Preko trnja do zvijezda!

Корисников грб
Palermo93
Youth Team Coach
Поруке: 54
Придружен: 29 Апр 2014, 11:12
Место: Berane
Been thanked: 3 times
Status: Није на вези

Preko trnja do zvijezda!

Порука од Palermo93 »

Слика
FK BERANE: Eksperimentišemo, jer nam finansije ne dozvoljavaju stabilnost!

Najmlađi šef struke u istoriji kluba!

Слика


Слика
Fudbalski klub Berane je danas zvanično predstavio novog šefa struke Miloša Barjkatarovića, momka koji ima tek 21 godinu. Barjaktarović se bavio fudbalom. Bio je golman ovog kluba, predviđali su mu blistavu karijeru ali se zbog teške povrede koljena morao oprostiti od fudbalske karijere. Opredijelio se za trenerski posao, a u FK Berane zbog teške finansijske situacije od danas dobija priliku da pokaže svoje trenersko umijeće.
Navijači ovog kluba, popularni Streetboys-i su već ogorčeni na upravu, videćemo koliko će ovo biti pametan potez.


Vaši prvi utisci?

Prijatno sam iznenađen! San mi je bio da postanem trener nekog fudbalskog kluba i evo danas mi se ukazala prilika da to radim u svom gradu i u svom klubu! Ovo mi je prvo iskustvo, ali nadam se da ću uz pomoć mojih saradnika i asistenata odraditi dobar posao i obradovati navijače i ljubitelje fudbala u ovom gradu.

Klub je ušao iz nižeg ranga u viši. Kakva su vaša očekivanja i ambicije ove sezone?

Jako loša finansijska situacija nam ne dozvoljava da dovodimo kvalitetne igrače, tako da sa ovim igračkim kadrom sve osim ispadanja iz lige je veliki uspjeh. Ambicija mi je da ostanemo u prvoj ligi. Daćemo sve od sebe da tako bude.

Rekli ste da je budžet jako mali, pa da li se očekuju pojačanja?

Trenutno pregovaramo sa nekoliko igrača. Očekuje se povratak mladog golmana Asanovića i krilnog napadača Isljamija, koji su slobodni igrači, a jako su nam potrebni. Postoji mogućnost da u klub dođe jedan jako kvalitetan igrač sa internacionalnim iskustvom. Obaviću razgovor sa upravom, da vidimo postoji li neki način da se izdvoji novac za njegovu platu.

Mediji već na osnovu situacije u klubu otpisuju Berane iz bilo kakve trke za opstanak. Šta mislite o tome?

Jako je teška situacija u većni fudbalskih klubova u Crnoj Gori, ali radićemo na tome da se ta situacija popravi. Kao što sam rekao, uz par pojačanja, smatram da možemo da opstanemo, pa čak i da iznenadimo svojim partijama ove sezone!



Beranci će pripreme obaviti u Novom Sadu, gdje će boraviti deset dana. Šef struke je naglasio da se najviše oslanja na Milenka Nerića, golmana Radulovića i kapitena Admira Zejnilovića.
Nakon dolaska iz Novog Sada, fudbaleri Berana će odigrati nekoliko prijateljski utakmica sa jako interesantnim protivnicima: Slovan Bratislava, Lokomotiva Plovdiv i Proleter iz Novog Sada.





Слика
Asanović i Isljami ponovo u Beranama!

Слика

Слика


Omladinski reprezentativac Crne Gore, dvadesetdvgodišnji čuvar mreže Igor Asanović se vratio u matični klub, kao i nekadašnji omladinac Podgoričke Budućnosti i omladinski reprezentativac, brzonogi Ernes Isljami.

