Бајко одлази на лето?
Првотимац са најдужим стажом у клубу, који је до доласка Роберта Просинечког 7 година стрпљиво чекао да постане прва јединица клуба са Маракане, у изјави за Спорт тврди да је могуће да на лето промени средину и опроба се у иностранству.
Свој посао је овог пролећа одрадио беспрекорно и није примио гол већ 706 минута. Бобан Бајковић (27) се показао као најстандарднији играч Црвене звезде, а после неочкиваног ремија у Новом Пазару одлични голман је разочаран што је његова екипа изгубила трку за прво место.
- Много сам тужан. Желео сам по сваку цену да до краја сезоне јуримо Партизан, али је ривал далеко одмакао. Нисмо успели у неким мечевима да сломимо отпор ривала и то је на крају прескупа цена у овом послу – каже за „Спорт“ Бајковић.
Волео је да на сваком мечу буде савладан, само да Црвена звезда буде најбоља.
- Никада за ових скоро осам година нисам стављао себе у први план. Учинак екипе био ми је много важан, а знам да смо понекад изиграли поверење тренера Просинечког. Није нам се дало, али морамо да се вратимо у прави ритам.
НАСЛЕДНИК КИРОВСКИ
Бајковића је у неколико наврата мењао Александар Кировски, дебитовао је између статива и Милош Весић. Овај двојац, уз младог Дмитровића, треба да представља будућност клуба са Маракане.
- Мислим да ће, после опоравка, мој наследник бити Кировски. Конкуренција је добра и мислим да Звезда са голманима неће имати проблема - тврди Бајковић.
Лични рекорд црвено-белом чувару није много битан.
- Можда сам само скренуо пажњу неког клуба, у нади да ћу да добијем добру понуду на лето. Растанак је реалан, пошто хоћу и ја да се опробам у иностранству. Оно што ме растужује јесте сазнање да може десити да одем из Звезде без титуле!
Имао је покушај у Белгији, али није прошло. Сада је ситуација другачија пошто већ скоро годину и по Бајковић је неприкосновени број 1 на голу Црвене звезде.
- Стекао сам сигурност и на јаким мечевима се показао. Партизан ми није дао гол у претходна два мегдана, али то је за мене мала и слаба утеха.
Два дана одмора за Васкрас свакако су пријала после тешких испита, а данас следе два тренинга.
- Треба да окренемо нову страницу и да хватамо залет кроз наредне мечеве за Борац. Имамо месец дана да будемо на правом нивоу, а знам да нам је много стало бар до овог пехара - најавио је Бајковић.
Бајко до краја сезоне има прилику да сруши два рекорда. Рекорд без примљеног гола у Звезди, који држи Звонко Милојевић, који на првенственим и Куп утакмицама није примио гол 896 минута. Бајку је за овај рекорд потребно да не прими гол на наредне две утакмице, као и да то не учини у првих 10 минута треће утакмице. Други рекорд који голман Црвене звезде може да сруши је рекорд без примљеног гола у Јелен супер лиги, који држи бивши голман Партизана, Младен Божовић, са 916 минута без примљеног гола. Бајковићу је за овај рекорд потребно да остане несавладан у наредне 4 првенствене утакмице, као и да не прими гол у првих 30 минута на петој првенственој утакмици.