FM15 - Ispravke

Корисников грб
dukiss
Manager
Поруке: 2591
Придружен: 20 Нов 2010, 23:20
Место: Niš, Srbija
Has thanked: 48 times
Been thanked: 74 times
Status: Није на вези

Порука од dukiss »

tadicweb пише:Mislim da je i to previše.
Kapiram da će biti najbolji U20 golman na igrici.

O drugim golmanima i igračima posle još par kola. :)
Četvrti najbolji u uzrastu U19...

OK, još par kola, samo ne predugo, jer ćemo da zakasnimo za FM2015...
Корисников грб
dukiss
Manager

Порука од dukiss »

tadicweb пише:
Kada krene testiranje, moraće posebna pažnja da se obrati na cene igrača i vrednost koju naši klubovi traže u pregovorima.
To je generalno nepredvidiva stvar - zavisi od tržišta i trenutka, kao i od uprave i procene... U bazi mogu da se podese neke okvirne cifre ali samo za transfere unutar lige, ne i za spoljašnje transfere...
Корисников грб
tadicweb
SFM Hall Of Fame
Поруке: 1416
Придружен: 02 Јул 2012, 16:47
Место: Novi Sad
Has thanked: 1 time

Порука од tadicweb »

Bar još 2 kola, samo neka konstanta da se uhvati.

Shvatam ja to.
Ali da Vojvodina za Radoju, Milinković-Savića i Poletanovića traži po 10-15 miliona evra, kao na ovom FM-u, a u RL ih zajedno proda za 2 miliona, to bi trebalo da može da se unormali.
Корисников грб
dukiss
Manager

Порука од dukiss »

Tik'al пише:Ovo je bila ironija, mislim da je vise apsurdno kometarisati dizanje ocena, makar to bili i nasi talenti(u ovom slucaju doticni je branio 3 meca za prve timove svojih klubova za 2 godine). Ja bih malo i o drugim klubovima, kao i igracima. Sto se tice golmana Boris Radunovic iz Rada je jako perspektivan momak, Vladan Djogatovic je vrlo pristojan golman koji brani u Metalcu, takodje Marko Lazarevic je mladi golman koji ima prostora da napreduje, brani u FK Sindjelicu i tako, mislim moram da udjem u editor da bih gledao ocene i predlozio neke promene, ovo je onako samo iz glave. Inace ima mnogo zanimljivih igraca pogtovo u Prvoj ligi Srbije.
Mani molim te ironiju sada, od brojeva ne znam gde mi je glava, sada još treba da procenjujem skrivena značenja.

Djogatovic je prešao u Javor... Lazarevic bi trebalo da je otišao u Brodarac, koji će na neku foru ove sezone da igra SL Beograd...
Последње учитавање од dukiss дана 14 Авг 2014, 13:22, учитано 1 пут укупно.
Корисников грб
Dule93
World Class Manager
Поруке: 7064
Придружен: 04 Нов 2010, 02:03
Место: Jabucki Rit
Klub koji vodite: Frankfurt
Formacija: 3-5-2
Mood:

Порука од Dule93 »

Ali da Vojvodina za Radoju, Milinković-Savića i Poletanovića traži po 10-15 miliona evra, kao na ovom FM-u, a u RL ih zajedno proda za 2 miliona, to bi trebalo da može da se unormali.
U FM-u imaju normalnu upravu :D
Корисников грб
dukiss
Manager

Порука од dukiss »

tadicweb пише:Bar još 2 kola, samo neka konstanta da se uhvati.

