Spori igraci...

Корисников грб
tanke14
Manager
Поруке: 1436
Придружен: 01 Нов 2012, 17:43
Место: Beograd
Status: Није на вези

Spori igraci...

Порука од tanke14 »

Licno uvek se razocaram kada vodim neku ekipu u kojoj ima dosta igraca koje volim, a oni uvek uprskaju mec. Stoperi ne mogu da jure protivnicke napadace, bekovi krila. Krila ne mogu da pretrce bekove, a napadaci nikako da udju u sansu...

Kako postaviti sistem igre u tim situacijama?

Ja obicno kada igram pravim taktiku za igrace koji mogu da probiju i centriraju, utrce u prazan prostor i izadju 1 na 1 sa golmanom. Najcesce igram 4-4-2 u onom starom engleskom stilu... Ali dok ne dovedem potrebne igrace sta raditi sa postojecim puzevima?

Dakle, sta raditi sa sporim odbranama, napadom i krilima? Kako organizovati ekipu? Koju formaciju birati? Kako PI i OP postaviti?
Последње учитавање од tanke14 дана 26 Окт 2014, 23:27, учитано 1 пут укупно.
Sé un hombre
Корисников грб
Orthodox
Ćale s' Bagdale
Поруке: 18983
Придружен: 24 Окт 2010, 00:36
Место: Kruševac
Klub koji vodite: Napredak
Formacija: 5-4-1 WB
Steam: OrthodoxSFM
Has thanked: 250 times
Been thanked: 263 times
Контакт:

Порука од Orthodox »

Pa ti si ga sad opsirno odradio ovim postom, tj kao da si rekao da niko nikoga ne moze da pretrci kada je sa tvoje strane ali kada se radi o protivniku onda je on bolji u tim segmentima. Siroka prica ali nije da se slazem sa tobom.

Što se tiče formacije, kad imaš spore pozadi, nabijaj u gol, vuci odbranu pozadi u liniji, zona. Da ne ostavis prostora pozadi nikako, a sto se tice napada i pretrcavanja, licno mislim da je jedan od najvecig bagova (precutanih) crossing po bokovima, jer stalno se desava da krila samaraju po aut liniji, a da se ne vidi kod beka da zeli da uzme tu loptu i onda pravolinijski prati desavanje bez konkretnog pokreta.

Ja inace volim 5-2-3 taktiku koja mi nekako pokriva najveci deo terena st o se tice zone, a opet kod duliranja bocnih igraca, ima odgovora od igraca iz veze koji preuzimaju.
Слика
Корисников грб
Alexandar_81
World Class Manager
Поруке: 5167
Придружен: 24 Окт 2010, 15:53
Место: Leskovac
Klub koji vodite: FK Partizan
Formacija: 4-2-3-1 Wide
Has thanked: 25 times
Been thanked: 7 times
Контакт:

Порука од Alexandar_81 »

Ja sam to resio, tako sto sam krilima stavio IF(A) i bekove stavio da pretrcavaju krila, pa mi skoro uvek oba beka dobijaju loptu na krilu skoro sami i imaju otvoren prostor za centarsut! Dosta golova dajem tako, takodje posle tih akcija otvara se sut ako se lopta odbije tako da mozda probas.
▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒

Nikad ne prestaj, podigni glavu kao nekad, kreni hrabro sad za crno-belu slavu!
Корисников грб
tanke14
Manager

Порука од tanke14 »

Ok, zanimljivo mi je ovo sto radis Aco, pokusacu da koristim. Orthodox, hvala za odbranu.

Da li mozda igrati sa sporim igracima ofsajd zamke, ako ih gurnem drop much deeper?

I sta raditi sa sporim spicevima? Da li je resenje pumpanje na glavu sa krila?
Sé un hombre
D.
First Team Coach
Поруке: 381
Придружен: 09 Авг 2011, 19:40
Место: ...

Порука од D. »

Спори играчи и офсајд замке су превелики ризик у игри. Није немогуће играти их, али ментална колона мора бити савршена. Дроп мач дипер је екстрем, ризикује се превише шутева из даљине, а пошто је игра таква каква јесте, може да се деси да прође пас кроз одбрану, чак и када је она дубока. "Обичан" дроп дипер је довољан, мада дефанзивније стратегије саме по себи постављају прилично дубоку одбрану.

А што се шпицева тиче, може на главу, може кроз средину у ноге, ако је висок и јак, а можеш и да се играш са лажним деветкама или плејмејкерима у шпицу, ако имаш техничара у годинама. Као Тоти, рецимо.

Спори, у суштини, не би требало да буду само бекови и крила/крилни нападачи, ово остало може да се искомбинује да личи на нешто.
Корисников грб
tanke14
Manager

Порука од tanke14 »

Fitipaldi, plejmejkeri mogu da budu i sa brzinom 5, to mi je jasno. Nije mi jasno kako napadacima dati loptu u noge...

Veliko hvala. :cheers:
Sé un hombre
Корисников грб
Alexandar_81
World Class Manager
Поруке: 5167
Придружен: 24 Окт 2010, 15:53
Место: Leskovac
Klub koji vodite: FK Partizan
Formacija: 4-2-3-1 Wide
Has thanked: 25 times
Been thanked: 7 times
Контакт:

Порука од Alexandar_81 »

Ja mogu jedino da ti dam moju taktiku da vidis kako ja igram otprilike, pa da vidis sta ti odgovara a sta ne! Mozes da kombinujes i isprobas varijante tanke :yesko:
▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒

Nikad ne prestaj, podigni glavu kao nekad, kreni hrabro sad za crno-belu slavu!
Корисников грб
tanke14
Manager

Порука од tanke14 »

Ma pitam sta da ne radim, da ne bi na pretrcavanje gubio meceve i loptu u napadu...

Hvala svima na pomoci :D
Sé un hombre
Пошаљи Одговор

Повратак на “Taktike i Treninzi '15 / Tactics & Training '15”