FM15 - Ispravke

Корисников грб
dukiss
Manager
Поруке: 2591
Придружен: 20 Нов 2010, 23:20
Место: Niš, Srbija
Has thanked: 48 times
Been thanked: 74 times
Status: Није на вези

Порука од dukiss »

lachbata пише:Nemanja Matic je sa Uba, a ne iz Sabca, kako pise u FMu.
Ovo nema veze sa našom bazom - prijavi na SI Communities, tamo gde su podaci za Chelsea...
Корисников грб
Licha Lopez
Assistant Manager
Поруке: 629
Придружен: 29 Јан 2011, 12:02
Место: Banja Luka
Status: Није на вези

Порука од Licha Lopez »

Malo gledam ove nase igrace u beta verziji FM-a 15 i moje misljenje je da su previse napucani. Na primjer: jedan Kahriman (moze se reci dobar golman nasih liga) ima Handling 14, one on ones i reflexes 15, areal ability 13?!
Slicno vazi i za Predraga Rajkovica (da talentovan je sve to stoji, ali po 15 kljucne ocjene za golmana od 18 godina je malo previse)
Skuletic po 14 finishing i composure, pisao sam na drugom topicu vec da mnogo bolji igraci u jacim ligama imaju toliko, tipa Gignac (10 golova u 13 nastupa)
Da daje gol po nastupu ne bi trebao imati 14 finishing, jer je nasa liga smijesna da ne kazem amaterska...
ZNam ja da su ocjene Gignaca u ovom slucaju stvar Francuskog researcha, ali mi uopste nismo toliko jaki, nasi igraci uopste nisu toliko kvalitetni....
Bez problema se nakon moze uci u evropska takmicenja, a mi realno nismo ni blizu njih....
ALLEZ l'OLYMPIQUE LYONNAIS


Слика
Корисников грб
tadicweb
SFM Hall Of Fame
Поруке: 1416
Придружен: 02 Јул 2012, 16:47
Место: Novi Sad
Has thanked: 1 time
Status: Није на вези

Порука од tadicweb »

Kahriman je došao sa takvim ocenama iz Ukrajine.

Rajković je u top10 najtalentovanijih golmana svog godišta u svetu. Zvanično najbolji golman U19 Evropskog prvenstva, treći golman reprezentacije Srbije i prvi golman Crvene Zvezde, a sve to sa 19 godina. Plus će da nastupa na U20 svetskom uskoro, a možda i na U21 evropskom...

Škuletić je uspeo ono što ni jedan napadač u 21. veku u Srbiji nije. Da da toliko golova u takvom vremenskom periodu. Plus je doneo Partizanu Ligu Evrope. Plus je najbolji strelac lige i tima koji je prvi u Srbiji.

Imao si Pešića koji nije ukupno dao golova koliko Škuletić do sada, pa eno ti ga u Tuluzu prva postava i daje golove. Škuletić je dao više golova od Kežmana, Klea, Jovetića, Lazovića, Vukića i kompanije za polusezonu, a 14 finishing ništa posebno nije. Ukucaj u search samo taj atribut pa se uveri sam.

I na kraju krajeva, od juna do septembra i januar celi može sve to lepo da se kaže, a ne sada kada je kasno za bilo šta. :)
Последње учитавање од tadicweb дана 14 Нов 2014, 13:09, учитано 1 пут укупно.
lachbata
Assistant Manager
Поруке: 659
Придружен: 10 Сеп 2013, 18:38
Место: Beograd
Status: Није на вези

Порука од lachbata »

Jedna lasta ( ocena ) ne cini prolece, tako da kao zvezdas, podrzavam Skuletica kako je uradjen, nisam mnogo zagledao Partizan, jedino sto mi je upalo u oko je Lazovic Darko, koji je uradjen svetski... Jeste on kvalitetan, ali forma mu je jako upitna...
Корисников грб
Tachini
First Team Coach
Поруке: 319
Придружен: 07 Нов 2010, 12:54
Место: NY
Status: Није на вези

Порука од Tachini »

