Filmovi

Корисников грб
neme93
World Class Manager
Поруке: 11002
Придружен: 10 Нов 2010, 18:15
Место: Valjevo/Beograd
Status: Није на вези

Порука од neme93 »

Opet u par recenica, par filmova:

-Poslednji samuraj sa Tom Kruzom, gledao sam ga jos jednom, i ako sam se secao vecine scena. Film je fantastican, prelep, jako dubok, ne mozete da promasite. Ko ga nije gledao, ne znam sta ceka, ko ga je gledao, nek ga gleda opet. Ne gotivim Kruza, ali ovde sam lagano uspeo da ga istrpim. Sad mi se opet gleda, jos bih ga analizirao. Mnogo dobar film!
-I Now Pronounce You Chuck And Larry, klasicni Sendler. Moze da se pogleda, ok je komedija, ali ne ocekujte mnogo. Ako vidite negde na netu da je neko ispljuvao film, to je uradio neki derpe, jer su lepo isprozivali pedere, i prikazali ih u losem svetlu, tj. u pravom svetlu.
-Dogma, svidelo mi se. Jako zanimljiv humor, vredi pogledati.
-Everybody's Fine, odgledao samo zbog Kate, lepota moja <3 De Niro pokidao, odavno nije imao bolji performans. Film je depresivan, ali odlican.
-Goon, zanimljiv film. Nema nesto mnogo smesnih scena, i ako je kategorizovan kao komedija. Ali opet, preskocite, kapiram da se mnogima nece svideti.
-Bucket list, film za chill. Kad budete hteli da iskulirate uz neki opusten film, odgledajte Bucket list. Ali opet, gluma je toliko dobra da dize film na visi nivo, tako da je i malo vise od obicno chill-a.
-Wanderlust, preskociti.
-Dirty Deeds, preskociti.
-Premium rush, film bez neke poente. Radnja je napeta i zanimljiva, pa drzi svih sat i po. Takodje film za chill.
-Odgledah po ko zna koji put Friday, klasik koji moze da se gleda 100 puta i da i dalje bude zanimljiv.

-The Amazing Spiderman. E sad, odakle poceti. Ovo je onaj sa Garfildom inace. Film je pokupio sve najocajnije kritike. Retko gde mozete naci dobar review. Pljuvali su Garfilda gadno, najstrasnije su isprozivali Veba. A ja cu da vam kazem: Gledajte film! Veb je izasao iz sablona koji prati sve filmove gde su centralne figure super heroji. Film ovoga puta ne nudi pricu o tome kako je biti super heroj, kako je to biti na strani dobra, boriti se protiv zla. Ovde se vise govori o herojevom karakteru, uz par scena koje su prekretnica u Piterovom razmisljanju, koje govore odakle se stvorila ta njegova ogromna zelja da stiti grad i ljude u njemu, i to je kroz gomilu akcije odlicno ispricano. Idemo dalje. Garfild je odlicno odradio svoj posao. Uneo je dobru dozu jako gotivnog humora, ima par scena koje ce vas lepo zasmejati. Ema je otisla iznad, i od obicne Spajdermenove simpatije napravila nesto vise. I ono sto su ljudi najvise hejtovali. Svi znamo kako je Spajdermena ujeo pauk, svi znamo kako on stvara onu paucinu. E sad, u ovom filmu, to je izmenjeno, osnovna prica je promenjena. I to mi se iskreno svidelo. Zanimljivo je gledati malo drugaciju pricu, osvezavajuce, obzirom da je izmenjena na kul nacin. Ne mogu a da ne pomenem specijalne efekte, masturbantni su. Scene jurcanja po gradu su fantasticne. Raspisah se ja previse. Ne bih da ga nisu napljuvali. Valjda je dosta. A da, ako bih im bacao neki hejt, to je zato sto nema ove scene:
Слика
Последње учитавање од neme93 дана 27 Јун 2013, 03:06, учитано 2 пута укупно.
Dragan Nikoljići, Vladar, Tik'al, Joca, Tokelara, zele, Olja, Ortodox, bubi.ue, dramit, mmladja.

