Pitanje/Pomoc

Sve o FM15
Stexon_nsns
Newgen
Поруке: 22
Придружен: 13 Јул 2015, 19:11
Место: Novi Sad
Status: Није на вези

Pitanje/Pomoc

Порука од Stexon_nsns »

Pozdrav svima , novi sam na formu ali ne i u ovoj igrici. Igram fm od 2003/2004 pa sve do fm 2009. Onda sledi pauza i ponovo sam navucen na fm 2015.
Da ne duzim dalje imam jedno pitanje.
Uzeo sam manchester united i u drugoj sezoni sam dobio budzet od 120 miliona. kupio par igraca ukupno potroseno 40 miliona dakle ostalo oko 80.. Prodao sam igrace za 74 milona i nije mi se povecao transfer budzet no nema veze. Medjutim ja i sa tih 84 miliona kog god igraca ocu da dovedem ako dobijem mogucnost pregovaranja ne mogu da mu ponudim ugovor dole u desnom uglu pise da stoji restrickija uprave???? Znaci ne mogu ni ono use exiting term kako vec... Sve mi je zatamljeno mogu samo ici walk away.. Pokusao sam da smanjim transfere da bi povecao platu i sa 88 smanjim na 36 i oni mi odma zabrane mogucnost povecavanja transfera (a ponavlajm bilo je 88 ) ,medjutim ni to nije pomoglo.. u cemu je fora sa ovim . ??
Корисников грб
zele
SFM Hall Of Fame
Поруке: 14189
Придружен: 05 Нов 2011, 22:57
Место: Лазарево

Порука од zele »

daj slike da vidim kako to izgleda

odeš na dodaj.rs i uploaduješ slike i ovde SAMO KOPIRAŠ link za forum, to je onaj sa img okvirom, slike uzimaš na alt+f9
Milo Lompar: "Taj argument ima više slojeva, od kojih je njegov najdublji sloj da je izuzetno glup."

Bajka o Barnetu
Корисников грб
Socivar
World Class Manager
Поруке: 4235
Придружен: 08 Јун 2012, 21:47
Место: Beograd

Порука од Socivar »

Neki od bonusa, klauzula, traze ti vise nego sto mozes da ponudis. Kad pregovaras, vidi sta ti je crveno, sa zvezdicom, to smanji na prihvatljivu vrednost.
Trust me, i'm the Doctor
Stexon_nsns
Newgen

Порука од Stexon_nsns »

Ne znam kojom logikm stvari ide al sad mi opet dozvoljava normalno da pregovaram. A prodao sam igrace za cak 94 milona. Ponudicu nekom ugovor pa ako opet bude restrikcija slikam da vidite u cemu je fora. Hvala na brzim odgovorima !
Stexon_nsns
Newgen

Порука од Stexon_nsns »

Слика

Слика

Слика

Evo ponovo imam problem sad ne mogu ponudi igracu ugovor, i ako imam para, smanjim i transfer budzet ali opet pise neka restrikcija uprave.. Izvinajvam se ako je ovo neki banalan problem ali tek sam poceo fm 2015 prosle nedelje pa dok se ne uhodam.. nadam se da sam slike u dobrom formatu postavio.
Корисников грб
zele
SFM Hall Of Fame

Порука од zele »

Dobre su slike. Vidiš li na prvo slici s leve strane u ugovoru poslednju stavku? Vidiš li da je crvena? To znači da ne možeš da mu ponudiš toliko novca u toj klauzuli. Ponudi mu manje, klikni na minus ili povećaj squad status.

Kad imaš takav problem to je obeleženo crvenom bojom, pa sledeći put ka ne možeš da ponudiš ugovor ti pogledaj šta je crveno i probaj to da spustiš na neki nivo koji možeš da priuštiš.
Последње учитавање од zele дана 24 Јул 2015, 13:50, учитано 1 пут укупно.
Milo Lompar: "Taj argument ima više slojeva, od kojih je njegov najdublji sloj da je izuzetno glup."

