EuroBasket 2015 /Hrvatska - Francuska - Nemačka - Letonija/

Корисников грб
zele
SFM Hall Of Fame
Поруке: 14189
Придружен: 05 Нов 2011, 22:57
Место: Лазарево
Status: Није на вези

Порука од zele »

jedi govna, položio juče.
Milo Lompar: "Taj argument ima više slojeva, od kojih je njegov najdublji sloj da je izuzetno glup."

Bajka o Barnetu
Корисников грб
Tokelara
World Class Manager
Поруке: 7828
Придружен: 19 Мар 2012, 18:29
Место: SU/NS
Status: Није на вези

Порука од Tokelara »

Majke ti?????
Dok pošten narod nema za hranu i komunalije, zvezda u dugovima ima za bahanalije.

Слика
Корисников грб
zele
SFM Hall Of Fame
Поруке: 14189
Придружен: 05 Нов 2011, 22:57
Место: Лазарево
Status: Није на вези

Порука од zele »

Pa da, ostao mi praktični deo, al' to je kesa i to tek za 15 dana. Skinuo sam teoriju s kurca, to je ono je važno.
Milo Lompar: "Taj argument ima više slojeva, od kojih je njegov najdublji sloj da je izuzetno glup."

Bajka o Barnetu
Корисников грб
Tokelara
World Class Manager
Поруке: 7828
Придружен: 19 Мар 2012, 18:29
Место: SU/NS
Status: Није на вези

Порука од Tokelara »

Aj hvala kurcu više. Čestitam.
Dok pošten narod nema za hranu i komunalije, zvezda u dugovima ima za bahanalije.

Слика
Корисников грб
TheBlues
Manager
Поруке: 2419
Придружен: 21 Сеп 2011, 12:07
Formacija: 4-3-3
Been thanked: 5 times
Status: Није на вези

Порука од TheBlues »

reported ^^
"Football is simple. But the hardest thing is to play football in a simple way." Johan Cruyff
Sloba
Global Moderator
Поруке: 11325
Придружен: 26 Окт 2010, 02:43
Место: Београд
Has thanked: 215 times
Been thanked: 58 times
Status: Није на вези

Порука од Sloba »

Treća pobeda Belgije za put u Lil

Reprezentacija Belgije savladala je selekciju Ukrajine 79:71 (14:19, 21:20, 24:15, 20:17) za treći trijumf u grupi D i plasman u osminu finala takmičenja.

Слика

Belgijanci su meč prelomili u trećem periodu kada su dobrom odbranom preokrenuli prednost rivala na pet poena razlike.

"Crvene đavole" predvodio je Žile sa 15 poena, 14 je dodao Sem van Rosom uz 6 asistencija, dok su po 11 postigli Seron i De Zeuv.

Najbolji u timu Ukrajine, koji se oprostio od Evrobasketa, bio je Fesenko sa dabl-dablom od 20 poena i 11 skokova, dok je 10 poena imao Aleksandar Lipovij.

Kornijenko je dodao 8 poena uz 9 skokova, dok je Zajcev postigao 9 poena i imao 9 uhvaćenih lopti.

Belgijanci su grupnu fazu završili sa skorom 3-2, pa čekaju rasplet preostala dva duela kako bi saznali sa koje pozicije će u Lil, a u opticaju su drugo, treće i četvrto.

Slovenci pobedili, čekaju rasplet

Slovenija je savladala Makedoniju u poslednjem kolu grupe C 62:51, ali će protivnika u osmini finala saznati tek posle kompletiranja svih mečeva u grupi

Слика

'Zmajčeki' će u slučaju da Česi slave igrati sa Veselim i drugovima za četvrtinu finala, dok će 'Vatreni' na megdan Litvancima, a dodatnu zavrzlamu mogu da napre Letonci – zbog pobede nad Česima – ukoliko savladaju Estonce.

S druge strane, Makedonci su upisali četvrti poraz, uz samo jedno slavlje, pa će morati da navijaju za Hrvate i Grke, koji se u poslednjem meču dana sastaju sa Holanđanima, kako bi se domogli naredne faze.

Jedino je sigurno da su Grci prvoplasirana selekcija grupe, pošto imaju maksimalan učinak.

Najzaslužniji za pobedu Slovenije bio je fenomenalni Zoran Dragić sa 20 poena i pet skokova, a najveću podršku imao je u Alenu Omiću – koji je meč završio sa dabl-dabl učinkom – 14 koševa i 11 uhvaćenih lopti. Klemen Prepelič upisao je sedam poena, a Jaka Blažič i Jure Balazic po šest.

S druge strane, u poraženom timu, najbolji je bio Vlado Ilievski sa 15 poena, ali je pravu podršku imao samo od strane Predraga Samardžiskog u vidu deset koševa i pet skokova.

Stotka perfektne Srbije, nemoćna i Italija

Košarkaši Srbije završili su grupnu fazu takmičenja na Evrobasketu bez poraza, sa pet pobeda putuju u Lil.

Слика

"Orlovi" su u diretnoj borbi za prvo mesto ubedljivo savladali Italiju 101:82 (25:19, 23:21, 26:19, )27:23).

Tim Aleksandra Đorđevića je opet predvodio Miloš Teodosić, koji je sa 14 poena u prvom periodu doneo prvu osetnu prednost, da bi u nastavku uz rolu Raduljice, te trojkama Bjelice, Bogdanovića, Markovića i Ercega konačno slomili rivala.

Srbija će u osmini finala igrati sa četvrtoplasiranim timom grupe B, a to će verovatno biti Finska. Italijani čekaju rasplet duela Španija – Nemačka kako bi saznali svoju startnu poziciju u Lilu, poraz "Crvene furije" im donosi drugo mesto.

"Orlove" je do ubedljivog trijumfa je opet predvodio sjajni Miloš Teodosić sa 26 poena (8/12 iz igre, 4/7 tri) i 8 asistencija, a pratili su ga Nemanja Bjelica sa 19 poena, 8 skokova i 4 asistencije, Miroslav Raduljica sa 14 poena i 5 uhvaćenih lopti, te Bogdan Bogdanović sa 10 poena i 4 proigravanja.

Najefikasniji u selekciji Italije bio je Alesandro Đentile sa 19 poena uz 6 asistencija i 5 skokova, 17 poena dodao je Andrea Barnjani uz samo dva skoka u svom reketu, dok je najbolji igrač tima Danilo Galinari retko šutirao (4/5) pa je meč završio sa 14 poena uz 5 skokova.

Ono što posebno može da raduje pred nastavak takmičenja u Lilu je fantastičan šut Srbije protiv Italije. "Orlovi" su promašili samo dva "penala (16/18), pogodili 68% šuteva za dva (26/38), te imali najbolji dan za tri poena (11/30).

Italija je u meč ušla bez izmorenog Marka Belinelija, a Srbija odličnom odbranom na Barnjaniju duel otvora serijom 8:0. Italijani se preko Galinarija brzo vraćaju u egal (8:5). Usledila je minijatura Teodosić koji sa 14 poena donosi "Orlovima +13, ali Italija koristi njegov predah u finišu perioda, te smanjuju na 25:19.

Italijani se u potpunosti vraćaju u egal trojkama početkom drugog perioda (29:27), ali se na parket vraća Teodosić i razigrava Raduljicu koji veže šest poena, pa Srbija sredinom perioda stiže do +8 (37:29). Sredinom perioda Teodosić dobija podršku Bjelice, pa se Srbija vraća na maksimalnih +13 (47:34), ali na poluvreme odlazi sa osam poena prednosti (48:40).

Nakon tromog početka trećeg perioda, Srbija ulazi u ritam sredinom kvartala, te trojkama Markovića i Bogdanovića povećava prednost na 15 poena (63:48). Usledio je dodatni pad tempa igre, Srbija nije dozvoljavala rivalu da se razigra u napadu, da bi s druge strane poenima Bjelice, Bogdanovića i Raduljice stigla do maksimalnih 17 poena prednosti, a sa 74:59 u poslednji period.

Italijani su vezali nekoliko napada i pokušali da se vrate u igru, ali je Srbija serijom trojki, zakucavanja i atraktivnih poreza dotukla rivala za najdominatniju pobedu u grupnoj fazi sa 101:82.

Rusija protiv BiH dominantno do prve pobede

Košarkaši Rusije savladali su ekipu Bosne i Hercegovine rezultatom 81:61 u duelu ekipa koje nisu imale ni teoretske šanse da se plasiraju u osminu finala.

Слика

Prvu pobedu Rusiji na Evrobasketu doneli su Aleksej Zubkov (17p, 7sk), Vitalij Fridzon (16p) i Andrej Voroncevič (15p, 7sk).

Na drugoj strani Andrija Stipanović je upisao 22 poena, a Elmedin Kikanović 14 i to su bili jedini igrači sa dvocifrenim učinkom u selekciji Duška Ivanovića.

Posle serije Rusije od 5:0 BiH je preuzela kontrolu, Stipanović je vezao sedam poena, pokrenuo seriju 21:2 i posle prve deonice BiH je imala vođstvo od deset poena.

Uzvratila je Rusija serijom 10:0, došlo se do nerešenog rezultata, Vorončević i Stipanović su vodili mali rat, a na 35 sekundi do kraja poluvremena Fridzon je doneo novo poravnanje.

U preostalih 20 minuta Rusija je potpuno kontrolisala stanje na terenu i na kraju stigla do ubedljive pobede, čime je izbegla da se sa “nulom“ vrati sa Evrobasketa.

Poljaci poslali Finsku na Srbiju u 1/8 finala

Košarkaši Poljske savladali su Finsku rezultatom 78:65, ali će ostati na trećoj poziciji u grupi A pred početak druge faze takmičenja.

Слика

Ovakvim rezultatom Finska je zauzela četvrtu poziciju i u borbi za četvrtfinale sastaće se sa selekcijom Srbije.

U narednom delu Evropskog prvenstva Poljska će se sastati sa drugim timom iz grupe B, ekipom Španije.

Najefikasniji u pobedičkom timu bio je Adam Vačinski sa 17 poena, Ej Džej Sloter je dodao 13, a Marčin Gortat i Pžemislav Karnovski su upisali po deset.

Na drugoj strani, Šon Haf je ubacio 17 poena, Peteri Koponen je dodao 14, a dvocifren je bio i Mati Nutinen sa 11.

Finska je imala određenu prednost na početku duela, međutim Sloter i Gortat su uspeli da preokrenu rezultat i posle prve deonice Poljska je imala tri poena prednosti.

Drugi period je Finska rešila u svoju korist sa 21:19, ali većih šansi za iznenađenje nije bilo, pošto je u preostalih 20 minuta Poljska ostvarila prednost od 12 poena i rutinski privela susret kraju.

Duel Srbije i Finske igraće se 13. septembra.

Letonija pobedila i navija za Litvaniju


Reprezenacija Letonije napravila je dodatnu pometnju u grupi D, pošto se pobedom nad Estonijom 75:64 uključila u borbu i za drugo mesto.

Слика

Letonci sada imaju skor od tri trijumfa i dva poraza, a u slučaju da Litvanci savladaju Čehe – u poslednjem meču grupne faze (21.00) – Letonci će biti drugi i igraće sa Slovenijom u osmini finala.

U suprotnom, Jan Veseli i drugovi će ako pobede biti prvi, i boriti se sa Gruzijom za četvrtinu finala, dok će Letonci u takvom raspletu biti četvrti, pa će im rival za osam najboljih biti pobednik grupe C – Grčka.

Ipak, nije delovalo da će se sve ovako odigrati, pošto su Estonci, posle ispuštene šanse i tesnog poraza od Litvanije, zaigrali još agresivnije. Posle uvodnih deset minuta imali su 14 poena prednosti, da bi i na odmor otišli sa dvocifrenom prednošću (+11).

Međutim, domaćin se probudio u nastavku, zaigrao daleko bolje i fenomenalnom igrom u trećem periodu, koji je rešio u svoju korist 22:5, napravio veliki preokret.

Pokušali su Estonci u samom finišu da učine isto, ali je Letonija uspela da izdrži napade i upiše važan trijumf.

Najbolji u pobedničkom timu bio je Janis Strelniks sa 21 poenom i pet skokova, njegov imenjak Tima ubacio je 15 koševa, a jedini preostali dvocifeni bio Rolands Frimanis sa 11 poena i pet uhvaćenih lopte.

Estonce je predvodio Gregor Arbet sa 16 poena i šest skokova, Janar Talts upisao je 12, a Josep Tome koš manje.

Gruzija utišala Zagreb, Hrvatska pobeđena sa +13

Košarkaši Gruzije deklasirali su Hrvatsku rezultatom 71:58 u poslednjoj utakmici prve faze Evrobasketa i potvrdili plasman u dalji tok takmičenja.

Слика

Najefikasniji u redovima selekcije koju sa klupe predvodi srpski stručnjak Igor Kokoškov bili su Viktor Sanikidze, Duda Sanadze i Zaza Pačulija sa po 12 poena, 11 je ubacio Toko Šengelija, a po deset Džejkob Pulen i Manučar Markoišvili.

Jedini u sastavu Hrvatske koji se potrudio da otpoštuje zagrebačku publiku bio je Luka Žorić (16p, 4sk), dvocifren je bio još samo Ante Tomić, a očajne partije pružili su Bojan Bogdanović (1/10 iz igre, 7 poena) i Dario Šarić (2/9 iz igre, 5 poena).

Rezultatska klackalica na početku duela pripala je Gruziji, sa poenom prednosti su završili prvi period, a Žorić je sa šest poena u nastavku uspeo da održi priključak, posle čega su poenima Bogdanovića i Šarića Hrvati preokrenuli i na veliki odmor otišli sa tri poena prednosti.

Višak od pet poena na početku trećeg kvartala doneo je Tomić, ali su Šengelija i Sloter izjednačili, da bi Sanadze i Markoišvili preuzeli kontrolu i povećali vođstvo Gruzije na šest poena. U poslednjoj deonici igra Hrvatske se potpuno raspala, izabranici Igora Kokoškova su ubrzali tempo i na kraju slavili sa 13 poena prednosti.

Oba tima čekaju rasplet u grupi D, posle čega će saznati svoje protivnike u osmini finala.

Šreder tragičar, Španci se provukli do 1/8 finala!

Košarkaši Španije su uspeli da izbegnu ispadanje sa Evrobasketa, pobedom nad Nemačkom rezultatom 77:76 obezbedili su treće mesto u grupi B.

Слика

Nemačka kao domaćin nije uspela da se plasira u dalji tok takmičenja, a “Crvena furija“ će u osmini finala igrati sa Poljskom.

Situacija u grupi A je takva da Francuska ima 4 pobede bez poraza, Izrael je izgubio jednu utakmicu, a pobednik te utakmice ići će na prvo mesto grupe.

Iako se pred poslednju deonicu činilo da će Španija lagano privesti meč kraju zbog prednosti od devet poena, Nemci su u poslednjem minutu serijom 5:0 stigli do penal završnice. Ljulj je četiri puta bio precizan sa linije slobodnih bacanja, Šreder na drugoj strani dva puta, a onda je nastala prava drama.

Plejmejkera Nemačke je pri šutu za tri poena u poslednjim sekundama faulirao Pau Ribas, košarkaš Atlanta Hoksa je krenuo ka liniji penala, pogodio prva dva, ali promašio treći za izjednačenje i produžetak.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Serhio Rodriges sa 19 poena, Pau Gasol je upisao dabl-dabl( 16p, 11sk), Ljulj je dodao 14, a Nikola Mirotić 12.

Na drugoj strani je ponovo briljirao Šreder, upisao je 26 poena uz sedam asistencija i šest skokova, najbolje ga je pratio Maodo Lo sa 14 poena.

Podbacio je Dirk Novicki, postigao je 10 poena, koliko i Tibor Plajs, uz deset skokova.

Početno ispitivanje snaga pripalo je Nemcima, rešili su prvi period u svoju korist sa 20:18, međutim, Španija je preuzela kontrolu u nastavku, održavala prednost od dva do šest poena, a na veliki odmor se otišlo sa plus tri na računu Španije.

Uspeli su Nemci da smanje na pola koša na početku treće četvrtine, ali je onda krenula da raste prednost koja je do pred poslednjih deset minuta iznosila čak 12 poena.

Sve je izgledalo kao da je završeno, ali se Nemci nisu predavali, od polovine poslednjeg kvartala su smanjivali zaostatak da bi u poslednjem minutu stigli do šanse za izjednačenje. To nije iskoristio Šreder, Španija je zauzela drugu poziciju u grupi B, a Nemačka se oprostila od daljeg toka takmičenja.

Još nije poznato samo sa kog će mesta Španci u osminu finala. Ako Turska savlada Island, napraviće se trougao Španija - Italija - Turska i svi bi imali učinak po 3-2, a zbog bolje koš-razlike druga bi bila Španija, treća Italija, a četvrta Turska. Ukoliko Island napravi iznenađenje i pobedi Tursku, Italija će biti druga, Španija treća, a Turska opet četvrta.

Holanđani namučili Grke, sa Belgijom u osmini finala

Reprezentacija Grčke mučila se protiv Holandije, ali je na kraju uspela da sa maksimalnih pet pobeda završi učešće u grupi C – 66:63.

Слика

Grci će u osmini finala u Lilu igrati protiv selekcije Belgije, dok je 'Oranja', svoje učešće na Evrobasketu posle dve i po decenije odsustva, okončala na poslednjem mestu sa skorom 1:4.

Heleni su utakmicu odigrali bez Vasilisa Spanulisa, pa je glavnu ulogu preuzeo Janis Adetokumbo, upisao je po 11 poena i skokova.

Holandija je pripretila u prvoj deonici, povela sa 19:17, ali su Grci uspeli da preokrenu do poluvremena i na odmor odu sa tri poena viška. Istovetna razlika stvorena je u trećem kvartalu, a jedino što su Holanđani uspeli da urade je da "skinu" jednu "trojku" minusa.

Konačna tabela grupe C

1.Grčka 5 5 0 0 0 387:340 10
2.Hrvatska 5 3 0 0 2 359:343 8
3.Slovenija 5 3 0 0 2 367:356 8
4.Gruzija 5 2 0 0 3 369:364 7
-----------------------------------------
5.Makedonija 5 1 0 0 4 324:381 6
6.Holandija 5 1 0 0 4 355:377 6

Litvanci iz produžetaka poslali Češku na Hrvatsku

Košarkaši Litvanije savladali su Češku rezultatom 85:81 posle produžetaka i tako obezbedili prvu poziciju u grupi D.

Слика

Regularni deo meča je završen sa 69:69, a najefikasniji u pobedničkom timu bio je Mindaugas Kuzminskas sa 18 poena.

Pored njega Mantas Kalnijetis je upisao 15 poena, a Jonas Valančunas 13.

Na drugoj strani Blejk Šilb je ubacio 18, Vojtek Hruban je dodao 13, a Tomaš Satoranski 11 poena.

Češka je od početka imala prednost, prvu deonicu je rešila u svoju korist sa 18:11, a sa dobrom igrom nastavila je i u drugom kvartalu koji je dobila sa 19:15.

Ipak, Litvanija se potpuno vratila u igru u drugom poluvremenu, treća četvrtina je završena rezultatom 28:14, a u dodatnih pet minuta ekipa selektora Jonasa Kazlauskasa je bila prisebnija i stekla četiri poena viška.

Litvanija će se u narednom delu takmičenja sastati sa selekcijom Gruzije, dok će Češka igrati sa Hrvatskom, Slovenija čeka Letoniju, a Grčka Belgiju.

Konačna tabela grupe D

1.Litvanija 5 3 1 0 1 360:336 9
2.Letonija 5 3 0 0 2 348:339 8
3.Češka 5 3 0 1 1 370:342 8
4.Belgija 5 3 0 0 2 370:344 8
-------------------------------------
5.Estonija 5 1 0 0 4 316:374 6
6.Ukrajina 5 1 0 0 4 349:378 6

Turska se namučila protiv Islanda, ide na Francusku

Košarkaši Turske su teže nego što se očekivalo savladali Island, tek posle produžetaka rezultatom 111:102, pošto je regularnih 40 minuta završeno sa 91:91.

Слика

Obe ekipe su veoma raspoloženo ušle u utakmicu, u prvih deset minuta Turci su ubacili tri, Islanđani četiri trojke, za ukupnih 29:22 pred prvi mali odmor.

U svom stilu su nastavili Ostrvljani, u drugoj deonici još pet puta bili precizni iza linije za tri poena, tako da se na poluvreme otišlo rezultatom 47:47.

Ipak, Turska je preuzela kontrolu u trećem kvartalu, stekli sedam poena prednosti, ali je to Island uspeo da anulira i odvede utakmicu u produžetak.

Tu već nije bilo šansi za Islanđane, u jednom momentu su Turci stigli do dvocifrene prednosti i rutinski priveli meč kraju.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Ali Muhamed sa 28 poena i 12 skokova, Džedi Osman je dodao 22, a Ersan Iljasova 18. Na drugoj strani Sigurdarson je upisao 22, Palson 18, a Gunarson 16.

Turska će se u narednom delu takmičenja sastati sa Francuskom, dok Island završava Evrobasket bez pobede.

Konačan izgled tabele grupe B

1.Srbija 5 5 0 0 0 433:354 10
2.Španija 5 3 0 0 2 448:411 8
3.Italija 5 2 1 0 2 434:434 8
4.Turska 5 2 1 0 2 429:459 8
------------------------------------------------------------
5.Nemačka 5 1 0 1 3 370:379 6
6.Island 5 0 0 1 4 368:445 5

Francuzi lako bez Parkera, slede Turci



Reprezentacija Francuske ubedljivom pobedom nad Izraelom 86:61 obezbedila je prvo mesto u grupi A.


Слика

Domaćin Evrobasketa će se za četvrtinu finala boriti sa selekcijom Turske, dok će Izrael igrati protiv Italije.

Već posle prve deonice 'Galski petlovi' su najavili lagan trijumf, da bi stečenu dvocifenu prednost konstantno uvećavali do kraja meča.

Najzaslužniji za pobedu Francuza, koji su igrali bez vođe tima Tonija Parkera, bio je Rudi Gober sa 15 poena, a Žofre Loverenj dodao je 'pola' koša manje.

Vodeći dvojac najveću podršku je imao u Evanu Furnijeu, koji je upisao 12 poena, i Mikaelu Želabalu, koji je susret završio sa deset koševa.

U poraženom timu, u kom nije bilo novog plejmejkera Crvene zvezde Gala Mekela, najbolji su bili Limonad, Doson i Rotbart sa po 11 poena, Kadir je zabeležio deset, a Timor devet.

Tabela:

1. Francuska 5 4 1 0 0 407:335 10
2. Izrael 5 3 0 1 1 375:384 8
3. Poljska 5 3 0 0 2 367:352 8
4. Finska 5 2 0 1 2 387:392 7
------------------------------------------------------
5. Rusija 5 1 0 0 4 379:374 6
6. Bosna i Hercegovina 5 0 1 0 4 324:402 6
Последње учитавање од Sloba дана 11 Сеп 2015, 16:35, учитано 2 пута укупно.
Sloba
Global Moderator
Поруке: 11325
Придружен: 26 Окт 2010, 02:43
Место: Београд
Has thanked: 215 times
Been thanked: 58 times
Status: Није на вези

Порука од Sloba »

Sloba
Global Moderator
Поруке: 11325
Придружен: 26 Окт 2010, 02:43
Место: Београд
Has thanked: 215 times
Been thanked: 58 times
Status: Није на вези

Порука од Sloba »

Slovenci čim se pomerili iz Zagreba i bez toliko jake podrške ispali od Letonaca. Odlična Grčka! I ako Belgija je odlično i parirala u prve dve četvrtine. Eto sad se ne gleda sledeća utakmica zbog derbija ali ona večernja obavezno. :D Napred Francuska, napred Žo, napred Leo! :fanman:
Sloba
Global Moderator
Поруке: 11325
Придружен: 26 Окт 2010, 02:43
Место: Београд
Has thanked: 215 times
Been thanked: 58 times
Status: Није на вези

Порука од Sloba »

Слика
Letonci preko Slovenaca do četvrtine finala!

Reprezentacija Letonije prvi je učesnik četvrtine finala Evropskog prvenstva, posle pobede nad Slovenijom – 73:66!

Слика

Ekipa sa Baltika je tako drugu fazu, koja se igra na stadionu Lila, otvorila malim iznenađenjem, a u borbi za polufinale sastaće se sa pobednikom duela Francuska – Turska, koji je na programu od 21 čas.

Letonci su sjajno iskoristili anemičnu igru 'Zmajčeka', nametnuli su svoj ritam od samog starta, da bi koncentrisanijom igrom u poslednja dva minuta apsolutno zasluženo stigli do trijumfa.

Šest minuta pre kraja, posle pogotka Jurea Balažiča Slovenci su bili na samo koš zaostatka, ali su Letonci preko Kristapsa Janičenoksa i Kasparsa Beržinsa, koji je ubacio dve trojke, otišli na nedostižnih deset poena razlike.

Tim Ajnarsa Bagatkisa tako je napravio najveći uspeh u novijoj istoriji još od Turske 2001. godine – kada je u četvrtini finala eliminisana od, kasnijeg šampiona, selekcije Jugoslavije.

Najzaslužniji za tako nešto bio je Janis Strelnieks sa 17 poena, osam asistencija i šest skokova, a najveću podršku imao je u Beržinsu – koji je upisao 13 koševa i šest uhvaćenih lopti. Robertas Frimanis, Majek Majeris, Dairis Bertans i spomenuti Janičenoks dodali su po osam.

S druge strane, u poraženom timu jedini raspoloženi pojedinac bio je Zoran Dragić sa 17 poena. Igrač Crvene zvezde Jaka Blažić zabeležio je osam, Balažič 'pola' koša više, a Klemen Prepelič sedam poena.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=C73SGUGrTq4[/youtube]
***
Grčka razbila Belgiju za četvrtfinale

Košarkaši Grčke plasirali su se u četvrtfinale Evrobasketa pobedom nad Belgijom u Lilu 75:54.

Слика

Oni će se u narednom kolu sastati sa pobednikom meča između Španije i Poljske koji se igra od 18.30.

Belgijanci su pružali otpor samo tokom prvog poluvremena, da bi Grci u nastavku preuzeli kontrolu i postepeneno povećavali prednost, a protivniku su u drugom poluvremenu dopustili da postigne samo 23 poena.

Najefikasniji u grčkoj ekipi bili su Burusis sa 14 poena, jedan manje ubacio je Kufos, koji je imao i devet skokova. Meč sa po 10 poena završili su Adetokumbo i Printezis. Spanulis je ubacio sedam poena i imao šest asistencija.

U ekipi Belgije istakao se Žile sa 14 poena, 13 je dodao Van Rosom, uz pet skokova, a Lodžeski je imao 10 poena.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=boG-6r9v7Ek[/youtube]

***
Gasol srušio Poljsku, Španija na Grčku

Košarkaši Španije pobedili su Poljsku sa 80:66 i plasirali se u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

Слика

Ekipa Serđa Skariola mučila se 30 minuta sa Poljskom, ali je na kraju ostvarila sigurnu i ubedljivu pobedu zahvaljujući briljantnom Pau Gasolu.

Centar Čikago Bulsa odigrao je simultanku sa Poljacima, a meč je završio sa 30 poena (11-14), 7 skokova i 4 asistencije.

Španci su dobro počeli meč, pa su posle prvih 10 minuta imali pet poena viška – 25:20. Ipak, Poljska nije odustajala i u narednih 20 minuta je u potpunosti sustigla favorizovanog rivala, pa je pred odlučujuću deonicu bilo 55:55.

Ipak, u poslednjih deset minuta Španija se uozbiljila, pa nije bilo dileme oko pobednika. ’Furija’ će u četvrtfinalu igrati veliki derbi protiv selekcije Grčke koja je prethodno pobedila Belgiju.

Nikola Mirotić pratio je Gasola sa 15 poena i 8 skokova, dok je Serhio Ljulj dodao 12 poena i 3 asistencije. Španija je na ovoj utakmici igrala bez povređenog Rusija Fernandesa. Na drugoj strani, Kulig je ubacio 10, a Sloter, Pontika i Gortat ubacili su po 9 poena.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=01SG79IjPPE[/youtube]

***
Domaći teren je domaći teren, Francuzi u 1/4 finala

Košarkaši Francuske su ubedljivo pobedili Tursku na stadionu u Lilu rezultatom 76:53 i plasirali se u četvrtfinale Evrobasketa.

Слика

“Galski petlovi“ će se u narednoj rundi takmičenja, u borbi za plasman u polufinale sastati sa Letonijom koja je prethodno eliminisala Sloveniju.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Nando de Kolo sa 15 poena, a pored toga upisao je po sedam skokova i asistencija.

Dvocifreni učinak zabeležili su Evan Furnije (12p, 6sk), Žofre Lovernj (12p, 9sk) i Nikola Batum (10p, 5sk), a na drugoj strani jedini na visini zadatka bio je Ersan Iljasova sa 14 poena i 10 skokova.

Francuska prva petorka nije ostavila dobar utisak u prvoj deonici, u finišu je dopustila Turskoj seriju od 8:0, pa su izabranici Ergina Atamana na prvi mali odmor otišli sa poenom viška.

U nastavku su Lovernj i Furnije sa klupe uneli energiju, Francuska je počela da igra na očekivanom nivou i sa 11 poena razlike je dobila drugu deonicu.

Utakmica je konačno prelomljena u trećem kvartalu, kada su Francuzi dodali još devet poena viška na svoj konto pa do kraja nije bilo nikakvih šansi da se Turska vrati u igru.

Meč između Francuske i Turske će ući u istoriju kao najposećeniji košarkaški događaj, pobedu Francuske ispratilo je 26.135 gledalaca.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=feiXpLVXdFQ[/youtube]
:b92:
-------------------------------------------------------------

Слика

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wkbXspDfI2M[/youtube]
Последње учитавање од Sloba дана 13 Сеп 2015, 00:32, учитано 3 пута укупно.
Sloba
Global Moderator
Поруке: 11325
Придружен: 26 Окт 2010, 02:43
Место: Београд
Has thanked: 215 times
Been thanked: 58 times
Status: Није на вези

Порука од Sloba »

Ovom čoveku odmah treba dati zlatnu medalju...

Код: Изаберите све

http://www.sportske.net/vest/kosarka/izjava-godine-hrvati-imaju-bolje-kosarkase-od-srba-237282.html
:slap: :argh:
Sloba
Global Moderator
Поруке: 11325
Придружен: 26 Окт 2010, 02:43
Место: Београд
Has thanked: 215 times
Been thanked: 58 times
Status: Није на вези

Порука од Sloba »

Слика
Корисников грб
Dex11
Assistant Manager
Поруке: 924
Придружен: 13 Апр 2011, 13:44
Место: 3rd Rock ftS
Status: Није на вези

Порука од Dex11 »

Слика

znaci protiv Ceha u 1/4 Finale ako prodjemo Finsku :wtf: , svaka cast Cesima :cheers:
salel
SFM Hall Of Fame
Поруке: 10649
Придружен: 15 Нов 2010, 16:00
Место: Subotica
Status: Није на вези

Порука од salel »

Sto mi je drago sto su ispali. Dizali su svoju reprezentaciju u nebesa, a nasu vredjali kako imamo samo malog Bjelicu i Teodosica, da su Kalinic i Simonovic nebitni, a oni 3 NBA igraca. Cini mi se da je Saricev otac to govorio. I neka im kada su puni sebe.
Корисников грб
bubi.ue
World Class Manager
Поруке: 8508
Придружен: 22 Дец 2010, 15:02
Место: Užice / Novi Sad
Status: Није на вези

Порука од bubi.ue »

Meni bas nije, vise bih voleo da smo ih mi spustili na zemlju
Sloba
Global Moderator
Поруке: 11325
Придружен: 26 Окт 2010, 02:43
Место: Београд
Has thanked: 215 times
Been thanked: 58 times
Status: Није на вези

Порука од Sloba »

salel, jeste njegov otac. Pre Dex-a sam to postavio gore i pre mog zadnjeg posta. Baš sam se iznervirao pročitavši tu izjavu jutros. :argh:

bubi.ue, i ja ali da se ipak mi ne kockamo. Možda bi baš tada proradili. :D Realno šta se i očekivalo posle debakla u Zagrebu od Gruzije.

Dex11, Svaka čast Veselom i Satorinskom, takođe Šilbu. Još jednom dokaz da sam u pravu. Da izgubili su od Litvanaca onda ali sada pokazuju da su dobra ekipa koju ipak nose pojedinci. Drago mi je zbog njih a Veselog pogotovo!

Sada se fokusirati na nas jer ostalo nije bitno. Ne smemo potceniti Fince. Četvrtina finala je bitna u najgorem slučaju zbog olimpijskih kvalifikacija. NAPRED SRBIJA :fss:
Корисников грб
zele
SFM Hall Of Fame
Поруке: 14189
Придружен: 05 Нов 2011, 22:57
Место: Лазарево
Status: Није на вези

Порука од zele »

hehe, idem sad na index.hr da se smejem tudjoj nesreći, zato što sam loš čovek. Rekoh ja pred početak ep-a, Kroasani će biti drugi u grupi i naleteće onda na nekoga ko im ne leži i odučiće ih od košarke. Česi konačno odigrali kako sam očekivao da će igrati, ovom igrmo su trebali da uzmu prvo mesto u grupi.
Sinovi ljepe nj'ove obično useru kad treba da se krljaju za visok plasman, jebiga, takvi su. Klaće se s Slovencima za drugo mesto i dobiće ih, jači su, ali već na sledećem stepeniku desiće se ono što se njima uvek dešava, naleteće na ekipu koja im ne leži i ovi će ih spakovati za Zagreb.
#umem
Последње учитавање од zele дана 13 Сеп 2015, 14:20, учитано 2 пута укупно.
Milo Lompar: "Taj argument ima više slojeva, od kojih je njegov najdublji sloj da je izuzetno glup."

Bajka o Barnetu
Корисников грб
Dex11
Assistant Manager
Поруке: 924
Придружен: 13 Апр 2011, 13:44
Место: 3rd Rock ftS
Status: Није на вези

Порука од Dex11 »

normalno ako nesto pisem ovde onda tek posle utakmice, ali sada moram...prvo poluvreme veliko natezanje, tek pred kraj 5+ i malo opustenije...bice interesantno :cheers:

...a da jos jednom ko je...Kroasane...oni su sada vec povjest :ole:
Последње учитавање од Dex11 дана 13 Сеп 2015, 15:24, учитано 1 пут укупно.
Корисников грб
Denny
Manager
Поруке: 1695
Придружен: 07 Мај 2011, 13:47
Место: Niksic
Has thanked: 1 time
Status: Није на вези

Порука од Denny »

Krenulo je :ole:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=NYCZ9cWPcjI[/youtube]
Корисников грб
Dex11
Assistant Manager
Поруке: 924
Придружен: 13 Апр 2011, 13:44
Место: 3rd Rock ftS
Status: Није на вези

Порука од Dex11 »

94 - 81 odlicno SRBIJA :flag:
Корисников грб
zele
SFM Hall Of Fame
Поруке: 14189
Придружен: 05 Нов 2011, 22:57
Место: Лазарево
Status: Није на вези

Порука од zele »

bum-bum Simon
Milo Lompar: "Taj argument ima više slojeva, od kojih je njegov najdublji sloj da je izuzetno glup."

Bajka o Barnetu
Закључано

Повратак на “Arhiva sporta”