Football Manager 2015 - Diskusija

Sve o FM15
Bizzare Contact
Newgen
Поруке: 6
Придружен: 21 Јун 2011, 21:13
Место: Kragujevac
Status: Није на вези

Порука од Bizzare Contact »

Hvala, jel se desilo jos nekom da cene igraca drasticno padnu? U 2019. godini sam, Superliga Srbije je rangirana 18-ta sada, igrao sam nokaut fazu LS sa Partizanom rangiran sam 38. i odjednom su mi cene igraca u najmanju ruku prepolovljene...
Корисников грб
parnivaljak
First Team Coach
Поруке: 418
Придружен: 12 Дец 2014, 14:08
Место: Beograd

Порука од parnivaljak »

Možda je tebi pala reputacija?
Корисников грб
bperic83
Youth Team Coach
Поруке: 57
Придружен: 04 Нов 2010, 07:15
Место: Smederevo

Порука од bperic83 »

vladimir88 пише:Da li se nekome desavalo da nece da mu ucita SAVE. Sinoc sam lepo izasao iz igre i snimio i sada kada sam usao na pocetni screen nema mi nista u Load las game, a kada odem na Load game i kliknem na svoj SAVE fajl izbaci mi The save game could not be loaded. Pomagajte...
Meni su se desavale slicne stvari ne nekim ranijim menadzerima, zato vec na poslednjih 4-5 verzija imam po 2 sajva i svaki put snimim na drugi, pa ako mi jedan pukne ne krecem iz pocetka vec mozda odigram tekmu ili dve, a cesto samo ucitam nekoliko dana pre tekme. Dobra je fora, a zahteva samo sekund vremena da kliknes na "sejv ispod" :) Slazem se da, kad se vec kupi original, ne bi smele da se desavaju takve stvari, ali stosta ne bi smelo pa se desava sa ovom igrom iako je placena :) Mozda, samo kazem mozda, je problem u HDD-u. Ne verujem, ali samo kazem jer je neki moj stari HDD imao neke lose sektore pa se zbog toga desavalo da neki sejv nece da ucita :)
YOU CAN'T BUY CLASS!
Bizzare Contact
Newgen

parnivaljak пише:Možda je tebi pala reputacija?
Ma nije pala reputacija, cim je zavrsila sezona odmah je prepolovilo cene, totalno je neigrivo ovako.
Корисников грб
zele
SFM Hall Of Fame
Поруке: 14189
Придружен: 05 Нов 2011, 22:57
Место: Лазарево

Порука од zele »

Kad tim igračima ističu ugovori? Hoće nekad kad imaju godinu ili dve do isteka ugovora da im padnu cene.
Milo Lompar: "Taj argument ima više slojeva, od kojih je njegov najdublji sloj da je izuzetno glup."

Bajka o Barnetu
Корисников грб
parnivaljak
First Team Coach

Порука од parnivaljak »

bperic83 пише:Meni su se desavale slicne stvari ne nekim ranijim menadzerima, zato vec na poslednjih 4-5 verzija imam po 2 sajva i svaki put snimim na drugi, pa ako mi jedan pukne ne krecem iz pocetka vec mozda odigram tekmu ili dve, a cesto samo ucitam nekoliko dana pre tekme. Dobra je fora, a zahteva samo sekund vremena da kliknes na "sejv ispod" :) Slazem se da, kad se vec kupi original, ne bi smele da se desavaju takve stvari, ali stosta ne bi smelo pa se desava sa ovom igrom iako je placena :) Mozda, samo kazem mozda, je problem u HDD-u. Ne verujem, ali samo kazem jer je neki moj stari HDD imao neke lose sektore pa se zbog toga desavalo da neki sejv nece da ucita :)
Nema to veze sa tim da li je i koliko je igra plaćena. FM sejv je u suštini jedna velika databaza, često po više stotina megabajta, u ekstremnim slučajevima, i više gigabajta. Šta god da radiš sa tolikom databazom, bio to posao ili video igra, moraš da imaš bekap. I programi industrijskog kvaliteta umeju da se "zaglupe", tj. da se zbog baga ili korisničke greške poremeti nešto u databazi. Tako da, bekap je obavezan.
Последње учитавање од parnivaljak дана 09 Јан 2015, 13:04, учитано 1 пут укупно.
Корисников грб
parnivaljak
First Team Coach

Порука од parnivaljak »

Bizzare Contact пише:
parnivaljak пише:Možda je tebi pala reputacija?
Ma nije pala reputacija, cim je zavrsila sezona odmah je prepolovilo cene, totalno je neigrivo ovako.
Pa baš se krajem sezone dešava promena reputacije. (Na primer, tim se bolje ili lošije plasira od očekivanog, osvoji se neki kup, itd.)

