Pomoć za taktiku
-
indijanac123
- Youth Team Coach
- Поруке: 51
- Придружен: 07 Нов 2014, 19:11
- Место: beograd
- Status: Није на вези
ma znam sta treba da se radi kad je lose vreme, nisam to mislio, nego sam pitao da li je neko primetio da mu ekipa teze pobedjuje kad npr pada kisa..
jer ja inace igram na kratke pasove, i nisam do sad primetio da mi ekipa teze igra kad je nevreme..
Sad cu da okacim ss formacije, samo da vidim nesto, nesto mi baguje sad ne znam sta se desava
jer ja inace igram na kratke pasove, i nisam do sad primetio da mi ekipa teze igra kad je nevreme..
Sad cu da okacim ss formacije, samo da vidim nesto, nesto mi baguje sad ne znam sta se desava
-
indijanac123
- Youth Team Coach
Код: Изаберите све
file:///C:/Users/Filip/Desktop/Tactics_%20Overview%20Overview.pngI ovde se pokazala monstruozno dobro, kad igram kod kuce, ali u gostima je katastrofa, ne znam zasto..
I kad igram u gostima, ne igram ovako, vec povucem jednog spica u sredinu ili na stopera..
Eto slike, pa DZAJO i ostali druagi, pomazite, znate moj problem
-
indijanac123
- Youth Team Coach
-
indijanac123
- Youth Team Coach
http://i.imgur.com/xkmKuO5.pngZato sam krenuo i 15icu sa njom, I ovde se pokazala monstruozno dobro, kad igram kod kuce, ali u gostima je katastrofa, ne znam zasto..
I kad igram u gostima, ne igram ovako, vec povucem jednog spica u sredinu ili na stopera..
Eto slike, pa DZAJO i ostali druagi, pomazite, znate moj problem
I da slikam TI??
-
indijanac123
- Youth Team Coach
http://i.imgur.com/8cTVKdA.pngSta mislite?
Уф... Превише нелогичности. Да почнем од позиција, ови бекови комотно могу за позицију уназад, у нападу добијаш исто, у одбрани много бољу варијанту. Уместо једног плеја у везном реду пре бих убацио неког класичног физикалца, ЦМ-а или ББМ, зависно од тога кога бих мењао (уместо АП-с ББМ и обрнуто). Прво што ми пада на памет - Ристић ЦМ-а, Босанчић АП-с. Таргета бих пре на супорт, али може да остане и овако.
Од инструкција, атакинг је превише офанзивна филозофија, за гостовања. Опет, ти у офанзивну стратегију убацујеш инструкције за дављење игре и контролу (ритејн, темпо). Пре бих ишао на контрол/стандард варијанту, а да искључим Дроп дипер и темпо. Исто, атакинг стратегија има велику ширину по дифолту, ти још више развлачиш, а није да добијаш нешто много. Штавише, пресингу много више одговара ужа поставка.
Мање-више код куће мељеш противнике на квалитет, у гостима мораш мало да охладиш. Одлучи се или стик ту позишнс или мор дисциплинд, оба нема потребе. У суштини, јачи си од остатка лиге, ја бих ТИ поставио овако за почетак
Контрол, флуид. Дакле, додавања у простор подешаваш само играчима од којих то желиш, било преко рола, било преко ПИ, ако сви набијају у простор, губићеш превише лопти без потребе, већину осталих промена сређује промена стратегије, а креативност бих повећао, јер имаш играче којима то одговара, а притом против себе имаш тимове против којих то можеш да искористиш.
Слободно крени с мало мање инструкција, види како се игра развија, па додај ако приметиш да има простора за нешто (баналан пример, ако водиш 2:0, успори темпо), не само ради додавања. Није иста висина одбране са укљученим Дроп дипер кад је стратегија Атакинг и Каунтер.
Од инструкција, атакинг је превише офанзивна филозофија, за гостовања. Опет, ти у офанзивну стратегију убацујеш инструкције за дављење игре и контролу (ритејн, темпо). Пре бих ишао на контрол/стандард варијанту, а да искључим Дроп дипер и темпо. Исто, атакинг стратегија има велику ширину по дифолту, ти још више развлачиш, а није да добијаш нешто много. Штавише, пресингу много више одговара ужа поставка.
Мање-више код куће мељеш противнике на квалитет, у гостима мораш мало да охладиш. Одлучи се или стик ту позишнс или мор дисциплинд, оба нема потребе. У суштини, јачи си од остатка лиге, ја бих ТИ поставио овако за почетак
Контрол, флуид. Дакле, додавања у простор подешаваш само играчима од којих то желиш, било преко рола, било преко ПИ, ако сви набијају у простор, губићеш превише лопти без потребе, већину осталих промена сређује промена стратегије, а креативност бих повећао, јер имаш играче којима то одговара, а притом против себе имаш тимове против којих то можеш да искористиш.