Barjaktarović je krenuo da kompletira ekipu. Očekuje se još pojačanja. Videćemo da li će ovo biti dobra sezona po Berance...
Корисников грб
Palermo93
Youth Team Coach
Поруке: 54
Придружен: 29 Апр 2014, 11:12
Место: Berane
Been thanked: 3 times
Status: Није на вези

Порука од Palermo93 »

Слика
Bivši igrač Zvezde, Intera i Đenove u Beranama!!!
Слика
Danas je u Berane stiglo veliko pojačanje. Crnogorski reprezentativac, igrač sa velikim internacionalnim iskustvom, nastupao je za Vojvodinu, Zvezdu, Inter, Kijevo, Đenovu, Leće i mnoge druge ekipe. Ivan Fatić potpisao je jednogodišnji ugovor sa FK Berane.

Čim sam dobio informaciju da je Ivan slobodan igrač, kontakirao sam ga. On je bio na odmoru u svom rodnom gradu - Pljevljima i čim smo se čuli, izrazio je veliko zadovoljstvo da dođe u Berane radi dogovora. Iskreno, nismo puno pregovarali. Ovo je sjajno pojačanje za ovaj tim! Jako sam zadovoljan što u našim redovima imamo igrača kao što je Ivan. On će biti stub odbrane i smatram da će ovi mladi momci uz njega napredovati i igrati mnogo bolje.

Fatić:Nisam imao u planu da igram od početka sezone, jer nisam dovoljno spreman. Mada kad bolje razmislim, moja pomoć će puno značiti ekipi i smatram da sam odabrao tim koji će mi pomoći da obnovim karijeru. Odigraću sezonu u Beranama, pa ćemo vidjeti šta će biti dalje.
Fatiću odma kapitenska traka!
Barjaktarović se opredijelio da vođa ekipe ove sezone bude ovogodišnje pojačanje Ivan Fatić.

Ivan je već postao ljubimac navijača i na treninzima pokazuje veliko iskustvo i odgovornost...

Слика
Beranci završili pripreme: Spremni smo za prvenstvo!
Nakon povratka sa priprema iz Novog Sada, Beranci su odigrali tri prijateljske utakmice i tako odradili pripremni dio za ovu sezonu. Prvi meč su izgubili od Slovana iz Bratislava rezultatom 1:0. Poraz su upisali i protiv Lokomotive iz Plovdiva, a ekipu Proletera su savladali sa 2:1.

Zadovoljan sam kako smo odradili pripreme, mada mislim da je moglo i bolje što se tiče utakmica. Još uvjek sklapamo kockice, nije isključeno da neko napusti klub, kao i da dođe još pojačanja. Prvnenstvo počinje za koji dan, mi dočekujemo Petrovac u prvom kolu, gdje ćemo ići na pobjedu. Mislim da uz publiku možemo do trijumfa!
Boris Cimbaljević našušta Berane?!
Za vezistu Berana je jako zainteresovan Kluž, kao i Vorlska i Zeta. Beranci bi mogli, usled teške finansijske situacije da prodaju Cimbaljevića.

Cimbaljević:Ništa konkretno se još nije desilo. Ja sam zadovoljan sa statusom u ovom klubu i imam želju da ostanem ođe da igram. Ako me prodaju i uzmu pare od obeštećenja bilo bi mi zadovoljstvo jer bi to bilo od velike koristi za klub, ali kao što rekoh nema ništa konkretno još uvjek.
Корисников грб
wele
Newgen
Поруке: 46
Придружен: 19 Мар 2012, 16:03
Место: Tivat
Status: Није на вези

Порука од wele »

Svaka CG avantura se rado prati :cheers:
Ко игра за рају и занемарује тактику завршиће каријеру у нижеразредном Вратнику.
Корисников грб
Palermo93
Youth Team Coach
Поруке: 54
Придружен: 29 Апр 2014, 11:12
Место: Berane
Been thanked: 3 times
Status: Није на вези

Порука од Palermo93 »