Bajka o Barnetu
Корисников грб
Dr. Moo
Assistant Manager
Поруке: 766
Придружен: 30 Мај 2012, 19:49
Место: Beograd
Has thanked: 25 times
Been thanked: 37 times

Порука од Dr. Moo »

Samo smanji taj bonus koji ces mu dati ako osvojis Ligu Sampiona, posto ne mozes toliko da ponudis i to ce biti sredjeno :)
'Za mene su zene zakon. Obozavam rupe u zakonu!' - Per Mertesacker
Корисников грб
citizen
SFM Hall Of Fame
Поруке: 1805
Придружен: 26 Окт 2010, 16:45
Место: Srbobran
Has thanked: 1 time

Порука од citizen »

Pa jednostavno Uprava kluba ne dozvoljava da toliko novca daš za osvajanje LŠ. Probaj da skineš tu klauzulu ili da mu ponudiš neku drugu.
Stexon_nsns
Newgen

Порука од Stexon_nsns »

Aha.. Sad znam za ubuduce. Hvala na pomoci :ole:
Stexon_nsns
Newgen

Порука од Stexon_nsns »

Morao sam ponovo pokrenuti ovu temu kako bi pitao za pomoc. Sada mi je jasno da kad nudim nekom igracu ugovor ukoliko je neko polje crveno da se ta klauzula mora smanjiti ili izbaciti jer uprava nedozvoljava toliko novca. To mi je jasno, medjutim sad mi se posle 3 sezone desava da kad nudim nekom igracu ugovor mogu ponuditi tipa samo 120 p/w ili ti 6 p/w bezobzira na njihov status u timu to jest da li je upitanju kay player ili beckup. Mislim da je ovo neki bag,. Tipa igrac trazi platu 60 000 ja mogu samo da mu stavim 120 njegov agent zahteva provizuju od 800 hiljada ja kliknem da smanjim da mi maksimalno mogucu provizju 6 000. Pokusavam i da smanjim transfere kako bi povecao plate medjutim ista prica sad cak sta vise ne mogu nikakvu platu da dam :DDD.

Слика

Слика

Слика
Последње учитавање од Stexon_nsns дана 06 Авг 2015, 18:37, учитано 3 пута укупно.
Stexon_nsns
Newgen

Порука од Stexon_nsns »

Znaci igram fm vec 10 i kusur godina nisam pocetnik ali mi nije jasno ova glupost da imas kesa da ne mozes dati ugovor cak ne mogu ni produziti ugovore.. Kontam da je ovo nei bag
Корисников грб
bubi.ue
World Class Manager
Поруке: 8508
Придружен: 22 Дец 2010, 15:02
Место: Užice / Novi Sad

Порука од bubi.ue »

Ne vide ti se slike, previše male. 99% je problem u tome što si prekardašio budžet za plate i onda ako ne nudiš key player ulogu, uprava te ograničava na neki maksimalni iznos koji uvek mogu da ponude.

Oslobodi budžet za plate, prodaj nekoga pa premesti transfer budžet u budžet za plate i onda ćeš moći normalno da nudiš ugovor postojećim igračima.

EDIT: Sad vidim slike, jesi prešao budžet za plate, ali imaš ogroman transfer budžet, a to ne možeš da koriguješ verovatno zato što si ponudio pare za transfer nekog igrača.
Последње учитавање од bubi.ue дана 06 Авг 2015, 18:42, учитано 2 пута укупно.
Stexon_nsns
Newgen

Порука од Stexon_nsns »

Upravo tako ne mogu da korigujem budzet da ga smanjim nikako.. Sto je najgore mislim da nisam ponudio pare nizakog igraca a , a sto se tice prodaje prodao sam igrace za nekih 80 m evra.. Provericu jos jednom da li imam ponudu za nekog konkretnog igraca, a potom pokusasti korigovati budzet . Hvala !!
Корисников грб
Ronin
Assistant Manager
Поруке: 692
Придружен: 15 Дец 2010, 14:30
Место: Šabac
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

Порука од Ronin »

Kako stojis sa Financial Fair Play? Znas da su od pre par godina uveli pravilo da ne smes biti u prekoracenju "dozvoljenog minusa".
Корисников грб
zele
SFM Hall Of Fame

Порука од zele »

Sve ti piše, moraš samo pažljivije da čitaš i moraš engleski da naučiš. Probio si budžet za plate, a piše ti damo da ti uprava zbog Financial Fair Play-a ne dozvoljava da koriguješ budžete.

Bajka o Barnetu
Пошаљи Одговор

Повратак на “Football Manager 2015”