goooool пише: ↑15 Мар 2019, 12:12
A sta utice na potencijal regena ? Samo HOYD ili jos neki faktori ?
Hoyd utiče na personality i na tip igrača ne na potencijal. Veća je šansa da će HOYD regrutovati igrača koji ima sličan personality koji ima sam HOYD. HOYD coaching style utiče na sam tip igrača, odnosno ako imaš HOYD koji ima tactical coaching style onda možeš da očekuješ regene čiji su mentalni atributi veći u odnosu na ostale. Ako hoyd ima technical ili mental coaching style onda regeni imaju obično više attribute za first touch, technique itd.Takođe ono što utiče i sama HOYD preferirana formacija, ako recimo HOYD preferira 4-4-2 očekuj svake godine poveći broj mladih napadača, što ne znači da neće biti recimo po neki DM tu i tamo ali uglavnom će birati igrače koji igraju na pozicijama njegove preferirane formacije.
Što se tiče samog potencijala regena, tu najviše utiče sam youth ranking države iz kojeg je klub, u prevodu veća je šansa da će klub iz Brazila dobiti nekog vrhunskog regena nego tim iz Kine. Osim youth rankinga države iz kojeg klub potiče, šansu za dobijanjem regena sa velikim PA poveća nivo youth recruitment kluba kao i klupska reputacija.Tako da kad god možeš zamoli board da više investira u youth recruitment kako bi dobio Extensive (najveći mogući rank) kao i junior coaching i youth facilities koji utiču na CA ne na PA ali svkaako će ti biti lakše da razviješ takvog regena jer će pre dostići svoj potencijal.