Beranci kompletirali tim. Cimbaljević karijeru nastavlja u Rumuniji...
Слика
Stiglo je još jedno pojačanje. Miroslav Todorović, ofanzivi vezista je stigao u Berane kao slobodan igrač. Plavi dres će nositi dvije naredne sezone. Takođe, ugovor je potpisao i Paul Marret, ali će tek doći u Januaru kao slobodan igrač. Marret pokriva istu poziciju kao i Todorović.
Boris Cimbaljević više nije 'Plavi'. Iskusni vezista će karijeru nastaviti u Petrolulu, a vrijednost njegovog transfera iznosi 100.000 eura. Ovim transferom Beranci će najvjerovatnije izbjeći finansijsku krizu koja je djelovala neizbježno kad je tim preuzeo mladi Barjaktarović.

Čini mi se da smo sklopili dobar tim i da možemo da ostvarimo opstanak u prvoj ligi ove sezone. Jako mlada ekipa, momci su željni dokazivanja. Radili smo jako dobro u pripremnom periodu i spremni čekamo start prvenstva!




Слика
Počela T-com 1. CG liga!
Слика
1. kolo: Ekipa Berana je spremno dočekala ekipu sa primorja. I ako su bili favorit na papiru, gosti nisu pružili partiju kakvu su očekivali gotovo svi osim domaćih navijača. Petrovac je poražen u Beranama.
Berane - Petrovac 3:2

2. kolo: Lovćen je na Cetinju dočekao pulene Miloša Barjaktarovića i nije imao milosti. Nije da su Plavi igrali loše, ali Cetinjani su koristili svaku priliku i čak pet puta tresli mrežu protivnika.
Lovćen - Berane 5:1

3. kolo: Utakmica koja važi za utakmicu visokog rizika, odigrala se u Beranama. Budućnost i Berane su veliki rivali, kako na terenu, tako i na tribinama. Prepun stadion u Beranama, kao i velika podrška navijača i sjajna atmosfera nisu bili dovoljni da bi se ostvario povoljniji rezultat.
Слика
Berane - Budućnost 1:2

4. kolo: U Budvi se teško dolazi do bodova. Kao dokaz toga je i utakmica između Mogrena i Berana. Budvani su pokazali da su dobar domaćin i slavili golom u finišu meča.
Mogren - Berane 2:1

5. kolo: Rudar važi za jednog od favorita za osvajanje prvenstva! U Pljevljima su slavili, na veliko iznenađenje svih, gosti! Sjajna partija Plavih, koja je krunisana golom Đalovića u sudijskoj nadoknadi. Kada su svi pomislili da kreće sve po zlu po Berance, oni su demantovali to sjajnom partijom u Pljevljima.
Rudar - Berane 1:2

6. kolo: VELIKO IZNENAĐENJE! Šok za sve navijače Sutjeske! Prvi favorit za osvajanje lige poražen je u Beranama i to sa kojim rezultatom. Mnogo bolja igra gostiju, ali realizacija ovog puta nije bila na nivou. Puleni mladog stručnjaka - Miloša Barjaktarovića su strpljivo gradili svoju igru i vrijebali na kontra-napade, pa su uspjeli čak tri puta da tresu mrežu protivnika. Treća pobjeda od šest odigranih utakmica je veliki uspjeh za ovaj tim, a veliko priznanje za mladog trenera ekipe.
Berane - Sutjeska 3:0

Tabela nakon nepotpunog šestog kola:


Слика




Слика
Jako sam zadovoljan ostvarenim učinkom u prvih šest kola. Atmosfera u ekipi je sjajna, momci rade punom parom. Očekuje nas velika borba u nastavku prvenstva i nadam se da ćemo na kraju ostvariti zacrtani cilj! Jako sam zadovoljan onim što prikazuju pojačanja na terenu i van njega. Slijedi nam kup utakmica gdje dočekujemo Arsenal iz Tivta, tu će dobiti priliku igrači koji imaju manju minutažu kao i neki mlađi igrači. Posle toga dočekujemo još jednu sjajnu ekipu - Zetu. Svaka utakmica iziskuje pružanje maksimuma, a mi ćemo uraditi sve da obradujemo navijače i ljubitelje fudbala u ovom gradu!
Корисников грб
Palermo93
Youth Team Coach
Поруке: 54
Придружен: 29 Апр 2014, 11:12
Место: Berane
Been thanked: 3 times
Status: Није на вези