Ne mogu da tvrdim da je to u pitanju, ali ako ne vidiš razlog za pad cena, najbolje prijavi problem na SI forumu.
Корисников грб
WOXER
First Team Coach
Поруке: 240
Придружен: 25 Дец 2010, 23:06
Место: Kucura

Порука од WOXER »

Bizzare Contact пише:Hvala, jel se desilo jos nekom da cene igraca drasticno padnu? U 2019. godini sam, Superliga Srbije je rangirana 18-ta sada, igrao sam nokaut fazu LS sa Partizanom rangiran sam 38. i odjednom su mi cene igraca u najmanju ruku prepolovljene...
Mislim da se i meni takodje desilo tako negde 2019, takodje sa Partizanom.
Bizzare Contact
Newgen

WOXER пише:
Bizzare Contact пише:Hvala, jel se desilo jos nekom da cene igraca drasticno padnu? U 2019. godini sam, Superliga Srbije je rangirana 18-ta sada, igrao sam nokaut fazu LS sa Partizanom rangiran sam 38. i odjednom su mi cene igraca u najmanju ruku prepolovljene...
I jel su se vratile cene kasnije?
Ne mogu da prijavim na SI forumu problem na piratskoj verziji :D
Ugovori su svima minimum jos 4 godine nema to veze.
Корисников грб
bperic83
Youth Team Coach
Поруке: 57
Придружен: 04 Нов 2010, 07:15
Место: Smederevo

Порука од bperic83 »

parnivaljak пише:
bperic83 пише:Meni su se desavale slicne stvari ne nekim ranijim menadzerima, zato vec na poslednjih 4-5 verzija imam po 2 sajva i svaki put snimim na drugi, pa ako mi jedan pukne ne krecem iz pocetka vec mozda odigram tekmu ili dve, a cesto samo ucitam nekoliko dana pre tekme. Dobra je fora, a zahteva samo sekund vremena da kliknes na "sejv ispod" :) Slazem se da, kad se vec kupi original, ne bi smele da se desavaju takve stvari, ali stosta ne bi smelo pa se desava sa ovom igrom iako je placena :) Mozda, samo kazem mozda, je problem u HDD-u. Ne verujem, ali samo kazem jer je neki moj stari HDD imao neke lose sektore pa se zbog toga desavalo da neki sejv nece da ucita :)
Nema to veze sa tim da li je i koliko je igra plaćena. FM sejv je u suštini jedna velika databaza, često po više stotina megabajta, u ekstremnim slučajevima, i više gigabajta. Šta god da radiš sa tolikom databazom, bio to posao ili video igra, moraš da imaš bekap. I programi industrijskog kvaliteta umeju da se "zaglupe", tj. da se zbog baga ili korisničke greške poremeti nešto u databazi. Tako da, bekap je obavezan.
Ma znam ja to, sticajem okolnosti sam u IT industriji, zato i imam taj rollsave, to mi je na neki nacin backup. A da je databaza velika to jeste, posebno ako znamo da je dovoljno nekoliko pogresnih bitova i da sve ode u qrac :D Ali opet, ko od gejmera, za razliku od nekih drugih koji imaju vazne podatke za skladistenje, uopste radi backup snimljenih pozicija, osim kada formatizuje disk? :) Znam da su ubacili i onu foru da snimas na Cloud, kao da bude sigurnije, ali ja sam to jednom probao i desilo mi se upravo ovo o cemu ovde pisemo i od tad sam ipak sigurniji u svoj HDD i rollsave haha :)
A opet, i kod vecih sistema backup je zaduzenje onoga ko ti prodaje proizvod iliti mesto na serveru, ovde bi bilo logicnije, bar sa aspekta korisnicke usluge, da SI Games nekkao radi taj backup, pa da to moze da se ucita u ovakvim slucajevima, bilo to da se salje save na neko vreme na njihov Cloud servis (iako save zna da bude prilicno veliki) bilo da ga snimaju u neki temp folder van onog gde inace stoje sejv fajlovi :)
YOU CAN'T BUY CLASS!
Корисников грб
WOXER
First Team Coach
Поруке: 240
Придружен: 25 Дец 2010, 23:06
Место: Kucura

Порука од WOXER »

Bizzare Contact пише:
WOXER пише:
I jel su se vratile cene kasnije?
Ne mogu da prijavim na SI forumu problem na piratskoj verziji :D
Ugovori su svima minimum jos 4 godine nema to veze.
Tek sledece sezone.
Корисников грб
parnivaljak
First Team Coach

Порука од parnivaljak »

bperic83 пише:Ali opet, ko od gejmera, za razliku od nekih drugih koji imaju vazne podatke za skladistenje, uopste radi backup snimljenih pozicija, osim kada formatizuje disk? :)
Ne mora da se radi ne-znam-kakav bekap. Ja snimam svaki put novi fajl (nikad ne prepisujem isti), i sejv od svakog prvog u mesecu prebacim na eksterni hard.

