Kao prvo, svim forumašima hoću da poželim srećnu novu godinu i mnogo zdravlja, ljubavi i sreće u 2022. godini, a sada da pređem na konkretne stvari. Drugi deo sezone smo nastavili u istom ritmu, ali je bilo primetno da naša odbrana polako popušta. Bili smo u seriji od 19 utakmica bez poraza do gostovanja Castilli, ujedno našem najvećem rivalu ove sezone, koji nisu izgubili nijednu utakmicu još od 2 vezana poraza od nas i Fuenlabrade početkom oktobra, pa sve do kraja prvenstva, uključujući seriju od zadnjih 10 mečeva bez primljenog gola, tako da nas je ovaj put na vrhu održavao napad. Prvog mesta su nas koštali poraz od drugog tima Sociedada u 94. minutu i 2 vezana remija u zadnja 2 kola.
U baražu smo ostvarili 2 pobede od po 2:1, prvo protiv Racinga, a u finalu protiv Mirandesa. Koliko smo protiv Racinga imali sreće da prođemo, toliko smo Mirandes dobili rutinski, da pobeda ni u jednom trenutku nije došla u pitanje. Moram još da napomenem da smo baraž igrali bez Jareda i Rafaela, koji su dobili poziv da igraju za reprezentaciju Španije do 20 godina na Svetskom prventstvu, tituli Spanije su doprineli sa 2, odnosno 3 gola, Rafael je bio standardan, dok je Jared uglavnom ulazio sa klupe.
U međuvremenu sam obezbedio dolaske 3 pojačanja za jul, Iago Lopeza iz Almerije, Alberta Quintane iz Malage i Chemu Nuneza iz Real Uniona. Što se budžeta tiče, para za pojačanja nema, dok mi je za plate preostalo još oko 9k/w, što će mi nadam se biti dovoljno za još 2, 3 pojačanja. Planiram da dovedem još jednog golmana, štopera, eventualno ako nađem nekog klinca kao 3. napadača, dok ću verovatno da na pozajmice pošaljem Leona i Coulibalyja, ne sviđa mi se kako su napredovali do sada. Nadam se da će mi 5,69 miliona, koje ćemo dobiti za tv prenose omogućiti da napokon izađemo iz finansijskog minusa.