U sportu, ajde u fudbalu, nema težeg zadatka, nego "cuvati" seriju, nastavljati je iz meca u mec, drzati "podignutu" formu, boriti se protiv jakih rivala, psihicki ostati stabilan i na kraju, jos jednom trijumfovati.
... tezak je to bio mec za nas. Ipak su Donsi iskusniji i jaci tim. Nasa zelja za plasmanom u narednu rundu FA kupa je bila velika. Nazalost samo je bila zelja jer smo jednostavno sagoreli u njoj. Dalje nije moglo. Bolji tim MK Donsa je prosao u drugo kolo. Pobedili su nas sa ipak visokih
4:1. I pored poraza ostaje zabelezen ovaj uspeh, plasman u glavni zreb FA kupa.
Sto se tice naseg ucesca u onom manje vaznom kupu FA Trophy, koji je dosao u vrlo nezgodnom trenutku po nas jer su nam misli bile uprte ka utakmici drugog kola FA kupa, ispali smo u trecoj kvalifikacionoj rundi u jednoj vrlo neizvesnoj i dramaticnoj utakmici od ekipe Stafforda sa
1:2.
Ligaska utakmica protiv Gainsborougha nije donela nista novo. Nastavili smo gubitnicki niz iz kup takmicenja, nesto se moralo preduzeti. Usledila je hitna reakcija u vidu promene taktike koja se pokazala kao prava promena, jer se pozitivno odrazila pre svega na efikasnost ekipe. Pored promene taktike usledio je i jedan transfer koji su svi u ekipi sa odusevljenjem prihvatili. Radi se o napadacu
Will Abbotts-u, reprezentativcu mlade selekcije Walesa.
Krenuli smo lakse da dajemo golove i naravno s time i da pobedjujemo. Napravili smo seriju od deset uzastopnih utakmica bez poraza. Vec smo se ucvrstili u gornji deo tabele, a kako smo dobro igrali tako su nam i apetiti rasli pa je krenula odmah prica o "kvalifikacionim" utakmicama za visi rang. Naravno da to nisam dozvoljavao vec sam smirivao strasti kako kod mog osoblja tako i kod samih igraca. Ipak Nakon serije dobrih rezultata i takozvane "vode u usima", dogodio se Bredford kiji nas je prodrmai i vratio u javu. Porazeni smo sa
3:0, ali imali smo i srece jer je moglo biti i mnogo gore od toga. Nakon toga rezultati nisu bas bili na zavidnom nivou, previse neresenih utakmica u kojima smo i bili bolji tim, ali ipak u predzadnjem kolu osigurali smo ucesce u play-offu za visi rang. Ligaski deo smo zavrsili na trecem mestu sa ukupnim skorom 21-13-8 i sa ukupno
76 osvojena boda. Sto se statistike tice, najbolji strelac ligaskih utakmica sa 22 postignuta pogodata bio je zadnje pojacanje
Will Abbotts, a najbolji u asistencijama, njih 13, bio je
Sam Madeley. Sto se timske statistike tice u vrhu smo po postignutim golovima, ukupno
76. Sve je to ohrabljivalo kako igrace tako i mene pred pocetak play-off. A na putu ka konacnom cilju kao prva prepreka u polufinalu nam stoji ekipa Brackleya, koja je zavrsila ligaski deo na cetvrtom mestu sa samo jednim bodom manje od nas, sa ukupno 23 pobeda i 69 postignuta pogodaka.
Kao i sto se ocekuje u polufinalnim utakmicama dva tima koja su bila u vrhu tabele, tima koja je delio samo jedan bod, neizvesnost, uzbudjenje. Toga je sve bilo na mecevima Brackleya i FC Uniteda. Nesvakidasnje polufinale, pre svega sto su vidjene dve gostujuce pobede. U prvom mecu domacin Brackley Town je napadao bio bolji rival, ali nekad je potrebna i doza srece da bi se ostvario povoljan ucinak. E ovaj put je moj tim bas imao. Utakmicu je resio, ko bi drugi no Will Abbotts sa dva postignuta gola, stime sto je onaj drugi, odlucijuci, postigao u 87. minutu. Utakmicu smo dobili sa
1:2 i imali odlican zaogaj za revans mec. Ali kao sto to biva jelte, ne moze sve da protekne lagano, bez komplikacija, pa tako i ovaj drugi duel. Koliko smo imali srece u prvoj utakmici toliko je nismo imali u drugoj i izgubili smo sa
0:1. Sledili su produzeci, koji su protekli u opreznoj igri, mada je u zadnjim minutima Abbotts imao stoprocentnu sansu kada je sam izasao ispred gostujuceg golmana, ali na nasu zalost sutirao pored leve stative. Rezultat je ostao ne promenjen i sledili su penali, po meni i najpravednija odlika o finalisti po svemu prikazanom u obe utakmice. Na nasu srecu Fortuna nas je pogledala i ovoga puta i poslala u finale, posto smo pobedili boljim izvodjenjem penala sa
5:4, gde nas ceka ekipa Altrinchama.
13. Maj 2017. godine, stadion Moss Lane, dom igraca Altrichama, uporiste play-off finala, 5.435 posmatraca od toga 1.435 nasih vernih navijaca. Zbog pravila lige koje kaze da pravo domacinstva u odlucujucoj utakmici ima bolje plasirani tim na tabeli, morali smo da putujemo u Altrincham i fakticki budemo gosti u ovom po nas istorijskom mecu. A mec, sta reci ... pripremio sam jedno
takticko iznenadjenje na koje su moji igraci fenomenalno odgovorili. Sedam golova u finalu govore da je ovo utakmica sezone u svakom pogledu. Vodili smo konstantno i ako su domacini uvek uspeli da stignu ali ne i da prestignu. Na kraju istorija je ispisana, pobeda je nasa,
3:4 je konacni rezultat. Slavlje moze da pocne, Vanarama National League nije vise san ... vec java !!!