Слободно крени с мало мање инструкција, види како се игра развија, па додај ако приметиш да има простора за нешто (баналан пример, ако водиш 2:0, успори темпо), не само ради додавања. Није иста висина одбране са укљученим Дроп дипер кад је стратегија Атакинг и Каунтер.
Последње учитавање од D. дана 09 Нов 2014, 21:46, учитано 1 пут укупно.
-
indijanac123
- Youth Team Coach
Pazi, vezano za bekove, ako ih povucem nazad, oni ne idu toliko u napad kao sad, a igra po sirini je ipak najbolja, zato ih drzim na wing bekove, a zadnjeg veznog na half beku, da bi se spusatao u liniju sa stoperima, i onda deluje kad se branim kao da imam 3 stopera i jos pomoc ta dva ving beka..
Zasto mislis da je target bolji na suportu?
E jbg, ja sam mislio da ovaj ritejn nije bukvalno za gusenje igre vec da hocu da imam loptu u nogama, ne da usporavam igru vec da drzim kontrolu, kao recimo barca, bajern, imaju loptu u nogama i grade napad polako i sve melju, nisam znao da je to instrukcija kad hocu da ugusim igru protivnika..
Kako bi ti povecao kreativnost, to nisam razumeo?
I na kraju, kakve bi tebi bile TI na gostovanjima i kakve na domacem terenu?
Hvala puno na pomoci legendo!
Zasto mislis da je target bolji na suportu?
E jbg, ja sam mislio da ovaj ritejn nije bukvalno za gusenje igre vec da hocu da imam loptu u nogama, ne da usporavam igru vec da drzim kontrolu, kao recimo barca, bajern, imaju loptu u nogama i grade napad polako i sve melju, nisam znao da je to instrukcija kad hocu da ugusim igru protivnika..
Kako bi ti povecao kreativnost, to nisam razumeo?
I na kraju, kakve bi tebi bile TI na gostovanjima i kakve na domacem terenu?
Hvala puno na pomoci legendo!
Рола одређује напад, позиција у одбрани се дефинише местом у формацији. Исто се у нападу понаша винг бек на те две позиције. Ја нешто не волим таргете, уз поучера бих пре супорт, да би се поучер боље искористио. Ништа специјално, у сваком случају.
За ритејн, тачно, али Бајерн и Барса су по стратегији ближи каунтер него контрол/атакинг. Називи стратегија су мало пластични, може се држати посед са ниском (каунтер) и играти на контре с високом (контрол) стратегијом. Може и да остане, па ако ти се учини да даве бесмислено уклони.
Креативност преко овог последњег, мор експресив. Ово што сам ти окачио изнад бих терао на гостовањима, уколико бих ишао на ону прву "домаћу" тактику. Уосталом, ако је до сад ваљало, нема потребе мењати.
За ритејн, тачно, али Бајерн и Барса су по стратегији ближи каунтер него контрол/атакинг. Називи стратегија су мало пластични, може се држати посед са ниском (каунтер) и играти на контре с високом (контрол) стратегијом. Може и да остане, па ако ти се учини да даве бесмислено уклони.
Креативност преко овог последњег, мор експресив. Ово што сам ти окачио изнад бих терао на гостовањима, уколико бих ишао на ону прву "домаћу" тактику. Уосталом, ако је до сад ваљало, нема потребе мењати.
-
indijanac123
- Youth Team Coach
MOLIM ZA POMOC!!
Iskreno ne razumem se u fudbal u tom smislu da mi deluje logicno i da mogu povezati takticke varijante sa kvalitetima mog tima, (da li ako imam dobre tehnicare idem More direct pass ili obrnuto
, ili tako neke stvari) i onda sam uvek imao problema sa pravljenjem taktike, posebno instrukcija a znam da je to mnogo vazno, ako ne i krucijalno za rezultat.. Tako da sam se ranije snalazio skidajuci gotove taktike, tako sto nadjem taktiku za tim koji ima igrace najslicnije mojoj postavi i skinem nju.. to je nekad davalo rezultate a nekad ne.. al to mi je jedina opcija.. Sad kako je tek pocetak fm15 jos nema izbacenih taktika pa ja moram sam da pravim.. i tu nastaje problem
... Ne pamtim kad sam napravio bolji tim nego sto sad imam na pocetku igre sa liverpulom i opet rezultati slabi.. Pa bi vas zamolio da mi iskomentarisete moju taktiku i instrukcije i sta da promenim...
Posto moj lap top iz njemu samo znanog razloga nece nista da mi printskrinuje iz igre moram da vaam docaram "peske"
.. znaci ovako :
Formacija 4-2-3-1 ... Counter (ako igram protiv top klubova) COntrol (ako igram protiv slabijih) ... Fluid...
