Ne verujete svemu sto pise u novinama..
Žarko Đurović: „Netačno je da nam je bilo ko sastavljao tim“
Bivši pomoćnik u stručnom štabu Roberta Prosinečkog, i bivši fudbaler Crvene zvezde, Žarko Đurović, oštro je demantovao pisanje u jednim dnevnim novinama, koje su u svom izdanju od 22. avgusta imaju tekst pod naslovom „Lukić želeo da sastavlja tim“.
Legendarni igrač crveno-belih koga i dalje mnogi navijači pamte po majstorstvu na terenu i golovima Real Madridu, objasnio je o čemu je ustvari reč.
- Mnogo neistina je izneto u tom tekstu. Najpre, navodi se da sam rekao Robiju da znam kakva ga sudbina čeka i da će dobiti otkaz. Prvo Prosinečki nije dobio otkaz, niti ga je Lukić oterao, već je sam podneo ostavku. Takođe, naveo sam mu da ukoliko se tim ne pojača i ako ne ostanemo svi igrači i treneri na okupu, da može da se desi da ne dođu rezultati. To je jedina istina, nikakav sukob njega i Lukića nisam naglašavao ili spominjao - ljutito je rekao Đurović, a zatim nastavio:
- Najoštrije osuđujem i neistinu izrečenu u moje ime, po kojoj sam rekao da se Uprava mešala u rad stručnog štaba. Jedan jedini put se dogodilo da nam iz rukovodstva sugerišu da Milana Vilotića vratimo u tim. S obzirom na besparicu u klubu, prihvatili smo sugestiju, i vratili igrača, kako bi igrama na terenu bio na oku potencijalnim drugim klubovima koji bi ga eventualno kupili. To je bio zajednički stav svih nas. Sve ostale priče su gnusne laži. Nikada nikakav drugi problem nismo imali, to vam odgovorno tvrdim. Brojne druge špekulacije, oko nekakvih uticaja menadžera i ljudi iz kluba su laž. Uostalom ne poznajem mnogo menadžera, niti me oni zanimaju. Nikakve pritiske takvih ljudi nismo imali, niti smo trpeli bilo kakvu vrstu pritiska od strane menadžera. Ponavljam, nikada nikakve pritiske oko sastavljanja tima nismo imali. Sve je bila odluka nas u stručnom štabu - podvlači rezigniramo bivši Robijev asistent.
Iskren kao i uvek, Đurović, ne skriva da je imao nesuglasica sa predsednikom Lukićem, ali samo u privatnim okvirima, nikako profesionalnim.
- Vladana Lukića znam 20 godina i mi smo u drugarskim odnosima. Dogodila se, da je tako nazovem ta neprijatnost, prilikom jednog zajedničkog druženja, koje je Lukić napustio. Očekivao je da i ja uradim isto i krenem sa njim, ali ja sam odlučio da ostanem sa prijateljima na večeri. Nikada nisam bio ničiji poltron i sam odlučujem o tome gde i sa kim sedim. Ovo vam kažem, jer u tom tekstu piše da je to isključivi razlog mog odlaska iz kluba, što je još jedna laž. To jeste bio jedan od razloga, ali nikako jedini i najveći. Zbog mnogo drugih razloga sam otišao sa Marakane, a sukob sa mojim prijateljem Lukićem je samo ubrzao takvu moju odluku - istakao je Žare i poručio sledeće:
- Nikada nikoga nisam blatio, posebno ne preko novina, to jednostavno nije moj stil, i ja nisam takva osoba. Ne dozvoljavam da neko preko mog imena, ostvaruje svoje interese i priča neistine. Crvenoj zvezdi želim sve najbolje, i ako već nisam njen radnik, vatreni navijač jesam, i uvek ću biti - zaključio je Žarko Đurović.
(mojacrvenazvezda.net)