FK Crvena zvezda [2013/14]

Ko je najbolji igrač Zvezde?

Boban Bajković
1
4%
Boban Bajković
1
4%
Boban Bajković
1
4%
Darko Lazović
3
12%
Dragan Mrđa
6
23%
Miloš Ninković
2
8%
Nejc Pečnik
10
38%
Nikola Mijailović
0
Нема гласова
Nenad Milijaš
0
Нема гласова
Neko drugi
2
8%

Укупно гласова: 26

Stefan
Manager
Поруке: 1988
Придружен: 25 Окт 2010, 17:08
Место: Beograd
Status: Није на вези

Порука од Stefan »

Nije problem u Zvezdi,nazalost ni u Adzicu.Da je Tosic hteo da ostane ostao bi.Vidis i sam u tekstu,sto je rekao Adza kockar :
Ipak, on je hteo odmah i to je to
Корисников грб
Orthodox
Ćale s' Bagdale
Поруке: 18983
Придружен: 24 Окт 2010, 00:36
Место: Kruševac
Klub koji vodite: Napredak
Formacija: 5-4-1 WB
Steam: OrthodoxSFM
Has thanked: 250 times
Been thanked: 263 times
Контакт:

Порука од Orthodox »

A sto bi ostao kod nas? Da igra sa prosecnim ekipama u ligi ispod proseka i timu malo iznad proseka.
Корисников грб
Dule93
World Class Manager
Поруке: 7064
Придружен: 04 Нов 2010, 02:03
Место: Jabucki Rit
Klub koji vodite: Frankfurt
Formacija: 3-5-2
Mood:
Has thanked: 1 time

Порука од Dule93 »

Ostao bi on da smo usli u LE 99 %
Корисников грб
Dule93
World Class Manager
Mood:

Порука од Dule93 »

Ja napisao ovo ^^ kad videh vest :xD:

Tošić: „Ostao bih da smo ušli u LE“
Слика
Vjerovatno najbolji igrač Crvene zvezde ove sezone, Duško Tošić će sigurno nastaviti karijeru u Betisu. Priznao je da je bio u kontaktu sa Seviljom, ali i da je već prije odbio ponudu Blekburna.

„Jeste postojаlа pričа i sа Seviljom, međutim, Betis je jedini bio konkretаn.U sredu bi trebаlo dа potpišem ugovor, ne znаm još nа koliko, niti dа li ću ići u Špаniju ili sve odrаditi fаksom zbog obаvezа u reprezentаciji i gostovаnjа u Severnoj Irskoj. Moguće je dа odem u Sevilju nа potpis, а odаtle zа Belfаst.“

Kao razlog odlaska je naveo ne ulazak Zvezde u Ligu Evrope, te se zahvalio Zvezdi na svemu što mu je pružila.

„Dа smo prošli u Ligu Evrope sigurno bih ostаo u Crvenoj zvezdi. Zbog utаkmicа sа Renom sаm odbio Blekburn još polovinom аvgustа. Nismo, međutim, imаli sreće nа žrebu, nije bilo reаlno dа prođemo Ren, mаdа sаm želeo dа pomognem. Pre godinu dаnа sаm došаo kаo slobodаn igrаč, zа nešto mаnji ugovor, Zvezdа će sаd dobiti određeno obeštećenje, tаko dа mislim dа odlаzim nа korektаn nаčin. Hvаla ovom prilikom i Crvenoj zvezdi, jer mi je pomoglа dа se vrаtim u život.“
Корисников грб
Dule93
World Class Manager
Mood:

Порука од Dule93 »

Nikola Petković se vratio u Zvezdu
Слика
Posle odluke Duška Tošiča da napusti Crvenu zvezdu zbog ponude Betisa, uprava kluba je morala brzo da odreaguje s obzirom na to da je do kraja letnjeg prelaznog roka ostalo 48 sati. Kao najbolji izbor pokazao se Nikola Petković, bivši igrač Crvene zvezde, odličan defanzivac i vatreni navijač crveno-belih. Petković je igrao u Zvezdi sezone 2008/2009, posle toga je prešao u Ajntraht iz Frankfurta, a sada će menjati Tošića na poziciji levog beka. U Srbiji je nastupao i za Vojvodinu, a kratko vreme je proveo i u Turskoj nastupajući za Genclerbirligi SK.

