Karlsruher SC
The Invincibles
Golmani:
Timo Horn - Cetvrta sezona kako je standardan na golu od dolaska iz Lajpciga za 11.5m.
Michalis Flessas - Dugo je sa nama, vec pet godina. Kada sam ga primetio u grckoj u21 reprezentaciji sa samo 16 godina, znao sam da ce biti opak. Mislim da je konacno stasao za preuzme #1 od iskusnog Horna.
Odbrana:
Felix Passlack - Za 10m dosao iz Dortmunda, kada smo prodali Heldera Fereiru Romi. Uzeo sam ga najvise zato sto je Nemac ali decko se odlicno pokazao. Pokrivao je i desnu i levu stranu terena i svugde bio podjednako dobar.
Canberk Turk - Bio mi je na sortlisti, nisam bas zeleo da ga dovedem ali kada su se Arsenal i Barsa zainteresovali, poslali ponude, znao sam da mora biti nesto posebno. Ukrao sam im ga ispred nosa.
Luis Carlos - Pridoslica iz Korintijasa. Nije mnogo igrao ali je i on dao svoj doprinos nizu nepobedivosti.
Mauricio Lemos - Oduvek sam ga zeleo u svom timu. Odlican igrac, bio u zapecku u Liverpulu te sam ga dobio za samo 18m evra.
Federico Soria - Stigao iz Boke pre 4 godine kao kapiten mlade reprezentacije Argentine.
Pau Pascual - Svojevremeno najskuplji igrac u istoriji KSC-a. Mislim da sam bio druga sezona u Bundesu, kada sam dao trecinu budzeta za njega. Bio je brutalan igrac i sa 16 godina, Zele je video SS i aminovao transfer. Nije mi bilo zao da aktiviram klauzulu i platim ga Viljarealu 8.5m evra. Dve godine nije mogao da igra, zbog pravila u Nemackoj ali kada je konacno napunio 18 godina, usao je u prvi tim i dan danas je tamo.
Jose Prieto - Slicna prica kao sa Paskvalom, samo par godina kasnije. Na racun Bilbaoa je leglo 22.5m evra a mladi Baskijac je krenuo preko granice u pecalbu.
Jetro Willems - Sitijev otpadak, nasa legenda.
Wanderson Henrique - Vec 5 godina sa nama, od dolaska iz 3. lige Brazila za 500k. Brutalan i kao dmc, mada meni vec dugo pokriva levu stranu terena. I to veoma dobro.
Vezni red:
Rolando Mandragora - Juveov otpad, moj sasvim dobar bekap. Igrao i u odbrani, vezi, cak i na beku. Zahvalan igrac.
Cristian Castillo - Uzeli smo ga jos prosle godine ali je ostao u Indepedijenteu do kraja sezone.
Chris Avila - Bukvalno sam ga pratio od kolevke. Primetio sam ga na intejku ali nije hteo da dodje. Svake godine sam nudio Leveru kamion para za njega, nisu hteli da ga puste. Ove zime se posvadjao sa trenerom, predao zahtev za transfer i dva dana kasnije zavrsio kod nas. Konacno.
Maksymilian Dylewski - Jos jedan momcic cije je dovodjenje Zele aminovao. Izmedju nas i Arsenala, odabrao je Nemacku i postao jedan od najtalentovanijih vezista na svetu.
Alison - Treca godina kako je kod nas, od dolaska iz Flamenga.
Federico Bernardeschi - Dosao iz Barse i preporodio se. Medjutim, mislim da nas napusta na leto. Stizu ga godine, mi smo furamo formaciju bez krila pa ima sve manje prostora da igra.
Isaac Muntari - Kupio sam ga dok sam pokusavao da napravim solidnu 442 formaciju. Doveden za silne pare, samo da ga Bajern ne bi uzeo. Ima isti problem kao Bernardeski, igramo bez krila i trenutno ne znam sta cu sa njim. Odlican igrac ali nemam ga gde.
Andres Ek - Vidjali ste ovog momka vec. Ikona kluba. Igrao sve i svasta, na krilima, desnom beku, u napadu. Samo sto nije branio. Ali se izgleda malo smorio u klubu, hoce da ide. Sto se mene tice, moze, za pravu cenu.
Napad:
Marcel Awono - Merkao sam ga jos dok je bio u Kelnu. Kada ga je Red Bul doveo za 26m, nisam imao para da izjednacim ponudu. Medjutim, dve godine kasnije, stigao je. I sabio zivot.
Marcio - Preplaceni panik baj, posle prodaje Berardija. Trenutno bekap. Da je odigrao lose, nije, dao je par lepih golova. I moze postati samo bolji...
Mario Feler - Mario Feler, zvani Rudi. Pola covek, pola gol, jos ekstra polovina asistencija. Mozda najbolji igrac u klubu. Bajernovo dete. Kada su doveli Platenharta, vratio sam im veliki deo tog novca zbog ovog momka. I opet bih to uradio. Kradja veka.