Zavrsena je prva sezona sa Slepim misevima. Dosta bolje nego sto sam ocekivao.
La Liga - Klasika, Real, Barsa, pa svi ostali. Atletiko je dosta vremena proveo na prvom mestu, mislio sam da ce Simeone uzeti titulu ali su se raspali kako se sezona priblizavala kraju. Sto se nas tice, cetvrto mesto. Prezadovoljan sam. Kako sam se nadao, dobro sam se udao. Najbolja odbrana u ligi ali me je napad prodao. Ekipa sa skajpa zna koliko sam samo psovao i kleo Rodriga prokletog. Lik je pogadjao sve sem gola. I kad ga da, to bude nesto slucajno, odbije se od stative ili tako nesto. Santi Mina i Nani su mi bili najbolji strelci ali su nas napustili u januarskom prelaznom roku. Tada sam ostao samo na Muniru, Rodrigu i Adebajoru. Ne dao bog nikome takav napad.
Copa del Rey - Slabo. Na jedvite jade smo prosli Ovijedo, da bi nas Atletik naguzio na Mestalji. Jesmo mi slavili na San Mamesu, malo se izvadili ali vec smo bili elimisani nakon tog prvog meca.
Ekipa - Tanka, zaista tanka ekipa.
Metju Rajan siguran na golu. Domenek je korektan bekap pa tu ne bi trebali nista da menjamo.
Odbranom sam zadovoljan, opcijama koje su mi na raspolaganju. Narocito na bekovskim pozicijama. Medjutim, stoperi su mi trenutno kriticni. Mangala ce se vratiti u Siti, Garaj se slomio, 5 meseci nece pipnuti loptu sto me ostavlja samo sa Abdenurom i Santosem. Dogovorio sam dolazak jednog solidnog momcica ali imam utisak da ce mi faliti mozda jos jedna jaka, kvalitetna opcija u srcu odbrane.
Vezni red... Pa moze se reci da sam zahvalan svim bozanstvima sto su Dani Pareho i Enco Perez odigrali sezone bez vecih povreda. Medran je takodje odlicno igrao ali je imao dve povrede zbog kojih je odsustvovao duze vreme. Pojet definitivno nije kalibar za najvisi nivo a Suarez je korektan bekap.
O napadacima ne zelim da diskutujem. Razocaranje, svi do jednog. Munir je poceo lepo da igra pri kraju sezone, imam opciju da ga otkupim. Sto bih i uradio ali trenutno nemam potrebnih 12 miliona na raspolaganju. Od Rodriga sam dosta ocekivao ali me je brat potpuno razocarao. Koliko je bio los? Kao Tores iz perioda u Celziju, na kub. Da stoji sam pred tri gola bez golmana, sva tri bi promasio. Adebajor bio tu da popuni broj, najbolji dani su iza njega. Prioritet u prelaznom roku ce mi sigurno biti dovodjenje makar jednog krstenog spica.
Transferi - O dolascima ne vredi pricati, kurcu ne valjaju. O onima koji su nas napustili, da kazemo rec, dve.
Nani u Siti za simbolicnu sumu. Prezadovoljan sam sto sam se resio njega i njegovih 210k nedeljno. Jebo ga onaj ko mu dade toliku platu. Isto vazi i za Negreda, 125k nedeljno ce nastaviti da prima u Midlzbrou. Odlazak Santija Mine se najvise osetio. Falili su nam njegovi golovi. Medjutim, 8m odmah i 8 na 12 rata, nisam mogao to odbiti za igraca koji je vredeo 4m. Bakali je poslat u PSZ na pozajmicu a u januarskom roku su resili da ga dovedu za stalno. Zasto, kada im nije igrao ni 2 utakmice? Pa, ono, moze im se. Neka ga, daleko mu lepa kuca, fina svota novca za igraca kojeg ne gotivim. Za kraj, Dijego Alves, Liverpul, 27m evra. Jebes ga, koliko god mi on znacio, ovo je bilo za tri miliona kratko od njegove klauzule. Plus, ima 31 godinu a meni je na klupi propadao Met Rajan. Hteo, ne hteo, ovakav novac nisam mogao da odbijem, narocito posto finansijska situacija u klubu nije bas najsjajnija. A kad smo vec kod toga...
Finansije - Balans trenutno u plusu, zbog svih onih prodaja tokom zime. Od lige smo dobili neka bedna 3 miliona. Medjutim, i pored 70m profita tokom januara, jos uvek nisam siguran da li cu proci krvavi FFP i dobiti dozvolu da igram u LS sledece sezone. Dozvoljeni minus nakon januara mi je bio korektan, 2m crvenog, smem da imam 5. Ali tokom marta, aprila, to je skocilo na 4.6m. I tako je i sada, jos uvek koketiramo oko te granice. Ne znam zasto mi se to povecalo ali se nadam da ce mirovati jos makar mesec dana, samo da prodjemo onu proveru prokletu. Zamisli bedaka da ne igramo Ligu Sampionu zbog nekog bednog dugovanja od 500, 600k. Pa bas bi se smorio...
Najbolji igraci:
Dani Pareho - Alfa i omega ove Valensije. Ne znam sta bismo radili bez njega.
Hose Gaja - Jedan od najboljih levih bekova na svetu. Trudicemo se da ga zadrzimo ovde koliko god je to moguce.
Metju Rajan - Sjajno je odmenio Alvesa. Na vise od pola utakmica ostao nesavladan. Zverka.
Ajmen Abdenur - Stena u odbrani. Imao je ponudu Kineza, mogao je da ode u januaru za oko 25m ali sam resio da ga zadrzim. Previse bi nam nedostajao.