Pripreme - Transferi
Pripreme smo započeli maksimalno motivisano, momci su radili kako je bilo zacrtano. Prijateljski susreti su započeli remijem sa
Naganom, ekipa koja se takmiči u trećoj ligi Japana. Razočarenje debelo ali ovo je pripremni period, bolji utisak smo stekli u duelu sa
Aradijom koja ima status prvoligaša, nakon maratonskog meča uspeli smo da upišemo pobedu koja je donela potrebnu sigurnost u timu. Poslednja provera je bila protiv
Tonana ekipe koja je ispod trećeg ranga Japana, zadovoljavajuća pobeda i pripremni period je prošao zadovoljavajuće.
Prelazni rok je krenuo jako loše za nas, najbolji igrači su zatražili zeleno svetlo za prelazak u jače ekipe i mi smo bili nemoćni. Tu sam se suočio sa ogromnim problemom, limit stranaca a najbolji japanski igrači žele da odu...
Stigli
Paulinho - Iskusni brazilski veznjak nastupao je godinama za japanske klubove i doveo sam ga kao slobodnog igrača.
Rafael Alemao - Ovaj brazilac je celu svoju igračku karijeru proveo u Palmeirasu ali nije uspeo da bude nešto više od rezervnog golmana, stigao za 40.000 €.
Michael - Još jedan brazilac ali napadač stiže u moje redove. Dugo godina je igrao u Portugalu. Nosio je dres Penafiela, Fereire, Benfike i Brage. Došao kao slobodan igrač ali je nakon par meseci zbog loših partija morao da ode.
Pavel Savitsky - Super talenat iz Belorusije stiže za 195.000 €. On je najveće pojačanje za nas.
Otišli
Bitka za tron
Od prve 4 utakmice zabeležili smo 4 pobede, sve je išlo izuzetno glatko ali zubi su počeli da se lome od utakmice sa
Točigijem. Tako smo napravili mini seriju bez pobede, kriza se uvukla u ceo tim i nismo imali mentalnu snagu da slomimo protivnika skroz. Uspeli smo da upišemo jedva pobedu nad Jokohamom 2-1 ali ta pobeda nije značila kraj naših muka. Verdi nas je razbio sa 2-0 i to je bilo crveno svetlo za mene, prvo što je urađeno prešao sam na taktiku 3-4-3 koja je izuzetno ofanzivna. Vezali smo dve visoke pobede pa remi i onda je usledio pravi slalom pobeda među rivalima.
22 utakmice - 17 pobeda - 3 remija - 2 poraza
Transferi - Drugi deo
Stigli
Ognjen Vranješ - Svima poznat štoper koji sa 25 godina ima izuzetno iskustvo igranjem u Rusiji, Moldaviji, Turskoj i Srbiji. Došao kao slobodan igrač.
Issei Takayanagi - Zadnji vezni igrač igrao je 8 godina za Hirošimu pa je nosio dres dva kluba iz Japana gde nije napravio ništa. Došao kao slobodan igrač.
Shhei Ogura - Kvalitetan veznjak stiže iz Jokohama Marinosa gde je igrao 6 sezona a pre toga 4 sezone u Holi Huku. Doveden za 145.000 €
Robert Cullen - Poreklom je iz Severne Irske ali je rođen u Japanu, nosio dres Jubila 6 sezona, zatim je igrao u Holandiji i Tajlandu. Doveden za 4.800 €
Takayuki Ishimoto - Talentovani klinac stiže kao slobodan igrač i nastupaće u mlađim kategorijama.
Claudio Mosca - Talentovani argentinac nosio dres Arsenala, Nueva Čikaga i Sukra iz Bolivije. Stigao kao slobodan igrač.
Otišli
Najbolji pojedinac u mom timu veteran Ferdinando nakon duže povrede i potpunog oporavka zatražio je odlazak u rodni Brazil sa porodicom i to baš kad je moja ekipa "tukla bitke" sa Montediom za prvu poziciju. Ovakav potez me je totalno izbacio iz takta i brazilac je na veliko nezadovoljstvo saigrača i navijača dobio raskid ugovora.
U drugom delu prvenstva smo imali izuzetne oscilacije, srećom bez izgubljenih utakmica ali sa velikim brojem nerešenih utakmica. Kad je bio najbitniji deo prvenstva mi smo uspeli da vežemo 8 pobeda za redom, srećom to nam je donelo malu prednost od 4 boda nad drugoplasiranim timom. Poslednjih 8 mečeva smo igrali izutezno promenljivo ali po našu sreću razlika se povećavala usled loše forme naših prvih pratioca. J2 je osvojena i izboren je prolazak u J1. Izuzetno sam ponosan na ekipu koja je imala poteškoća u igračkom kadru ali bez lažne skromnosti bili smo najbolji tim u ovoj ligi.
U sledećem izveštaju rezultati Kupa Careva
Download FM-Base