Ponovo ja sa par primedbi.
Potencijalni problem mogu da budu dva vezna igrača. Pošto se i jedan i drugi dosta kreću, može da se desi da prilikom protivničkog kontranapada ne bude nikoga da zaštiti odbranu. Pošto je mentalitet Counter, tim igra strpljivije, i problem je sigurno manji nego sa "ofanzivnijim" mentalitetom, ali Be More Expressive instrukcija ne pomaže. Dakle, stvar broj jedan o kojoj treba voditi računa je da li će se nedostatak holding midfieldera pokazati kao problem.
Drugi potencijalni problem mogu da budu tri najofanzivnija igrača, pošto su sva tri Attacking. Ja sam obično protiv usamljenog AF u napadu, jer je najčešće izolovan, međutim ti imaš AP iza njega, koji sa AF može da obrazuje lepo partnerstvo. Međutim, dva spoljna napadača su oba Winger Attacking. To, koliko mi se čini, znači da je AP praktično jedina spona napada sa veznim redom. Drugim rečima, ukoliko ti protivnik izmarkira AP-a, pitanje je ko će biti u stanju da udeli loptu Wingerima i AF-u. Posebno u situaciji Fluid filozofije, u kojoj su ofanzivniji igrači nešto izolovaniji, i praktično funkcionišu kao celina za sebe.
Slobo, nemoj mi zameriti molim te što ponovo "seciram" tvoju taktiku. Ti sigurno znaš da ja radim to isključivo iz konstruktivnih razloga. Ali moram to da kažem zbog nekih koji me na drugim temama optužuju da sam negativan, ili tako nešto. Ja u ovakvim temama više volim da probam da ukažem na potencijalnu grešku, nego da tapšem kolege taktičare po ramenu bez namere da bilo šta doprinesem kada je diskusija o taktici u pitanju.