INFO

Puno ime: Nikola Petković
Datum rodjenja: 28/03/1986
Mesto rodjenja: Beograd, Srbija
Nacionalnost: Srbin
Visina: 185 cm
Pozicija: levi bek
Broj na dresu: 55

Vidi ga Adza,izvuko keca iz rukava :zelenko:

Odlican igrac..
Stefan
Manager
Поруке: 1988
Придружен: 25 Окт 2010, 17:08
Место: Beograd

Порука од Stefan »

Keca je mozda samo izvukao u pokeru,posto ne izbija iz Grand kazina :)

Sta znam ovaj Petkovic je pre bio dobar igrac,pamtim ga kad je igrao za nasu mladu reprezentaciju.Samo decko ima problem sa disciplinom,Adi je za njega mala beba.Kaznjavali su ga cini mi se kad je prvi put dosao u Zvezdu,a u Frankfurtu nije igrao je valjda uvredio trenera ili tako nesto.
Корисников грб
Joca
World Class Manager
Поруке: 4764
Придружен: 27 Окт 2010, 21:00
Место: Novi Beograd

Порука од Joca »

Jao ovo jedan od najboljih ortaka mog caleta, imam njegov dres iz Frankfurta i ranac za trening, a kupio mom caletu sat neki vrednosti astronomske :slap:
Корисников грб
mmladja
World Class Manager
Поруке: 6483
Придружен: 26 Окт 2010, 00:36
Место: Ваљево
Been thanked: 11 times

Порука од mmladja »

Jovan Nisic пише:Jao ovo jedan od najboljih ortaka mog caleta, imam njegov dres iz Frankfurta i ranac za trening, a kupio mom caletu sat neki vrednosti astronomske :slap:
O, pa ti znaci mozes da sredis neku VIP lozu da se malo bahatimo :)

Nadam se da ce biti dobar, meni je gotivan jer ima muda, moze i da bije ako zatreba. A jedva nadjoh klip da vidim kakav je bio posle Zvezde, non-stop mi neki tupavi pevac iskace. A Adzic reagovaom, prijatno sam iznenadjen! :ole:
Последње учитавање од mmladja дана 30 Авг 2011, 17:13, учитано 1 пут укупно.
Корисников грб
Joca
World Class Manager

Порука од Joca »

stric mi Zare Djurovic tako da moze loza da ide i ovako i onako :xD:
Последње учитавање од Joca дана 30 Авг 2011, 16:55, учитано 1 пут укупно.
Корисников грб
Gagi
SFM Hall Of Fame
Поруке: 12107
Придружен: 12 Апр 2011, 10:09
Место: Heimaey
Has thanked: 4 times
Been thanked: 29 times

Порука од Gagi »

Steta sto ti Raka Djurovic nije rod, pa da pogura Mladju do JSL :zelenko:
Корисников грб
Dule93
World Class Manager
Mood:

Порука од Dule93 »

AK 99 izgleda ide u Briz a nama dolazi neki spic iz inostranstva.
Корисников грб
Joca
World Class Manager

Порука од Joca »

Iz tvojih usta u bozije usi :cheers:
Корисников грб
Dule93
World Class Manager
Mood:

Порука од Dule93 »

I Mugosa izgleda potpisuje za Novi Pazar :cheers:
Rossobianco
World Class Manager
Поруке: 3468
Придружен: 24 Окт 2010, 14:08
Место: Jagodina

Порука од Rossobianco »

Jovane sad neki intervju da odradis :xD: Stvarno ne razumem sto prodaju Kaludjera,na sportske pise da dolazi neko pojacanje u spicu...
Корисников грб
Dule93
World Class Manager
Mood:

Порука од Dule93 »

Ako spic iz 10 sansi da dva gola,pa da li ne treba da se proda,ja bi ga otero za dzabe..
Корисников грб
Dule93
World Class Manager
Mood:

Порука од Dule93 »

Tošić u Betisu za 300.000 evra
Betis i Zvezda dogovorili sve detalje oko transfera. Duško Tošić će prvu godinu u Betisu provesti kao pozajmljen igrač. Zvezda će zaraditi 300.000 evra, a Tošić nešto više od te sume. To nije sve.
Слика
Crvena zvezda se dogovorila oko svih detalja sa Betisom oko prelaska Duška Tošića u Sevilju.

Reprezentativac Srbije će prvu godinu u Betisu provesti kao pozajmljen igrač. Zvezda će dobiti 300.000 evra, a Tošić nešto više od te sume.

Kada istekne prvi deo ugovora, Betis treba da otkupi Tošićev ugovor, i da uplati klauzulom propisanih 600.000 evra. Deo ovog novca dobiće i Tošić jer je prošlog leta prilikom dolaska na ''Marakanu'' prihvatio da ima manju platu, ali da razlika bude nadoknađena prilikom njegovog odlaska iz Ljutice Bogdana.

Слика
Prvi operativac povratnika u Primeru Vlada Stošić ove detalje potvrdio je za ''Novosti''.

''Tačno je da smo dogovorili jednogodišnju pozajmicu, s mogućnošću otkupa narednog leta. To će već zavisiti od Tošića i njegovih igara. Sada, ostaje još samo da doputuje u Sevilju, da obavi lekarske preglede i parafira ugovor'', rekao je sportski direktor Betisa, Vlada Stošić i dodao.

''Duško je u formi, već duže vreme igra dobro, što mu je i otvorilo vrata španske lige. S njim i Santa Kruzom, kojeg smo takođe doveli, pojačali smo kvalitet i očekujem da ćemo imati solidnu ekipu, sposobnu da se plasira u sredinu tabele'', zaključio je on.

Eto nama Tosketa opet sledece godine :xD:
Корисников грб
mmladja
World Class Manager
Поруке: 6483
Придружен: 26 Окт 2010, 00:36
Место: Ваљево
Been thanked: 11 times

Порука од mmladja »

Dobar je Toske, nadam se da ce ga otkupiti. On je i u Nemackoj dobro krenuo i onda se odazvao pozivu da igra za olimpijsku reprezentaciju iako se klub protivio. Kad se vratio, bio je u drugom planu i tad je i krenulo sve nizbrdo za njega.
Корисников грб
Dule93
World Class Manager
Mood:

Порука од Dule93 »

ZFK Sloga 0:11 ZFK ZVEZDA :winner:
Корисников грб
Dule93
World Class Manager
Mood:

Порука од Dule93 »

Naša Marakana proslavila 48. rođendan
Слика
Na današnji dan, pre 48 godina, 1. septembra 1963. godine, odigrana je prva utakmica na stadionu Crvene zvezde, danas popularnoj Marakani. Rival našeg kluba bila je Rijeka, a meč je završen pobedom Zvezde(2-1). Prvom meču prisustvovalo je 55 ooo ljudi, koji su na stadion ušli na, tada, petnaest ulaza.

Mаrаkаnа je grаđenа od 1960. do 1963. godine. Zаmenilа je stаri stаdion koji je bio izgrаđen 1927. godine i nа kom je Zvezdа odigrаlа poslednju utаkmicu protiv Novog Sаdа. Rekord prve jeseni zаbeležen je u derbiju sа Pаrtizаnom – 74.000 gledаlаcа. Godine 1964. stаdion je potpuno zаvršen, kаpаcitet je zvаnično iznosio 95 000.

