Jedan od najboljih srpskih odbojkaša svih vremena Vladimir Grbić još nije rekao zbogom odbojci iako se prošlog leta oprostio od aktivnog igranja. Karijeru će posle Italije, Japana, Jugoslavije, Turske, Brazila i Rusije nastaviti u Iranu. Na pitanje šta ga je navelo na taj potez odgovorio je - To je malo širi spektar razmišljanja i nisam mogao da odbijem ponudu. Evidentno da nisam prestao sa aktivnim igranjem odbojke, nisam se još predao i prilika je bila takva da se ne može reći ne - rekao je 40-godišnji Grbić za Glas Srpske.
Grbić će priliku da vidi u kakvoj je formi imati za nekoliko dana kada će odigrati humanitarni meč u Italiji sa nekadašnjim saigračima.
- Čim je bilo šta humanitarnog karaktera odmah podržavam te akcije, pogotovo kada se na tim akcijama vide stari prijatelji i probude neke stare emocije.
Grbić takođe je podržao osnivanje regionalne lige u odbojci po uzoru na vaterpolo, košarku i rukomet.
- Uvek sam za tu ideju, a mislim da su najveći problem pare. Odbojka je najinteligentniji sport, uvek je bila ta koja je probijala sve barijere. Otud je i moja ideja da napravimo zajednički kamp koji bi okupio decu, odnosno mlade ljude iz svih republika bivše SFRJ koji bi se mogli da se usavršavaju, druže i da rade na pravi način. Smatram da bi to bila jako dobra stvar i dobra podloga za neku regionalnu ligu - završio je Grbić.