Shvatam ja to.
To bi moralo da se unormali - ako se dešava, prijavljuj ti, prijaviću i ja...
Корисников грб
Joca
World Class Manager
Поруке: 4764
Придружен: 27 Окт 2010, 21:00
Место: Novi Beograd

Порука од Joca »

dukiss пише:Djogatovic je prešao u Javor... Lazarevic bi trebalo da je otišao u Brodarac, koji će na neku foru ove sezone da igra SL Beograd...
Jagnjilo se ugasilo i Brodarac kao nesto se fuzionisao sa njima i upao u SL Beograda, Kokeza im je to sredio koliko ja znam.
Корисников грб
Tachini
First Team Coach
Поруке: 319
Придружен: 07 Нов 2010, 12:54
Место: NY

Порука од Tachini »

Hteo sam ovih dana da postavim predloge za ispravke nekih igraca van Zvezde i Partizana koje sam zapazio, ali mi je do daljnjeg FM nedostupan, pa ne znam kada cu i da li cu biti u mogucnosti to da uradim, pa cu samo navesti imena tih igraca i sta mislim da su im vrline i mane, a na Dusanu je da odredi ocene, jer ne mogu da dam tacan predlog promene, jer ne znam napamet koju ocenu vec imaju.

Rade Krunic
Po meni jedan od retkih talentovanih ofanzivnih veznih igraca van jacih klubova, prosle sezone je imao dobru sezonu u ne bas jakom klubu i dobru statistiku. Glavne karakteristike su mu dribling, pas, tehnika, kreativnost i solidan sut i zavrsnica. Primetio sam da u FM14 je malo slabije napravljen, a realno je medju boljim ofanzivnim veznim igracima u ligi. Voli da ide dosta napred i da dribla kroz sredinu. Pa mu staviti to. PA predlazem oko 135. CA 110. Mozda je vec takav, ne znam, ne mogu da proverim.

Ibrahima Mame Ndiaye
Meni jako znimljiv igrac i jedno od prijatnih iznenadjenja s obzirom na malu minutazu. Nije imao neku bog zna kakvu minutazu, ali je po meni svaki minut dobro iskoristio. Odigrao je prosle sezone svega 649 minuta u ligi, odnosno 38 min po utakmici prosecno i opet je uspeo da postigne 5 golova i da ima finih rola. Mislim da ce ove sezone da bude standardan i da ce tek da eksplodira.
Glavne karakteristike i sta treba da mu bude najbolje su fizicki atributi, pre svega brzina i skok, zatim ima precizan udarac glavom. Takodje ima i solidnu tehniku za jednog africkog napadaca, bar kod nas se nisu po tome proslavili. Mana mu je malo slabija zavrsnica kada je 1 na 1 sa golmanom. Primarno je napadac, ali moze da igra i na oba krila. Predlazem CA od 95, a PA od 125.

Nemanja Supic

Po statistici najbolji golman prosle sezone i golman za najboljim procentom odbrana. Mislim da je jedan od boljih golmana u ligi. Karakterisu ga dobri refleksi, dobre reakcije kada je 1 na 1 sa napadacem i dobre porocene. Predlazem CA 120. PA 125.

Nemanja Arsenijevic
Odlicna sezone iza njega. Bio je u minuloj sezoni jedan od glavnih i najboljih igraca Novog Pazara. Postigao 9 golova i 4 puta bio asistent. Krase ga brzina, dobra tehnika i dribling i dobra zavrsnica i solidan centarsut. Voli dosta da sece sa krila u sredinu, pa mu staviti to kao nesto sto voli da radi. Predlazem CA 120. PA 125.

Bismarck Appiah
Po meni dosta zanimljiv mladi igrac koji ima dosta potencijala. Mislim da je jedan od najtalentovanijih, ako ne i najtalentovaniji igrac u 2. ligi. Krase ga odlicni fizicki atributi, pre svega brzina, gde mislim da ne bi smeo da ima Pace i Acc manji od 14. Solidno je i tehnicki obucen, ima i dobar dribling i dosta je agilan igrac. Najveca mana mu je zavrsnica i centarsut. Voli da utrcava izmedju linija i dobro se krece bez lopte. Primarno je napadac, ali moze da igra i na krilnim pozicijama. CA 100 PA 130.