Порука од Palermo93 »

KUP CRNE GORE
Слика

Beranci su u prvom kolu, sa pola gasa eliminisali ekipu Arsenala iz Tivta. U narednom kolu je bio mnogo teži protivnik. Ekipa iz Petrovca očigledno igra kup sa ambicijom da dogura što je dalje moguće, a taktičko eksperimentisanje Barjaktarovića nije bilo isplativo ovog puta.

Berane - Petrovac 1:3
Petrovac - Berane 2:2

Lovćen i Sutjeska na vrhu, Mladost već otpisana?
Слика

Jako interesantno prvenstvo ove sezone! Mnogo kvalitetnog fudbala u odnosu na ranije sezone. Cetinjani i Nikšićani trenutno najefikasniji, Grbalj i Budućnost odma iza njih... Mladost sa pet bodova možda već otpisuju, i ako ima da se igra još puno.

7. kolo: Sjajan fudbal Pod Bogavskim brdom! Kvalitet Zećana nije dolazio u pitanje i ako su Beranci odigrali fenomenalan meč. Berane je imalo dva gola prednosti, pa su na kraju čak morali da jure remi i nisu ni u tome uspjeli...
Berane - Zeta 3:4

8. kolo: Utakmica sa malo šansi i jako lošeg kvaliteta. Nismo imali puno toga za vidjet. Kotorani su iskoristili grešku odbrane gostiju i slavili minimalnim rezultatom.
Bokelj - Berane 1:0

9. kolo: Mladost ove sezone ne funkcioniše kao ranijih godina, što se vidjelo i u meču protiv Berana. Očajna igra domaćina, što su Plavi iskoristili na najbolji način i slavili sa dva gola prednosti!
Mladost - Berane 0:2

10. kolo: Prvi remi Beranci su upisali protiv Mornara. Nisu bili koncentrisani domaći igrači u završnici meča, pa im je pobjeda izmakla. Gosti su se branili tokom većeg dijela meča. Kad gubili sa 2:0, počeli sa igraju u napadu, a Plavi se nisu snašli na njihove napade.
Berane - Mornar 2:2

11. kolo: Klasično taktičko nadmećanje. Utakmica u kojoj se nije imalo šta vidjet, i pored dva gola - jedan u mreži Berana, drugi u mreži ekipe iz Radanovića. Beranci upisuju i drugi remi.
Berane - Grbalj 1:1

12. kolo: Sjajan meč u Petrovcu! Slavio je domaćin, ali nezasluženo, jer su Beranci diktirali tempo tokom čitavog meča i u svakom segmentu igre bili bolji. Vidjeli smo pet golova na meču i čak dva promašena penala gostiju, i to oba puta Fatić!
Petrovac - Berane 3:2

Tabela nakon 12 odigranih kola izgleda ovako:

Слика








Brano Milačić: Beranci igraju dobro, ali da imaju ozbiljnijeg trenera bili bi u top 3 ekipe Crne Gore!
Слика


U gostovanju u emisiji na jednoj od televizija, kontroverzni trener, koji je od skora na kormilu Rudara iz Pljevalja imao je šta reći povodom stanja u ligi, naročito za ekipu Berana.

