Avgust 2017: Loš početak
Razočaranje počinje već na startu sezone nakon remija protiv Hull-a. Naš sledeći meč je protiv Lutona u Carabao kupu, koliko i "lak meč" bi trebao biti, ovo je Engleska i videli smo da su manji timovi u prošlosti priredili velika iznenađenja. Naša očekivanja su da dođemo do 3. runde i ovo je samo prvi krug, ne bi bilo lepo da već tu stanemo.
Apsolutno nema opravdanja za ovo, kakva sramota! Imali smo 30 udaraca na gol i postigli samo jedan?! Dok su oni imali 6 ka golu i postigli 2. Jasno je da se tim još uvek nije toliko uigrao i da će nam trebati dosta posla, pogotovo sada kada je naš najbolji defanzivac Terry povređen na mesec dana. Užas. Ovo zaista nije početak koji sam želeo u svojoj karijeri u Aston Villa-i, sa 4 povrede i poraz u prvom kolu Kupa Carabao. Nadajmo se da ćemo uskoro ovo okrenuti ...
Čestitke za Cardiff, bili su sjajni danas. Tačno sam našao taktiku i mislim da je veliki problem sada napad. Kada se Kodjia vrati napred, stvarno se nadam da će on i Grabban raditi posao jer to sada ne izgleda dobro. Ovo je veliki poraz protiv Kardifa, ako ne počnemo da dobijamo ubrzo, rizikujemo da pređemo u lošu formu i uvek je teško izaći iz nje.
Ovo ne izgleda dobro, nije uopšte dobro. Sa još jednom porazom, naš treći po redu na svim takmičenjima, 20. smo u ligi. Nešto se mora promeniti, u suprotnom bih mogao da vidim vrata puno ranije nego što sam mislio! Lansbury tako brzo dobija crveni karton nakon što je prvi žuti stvarno neodgovoran sa njegove strane, i nadam se da će se njegov stav promeniti, jer inače ću bez sumnje osloboditi ga iz tima.
Tako je već bolje! Sada smo 18. u ligi i iako je to daleko od našeg cilja, malo je bolje. Očekivali smo žestoku utakmicu protiv Norwich-a i dobili smo upravo to. 1-0 pobeda zahvaljujući našem novom igraču Maresić-u nam daje malo nade za našu poslednju utakmicu u mesecu pre nego što odemo na pauzu.
Huhh ... Završili smo naš mesec sa još jednom pobedom, delom zahvaljujući Levis Grabbanu koji izgleda kao da je sada u formi. Lansbury-i je dobio još jedan crveni karton, tako da on očigledno nedostaje sledeću utakmicu, ali i definitivno ga ostavljam na klupi sledećih nekoliko mečeva. Ne možemo sebi priuštiti da igramo sa 10 igrača, pogotovo 40 minuta protiv jedne ekipe, koja je lako mogla da nas pobedi sa 7 udaraca kojih su imali ukupno. Ipak, dobili smo 3 poena i sada smo na 13. mestu u ligi, veliki skok od 18. pozicije. Nadajmo se da će ovaj vid rezultata sa poslednje 2 utakmice nastaviti u sledećih mesec sada!
Naš otvaranje mečeva sledećeg meseca je protiv Brentforda, koji su trenutno na 2. mestu u ligi. Trebaće nam odličan rezultat protiv njih da zaista počnemo sa našom sezonom, i mislim da je red da punom parom krenemo u pobede i vratimo se u Premier Ligu u kojoj ovaj klub pripada!
Osim Middlesbrough-a i Brentford-a, naše prve 2 utakmice u mesecu igramo protiv timova koji su ispod nas na tabeli. Za mene to znači da bi trebali da osvojimo bodove protiv njih i bez ikakvih drugih takmičenja, dok ne igramo u FA Kupu , sve što imamo je Championship na koji se fokusiramo, pa hajde da budemo sigurni i da to uradimo i dobijemo rezultate.
Igrač meseca:
#24 Dario Maresic
17 godina
Austrija
Centre-back/Defensive midfielder
Sa prosečnom ocenom od 7,07 u 6 utakmica, Maresic je bio naš najbolji igrač ovog meseca zajedno sa Snodgrassom. Ja sam ga izabrao za igrača meseca meseca Vilje, jer ima samo 17 godina i tek je došao u ekipu i zapravo je postigao pobednički gol u jednoj od naših utakmica, tako da on definitivno zaslužuje to.