranama, napadom i krilima? Kako organizovati ekipu? Koju formaciju birati? Kako PI i OP postaviti?
Kako postaviti sistem igre u tim situacijama?
Ja obicno kada igram pravim taktiku za igrace koji mogu da probiju i centriraju, utrce u prazan prostor i izadju 1 na 1 sa golmanom. Najcesce igram 4-4-2 u onom starom engleskom stilu... Ali dok ne dovedem potrebne igrace sta raditi sa postojecim puzevima?
Dakle, sta raditi sa sporim odbranama, napadom i krilima? Kako organizovati ekipu? Koju formaciju birati? Kako PI i OP postaviti?
Последње учитавање од tanke14 дана 26 Окт 2014, 23:27, учитано 1 пут укупно.
Sé un hombre
- Orthodox
- Ćale s' Bagdale
- Поруке: 18983
- Придружен: 24 Окт 2010, 00:36
- Место: Kruševac
- Klub koji vodite: Napredak
- Formacija: 5-4-1 WB
- Steam: OrthodoxSFM
- Has thanked: 250 times
- Been thanked: 263 times
- Контакт:
- Status: Није на вези
Pa ti si ga sad opsirno odradio ovim postom, tj kao da si rekao da niko nikoga ne moze da pretrci kada je sa tvoje strane ali kada se radi o protivniku onda je on bolji u tim segmentima. Siroka prica ali nije da se slazem sa tobom.
Što se tiče formacije, kad imaš spore pozadi, nabijaj u gol, vuci odbranu pozadi u liniji, zona. Da ne ostavis prostora pozadi nikako, a sto se tice napada i pretrcavanja, licno mislim da je jedan od najvecig bagova (precutanih) crossing po bokovima, jer stalno se desava da krila samaraju po aut liniji, a da se ne vidi kod beka da zeli da uzme tu loptu i onda pravolinijski prati desavanje bez konkretnog pokreta.
Ja inace volim 5-2-3 taktiku koja mi nekako pokriva najveci deo terena st o se tice zone, a opet kod duliranja bocnih igraca, ima odgovora od igraca iz veze koji preuzimaju.

Što se tiče formacije, kad imaš spore pozadi, nabijaj u gol, vuci odbranu pozadi u liniji, zona. Da ne ostavis prostora pozadi nikako, a sto se tice napada i pretrcavanja, licno mislim da je jedan od najvecig bagova (precutanih) crossing po bokovima, jer stalno se desava da krila samaraju po aut liniji, a da se ne vidi kod beka da zeli da uzme tu loptu i onda pravolinijski prati desavanje bez konkretnog pokreta.
Ja inace volim 5-2-3 taktiku koja mi nekako pokriva najveci deo terena st o se tice zone, a opet kod duliranja bocnih igraca, ima odgovora od igraca iz veze koji preuzimaju.

- Alexandar_81
- World Class Manager
- Поруке: 5167
- Придружен: 24 Окт 2010, 15:53
- Место: Leskovac
- Klub koji vodite: FK Partizan
- Formacija: 4-2-3-1 Wide
- Has thanked: 25 times
- Been thanked: 7 times
- Контакт:
Ja sam to resio, tako sto sam krilima stavio IF(A) i bekove stavio da pretrcavaju krila, pa mi skoro uvek oba beka dobijaju loptu na krilu skoro sami i imaju otvoren prostor za centarsut! Dosta golova dajem tako, takodje posle tih akcija otvara se sut ako se lopta odbije tako da mozda probas.
▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Nikad ne prestaj, podigni glavu kao nekad, kreni hrabro sad za crno-belu slavu!
Nikad ne prestaj, podigni glavu kao nekad, kreni hrabro sad za crno-belu slavu!
Спори играчи и офсајд замке су превелики ризик у игри. Није немогуће играти их, али ментална колона мора бити савршена. Дроп мач дипер је екстрем, ризикује се превише шутева из даљине, а пошто је игра таква каква јесте, може да се деси да прође пас кроз одбрану, чак и када је она дубока. "Обичан" дроп дипер је довољан, мада дефанзивније стратегије саме по себи постављају прилично дубоку одбрану.
А што се шпицева тиче, може на главу, може кроз средину у ноге, ако је висок и јак, а можеш и да се играш са лажним деветкама или плејмејкерима у шпицу, ако имаш техничара у годинама. Као Тоти, рецимо.
Спори, у суштини, не би требало да буду само бекови и крила/крилни нападачи, ово остало може да се искомбинује да личи на нешто.
А што се шпицева тиче, може на главу, може кроз средину у ноге, ако је висок и јак, а можеш и да се играш са лажним деветкама или плејмејкерима у шпицу, ако имаш техничара у годинама. Као Тоти, рецимо.
Спори, у суштини, не би требало да буду само бекови и крила/крилни нападачи, ово остало може да се искомбинује да личи на нешто.
- Alexandar_81
- World Class Manager
- Поруке: 5167
- Придружен: 24 Окт 2010, 15:53
- Место: Leskovac
- Klub koji vodite: FK Partizan
- Formacija: 4-2-3-1 Wide
- Has thanked: 25 times
- Been thanked: 7 times
- Контакт: