Pre svega da se predstavim:
- Gennaro Ivan Gattuso, legenda Milana, preuzeo Salernitanu kao veliki izazov u nadi da ce ih u najkracem roku dovesti do Serie A.

Klub je dobar, ono sto je najvaznije dugovanja na startu nije bilo. Krediti ne postoje i to je takodje pozitivno. Ipak klub nije bas pri parama pa samim time smo za pola godine otisli u minus i to dosta veliki, najgore od svega je sto sam se resio par igraca koji su bili tu na pozajmici a mi smo ih placali i na njihovo mesto doveo nekoliko slicnih koje nemamo obavezu da placamo.

Sto se tice igraca ovo je ono sa cim raspolazem u ovom trenutku(januar).

A evo i njihovog ucinka u prvom delu sezone:

Ovako je protekao prelazni rok i period od otvaranja sezone do sada:

Ovo su nasi dosadasnji rezultati:

Losi rezultati na startu sezone su me primorali da lutam u potrazi za dobitnom taktikom, ovo je taktika sa kojom smo se suprotstavili nasim protivnicima u zadnjih 6 meceva(uz naravno promene po potrebi u odnosu na protivnike):

Igraci koji su obelezili prvi deo sezone ili dovedeni kao pojacanja a nisu se pokazali u najboljem svetlu su:
definitivno nas najbolji igrac, zvezda kluba i lige.
dobro poznat igrac Lazia koji nije u planovima u svom klubu.
sjajno iskusno krilo, iako u poznim godinama, pruzio je odlicne partije.
iskusni desni bek, nije pokazao svoj maksimum.
target kojeg sam doveo i pokusao da ga uparim sa Baretom i ostalima, ali jednostavno nije islo.
moja najveca greska, golman koji je definitivno najgori deo tima, zamena za njega stize u vidu Lys Gomisa, ukoliko se nesto ne iskomplikuje.
sjajan plej, igrac koji ima kvalitet i za Seriu B.Tabela nakon 17 odigranih kola je ovakva:

Sto se tice statistickih kategorija nasi igraci stoje sasvim solidno:

Foggia je medju najboljim asistentima, Bareto medju najboljim strelcima i najbolje ocenjenim igracima.
Evo i sta uprava misli o meni nakon prvog dela sezone:

Svi najvazniji igraci su dobili produzetak ugovora, sto je izuzetno vazno potpisali su manje ugovore nego sto su prethodni bili. Stariji igraci imaju klauzule po kojima nakon 15 odigranih meceva automatski dobijaju jos jednu sezonu ugovora.
Za sada toliko. Ukoliko vas zanima jos nesto, slobodno pitajte i trazite. Ja nastavljam dalje i nadam se da cu uspeti do kraja da se ukljucim u borbu za promociju.

Najbolji strelac nase ekipe je izlazio iz ugovora sa Laziom, dobre partije i odlican odnos sa trenerom pomogle su mu da se odluci da karijeru nastavi u Salernitani.