Prvi gol

Prvi gol nа Zvezdinoj “Mаrаkаni” postigаo je Trifun Mihаjlović, u susretu pionirа Zvezde i Jedinstvа iz Zemunа, predigri prvenstvenog mečа sа Rijekom. Prvi zvаnični, prvoligаški pogodаk, delo je Riječаninа Vukojа, dok je prvi gol zа seniorski tim Crvene zvezde postigаo Dušаn Mаrаvić, nа istoj utаkmici.

Rekord

Nаjveći broj gledаlаcа bio je 23. аprilа 1975 godine sа Ferencvаrošom nа utаkmici polufinа Kupа pobednikа kupovа. Tаdа je prodаto 96.070 ulаznicа mаdа se procenjuje dа je nа stаdionu bilo oko 110 000 gledаlаcа, koliki je kаpаcitet stаdionа tаdа bio.

Danas

U međuvremenu, tа brojkа je drаstično smаnjenа. Prаteći modernizаciju i istovremeno ispunjаvаjući zаhteve Evropske fudbаlske Unije, u cilju povećаnjа komforа nаvijаčа i njihove bezbednosti, ukinutа su stаjаćа mestа nа stаdionu. Postаvljene su stolice nа sve četiri tribine, tаko dа dаnаs kаpаcitet stаdionа zvаnično iznosi 55.538 sedećih mestа.

Finale KEŠ-a

Nа Mаrаkаni je bilo odigrаno finаle Kupа šаmpionа 30. аprilа 1973 godine između Ajаksа i Juventusа (1-0). Tаdа je utаkmici prisustvovаlo 91.564.

Prvi posetilac

Poznаt je i prvi posetilаc nа beogrаdskoj “Mаrаkаni”. To je Lаzа Petrović, zemljorаdnik iz okoline Loznice. Ovаj vаtreni zvezdаš došаo je nа novi stаdion još u 6 sаti izjutrа, zаuzeo svoje mesto nа istočnoj tribini, izvаdio sir i pogаču iz torbe, počeo dа doručkuje i strpljivo dočekаo početаk glаvne utаkmice.

Istorijske utakmice

Naš stadion je ostao upamćen u istoriji kao neosvojiva tvrđava, koju su u dugogodišnjoj istoriji pokoravale malobrojne ekipe. U poslednje vreme to nije tako, ali je za ovih 48 godina mnogo mečeva upisano zlatnim slovima.

Neki od tih utakmica su pobede nad Realom, Panatinaikosom, Arsenalom, Liverpulom, Mančesterom, ali i verovatno najveća i najuzbudljivija u istoriji kluba, 1991. godine, protiv Bajerna iz Minhena.

Muzej

U našem muzeju danas se nalaze dva trofeja koje samo mali broj ekipa u svetu poseduje – titula prvaka Evrope i sveta, osvojene 1991. godine.
Корисников грб
Dule93
World Class Manager
Mood:

Порука од Dule93 »

Život posle Rena….zato što smo Cigani!
Dok je jedna polovina od vas gunđala o kraju prelaznog roka, a druga polovina u sebi to preživljavala, ja sam čekao melem na ranu od Rena. Trebalo mi je da odbolujem, al onako, iskreno, da bih mogao da nastavim dalje. Svu svoju snagu sam stukao u taj dan, sva nadanja spakovao u 90 francuskih minuta, i na kraju nisam dobio ništa. Zabačen u najmekši jastuk još neko vreme posle utakmice mi se pogled gubio u daljini. Osim što sam tada i definitivno shvatio da nema šanse da vidim kroz žensku odeću, pošto ne mogu da vidim ni kroz monitor, kao Supermen, shvatio sam i da se vreme za večeru baš primaklo.

