Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Kada se odselite kao mali iz svog rodnog mesta i odete daleko odatle oduvek sanjate kakav bi vam bio zivot dole.Naime,kada sam imao 7 godina preselio sam se iz Novog Pazara u Kragujevac.Oduvek sam bio veliki ljubitelj fudbala i oduvek sam zeleo da budem trener u gradu u kojem svi disu za fudbal.Zeleo sam oduvek da osetim to kada je utakmica u gradu da ulice budu puste i da svi znaju gde su Pazarci.Moj otac je nekada bio i jedan od dugogodisnjih fudbalera Fk Novog Pazara i uvek je ostajao u kontaktu sa ljudima iz uprave kluba.Trenirao sam dok sam bio mladji za Pazar i pokusavao da izgradim karijeru golmana ali me je uvek zanimalo da budem strateg.Cvrsto sam odlucio radio na sebi i postao vlasnik A licence FSS-a.Pazar je ostao bez trenera otkazom koji je urucen Kosanovicu i odma sam poslao pismo Novom Pazaru u kojem sam se kandidovao za trenera i nekako su bili ubedjeni da sam bas ja taj covek koji im je potreban.Pozvalli su me da budem prisutan na sastanku da iznesem svoje zelje u sezoni i ocekivanja ,kao i uslove koje potrazujem.Pa bi tek tada videli da li smo nesto dogovorili
Brzo sam krenuo da pakujem se i posao put svog rodnog mesta i u posetu rodjacima na nekoliko dana dok ne vidim stvari sto se tice posla.Mogu vam reci da dok sam dolazio bilo mi je puno srce i ako ovaj grad obilazim makar 5 puta u toku jedne godine.U glavi su mi bili stihovi: Lijepo je doc' u svoju carsiju, ko pobjednik se vratiti,s ljudima znati kafu popiti.Naravno,sa mnom je posao i moj otac velika podrska u zivotu.Tokom dana smo se videli sa Izetom Ljajicem( legendom kluba i mozda mojim buducim asistentom) i popricali.Posetili smo jos mnogo ljudi koji su nam dragi ,a poseta Pazaru ne bi bila da ne odete na cevape kod Jonuza i pojedete 10 i celu. Sutra dan sam imao sastanak sa Nedzadom Dragolovcaninom i Redzepom Koracom sa kojima sam popricao i posle sat vremena razgovora dogovoreno je bilo sve i bio sam spreman za promociju.Istakao sam da cu osvojiti sredinu tabele i da cu tokom sezone ubaciti par igraca iz Pazarove skole i da lose rezultate necu pokrivati na njima.Zakazana je i press-konferencija ,a prozivku sam zakazao za 5dana nakon promocije.
Balović pre promocije seo za sto sa legendama,upravom i navijačima
Prvo kada je došao Balović je održao razgovor sa upravom i predsednikom Dragolovčaninom.Planovi su dogovoreni Evropa se juri ali i ako se ne obezbedi nije toliki problem.Možda i ako se obezbedi Evropa,plavi će morati da odustanu ako ne dodju do finansijskih dobitaka tokom ove sezone.Balović želi da uvede u ekipu i mlade igrače iz ovog grada precizirao je na Zilkića ali nije odbacio da će i drugi momci dobrim radom doći do mesta čak u prvih jedanaest.Cele pripreme biće obavljene u Srbiji,odigraće se par kontrolnih utakmica, a Balović kao mesto za kondicioni trening nalazi po planinama u okolini Pazara.Budžet Pazara neće biti nešto toliko veliko ali bi neke ekipe pozavidelu.Balović je potvrdio da će u narednim danima doći i par momaka na probni period. Sledio je sastanak sa legendama kluba koje najčešće zauzimaju Zapadni deo stadiona u Pazaru.Balović je iskazao poštovanje i pozvao ih na razgovor.Dobio je par korisnih saveta,neke igrače su mu predložili čak ,a Balović je prvi trener koji je zatražio ovakav sastanak.Oni su mu poželeli sreću i nadu da će doneti dosta dobrih stvari u Pazar. Balović je iskazao poštovanje time što je ukazao priliku i navijačima Torcide i Ekstrema da popriča sa njima.Oni su samo zatražili da taj što igra na travnatom tepihu da srce i ostavi dušu za Pazar.Želimo napadački fudbal,nečemo da se plašimo od drugih ekipa i to je to,iskazao je jedan od članova Torcide.Balović je dobio podršku ,a i dobio mnogo lepih reči za njegovog oca od starijih članova navijača ovih tabora.Dobili smo podršku navijača a, pokušaću da to sa mojim momcima opravdam,istakao je Balović.Balović je takodje i pozvao sve navijače na sutrašnju prozivku i da daju lagani vetar u ledja njegovim pulenima.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=5_YLOhHjKMk[/youtube][/i]