Сезона 2016/17
До почетка нове сезоне, главни задатак је био довођење најмање два штопера од којих је бар један одмах спреман за први тим. Скаутовао сам вероватно све могуће штопере у ЈА који су били заинтересовани да се придруже мом тиму. Мало је рећи да сам био разочаран понуђеним. Иако имам веома квалитетне скауте, нисам нашао ниједног који добар бар као двојица стартних која су напустили клуб. Довео сам шта сам морао, једног искусног и једног који има простора за напредак, али не превише. Припремни период сам искористио да уиграм тим јер сам довео 7-8 играча (већином бекап играчи за постојећи тим, јер је било јако мало квалитетних играча који су хтели да дођу, а притом траже неку пристојну плату). Никако нисам могао да будем задовољан ни игром ни резултатима (две победе против тимова из неигривих лига, нерешено са премијерлигашем и два пораза од тимова из исте дивизије). Тактику нисам хтео да мењам у односу на претходну сезону, тако да је остала 4-1-4-1. Све је сугересило на то да ће ово бити разочаравајућа сезона у којој ћу опет изборити средину табеле и ништа више од тога.
Али онда на моје велико одушевљење, како је кренула лига, кренула је и
серија победа. Искрено, стварно нисам ни у сновима помислио да ћемо овако растурити сезону. Завршили смо наравно на
првом месту. Освојену титулу смо обезбедили 6 кола пред крај, али пошто се видело да ћемо завршити на првом месту и након 20 утакмица, задњих 10 су одиграли само млађи играчи да бих мало убрзао њихов развој. Имали смо и солидну сезону што се тиче
купа, мада смо могли и боље, изгубили смо кући од тима који је на крају завршио на 3. месту са 15 бодова мање од нас.
Што се учинка играча тиче, за
играча сезоне изабран је
Мсембу, а одличан је био и
Мкванази који је успешно кварио игру већине противника. Нисмо имали играча међу прва три стрелца лиге иако смо били тим са највише постигнутих голова и имали веома квалитетног нападача
Нзимандеа. Он је сезону завршио са само 6 постигнутих голова, међутим, имао је 9 асистенција, тако да је сасвим солидно одрадио сезону. Добио сам и ја прво индивидуално признање, проглашен сам за
менаџера сезоне.
Финансије су најгори аспект тренутно, управа је престала да убацује новац у клуб, па смо самим тим пали и у минус до пролећа. Националну Б лиценцу сам добио крајем јануара. Иначе након прве коју сам добио након 4 месеца, за ову ми је требало више од годину дана, вероватно сам попустио у школи.

Лоша ствар је што финансије од тада нису баш најбоље па чак иако сам се нашао у плусу током прелазног рока пред нову сезону, управа ми није дозволила почињање новог курса. Моје је неко мишљење, када већ зарађујемо паре као менаџери да би требало да имамо опцију да сами себи финансирамо курс ако клуб нема пара за исти.
Све у свему, фантастична сезона, сезона какву нико није могао да очекује. Од наредне се такмичимо са најбољим клубовима Јужне Африке. Након овакве сезоне једноставно не могу а да не будем оптимиста, тако да очекујем средину табеле наредне у елити (елита као и наша

). Најбитнија ствар је задржати костур тима и појачати се на бековским позицијама и месту штопера. Раније поменути Нзиманде је тражио да напусти клуб, тако да сам му дозволио, нисам хтео да прави лошу атмосферу у екипи. Тиме је настао и велики задатак, наћи адекватног нападача.
То би било то за овај извештај, следећи ће бити из тренутка у којем сам тренутно, тако да ће бити доста мање мучења око писања.