Nisam časio časa, pošto večera ne sme da čeka, a i da ne pregladnim, bacio sam se na posao. Eto, nisam imao priliku da protutnjim kroz svoj grad, da se šepurim pobedom svog tima. Moj tim. Moj klub. Moja Zvezda, izgubila. U tišini sam nastavio da sedim, zamišljen. Svi znaju da ne treba ništa da me pitaju. Nisam se baš ni zaplakao, ali sam bio na ivici da svašta kažem prvoj nedužnoj osobi koja mi se obrati. To se nije dogodilo, ali se dogodilo ono čemu se u svojoj čamotinji nisam nadao. Čujem sebe, dok prelistavam štampu te večeri, kako u sebi nastavljam pesmu Delija. Znate kako ide… “oooo, mi tebi pevamo, i kada gubimo, i kada vodimo, mi tebi pevamo“. Evo i sad pevam. Nije sad to fraza da vas ložim, nego je iskreno, tako bilo. Podsvest zapamtila, pa sad vrti melodiju.

Ajd, neću lagati, to me nije izvuklo iz ambisa u koji sam lagano tonuo. Pa nije nam lako. Onolika energija. Imao sam osećaj kao da je tada ceo univerzum utihnuo, a ne nas nekoliko miliona Zvezdaša. Nekoliko dana pre te epohalne utakmice, imao sam u grudima osećaj vatre. Ma, pričao sam vam o tome. Kada svi jurnemo, kao ludi, kada misliš od ljubavi i želje, da ti niko ne može ništa. Tako je to. U junačkom jurišu ili se sve sruši kao kula od karata, ili se u rovovskoj borbi izdigneš i trijumfuješ, stojeći na palom protivniku. Nama se na žalost desilo ovo prvo.

Слика
Nema predaje!

Bitka koju vodimo svakako nema kraja. Možda kraj bude kraj čovečanstva, ali zato svoju decu vaspitavamo u duhu naših boja, pa kad naše vreme prođe, naša deca će nastaviti borbu. U toj borbi, kolone crveno-belih optimista su se postarale da ta bitka ne prođe kao ova francuska, koja je za zaborav. Ja se spremam za utakmicu protiv BSK, koja se igra vikend posle ovoga. Skupljam ljude koje vodim sa sobom. Punim stadion u granicama svojih mogućnosti. Dajem sve od sebe. Kada bi svako od nas to uradio, ne vidim zašto na Marakani ne bi bilo bar 30 hiljada ljudi. Svi smo pročitali transparent na utakmici protiv Rena, i ja znam da je svi volite i kada ne dolaze Ren i Milan, ali moramo da učinimo sve da ovo bude sezona za antologije, po svim parametrima. Od posete na stadionu, do rezultata. Imamo trenera koji ima sve što jedan trener treba da ima. Uprkos svemu, imamo ekipu koja MORA da osvoji titulu, a naše je da stadion ne punimo samo za derbi. HOĆEMO TITULU!

Treba svi da budu svesni, a pre svega igrači, da mi više odavno nisamo ljudi. Da! Mi! Ljudi koji preko četiri godine ne znaju šta je titula, a sve nas je više. Puni energije, inata. Ludi za Zvezdom. Mi nismo ljudi. Zaista nismo. Svaki od nas je NADČOVEK. Osoba koja izdrži sve što smo mi izdržali, osoba koja posle svega može da peva, ne zaslužuje da se zove čovekom. Ne znam, možda je glupo da svakoga od nas nazovem NADČOVEKOM. Možda je ta reč već među nama. Hmm. Jeste. Kad bolje razmislim, jeste. Već sam priznao da nisam dovoljno nadčovek da vidim kroz žensku odeću, niti mi je uspelo da samo pogledom otkopčam njen brushalter. Ali, bre, koliko sam se puta podigao kad su pljuštali porazi, kad su “dobronamerni“ vikali: “Katanac“. Pa naravno da imamo reč za to, i najbolje nam stoji u paroli, i grmi kad svi viknemo. Zato i dođite da budemo sa našom Zvezdom. Zato što sami sebi pevamo: “MI SMO CIGANI, NAJJAČI SMO NAJJAČI“. Zato što je to stvarno tako!
Закључано

Повратак на “Arhiva sporta”