Ja znam kako Simic izgleda.
Корисников грб
Vladar
SFM Hall Of Fame
Поруке: 5943
Придружен: 30 Јун 2011, 18:27
Место: Arandjelovac
Has thanked: 2 times

Порука од Vladar »

Uci bre, ej! A kad si se vec dohvatio filmova mogao si da pogledas i nesto kvalitetno za promenu, a ne ove bljuvotine koje si gore naveo. Sto nisi zvao brata da ti predlozi par naslova vrednih gledanja, ovako si se bas posr'o na sebe i svoj zivot, mora da bas ne cenis svoje slobodno vreme kada ga trosis na ovakve gluposti. Cak si i ovih par pravih filmova sto si naveo gore medj ovim silnim video materijalima koje neko pogresno svrstava u filmsku umetnost, tako oskudno opisao da me je sramota zbog tebe. Pa dobro jebote, dal' si moguc, da li postojis kada izjavljujes ovo:
neme93 пише:-Dogma, svidelo mi se. Jako zanimljiv humor, vredi pogledati.
Sta, jel ti imas 70 godina, ne razumem u kom si fazonu? "Zanimljiv humor"! Da pustis penzionerima u nekom domu da pogledaju film, birali bi lepse reci da ga opisu, cak i oni senilni sto seru u cega. Ej, zanimljiv humor, stvarno si nemoguc - cista blasfemija. Ne film, mnogi bi pomisli da jeste i to s razlogom, vec tvoj komentar na njega. Veoma sam povredjen Jankovicu, veoma, to nije dete koje smo Nikolic i ja podizali kao svoje, jednostavno nije. Ne znam ko te je izveo na pogresan put, ali je ocigledno da se ne kreces pravim. Da li krijuci sa Nikolicem slusas hrcka i gledas ogavne filmove, ne znam, ali ovo se otrglo kontroli. Osramocen sam i uvredjen.

A o ovih 10-11 redova koje si nasao za shodno da potrosis na jebenog Spajdermena stvarno bolje da ne trosim reci. Ne bih znao kako da te uvredim.
Последње учитавање од Vladar дана 27 Јун 2013, 12:18, учитано 1 пут укупно.
Корисников грб
Tik'al
World Class Manager
Поруке: 13282
Придружен: 20 Нов 2010, 16:36
Место: Petén
Been thanked: 5 times

Порука од Tik'al »

Nemanja me iznenadjuje iz dana u dan

negativno.
Jusqu'ici tout va bien…
Корисников грб
neme93
World Class Manager

Порука од neme93 »

Vladar пише:Uci bre, ej! A kad si se vec dohvatio filmova mogao si da pogledas i nesto kvalitetno za promenu, a ne ove bljuvotine koje si gore naveo. Sto nisi zvao brata da ti predlozi par naslova vrednih gledanja, ovako si se bas posr'o na sebe i svoj zivot, mora da bas ne cenis svoje slobodno vreme kada ga trosis na ovakve gluposti. Cak si i ovih par pravih filmova sto si naveo gore medj ovim silnim video materijalima koje neko pogresno svrstava u filmsku umetnost, tako oskudno opisao da me je sramota zbog tebe. Pa dobro jebote, dal' si moguc, da li postojis kada izjavljujes ovo:
neme93 пише:-Dogma, svidelo mi se. Jako zanimljiv humor, vredi pogledati.
Sta, jel ti imas 70 godina, ne razumem u kom si fazonu? "Zanimljiv humor"! Da pustis penzionerima u nekom domu da pogledaju film, birali bi lepse reci da ga opisu, cak i oni senilni sto seru u cega. Ej, zanimljiv humor, stvarno si nemoguc - cista blasfemija. Ne film, mnogi bi pomisli da jeste i to s razlogom, vec tvoj komentar na njega. Veoma sam povredjen Jankovicu, veoma, to nije dete koje smo Nikolic i ja podizali kao svoje, jednostavno nije. Ne znam ko te je izveo na pogresan put, ali je ocigledno da se ne kreces pravim. Da li krijuci sa Nikolicem slusas hrcka i gledas ogavne filmove, ne znam, ali ovo se otrglo kontroli. Osramocen sam i uvredjen.

A o ovih 10-11 redova koje si nasao za shodno da potrosis na jebenog Spajdermena stvarno bolje da ne trosim reci. Ne bih znao kako da te uvredim.
Ti stvarno hoces da ja popadam sve ispite. Pa jel vidis kakve filmove gledam? I to svaki pre ucenja. Vecina plitki, bez ikakve umetnicke vrednosti, ali bar malo zanimljivi. To je i poenta. Necu valjda da gledam Linca ili Burtona i da ovo malo koncentracije sto imam trosim na kasnije analiziranje. Moram da gledam nesto nebitno, o cemu necu razmisljati kad se nakon filma prebacim na knjigu. Tako ja funkiconisem, i to mora na taj nacin da se radi. Sto se Dogme tice, dao sam mu osmicu, bas mi se svideo, ali me stvarno mrzelo da pisem o filmu. Kao sto me i mrzelo da pisem o Poslednjem samuraju. Pa rekoh iznad: "u par recenica". Nego sam oduzio sa Spajdermenom, jer ga svi pljuju, a ne treba da se pljuje.
Dragan Nikoljići, Vladar, Tik'al, Joca, Tokelara, zele, Olja, Ortodox, bubi.ue, dramit, mmladja.