Licno mislim da je Skuletic prosecan igrac, ali trenutno je u zavidnoj formi, pa stoga ove ocene mogu da prodju. Sto se tice Rajkovica on je vec milion puta prezvakana prica. Mislim da prvo treba pogledati Engleze, Hrvate, Norvezane itd kako budze svoje igrace, pa onda jos jednom razmislite da li je jedan od najboljih mladih golmana u Evropi prebudzen, ili Jovic koji je sigurno najtalentovaniji napadac u Srbiji i kojeg traze mnogi veliki klubovi, a vidim da su se pojedini bunili i oko njega. Kazem samo pogledajte pojedine zemlje u kojima svaki klub ima wonderkida, pa onda razmislite sta pisete.

Licno nemam mnogo zamerki, jer kao sto sam vec jednom rekao mislim da smo mi unutar FM realnosti medju realnije odradjenim zemljama. Naravno ima po meni par propusta i to su sledeci igraci:
Antonov koji je po meni lose uradjen, a decko je medju talentovanijim bekovima u Srbiji.
Aleksandar Filipovic koji je po meni osakacen, a realno je jedan od najkompletnijih i najboljih defanzivaca u zemlju, plus veliki talenat.
Sasa Zdjelar, decko je veliki talenat, a poprilicno lose uradjen, e sad mozda on nije u nasoj nadleznosti.
Vladimir Volkov, blago receno prebudzen. Decko kome je vrhunac karijere moldavski Serif ima ocene za lige petice, a u stvarnosti teski prosek.

To su neki igraci koje sam primetio i koji po meni nisu realno uradjeni. Videcu ovih dana da prelozim i izmene njihovih ocena.
Sloba
Global Moderator
Поруке: 11325
Придружен: 26 Окт 2010, 02:43
Место: Београд
Has thanked: 215 times
Been thanked: 58 times
Status: Није на вези

Порука од Sloba »

Iz tvog posta bih rekao da navijaš za Zvezdu.
Jovic koji je sigurno najtalentovaniji napadac u Srbiji i kojeg traze mnogi veliki klubovi, a vidim da su se pojedini bunili i oko njega. Kazem samo pogledajte pojedine zemlje u kojima svaki klub ima wonderkida, pa onda razmislite sta pisete.
Inače, Škuletić je daleko bolji. Jović ne dobija ništa manje prilike. Ako je mlad to nije izgovor, ni njemu ni našem Žiletu ili Danilu.

Što se tiče Filipovića mislim da je ok jer napravi uglavnom dobru karijeru i traže ga čak i klubovi iz lige 5.

Ostale ne komentarišem, za Volkova si donekle u pravu. :)
Корисников грб
Tachini
First Team Coach
Поруке: 319
Придружен: 07 Нов 2010, 12:54
Место: NY
Status: Није на вези

Порука од Tachini »

@Sloba

Ja bih iz tvog posta, mada sam procitao samo ovo kako je Skuletic daleko bolji igrac od Jovica, Zivkovica i Pantica i smucilo mi se, zakljucio da ti veze sa fudbalom nemas. Blago receno.

Da ne ulazim u to da je Jovic dete od 16 god i igra prvu seniorsku sezonu sa teretom koje odavno neki igrac nije imao. Da ne pricam o tome kako je u mnogim segmentima igre vec sada izmislio fudbal za Skuletica i slicne i kako se svi strucnjaci koji su ga gledali slazu da je nevidjeni talenat. Isto vazi i za Zivkovica i za Pantica.

No eto nekima je bolji covek koji ima 24 god i koji je do ove sezone na 7 seniorskih sezona postigao ukupno 21 gol na svim takmicenjima, kome je u najboljim godinama vrhunac karijere Partizan i koji posle ove sezone nikada vise nece dati ni blizu ovoliko golova. Ako su tebi reper za neciji kvalitet statistika i golovi u ovoj beton ligi gde su razni bili najbolji strelci, a nema ih sada nigde, onda nema sta sa tobom da se raspravlja.