Liga je nikad bolja! S obzirom kako je ranije bilo na crnogorskim terenima, sad je odlično! Vratili su se i neki igrači koji su zaista dobri, kao na primjer u Beranama je došao Ivan Fatić - igrač koji može da igra đe oće po Evropi! Ne znam što ga je motivisalo da dođe tamo... Mada, ove sezone i u Beranama se igra dobar fudbal. Jedina zamjerka je trener! Doveli su momka bez iskustva da ih spašava, a imaju ekipu za top 3 u ovoj ligi. Te stvari uništavaju fudbal u Crnog Gori.
Последње учитавање од Palermo93 дана 10 Мар 2015, 15:12, учитано 3 пута укупно.
Sloba
Global Moderator
Поруке: 11325
Придружен: 26 Окт 2010, 02:43
Место: Београд
Has thanked: 215 times
Been thanked: 58 times
Status: Није на вези

Порука од Sloba »

Volim ove karijere i najdraže su mi sa Cg i BIH klubovima :D

Šteta za kup jer nisi imao sreće pošto si igrao sa Petrovcem. U ligi si isto ispod očekivanja ali nedaj se i ovako ti je ovo debi sezona.
Корисников грб
Palermo93
Youth Team Coach
Поруке: 54
Придружен: 29 Апр 2014, 11:12
Место: Berane
Been thanked: 3 times
Status: Није на вези

Порука од Palermo93 »

Veoma interesantna polusezona!
Слика

13. kolo: Kvalitet je bio na strani Cetinjana i ovog puta. Beranci su jalovim pokušajima samo na trenutke davali 'znake života', što nije bilo dovoljno da se izbjegne poraz.
Berane - Lovćen 0:1

14. kolo: Jako bitan meč i pobjeda Plavih! Mogren je ekipa koja će se vjerovatno do samog kraja kolebati sa ekipom Berana oko opstanka. Beranci su minimalnim rezultatom slavili ovog puta!
Berane - Mogren 1:0

15. kolo: Rezultat opravdava igru obije ekipe! Nikšićani su imali posjed i koju priliku više, ali sve je to bilo malo da se ostvari pobjeda. Podjela podova u Nikšiću.
Sutjeska - Berane 1:1

16. kolo: Utakmica za pamćenje!!! Ekipa Brana Milačića je doputovala u Berane kao apsolutni favorit. Beranci su se grčevito branili i iz svakog neuspjelog napada Pljevljaka pravili sjajne kontranapade iz kojih su se izrodile fantastične šanse! Još jedan remi Berana, i to itekakav...
Berane - Rudar 4:4

17. kolo: Falilo je još malo snage Berancima da dođu do povoljnijeg rezultata... Budućnost veliki favorit ali ekipa Berana je ipak pokazala zube, ali nažalost nije bilo dovoljno.
Budućnost - Berane 3:2

18. kolo: Jako loša igra Beranaca. S obzirom na to, ovo je rezultat koji je više nego dobar...
Berane - Bokelj 1:1

19. kolo: Post od pet mečeva bez pobjede Plavi su zaokružili remijem protiv Zete u Golubovcima, ujedno i završili polusezonu. Jako loša igra na obije strane i podjela bodova.
Zeta - Berane 1:1

Tabela na polusezoni izgleda ovako:

Слика


Слика


Barjaktarović: Mogli smo bolje!

Igrali smo sa puno uspona a i padova, što je rezultiralo ovim gdje se sad nalazimo na tabeli. Nisam baš zadovoljan, što me motiviše da radim još bolje sa ekipom! Biće promjena u igračkom kadru, planiram pojačanja sa kojima ću moći da ostvarim bolji učinak u prvenstvu. Radićemo tokom zimske pauze koja je duga. Trudiću se da nadomjestim sve što treba i da poradim na segmentima igre.
Слика
Dosta igrača će napustiti klub, jer se mora odradit mala rekonstrukcija i moraju se odabrati igrači koji će da naprave razliku. Jako nam je bitan ovaj prelazni rok, jer nam od njega zavisi nastavak sezone. Siguran sam da ćemo ostvariti naš cilj, a to je opstanak u ligi. Sledeće sezone bi mogli stidljivo da napadnemo i neko mjesto koje vodi u Evropu.
Пошаљи Одговор

Повратак на “Menadzerska soba '15 /Managers Room '15”