SEZONA II
U 2.sezoni moze se reci,da sam imao vece problem,nego u 1.sezoni cak.Odlazili su mi igraci na free u druge klubove,koje sam planirao za 2.sezonu.Napustila su me tri vrlo bitna igraca : Hadoui,Burnet i El Hamdaoui,koji su drzali neku okosnicu i bili stariji deo ovog tima.Do Januara smo i gurali,a tada je i uprava,prvi put stala malo na noge usli smo u + i krenula je malo otvorenija na kupovine.Sve je bilo u vidu rata,ali stiglo je par igraca,sto je bilo jako bitno.Nismo uspeli,da se plasiramo u Ligu Evrope,time sto smo ispali od Rome,ali ne bih da duzim o tome.
Na kraju smo zavrsili 5.,cak ispred AZ,koji ulaze velike kolicine novca u svoj tim.Dok novac,koji trose PSV,Vittese,Ajax i Fejnord,mogu da sanjam.Mada,zar to nije draz,da se borim sa njima i sa manjim budzetom? Drago mi je,sto sam za 96.000 dobio igraca perspektive,kakve je Aleksa Terzic.
KUP
Imao sam toliko mali fond igraca,da su mnogi igraci iz U-21,dobijali silne prilike i ako po ocenama ne bi trebali.Tako da sam bukvalno otpisao jos na startu i ispao jako brzo od Zwolla ,koji nije imao tako losu sezonu i zauzeo 7.mesto u ligi.Probao sam neke mladje igrace u Kupu.. To nije islo i na tome se zavrsilo.
TRANSFERI
Na pocetku sezone puno odlazaka ,istekli su mnogima ugovori,a para za produzetak nije bilo.Stigli su samo Aleksa Terzic (96.000) i Vietto i Evina,ali kao pozajmljeni igraci(kojima placam 0 posto plate).Nakon godinu i nesto dana stednje i gledanje svakog evra oko Januara,dobijam od uprave,prva veca sredstva za nova pojacanja.Veliki deo tog novca ulozio sam u pretalentovanog
Alex Blesu(650k,nesto na rate,a nesto odmah),a uz njega su stigli i
Obeng Regan(150k odmah i 150k u ratama) i
Eugen Selin(nekada kapiten Dinamo Kieva za 120k).
Kada sam doveo Selina,hitno mi je trebalo pojacanje u odbrani i osvezenje prakticno reci.Moja odbrana je tesko podnela odlazak Lorenza Burneta,koji je otisao u ADO.On je upotpunio odbranu u Januaru ,svojim dolaskom i pokrivao mesto stopera, a i mesto levog beka.Obzirom,da mi je skripalo par puta i na toj poziciji.
Nekada velika uzdanica Cukarickog i posle toga Istre,a sada Excelsiora.Na terenu je bila potrebna dobra radilica ,da bi pokrila Gronlia(mladog Norvezanina),ali da ne bude glup za fudbal(ako moram tako da se izrazim).On mi se uklapao u neke finansijske mogucnosti i doveden je.
Moje
najskuplje pojacanje do sada u Excelsioru je upravo ovaj momak.Aktivirao sam njegovu klauzulu od
650.000E i doveo ga pravo ovamo.Nije se dugo premisljao,obzirom da je on tamo bio jos uvek u
U-21 Levantea.Decko je za sada pokidao svojim igrama,ali necu da ga ureknem.Sada uz njega i Gronlia i jos par pojacanja,kada bih imao i uz dobar zreb,mogli bi da se nadamo sl.sezone ulasku u Evropu,ali daleko smo za sada od Evrope
"Koliko sam samo puta u FM16 rekao na Pep Talku : Aggresive/Push Forward,tvrdim da me ovi igraci muceni dozive kao Limenog"