Kada procitam ovako nesto kao sto si ti napisao, vise mi nije cudno zasto smo fudbalski tu gde jesmo i zasto nas Danska razvali u sred Beograda i zasto se brukamo godinama. Dok god nam razni Skuletici i slicne vezare budu bolji igraci od istinskih talenata kao sto su Jovic, Zivkovic, Pantic itd. Dok god nam u reprezentaciji budu na klupi sededeli igraci kao Mitrovic, a igrali Lazovic, Scepovici i slicna drva nema nama spasa.
Последње учитавање од Tachini дана 16 Нов 2014, 03:49, учитано 1 пут укупно.
Sloba
Global Moderator
Поруке: 11325
Придружен: 26 Окт 2010, 02:43
Место: Београд
Has thanked: 215 times
Been thanked: 58 times
Status: Није на вези

Порука од Sloba »

Statistika govori u moje ime. Škuletić je najbolji Partizanov napadač u zadnjih 20 godina. Najubojitiji.

Elem, ni za Jovića nisi u pravu. Definitivno.

Jovetić je debitovao sa 16 godina i u to vreme i postao kasnije najmlađi kapiten u istoriji kluba (da bi to kasnije Ninković postao). Na 51 utakmici dao 13 golova... skoro uvek pružao dobre partije a nije uvek bio najistureniji napred.

Nije li i Ljajić igrao sa nekih 17 godina fudbal za prvi tim i šta mu je to smetalo da pruža dobre partije? (dok ga United nije uzeo) :)

Živković startovao dobro prošlu sezonu, dao par golova i od tada ga čekamo. Pantić takođe kao prethodnik izgubljen u vremenu i prostoru.

Jović ono što je promašio na derbiju ne sme da se dogodi ni početniku i ako je mlad to nije opravdanje. Ja sam bio šokiran koliko smo tada imali sreće da je Jović bio napadač zvezde jer da su tu bili Rakić ili Mrđa koji više nije tu mi bi primili gol...

Eto, to je to. Svako ima pravo na svoje mišljenje a moje je da bi trebalo ići ka realnosti... i istu prihvatiti. :)
Корисников грб
Tik'al
World Class Manager
Поруке: 13282
Придружен: 20 Нов 2010, 16:36
Место: Petén
Been thanked: 5 times
Status: Није на вези

Порука од Tik'al »

Talicni i dalje nastavlja da dominira sa svojim postovima, neverovatan tip. Stavi Jovicu, Rajkovicu i Ristivu 200 PA, a igracima Partizana u vrh glave 125, bruka.
Jusqu'ici tout va bien…
Корисников грб
Tachini
First Team Coach
Поруке: 319
Придружен: 07 Нов 2010, 12:54
Место: NY
Status: Није на вези

Порука од Tachini »

@Sloba

Statistika je zanimacija dokonih ljudi, cije znanje o fudbalu(ili generalno sportu) je toliko limitirano da je to zalosno. Da ne kazem nesto grublje. Svaki put kada vidim da neko posmatra necije kvalitete ili bilo sta slicno kroz statistiku bude mi jasno koliko je sati.

To ti je isto kao kada imas grupu ljudi kojima je Mesi bolji igrac od Maradone, jer je statisticki bolji, a svako normalan i ko se iole razume u fudbal vidi ko je tu ustvari bolji. Ili kada neko kaze kako je Lebron Dzejms bolji kosarkas od Jordana, jer jel te ima bolju statistiku. Ili kada u skoli streber koji uci po 8-9 sati dnevno kaze da je najpametniji u razredu jer ima sve petice, a imas dete koje je genije, ali ne voli da uci pa nema sve petice. Imas primera u zivotu milion, a sutina je da je da su statiska i brojke kao mini suknja na prvi pogled pokazuje mnogo, ali ustvari ne pokazuje nista.

Kao prvo to sto neko ima 16 ili 17 godina i te kako ima veze. Plus kada vidis okolnosti pod kojema to dete igra i pod kakvim teretom i pritikom svakome ko iole zna neto o fudbalu i sportu ili ko se bar nekada bavio nekim sportom bude jasno zasto to dete promasi neke snase i nije "ubojito" kao Skuletic.