Minjjole --- Trasch (FB - Defend)- Eugen Khacheridi (LD ) - Sakho (Lovren) (LD) - Arbeola (LFB)
Cabral (DLP) - De Jong (BWM) ili sa Dzerardom (Regista) - De jong ( BWM) samo sto onda njih spustim na dm ...
Sterling (Winger) AMR - Coutinho (AP attack) AMC - Lalana (AP support) ili Baloteli (Inside Forward) AML...
Staridz (Poacher)..
Instrukcije su mi : Pass into Space, Retain Posesion, Run Aat Defense, Look for overloap, Push Higger Up, Close down much more, Use tight marking, Much Hihger Tempo...
Hvala unapred.
Ako ne dobijem otkaz na zimu ili sledece leto planiram samo jednu promenu, to je neko svetsko levo krilo.. jer volim igrati sa dva wingera.. pa ako nije problem da mi kazete da li treba nesto da menjam tad u instrukcijama sa jednim brzim krilom umnesto lalane ili balotelia.. Hvalaa
Iskreno ne razumem se u fudbal u tom smislu da mi deluje logicno i da mogu povezati takticke varijante sa kvalitetima mog tima, (da li ako imam dobre tehnicare idem More direct pass ili obrnuto
Posto moj lap top iz njemu samo znanog razloga nece nista da mi printskrinuje iz igre moram da vaam docaram "peske"
Formacija 4-2-3-1 ... Counter (ako igram protiv top klubova) COntrol (ako igram protiv slabijih) ... Fluid...
Minjjole --- Trasch (FB - Defend)- Eugen Khacheridi (LD ) - Sakho (Lovren) (LD) - Arbeola (LFB)
Cabral (DLP) - De Jong (BWM) ili sa Dzerardom (Regista) - De jong ( BWM) samo sto onda njih spustim na dm ...
Sterling (Winger) AMR - Coutinho (AP attack) AMC - Lalana (AP support) ili Baloteli (Inside Forward) AML...
Staridz (Poacher)..
Instrukcije su mi : Pass into Space, Retain Posesion, Run Aat Defense, Look for overloap, Push Higger Up, Close down much more, Use tight marking, Much Hihger Tempo...
Hvala unapred.
Ako ne dobijem otkaz na zimu ili sledece leto planiram samo jednu promenu, to je neko svetsko levo krilo.. jer volim igrati sa dva wingera.. pa ako nije problem da mi kazete da li treba nesto da menjam tad u instrukcijama sa jednim brzim krilom umnesto lalane ili balotelia.. Hvalaa
Формација мало преофанзивна. Оно што је 4-2-3-1 у фудбалу ближе је 4-4-1-1 у ФМ. Можеш да пробаш 4-2-3-1 са 2 ДМ-а, с друге стране. Пусти једног бека да иде напред, имаш инсајд форварда, кад он уђе у средину, нико не даје ширину на тој страни. Уместо БВМ пробај са "обичним" ДМ-д, мање ће јурцати и биће ти сигурнија опција у одбрани. Плејмејкер је ок. Ова тројица напред, Коутињо може АП, али Стерлинга ми је некако штета користити као класично крило, превише је комплетан за тако лимитирану улогу. Пре бих њега држао као инсајд форварда (или вајд мидфилдер који улази у средину), а неког другог као крило, али добро. Поучер није баш најсрећније решење у оваквој поставци. Можда пре неки комплит форвард, него то.
Од инструкција, лук фор оверлап нема смисла с (овако) дефанзивним бековима. Пуш ап је непотребно уз Контрол, већ у старту та стратегија даје високу одбрану. Пресинг бих смањио мало, овако потпуно губиш "облик" формације кад се браниш. Исто важи и за темпо, ако већ хоћеш да убрзаваш, доста би била и опција испод.

Можда је тајт маркинг вишак, види како се понаша, па уклони ако не ваља. У ПИ крилима подеси додавања на мор риски, лопте у простор ће онда слати длп и ова четворица напред.
Од инструкција, лук фор оверлап нема смисла с (овако) дефанзивним бековима. Пуш ап је непотребно уз Контрол, већ у старту та стратегија даје високу одбрану. Пресинг бих смањио мало, овако потпуно губиш "облик" формације кад се браниш. Исто важи и за темпо, ако већ хоћеш да убрзаваш, доста би била и опција испод.

Можда је тајт маркинг вишак, види како се понаша, па уклони ако не ваља. У ПИ крилима подеси додавања на мор риски, лопте у простор ће онда слати длп и ова четворица напред.
- zele
- SFM Hall Of Fame
- Поруке: 14189
- Придружен: 05 Нов 2011, 22:57
- Место: Лазарево
Sjajno. Za sve ostale taktiče neodumice predjite u temu
https://serbian-fm.net/sfm-assistant-manager-fm-15-vt12045,20.htmMilo Lompar: "Taj argument ima više slojeva, od kojih je njegov najdublji sloj da je izuzetno glup."
Bajka o Barnetu
Bajka o Barnetu