To je to za sad, napisacu o jos nekima ovih dana. Izvini Dusane sto sam ovako sturo napisao, bez tacnog predloga ocena, ali kao sto rekoh nije mi dostupan FM trenutno, pa ne mogu da vidim kakve su im ocene sada, pa samim tim ne mogu ni da predlozim kakva tacno ispravka ocene da se napravi.
Последње учитавање од Tachini дана 14 Авг 2014, 16:21, учитано 1 пут укупно.
Корисников грб
zele
SFM Hall Of Fame
Поруке: 14189
Придружен: 05 Нов 2011, 22:57
Место: Лазарево

Порука од zele »

Ni ne treba ti FM, ocene gledaj u editoru, pouzdanije je.
Последње учитавање од zele дана 14 Авг 2014, 16:29, учитано 1 пут укупно.
Milo Lompar: "Taj argument ima više slojeva, od kojih je njegov najdublji sloj da je izuzetno glup."

Bajka o Barnetu
Корисников грб
Tachini
First Team Coach

Порука од Tachini »

zele пише:Ni ne treba ti FM, ocene gledaj u editoru, pouzdanije je.
Nazalost nije mi ni on dostupan, trenutno nemam nikakvu mogucnost da pogledam ocene, zato sam samo izneo neka svoja zapazanja u vezi tih igraca.
Корисников грб
dukiss
Manager

Порука од dukiss »

Hvala na predlozima, pokušao sam da bazu približim napisanom koliko je to moguće...
Корисников грб
Tachini
First Team Coach

Порука од Tachini »

Dusane jel bi mogao da stavis skrin kako trenutno izgleda Zoran Marusic sto je presao iz Sloge u Vozdovac? Pisao sam vec jednom o njemu, ne znam da li si video. Gledao sam ga uzivo par puta i mogu slobodno reci da me je decko odusevio, pa me interesuje kako trenutno izgleda.
Корисников грб
dukiss
Manager

Порука од dukiss »

Tachini пише:Dusane jel bi mogao da stavis skrin kako trenutno izgleda Zoran Marusic sto je presao iz Sloge u Vozdovac? Pisao sam vec jednom o njemu, ne znam da li si video. Gledao sam ga uzivo par puta i mogu slobodno reci da me je decko odusevio, pa me interesuje kako trenutno izgleda.
Pošalji mi imejl adresu na PM, ne mogu javno da kačim skrinove iz baze...
Корисников грб
mrek
SFM Hall Of Fame
Поруке: 2668
Придружен: 13 Дец 2010, 20:32
Место: Beograd, Srbija
Контакт:

Порука од mrek »

O toj prodaji unutar Srbije sam dosta razmišljao i krajnje je nezahvalno nešto preterano tu dirati.
U stvarnosti se većina transfera odradjuje za maksimalno par stotina hiljada evra, sve se više završava putem procenata zbog totalne besparice.
Medjutim, što se tiče Vojvodine, a zatim i OFK-e i sličnih, tu dosta uticaja na novac koji se traži ima potencijal tih igrača koji se traže, a možda mnogo više samo rivalstvo tih klubova.
Pošto pretpostavljam da tih 10-15 miliona traže Zvezdi i Partizanu, a ne tipa Radničkom iz Niša ili Spartak Subotici...
Joga Bonito - Nije za svakoga
vule82 пише:Upisah se u istoriju i postah besmrtan!
Корисников грб
dukiss
Manager