Pa C.Ronaldo je u prvoj seniorskoj sezoni postiga svega 6 golova na 39 meceva, Mesi u prvoj seniorskoj sezoni 1 gol, u drugoj 8 golova, Van Persi u prvoj sezoni nije postigao niti jedan gol na 17 meceva, Runi je u prvoj sezoni postigao 6 golova na 33 meca, Falcao je u prvoj sezoni postigao svega 3 gola na 20 meceva, Aguero 3 gola u prvoj sezoni, u drugoj 6 i tako dalje. Zamisli sad da je neki "strucnjak" kao sto si ti tada za ove igrace rekao ma meni se njih nemaju oni pojma nisu "ubojiti" kao Skuletic(neki iz tog vremena, uvek imas nekog Skuletica).

Porediti Skuletica i Jovica, Zivkovica i Pantica je smejurija. Skuleticu je sa 24. godine vrhunac karijere Partizan, a ove trazi pola Evrope. Ako je Skuletic toliko bolji igrac kao sto ti kazes i ako je najbolji napadac kojeg je Partizan imao u poslednjih 20 godina zar ne mislis da bi do sada vec igrao u nekoj ozbiljnijoj ligi i klubu?

Naravno da je bitno koliko neko ima godina i naravno da je izgovor i Zivkovicu i Panticu i Jovicu to sto su mladi i tek pocinju sa senirskim fudbalom. Kada su u pitanju tako mladi igraci najmanje je bitna statistika, bitno je samo njihovo fudbalsko znanje i talenat kojeg ovi momci imaju na pretek. Mislim da to vidi i slep covek. Mada eto imamo ljude kao sto ti ti kojima je Skuletic bog fudbala, jer jel te dao je dosta golova i ubojit je. Opet ponavljam dok god ljudi u ovoj zemlji, a na zalost i pojedine prevare od trenera budu tako razmisljali i gurali "ubojite" nema nama napretka i busice nas ko stigne.

Skuletic ce u najboljem slucaju zavrsiti negde u Aziji, ili nekoj Rumuniji, Bugarskoj itd. Dok ce Jovic, Zivkovic i Panitc sigurno igrati u ligama petice i jednog dana biti jedni od najboljih igraca koje ova zemlja ima.

Tvoj jedini argument o nebluoznoj konstataciji kako je Skuletic bolji igrac od ove trojice je taj kako je on prvi strelac lige i kako ima bolju statistiku, a evo sad cu ti ja nabrojati par persona koje su bile najbolji strelci lige, pa ti razmisli malo jel ta statistika u koju se toliko kunes zaista toliko tacan prikaz necijeg znanja.

Milos Stojanovic, vrhunac karijere Kina.
Darko Spalevic, vrhunac karijere st je 2-3 sezone igrao sporadicku ulogu u Lokomotivi Plovdiv i Dinamu Makhachkala.
Dragan Mrdja, covek se svaki put posprda sa ovom ligom, prvi put 26 golova, drugi put 19, pa ne moze nigde osim u Kinu da ode.
Ranko Despotovic, vrhunac karijere druga liga Spanije.
Srdjan Radonjic, vrhunac karijere sporedna uloga u Danskoj, posle toga se godinama vucarao po Crnoj Gori.

Od Marka Pantelica, Nikole Zigica i pre njih Mateje Kezmana nemas igraca koji je bio prvi strelac lige, a da je napravio neku ozbiljnu karijeru i karijeru vrednu pomena.