Корисников грб
Vladar
SFM Hall Of Fame

Порука од Vladar »

Ne, nego treba da se miluje. Sramoto.
Последње учитавање од Vladar дана 27 Јун 2013, 14:10, учитано 1 пут укупно.
Корисников грб
neme93
World Class Manager

Порука од neme93 »

Pogledaj kod ortaka na ogromnoj plazmi, uz jebacki snimak. Pa vidi daj mu devetku na imdb.

Корисников грб
Vladar
SFM Hall Of Fame

Порука од Vladar »

Pa jesi li?
Корисников грб
neme93
World Class Manager

Порука од neme93 »

Ja mu dao sesticu. Ali ono, kad si odredjenom izgovoru za film dao sedmicu zbog plazme, kapiram da ces i Spajdermenu devetku pod istim uslovima gledanja. (Vidis, nisam skroz skrenuo sa puta, i dalje imam skila da poprckujem)

Корисников грб
Vladar
SFM Hall Of Fame

Порука од Vladar »

Sasvim moguce, samo koji je onda tvoj izgovor za covekopauka?
Корисников грб
neme93
World Class Manager

Порука од neme93 »

Sta ce mi izgovor? Samo sam objasnjavao da film nije veliko smece kao sto svi pisu, i pisao o segmentima koji su bolji od onih u originalu.

Корисников грб
Vladar
SFM Hall Of Fame

Порука од Vladar »

A mogao si i da ga ne pogledas i da postedis sebe pisanja.
Корисников грб
neme93
World Class Manager

Порука од neme93 »

Pa moram da pogledam neki chill film pre ucenja. :D

Корисников грб
Socivar
World Class Manager
Поруке: 4235
Придружен: 08 Јун 2012, 21:47
Место: Beograd

Порука од Socivar »

Ljudi moji, otkud toliki hejt usmeren ka The Amazing Spiderman-u? Film nije toliko los, cak mi se i vise svidja od Raimijevih filmova. Dosta je verniji stripovima, glumci su dobri, Garfild mi je mnogo manje iritantniji od Tobija, ima humora a Ema Stoun je 100 puta bolja riba od Kirsten Danst!

Inace, video sam pre par stranica da je neme gledao Warm Bodies, pa sam resio da ga i ja pogledam. Ne znam sta da kazem o njemu, spolja deluje glupo, kada se malo zamislite o filmu shvaticete da salje jednu ostru kritiku drustva. Radnja kao radnja je debilna, ali opet originalna. Hoult mi je bio odlican, ona plava zenska malo iritirala. Ne znam, kad ga pogledam jos jedanput, moci cu da formiram neko jasnije misljenje o ovom filmu.
Trust me, i'm the Doctor
Корисников грб
Vladar
SFM Hall Of Fame

Порука од Vladar »

Ne zanosi se Socivar, ne bi veliki Vladar usmeravao svoj dragoceni hejt na neki odredjeni deo, bilo stari ili novi, sa onom ili ovom glumicom, ovim ili onim reziserom. Ja pljujem na citav koncept Spajdermena, ne volim to, sve sam u nekom fazonu da samo Ameri vare takva sranja. Ono, da se ogradim, shvatam ako je do zainteresovanosti doslo preko stripova, to mi je na neki nacin i kul, ali ovako, da ti gledas takav film i da nesto analiziras kao sto je izgubljeni sin gore pisao o motivima glavnog lika i jos stogod, ne usudjujem se da citam ponovo da se nerviram, to mi je neshvatljivo. A taj Raimi je nekada radio ozbiljne filmove, prosto je neverovatno da covek koji potpisuje Evil Dead pravi sranja poput Spajdermena, ali dobro - zarada. To su zabavni filmovi, isprazni su i treba da budu takvi, moze se to produbljivati bez osnova ali nema svrhe, publika je zadovojna i bez toga. Ista je stvar i sa Betmenom, Supermenom, Daredevilom, Ketvumenom i ostalim superherojima koji spasavaju svet. Fali jos da snime film o Bananamenu, u njemu bih uzivao.
Корисников грб
Socivar
World Class Manager

Порука од Socivar »

Vladar, nisam mislio konkretno na tebe, dosta ljudi ne mirise ovaj film, zasto, ne znam, sasvim je pristojan. Ovi filmovi jesu ono, da pustis mozak na ispasu, uzivas i gledas, zabavni letnji hitovi bez duboke radnje, ali to ne mora da bude tako. Ko je citao stripove zna da tu uvek ima nesto vise, prica u njima je ozbiljna, umeju kroz njih da kritikuju neke drustvene situacije, dogadjaje, ljude (poput Simpsonovih, samo ozbiljnije) i tada bas mozes da se udubis i...