Svako, ali svako ko koristi kompjuter bi trebalo da radi bekap bitnih stvari, najmanje na nedeljnom nivou. Meni je FM jedna od tih bitnih stvari, pa je valjda normalno da radim bekap sejvova. :)

bperic83 пише:A opet, i kod vecih sistema backup je zaduzenje onoga ko ti prodaje proizvod iliti mesto na serveru, ovde bi bilo logicnije, bar sa aspekta korisnicke usluge, da SI Games nekkao radi taj backup, pa da to moze da se ucita u ovakvim slucajevima, bilo to da se salje save na neko vreme na njihov Cloud servis (iako save zna da bude prilicno veliki) bilo da ga snimaju u neki temp folder van onog gde inace stoje sejv fajlovi :)
Pa dobro, FM svakako nije "sistem", pa da bi se prodavao sa bekap planom, to se slažemo. :)
Ali, dovoljno je da korisnik jednom dnevno, ili jednom u nekoliko dana, ručno prekopira par fajlova iz foldera u folder. To traje maks. 30 sekundi, a može da spase sate i dane uloženog truda.
vladimir88
Newgen
Поруке: 30
Придружен: 30 Окт 2010, 18:03
Место: Ivanjica-Kragujevac

Порука од vladimir88 »

bperic83 пише:
parnivaljak пише:
Ma znam ja to, sticajem okolnosti sam u IT industriji, zato i imam taj rollsave, to mi je na neki nacin backup. A da je databaza velika to jeste, posebno ako znamo da je dovoljno nekoliko pogresnih bitova i da sve ode u qrac :D Ali opet, ko od gejmera, za razliku od nekih drugih koji imaju vazne podatke za skladistenje, uopste radi backup snimljenih pozicija, osim kada formatizuje disk? :) Znam da su ubacili i onu foru da snimas na Cloud, kao da bude sigurnije, ali ja sam to jednom probao i desilo mi se upravo ovo o cemu ovde pisemo i od tad sam ipak sigurniji u svoj HDD i rollsave haha :)
A opet, i kod vecih sistema backup je zaduzenje onoga ko ti prodaje proizvod iliti mesto na serveru, ovde bi bilo logicnije, bar sa aspekta korisnicke usluge, da SI Games nekkao radi taj backup, pa da to moze da se ucita u ovakvim slucajevima, bilo to da se salje save na neko vreme na njihov Cloud servis (iako save zna da bude prilicno veliki) bilo da ga snimaju u neki temp folder van onog gde inace stoje sejv fajlovi :)
Jednostavno prestao sam da se nerviram. Ovome tamo sa siforuma moram da crtam sta i kako. Pet puta mu pisem da nemam opciju Restore previous version. Pitam ga lepo da li postoji mogucnost da mu posaljem fajl on vec 3 dana nece da odgovori. lepo sam izbrisao taj Save, sada cu da izbrisem i FM15 kao i Steam. A sledece godine, samo piratsku verziju. Od nje cu bar ocekivati da ce da mi puca pa cu biti oprezniji. Necu vise da slusam ove price ovde original je sigurniji zbog ovoga, zbog onoga. U sustini razlike bez. Prvi sam bio za to da se kupuju originali ne bi li ubacili i nas jezik. Ali to se nikada nece ni desiti, tako da nemam vise nameru da im stavljam novac u dzep bezveze. A primecujem da je sve vise onih koji tako razmisljaju, bar u mom okruzenju. Oni od kada su poceli vise novca da zaradjuju sve vise bagova imaju u igrici. IDIOTI...
Корисников грб
parnivaljak
First Team Coach

Порука од parnivaljak »

Original se ne kupuje zbog toga što je "sigurniji", već zbog toga što svaki proizvod koji ima cenu mora da se plati. Kada odeš na pijacu ne možeš da kažeš "Znate šta, ja sam nezadovoljan kakve su vaše jabuke, tako da ću ih uzeti besplatno". Bukvalno isto važi i za FM. Kome se ne sviđa, ne mora da igra, ali to što ti se FM ne sviđa ne znači da je okej da igraš pirata.