I da ne sirimo pricu dalje, jer odosmo opasno van teme. Slazem se da svako ima pravo na svoje misljenje i pogotovo sa tim da treba ici ka realnosti, ali relnost nije statistika, realnost je fudbalsko znanje i talenat kojeg Jovic, Zivkovic i Pantic imaju na pretek. I za kraj najrealnija stvar je karijera koju ce jednog dana oni da naprave, pa zivi bili i videli gde ce za 1,2,3 god biti njih trojica, a gde "ubojiti" Skuletic.
Последње учитавање од Tachini дана 16 Нов 2014, 12:40, учитано 4 пута укупно.
Корисников грб
Tachini
First Team Coach
Поруке: 319
Придружен: 07 Нов 2010, 12:54
Место: NY
Status: Није на вези

Порука од Tachini »

Tik'al пише:Talicni i dalje nastavlja da dominira sa svojim postovima, neverovatan tip. Stavi Jovicu, Rajkovicu i Ristivu 200 PA, a igracima Partizana u vrh glave 125, bruka.
Ti i dalje nastavljas da dominiras sa gluposcu i ogranicenoscu. Ne znam nekada ni zasto trosim ovde vreme na ogranicene tipove kao sto si ti. Procitaj svaki moj post i ako negde nadjes to kako ja favorizujem Zvezdu ispred Partizana svaka ti cast. Favorizujem i zalazem se za pravi talenat i pravo fudbalsko znanje i da takvi igraci budu dobri u FM, a ne razni ubojiti Skuletici.

Zalazem se za decu kao sto su Jovic, Rajkovic, Pantic(Partizan), Zivkovic(Partizan), Saponjic(Partizan), Gacinovic, Milinkovic-Savic, Zdjelar itd. I da takvi budu dobro uradjeni, jer oni zaista i imaju talenat, a ne razna a TSL drva.

Zabole me iskreno i za Zvezdu i za Partizan kao klubove, samo sto ti ocigledno ne mozes toliko da dobacis i da to razumes, jer u svojoj ostrascenosti i ogranicenosti i zaludjenosti Partizanom ne mozes da vidis i razumes sta neko pise, nego cim neko pomene kako neki igrac Partizana nije toliko dobar tvoj mozak to registruje kao napad na Partizan, a favorizovanje Zvezde.

Od kada sam na ovom forumu zalazem se ovde da se dobro urade nasi klinci koji imaju uspeha na raznim takmicenjima, a ne neki Skuletici koji se nadaju golova u ovoj beton ligi, pa ih kasnije nema nigde i zavrse u nekoj Kini.

Tolliko od mene, od sada definitivno prestaje da ulazim u ove rasprave, jer mi se baca pegla opasno od ljudi koji imaju 20+ godina, a na nivou su dece od 12. Od sad cu da pisem samo svoje predloge za ocene i slicno kako bih pomogao Dusanu ako mogu. Tako da me ti i slicni ako ikako mozete zaobidjite ubuduce sa svojim nebluozama.
Последње учитавање од Tachini дана 16 Нов 2014, 12:43, учитано 2 пута укупно.
Sloba
Global Moderator
Поруке: 11325
Придружен: 26 Окт 2010, 02:43
Место: Београд
Has thanked: 215 times
Been thanked: 58 times
Status: Није на вези

Порука од Sloba »

Pošto si lepo izvređao mene i u prethodnom postu i ovom sada, a potom u zadnjem pasusu opravdao moju rečenicu "kako svako ima pravo na svoje mišljenje" ja ću ostati po strani i suzdržati se od daljih komentara jer nemam nameru da vređam ni tebe ni bilo koga drugog i da sudim koliko neko zna ili ne zna. Svako ima neku svoju viziju, svako ima svoje mišljenje. Obraćanje tebi ću završiti u narednoj rečnici.

Jović i neće imati drugu sezonu u Zvezdi. Možda i hoće, ali samo do onog tamo Januara. Po njegovoj igri bih rekao da ga je neko već kaparisao kao i Živkovića pa se samo postavlja pitanje gde će završiti. Ali mislim da će sa ranim odlascima i jedan i drugi napraviti grešku.
Корисников грб
Tachini
First Team Coach
Поруке: 319
Придружен: 07 Нов 2010, 12:54
Место: NY
Status: Није на вези

Порука од Tachini »