Ma da ne kenjam previse, ovi filmovi su nista poput stripova, stvoreni su da budu plitki, uzimaju ljudima pare na spektakularnost, efekte i sto puta prezvakanu pricu. Ali ja ipak volim da ih pogledam zato sto ispunjavaju ono sto od njih ocekujem: zabavni su mi. I kul mi je videti neke od likova koje sam kao klinac voleo na velikom platnu. Ti ih ne volis?! Ok, to mogu da razumem. I postujem. Ni ja ne volim da gledam bas sve.

I da dodam... Evil Dead!!! Sjajna preporuka, znam sta cu da gledam veceras. Uzivao sam u prvom delu, druga 2 nisam do sada gledao, ali ih imam sve na hard disku pa cu sagledati celu trilogiju. Jesu matori, ali su dobri!
Последње учитавање од Socivar дана 27 Јун 2013, 19:04, учитано 1 пут укупно.
Trust me, i'm the Doctor
Корисников грб
neme93
World Class Manager

Порука од neme93 »

Vladar пише:Ne zanosi se Socivar, ne bi veliki Vladar usmeravao svoj dragoceni hejt na neki odredjeni deo, bilo stari ili novi, sa onom ili ovom glumicom, ovim ili onim reziserom. Ja pljujem na citav koncept Spajdermena, ne volim to, sve sam u nekom fazonu da samo Ameri vare takva sranja. Ono, da se ogradim, shvatam ako je do zainteresovanosti doslo preko stripova, to mi je na neki nacin i kul, ali ovako, da ti gledas takav film i da nesto analiziras kao sto je izgubljeni sin gore pisao o motivima glavnog lika i jos stogod, ne usudjujem se da citam ponovo da se nerviram, to mi je neshvatljivo. A taj Raimi je nekada radio ozbiljne filmove, prosto je neverovatno da covek koji potpisuje Evil Dead pravi sranja poput Spajdermena, ali dobro - zarada. To su zabavni filmovi, isprazni su i treba da budu takvi, moze se to produbljivati bez osnova ali nema svrhe, publika je zadovojna i bez toga. Ista je stvar i sa Betmenom, Supermenom, Daredevilom, Ketvumenom i ostalim superherojima koji spasavaju svet. Fali jos da snime film o Bananamenu, u njemu bih uzivao.
Bilo bi kul kad bi prvo odgledao film, pa onda uzeo da ga pljujes. :nasty:
Последње учитавање од neme93 дана 27 Јун 2013, 19:13, учитано 1 пут укупно.

Корисников грб
Vladar
SFM Hall Of Fame

Порука од Vladar »

Opet o filmu... Ja kazem da mi se ne dopada citava ideja, automatski mi je sve sto nikne iz nje odbojno. Da li je film, strip, crtani film, serija, knjiga... stagod, ostaje mi imbecilno. Zajebite sa superherojima, dal se drogirate? Znam sta otprilike da ocekujem, kao sto rekoh, nema tu nista za mene. Takvi filmovi nece dobiti ni onu prvilegiju da moje oci uzivaju u njima samo kako bih kasnije mogao argumentovano da ih napljujem.
Socivar пише:Evil Dead!!! Sjajna preporuka, znam sta cu da gledam veceras. Uzivao sam u prvom delu, druga 2 nisam do sada gledao, ali ih imam sve na hard disku pa cu sagledati celu trilogiju. Jesu matori, ali su dobri!
Prvi je legendaran a drugi je mozda i bolji. Treceg se ne secam najbolje, ne mogu nijednu scenu da prizovem. A ovogodisnji rimejk jos uvek nisam stigao da pogledam.
Последње учитавање од Vladar дана 27 Јун 2013, 19:48, учитано 1 пут укупно.
Корисников грб
neme93
World Class Manager

Порука од neme93 »

Vladar пише: dal se drogirate?
Da.

Корисников грб
Socivar
World Class Manager

Порука од Socivar »

Moras mi dati malo te koju konzumiras, ja nemam dobavljaca a na mojoj bucket listi stoji "isprobavanje droza" :zelenko:
Trust me, i'm the Doctor
Корисников грб
TSG
World Class Manager
Поруке: 4557
Придружен: 11 Нов 2010, 18:47
Место: Banja Luka

Порука од TSG »

Može predlog par must watch filmova?
Пошаљи Одговор

Повратак на “Obrazovanje - Kultura - Umetnost”