Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
potcenjujete nase reprezentacije i klubove. Ne verujem da ce bilo koga stvarno izbaciti.
Luda je fiba da od 12-13 kolik- toliko kvalitetnih reprezentacija izbaci 3 ili 4.
Isto tako i Ulebu bi falili klubovi sa ovih prostora. Ne radi se samo o tome koliko mi imamo para, vec i koliko su Zvezda ili Partizan interesantni nekom spancu/ francuzu/grku koji prati kosarku.
Slobo, brate, šta pričaš to? Koliko zaista pratiš mladje kategorije? Australija je tu prvi favorit, Italijani će se dobro pomučiti da nešto urade. Verujem da će Kanada da ih oduči od košarke u borbi za drugo mesto. Ova generacija Žabara se jedva kvalifikovala, doduše za njih je i to veliki uspeh, jer od devedesetih godina nisu igrali na u19 SP-u.
U delu koji se nas ne tiče, Turci imaju zanimljivu ekipu i tu će biti dosta krljanja za bodove sa Španijom i Argentinom. U svakom slučaju, ta druga polovina je jača od naše, pa će biti jako zajebano u 1/4 finalu, čak i da budemo prvi u grupi, može da se desi da naletimo na nezgodnu ekipu.
Milo Lompar: "Taj argument ima više slojeva, od kojih je njegov najdublji sloj da je izuzetno glup."
Ovo je ekipa koja je bila druga na u18 EP, dosta smo jaki. Ima tu finih igrača. Lazarević, Peno, Aranitović, Vanja Marinković, Rakićević. Očekujem da se prošetamo do 1/4 finala, a trebalo bi da prodjemo u polufinale, a tamo već šta uradimo. Recimo da je sve ispod polufinala neuspeh, bar za mene. Videćemo šta će struka reći.
Milo Lompar: "Taj argument ima više slojeva, od kojih je njegov najdublji sloj da je izuzetno glup."
Mi znamo ko smo i šta smo, imamo jak tim, momci igraju zajedno već treće takmičenje, napredovali su dosta za godinu dana. Drugi na prošlom EP, finalisti juniorske EL, Marinković je imao dosta minuta u Partizanu, Peno je jedan od najtalentovanijih plejmejkera u svom uzrastu. S razlogom očekujemo visok plasman. Te varijante da su nam dovoljni srce na teren i borbenost važe samo u sportovima i uzrastima u kojima smo nebitni, da ne kažem i gubitnici, A tim - fudbal, rukomet i šta ti ja znam. Ovo je naš sport, ovde smo mi sila. Trofeji su dostižni, pobede su svakodnevnica. Boje nas se i to s pravom.
Sale Djordjević je krenuo tako prošle godine. Znamo ko smo, idemo uvek na najviši plasman i dobro smo prošli. Nisko padaju samo oni koji visoko lete bez pokrića, e to je vazda bilo.
Mi jesmo sila bili u kosarci, i vratili smo se posle Dude i Saleta sada, ali ne zaboravi prvenstvo u kom smo domacini bili. Sta je onda bilo? Pa nista, 10 godina nas nije bilo na mapi, a kako smo samouvereno krenuli. Te bolje hladne glave, neka smo favoriti, ali to neka drugi pricaju. Svaki cigo svoga konja hvali.
Eurobasket u Beogradu je bio 2005. godine, al' da kažemo da smo se prvi put raspali 2003. godine u Švedskoj kad je Vujošević vodio ekipu i bili smo u padu do 2009. godine, kada je Duda preuzeo repku, to je 6 godina, a za to vreme opet su mladje kategorije pobedjivale, da ne kažem dominirale (tri puta uzastopno u20 prvaci evrope, 3 puta u18 prvaci evrope, sp u19 prvaci jednom i dva puta drugi).
Da, desilo se to sranje u kad smo bili domaćini, jebiga, ekipa nam je bila u padu, igrači na zalasku karijera. Grešilo se i kasnije u mnogo čemu, smena generacie malo lošije odradjena, ali smo se vratili, dok to ne možemo da kažemo npr. za fudbal i rukomet, tu se već skoro 15 godina raspadamo, nešto nas Antić u fudbalu i ono evropsko u rukometu povratiše, ali samo na kratko, što znači da je košarka naš sport.
Ne kažem, dobro je krenuti mirno, ali ne treba ni smanjivati svoje mogućnosti. Od malih nogu ih valja učiti da se visok plasman očekuje i da se ne zadovoljavaju malim stvarima. Samo pokušati nije dovoljno.
Ameri kad idu na svako prvenstvo, postoji samo jedan cilj, titula, Brazil u fudbalu isto, a to je naš nivo u košarci, krajnje je vreme da prihvatimo da smo i mi u nečemu sila. Jebeno je sjajan osećaj kad krene takmičenje i znam da ću gledati naš tim kako se bori za najsjajnije odličije.
zele пише:
U prvom krugu otpada 6 imena, a kasnije još 6. Ako ne bude problema s povredama, mislim da će otpasti Zagorac, Kešelj, Majstorović, Birčević, Mačvan, Štimac, Jović, Micić, a da je najveća dilema Milutinov/Kuzmić/Jokić i Dangubić/Simonović/Milosavljević
Omaših samo Jokića tj. Štimca, mada ima još vremena i da Štimac otpadne. Neće Sale da vodi Mačvana iz dva razloga.
1. Ne želi da ostane sa igračem manje na pola turnira, jer su velike šanse da se ovaj sjebe.
2. Mačvan je previše trom za četvorku, a nije dovoljno visok za peticu. Što je problem i u napadu i u odbrani.