Na kraju krajeva, ja ne mogu, niti želim, bilo kome da zabranjujem da igra piratsku verziju, ali ako igrate, ili planirate da igrate, imajte malo obraza pa to zadržite za sebe.

Meni je jako žao što je tebi sejv propao, ali neka ti je za nauk sada, da ubuduće bekapuješ svoje podatke redovno, nevezano samo za FM.
D.
First Team Coach
Поруке: 381
Придружен: 09 Авг 2011, 19:40
Место: ...

Порука од D. »

Игра је из године у годину све гора, енџин је лимитиран, тактике су ограниченије него икад. Није битна логика, битно је шта "пролази". Напредују релативно небитни, такорећи козметички елементи. Фали говнарима конкуренција, не би правили оваква срања да још неко прави менаџерску симулацију.
vladimir88
Newgen
Поруке: 30
Придружен: 30 Окт 2010, 18:03
Место: Ivanjica-Kragujevac

Порука од vladimir88 »

parnivaljak пише:Original se ne kupuje zbog toga što je "sigurniji", već zbog toga što svaki proizvod koji ima cenu mora da se plati. Kada odeš na pijacu ne možeš da kažeš "Znate šta, ja sam nezadovoljan kakve su vaše jabuke, tako da ću ih uzeti besplatno". Bukvalno isto važi i za FM. Kome se ne sviđa, ne mora da igra, ali to što ti se FM ne sviđa ne znači da je okej da igraš pirata.

Na kraju krajeva, ja ne mogu, niti želim, bilo kome da zabranjujem da igra piratsku verziju, ali ako igrate, ili planirate da igrate, imajte malo obraza pa to zadržite za sebe.

Meni je jako žao što je tebi sejv propao, ali neka ti je za nauk sada, da ubuduće bekapuješ svoje podatke redovno, nevezano samo za FM.
Druze ja tebe razumem, ali na pijaci mi nije omoguceno da uzmem nesto za dzabe, kapiras. Ovde mi je omoguceno i iskoristicu to. nemam nista protiv bilo koga ovde. Ni protiv tebe ni najmanje. Korektan si kao i svi koji vode ovaj forum. Mozda sam ja malo besan sada, ali me mnogo iznerviralo.
mikoexclusive
First Team Coach
Поруке: 266
Придружен: 07 Апр 2013, 19:29
Место: Rudo

Порука од mikoexclusive »

Još jedna bitna stvar: jabuke ne koštaju 35€.
Корисников грб
TheBlues
Manager
Поруке: 2419
Придружен: 21 Сеп 2011, 12:07
Formacija: 4-3-3
Been thanked: 5 times

Порука од TheBlues »

D. пише:Игра је из године у годину све гора, енџин је лимитиран, тактике су ограниченије него икад. Није битна логика, битно је шта "пролази". Напредују релативно небитни, такорећи козметички елементи. Фали говнарима конкуренција, не би правили оваква срања да још неко прави менаџерску симулацију.
Ma 9.5/10, najbolji fm do sada :rofl:
Последње учитавање од TheBlues дана 11 Јан 2015, 16:17, учитано 1 пут укупно.
"Football is simple. But the hardest thing is to play football in a simple way." Johan Cruyff
D.
First Team Coach
Поруке: 381
Придружен: 09 Авг 2011, 19:40
Место: ...

Порука од D. »

Најреалнија симулација икад. :zelenko:
mikoexclusive
First Team Coach
Поруке: 266
Придружен: 07 Апр 2013, 19:29
Место: Rudo

Порука од mikoexclusive »

Svi mi igramo FM godinama! Međutim, treba biti iskren: ova igra ne veže sa realnošću! Ovo je uvreda za ljudsku inteligenciju! Katastrofalna simulacija fudbala po svakom mogućem aspektu. Jedino što vadi ovu igru je ogromna baza podataka.
Evo, igram ovaj FM15, vodim Chelsea 5-6 sezona, osvojio sam brdo trofeja, ali daleko od toga da sam zadovoljan kako ovo sve izgleda. Usuđujem se reći da je ovo najbagovitiji gejming naslov u istoriji gejminga. Ponekad se pitam kako ih nije sramota da ovakvu igru objavljuju.
Пошаљи Одговор

Повратак на “Football Manager 2015”