Zavrsih cetvrtu sezonu sa Partizanom. Od sve cetiri sezone, ova je definitivno bila najbolja. Da pocnem sa Evropom, usli smo u grupe LS, preko KR iz Rejkjavika. Onda je usledila veoma teska grupa, Real Madrid, Mancester Junajted i Ajaks. Grupu zavrsavamo na trecem mestu. Zatim sledi nesto slicno poput sezone 15/16. Redom su padali rivali poput Porta, Torina, Mehengladbaha i Stutgarta. Usledilo je finale, ista meta isto odstojanje kao prosle sezone, ali ovoga puta za protivnika nemamo neke bolesnike. Cudesna Braga izbacila je Everton, iako je u prvom mecu izgubila 4:1, pobeda od 3:0 kod kuce omogucila joj je finale. Na kraju krajeva, iako sam mislio da ce biti tesko, do titule u LE dosli smo bez vecih muka. Usled zgusnutog rasporeda i cestog rotiranja igraca, poslednjih 5-6 meceva samo odigrali u 15 dana, pa je skor u ligi malo slabiji od ocekivanog, ali titula se nije dovela u pitanje. Kup kao po obicaju igran sa B timom, osim finala u kom smo bili bolji od Vojvodine rezultatom 4:0. Dupla kruna osvojena po prvi put, Liga Evrope osvojena, za mene odlicna sezona. Naredne sezone ocekujem prolazak grupa LS, nijednom nismo do sad prosli grupe, to mi stoji kao trn u oku. Mladi igraci su i dalje na snazi i trudicu se da ih sto vise forsiram, osim golmana i stoperskog tandema.
Transferi u sezoni 2015/2016 :
Vec po ustaljenom receptu, profit i samo profit. Finansije iz sezone u sezonu sve jace i jace. Balans je oko 50M, veoma sam zadovoljan sto se toga tice. Sponzorski ugovori iz godine u godinu sve jaci i veci.
Ovo je bila tabela Superlige na kraju sezone :
Evropu ce naredne sezone igrati Crvena Zvezda, Vojvodina i Spartak.
Mecevi u Evropi su izgledali ovako :
Gore sam vec naveo kako se razvijala situacija, ostaje mi samo da pokazem i finalni mec. Kao sto sam rekao, ocekivao sam tvrd i tezak mec, tako je i bilo, ali samo prvih 25 minuta. Braga je povela golom Edera iz munjevite kontre. Onda je usledio ples Partizana, dominacija na terenu i odlicna akcija kod izjednacujuceg gola, asistencija levog beka Cesara i gol Dragana Ilica, regena iz moje skole. Pritisak u drugom poluvremenu izrodio je gol Slobodana Rajkovica iz kornera, miran kraj i pehar LE u Beogradu!
Igraci koji su obelezili sezonu :