Nisam ja vredjao tebe kao tebe, vec sam samo rekao istinu, a to je da svako kome je Skuletic bolji igrac od ova 3 talenta, osoba sa izuzetno slabim pozavanjem ove igre. Tebe kao tebe ne poznajem, samim tim tebe kao osobu nisam vredjao niti mi je to bila namera, vec sam izneo svoje misljenje o tvom poznavanju fudbala i izneo neke cinjenice. Pozdrav
Последње учитавање од Tachini дана 16 Нов 2014, 12:38, учитано 2 пута укупно.
Sloba
Global Moderator
Поруке: 11325
Придружен: 26 Окт 2010, 02:43
Место: Београд
Has thanked: 215 times
Been thanked: 58 times
Status: Није на вези

Порука од Sloba »

Pozdrav. :cheers:
Корисников грб
dukiss
Manager
Поруке: 2591
Придружен: 20 Нов 2010, 23:20
Место: Niš, Srbija
Has thanked: 48 times
Been thanked: 74 times
Status: Није на вези

Порука од dukiss »

Ne pomažete. Konkretne ocene ili lepo sve da pobrišem.
Корисников грб
zele
SFM Hall Of Fame
Поруке: 14189
Придружен: 05 Нов 2011, 22:57
Место: Лазарево
Status: Није на вези

Порука од zele »

Evo ja predlažem Škuletiću finišing 15 ili 16, jebiga koliko god da je ova naša liga k***c, opet je bolji igrač od Spalevića koji je imao 15 ili 16 finišing. Nisam pogledao, ali ako Škuletić nema neke omiljene poteze to bih kasnije predložio. Kad upalim editor, pogledaću i to.
Milo Lompar: "Taj argument ima više slojeva, od kojih je njegov najdublji sloj da je izuzetno glup."

Bajka o Barnetu
Sloba
Global Moderator
Поруке: 11325
Придружен: 26 Окт 2010, 02:43
Место: Београд
Has thanked: 215 times
Been thanked: 58 times
Status: Није на вези

Порука од Sloba »

Ovaj nema nikakve veze sa Srbijom a ima srpski pasoš odnosno naše državljanstvo. Dana nije proveo u Srbiji.

Слика

Znam da nije u tvojoj nadležnosti Dušane ali eto da kažem ovde u ispravkama...
Корисников грб
DS_RS
World Class Manager
Поруке: 5579
Придружен: 20 Јан 2011, 11:34
Место: BL
Контакт:
Status: Није на вези

Порука од DS_RS »

Pa ne mora da igra u Srbiji da bi imao srpski pasos, mozda mu je neko od roditelja Srbin
Корисников грб
Tachini
First Team Coach
Поруке: 319
Придружен: 07 Нов 2010, 12:54
Место: NY
Status: Није на вези

Порука од Tachini »

Covek je rodjen u Vukovaru, pa veorvatno na osnovu toga ima nase drzavljan. U FM je greska da je rodjen u Corbelii pa ako na nesto treba da se urgira onda je to da se promeni mesto rodjenja u Vukovar.
Danijel_CH
Status: Није на вези

Порука од Danijel_CH »

Pitanje za ovog decka sto kaze da je Skuletic mator i da ako do sada nije nasao dobar klub, nece nikad. Sa koliko godina je Zigic postao poznat? Hulk? Falcao?

Daleko od toga da je Skuletic taj nivo, ali ako neko da toliko golova koliko je on, onda zasluzuje bolje ocene. Sto se tice researcha u Srbiji, ne zelim da se gospodin oseti uvredjeno ali uvek su igraci CZ imali daleko bolje ocene od Partizanovih. Tako da se ja vise i ne cimam oko toga preterano.

Kad se samo setim kad je Zvezda dovela igrace iz trecih i cetvrtih liga i kad su oni svi imali ocene da mogu da igraju u najmanju ruku osrednje klubove engleske i spanije, muka me uhvati. Koliko je samo galame bilo da se dignu ocene Joveticu, Markovicu, Mitrovicu, Ljajicu, Moreiri, Zuki itd. Nisu mogli na igrici nikad da pariraju igracima Zvezde.
Последње учитавање од Danijel_CH дана 16 Нов 2014, 15:24, учитано 1 пут укупно.
Закључано

Повратак на “Football Manager 2015 - Research”