Порука од dukiss »

mrek пише:O toj prodaji unutar Srbije sam dosta razmišljao i krajnje je nezahvalno nešto preterano tu dirati.
U stvarnosti se većina transfera odradjuje za maksimalno par stotina hiljada evra, sve se više završava putem procenata zbog totalne besparice.
Medjutim, što se tiče Vojvodine, a zatim i OFK-e i sličnih, tu dosta uticaja na novac koji se traži ima potencijal tih igrača koji se traže, a možda mnogo više samo rivalstvo tih klubova.
Pošto pretpostavljam da tih 10-15 miliona traže Zvezdi i Partizanu, a ne tipa Radničkom iz Niša ili Spartak Subotici...
Rivalitet OFK-e prema Zvezdi i Partizanu je 8/20, pa ne može da ima takav multiplifikatorski uticaj na transfere. Mislim da je najviše zbog potencijala, a manje zbog rivaliteta...
Корисников грб
mrek
SFM Hall Of Fame
Поруке: 2668
Придружен: 13 Дец 2010, 20:32
Место: Beograd, Srbija
Контакт:

Порука од mrek »

Što se tiče OFK-e uvek sam živeo u ubedjenju da je to do gradskog rivalstva koje FM vuče po automatizmu, a manje po onome što mi namestimo u bazi.

Svakako je nezahvalno to previše dzapati, pošto kroz desetak sezona u igrici cela naša liga će se svakako uzdići na viši nivo i kvalitet, a bojim se da će nekim decidiranim odredbama jeftinija kupovina ostati zaglavljena na duže staze.

Nažalost, FM pretpostavlja da su sve zemlje uredjene i da pravilnim vodjenjem kluba može adekvatno da se napreduje. Nigde nema opcije da novac nestaje sa računa svakih par meseci..
Joga Bonito - Nije za svakoga
vule82 пише:Upisah se u istoriju i postah besmrtan!
Корисников грб
Dure_ns
First Team Coach
Поруке: 216
Придружен: 09 Мар 2012, 20:38
Место: London

Порука од Dure_ns »

mrek пише: Medjutim, što se tiče Vojvodine, a zatim i OFK-e i sličnih, tu dosta uticaja na novac koji se traži ima potencijal tih igrača koji se traže, a možda mnogo više samo rivalstvo tih klubova.
Evo ja trenutno igram bas sa Radnickim iz Nisa,svi nasi klubovi traze nenormalne sume za igrace,konkretan primer-ja sam Vojvodini u sezoni 2017-2018 ponudio 2.5 miliona u kesu za Vanju Milinkovic Savica(lik im je rezervni golman,vrednost 100k),Vojvodina mi je za njega trazila 10 miliona u kesu i bonuse sa kojima bi transfer bio 15 miliona,a vidis da su ga prodali Junajtedu u stvarnosti za 1.75 miliona,tako da nije do toga. :cheers:
Корисников грб
dukiss
Manager

Порука од dukiss »

To, nažalost, nema nikakve veze sa researchom, pa i nije za ovu temu. Prijavićemo kao bag ako se bude ponavljalo u fazi testiranja.
Корисников грб
tadicweb
SFM Hall Of Fame
Поруке: 1416
Придружен: 02 Јул 2012, 16:47
Место: Novi Sad

Порука од tadicweb »

Код: Изаберите све

http://mondo.rs/a718930/Sport/Fudbal/Katpoint-arena-umesto-Suvace.html
Klub iz Pećinaca je danas dobio značajno pojačanje u vidu generalnog sponzora. Reč je o kiparsko-engleskoj kompaniji "Katpoint", koja se bavi razvojem visoke tehnologije. U čast novog generalnog sponzora, sa kojim je potpisan trogodišnji ugovor, dosadašnji teren "Suvača" promenio je naziv u "Katpoint arenu"!

Kapacitet 3.500 sedećih mesta. Klub nema dugova.
Корисников грб
Džajo5
SFM Hall Of Fame
Поруке: 4111
Придружен: 15 Мар 2012, 13:37
Место: Žilina/Padina
Been thanked: 1 time

Порука од Džajo5 »

Dukiss, do kada se mogu pisati promene? Da unapred spremim za Dolinu, ako ćeš uopšte sa time da se mučiš.
Закључано

Повратак на “Football Manager 2015 - Research”