Ja, Bađo (Ne Roberto, ortak iz Padine, Mika Bađo, u osnovnoj furo konjski rep i šiške, pa ga prozvali tako), Mare i Joca Dleto. Još jedan siromašni petak, Zaječarsko i 340 kinti sveukupno u našim džepovima. Polu-pokisla voždovačka klupica u parkiću kod Vojnih. Dan je bio mestimično smoren i kišovit. Ni sa buksnu nismo imali (dobro, banuo je Žile Palija, don’o njivu, al nema veze).
To popodne rešismo da odemo do najbližeg Mocarta, bilo vanredno kolo Premijer Lige i Francuza. Mare stavio Marsej GG, Junajted iz iksa, Fener iz keca i nekog Litvanca više. Na 200 đenga, uletelo soma ipo. To smo zavalili na klupicama i kud koj’, šta ćemo, aj’ opet do Moca. Joca predloži da bacimo na orfanelu sve, pa ako uđe-ušlo. 17, 34, 17, 1, 22... Mi u šoku. Sa soma napravismo 30. Pa sa 30, mnogo više. U roku od odma smo se razvalili Rubinštajnom sa Jocine gajbe. Na njemu etiketa i neko papirče na kom je pisalo „Jovane, ako otvoriš ovi vinjaci šlogiraćeš se, ima da te jurim do Portugalije“. Mi rekosmo-taman. Šlogirani Vinjau. To je poslednje čega se sećam.
Protrljao sam oči, upalio polutku Maše (jbg, imalo se) i sledeće što sam ugledao, osim dve preplanule guzate ribe, su neke gajbe, okrečene u hiljade boja. Jebote, dal tripujem, da nisam možda u Vojvodini, koji je ovo kupus?
Nije Zrenjanin, dete mu...
Naime, između sinoćnjeg bunila sa ortacima, rešio sam da se sprdam sa ljudima po internetu. Ne znam ni sam kako sam došao do adrese ovog lika, ali ispostavilo se da je predsednik fudbalskog kluba. Boaviste.
Poslao sam mu, valjda, pismo u kom se ja prijavljujem za prazno mesto trenera ovog čuvenog kluba iz Porta. Boavista, portugalska Stara dama....
Uskoro nastavak...