Nakon par godina rada u mlađim selekcijama FK Vojvodina, usledio je za mene neočekivan poziv da sednem na klupu prvog tima. Blaga pometnja u glavi, šok i neverica, ali kako se kaže, zlatna kočija staje jedanput, reših da to iskoristim i prihvatim ponudu kluba. Svestan sam da sam tu jer finansijski ne stojimo sjajno, svestan sam da klub nema na koga da se osloni, nisam se previše ložio kako sam "stručnjak". Predsednik Zbiljić dao mi je ugovor na godinu dana, uz dogovor da ćemo na polusezoni sesti, videti gde smo i kako ide sve.

Vojvodina je klub velike tradicije, mnoga velika imena našeg fudbala igrala su ovde. Inače, kao neko ko je rođen u Novom Sadu, osećao sam pripadnost klubu.
Klubska vizija i očekivanja u svim takmičenjima:

Finansisko stanje

Kao u većini naših klubova, novca nema, stanje je jako teško. Ekipu imam solidnu, imam i omladinsku školu koja radi odlično. Malo me porazilo to što klub toliko malo ulaže u skauting službu i da novca za to ima toliko malo. Sem Srbije, koju pokrivamo, novca nema ni za jedan kontinent da se upute ljudi da tragaju za mladim igračima. To sam stavio kao jedan od ciljeva da se, pre svega, skauting služba ojača.

Nekada alfa i omega FK Rad, Ranko Stojić (64), novi je skaut Vojvodine. Predsedniku sam izložio kolika mi je želja da ga angažujemo i čelni ljudi su imali sluha.
U dobroj meri sam promenio i medicinski staf kao i skoro pa kompletan stručni štab za šta sam takođe imao podršku uprave i sportskog direktora.

Pripremne mečeve odigraćemo u Srbiji i protivnici se manje više već znaju.

Promenio sam kapitena kao i zamenika.Izbor je pao na Đorđevića koji poznaje svlačionicu lider je kao i Medojevića koji je povratnik i dete kluba.
Sastanak skautinga i sportskog sektora

Jovanović (sportski direktor): Gospodo, da vidimo šta je nama prioritet u ovom prelaznom roku. Idemo redom, šefe, kaži ti?
Petrović (trener): Direktore, ja sam nešto na brzinu video, rekao bih da smo popunjeni na svim pozicijama. Ako neko ode, moram dovesti zamenu. Namera mi je da dam šansu i mladim igračima svakako. Škola radi dobro, treba unaprediti skauting.
Novaković (šef skauting službe): Šefe, na šta misliš da se unapredi skauting? Budi jasniji.
Petrović (trener): Na povećanje novca za rad skauta mimo naše zemlje, ovo je prilično skromno.
Stojić (skaut): Treneru, imate mene što se tiče pojačanja, imam kontakte, poznajem ljude.
Petrović (trener): Ranko, opusti se, zato sam želeo da dođeš, ti si alfa i omega.
Jovanović (sportski direktor): Ljudi, da ne gubimo vreme, svako ima svoje zadatke. Okupljamo se jednom u 7 dana gde ćemo se sastajati da vidimo šta je ključno.