Finale SRBIJA-Amerika/FIBA Basketball World Cup 2014 [Spain]
- tadicweb
- SFM Hall Of Fame
- Поруке: 1416
- Придружен: 02 Јул 2012, 16:47
- Место: Novi Sad
- Has thanked: 1 time
- Status: Није на вези
Paunić je doktor za Jovića. Imao je neverovatnu sezonu i zabo je dobar ugovor.
Naravno da ga ne treba zvati pre Bogdana, Nedovića, Milosavljevića, ali u situaciji, kada je samo prvi ostao, morao je da bude u konkurenciji pre drugog pleja, naše najgore ekipe u Aba ligi, jer mi opet drugog beka nemamo u repki trenutno, tu igra Marković.
Za Mavčvana je pričao kako treba da se oduči da li je četvorka ili petica?! Savanovića je ispalio zbog Novice, a posle je bila priča da mu je kao glupo da zove Savana naknadno. Savan ipak valja Pešiću. Čudi me kako Pešić nije odabrao Novicu ili Birčevića...
Jokić je igrao dosta četvorku ove sezone u Megi uz Vardu, pre dolaska Novice, ali ako je povređen, kao i Erceg opet okej. Radenović je isto povređen, to je šteta, ali da nije bilo mesta za Luku Mitrovića, koji je naš najveći talenat na toj poziciji i da je ograničen igrač poput Birčevića pozvan, a takođe da je četvrti centar pozvan umjesto druge četvorke, je van svake pameti. Tu je i Raković na kraju krajeva, pa i Dragović, ali je opet Kravić bitniji, valjda zato što treba da se Mišku učini usluga ili šta već...
Ako je i hteo četiri centra jel moguće da je Raško tu najbolja opcija, da je bolji od Bobija Marjanovića, Koste Perovića, Đorđa Gagića, Nikole Milutinova, Nikole Jankovića...
Čak je i Anđušić imao mnogo bolju sezonu od Jovića pa i Tepić na kraju krajeva.
Za Micova je konkretno sramota. Desi se da se posvađaju na utakmici trener i igrač, ali da se igrač otjera pred sami početak prvenstva je strahota. Dule je tjerao Bogdana i Šalića, Željko Bjelicu u svlačionicu, ali nisu sebi dozvoljavali takav luksuz da ih otjeraju iz kluba, kao što se Saši može da ga otjera iz repke.
Problem je što mi nemamo poena sa klupe, a skokova van Bjelice, nemamo uopšte. Marković igra beka, Bogdanović krilo, Bjelica krilnog centra - svi igraju van pozicije, a izmene su im kriminalne - Jović, Kalinić, Simonović, Birčević, Štimac, Katić opet uglavnom van pozicije.
Lučić, Erceg, Milosavljević, Nedović mnogo fale, svakako i Kuzmić i Dangubić bi imali mesto, ali neshvatljivo mi je da jedan Radnički ima tri reprezentativca, a ubedljivo su najslabiji od svih naših abaligaša i po kvalitetu i po sezoni iza nas. Igraju lošu odbranu, igrali su u lošem sistemu, ograničeni su igrači, a na njihovim pozicijama je bilo dostupno boljih igrača. Mesta ima za vedete Radničkog, a za Marjanovića, Mitrovića, Gagića, Milutinova, Tepića nema...
U svakom slučaju stoji da bi možda sa Mačvanom, Savanovićem, Micovim, Paunićem, četvrtfinale bilo realnost, ali sa ovim timom bojim se i da je osmina puna kapa, a opet ne bi bilo iznenađenje ni da dobijemo Grke, jer je Cibona dokazala da na jednu utakmicu svako svakog može da dobije.
Ne tvrdim da su svi ovi igrači bolji od ovih koji nam sada igraju, ali tvrdim da je izbora bilo, tvrdim da je bilo drugačijih tipova igrača, koji bi nama možda više značili i za odbranu i za skok što su nam dva najveća problema sada.
Imali smo povreda, ali i sujeta i loša selekcija su dodatno doprinjeli da imamo samo pobede nad Egiptom i Iranom iz prve faze. Da je ostao stari sistem, mi ne bi ni prošli druge grupe...
Posebna priča je tek to što mi nemamo napade. Ne pravimo na pade za trojke, ne pravimo napade za centre. Sve se svodi na šta Teodosić uradi i na Bjelicu u skoku u napadu.
Naravno da ga ne treba zvati pre Bogdana, Nedovića, Milosavljevića, ali u situaciji, kada je samo prvi ostao, morao je da bude u konkurenciji pre drugog pleja, naše najgore ekipe u Aba ligi, jer mi opet drugog beka nemamo u repki trenutno, tu igra Marković.
Za Mavčvana je pričao kako treba da se oduči da li je četvorka ili petica?! Savanovića je ispalio zbog Novice, a posle je bila priča da mu je kao glupo da zove Savana naknadno. Savan ipak valja Pešiću. Čudi me kako Pešić nije odabrao Novicu ili Birčevića...
Jokić je igrao dosta četvorku ove sezone u Megi uz Vardu, pre dolaska Novice, ali ako je povređen, kao i Erceg opet okej. Radenović je isto povređen, to je šteta, ali da nije bilo mesta za Luku Mitrovića, koji je naš najveći talenat na toj poziciji i da je ograničen igrač poput Birčevića pozvan, a takođe da je četvrti centar pozvan umjesto druge četvorke, je van svake pameti. Tu je i Raković na kraju krajeva, pa i Dragović, ali je opet Kravić bitniji, valjda zato što treba da se Mišku učini usluga ili šta već...
Ako je i hteo četiri centra jel moguće da je Raško tu najbolja opcija, da je bolji od Bobija Marjanovića, Koste Perovića, Đorđa Gagića, Nikole Milutinova, Nikole Jankovića...
Čak je i Anđušić imao mnogo bolju sezonu od Jovića pa i Tepić na kraju krajeva.
Za Micova je konkretno sramota. Desi se da se posvađaju na utakmici trener i igrač, ali da se igrač otjera pred sami početak prvenstva je strahota. Dule je tjerao Bogdana i Šalića, Željko Bjelicu u svlačionicu, ali nisu sebi dozvoljavali takav luksuz da ih otjeraju iz kluba, kao što se Saši može da ga otjera iz repke.
Problem je što mi nemamo poena sa klupe, a skokova van Bjelice, nemamo uopšte. Marković igra beka, Bogdanović krilo, Bjelica krilnog centra - svi igraju van pozicije, a izmene su im kriminalne - Jović, Kalinić, Simonović, Birčević, Štimac, Katić opet uglavnom van pozicije.
Lučić, Erceg, Milosavljević, Nedović mnogo fale, svakako i Kuzmić i Dangubić bi imali mesto, ali neshvatljivo mi je da jedan Radnički ima tri reprezentativca, a ubedljivo su najslabiji od svih naših abaligaša i po kvalitetu i po sezoni iza nas. Igraju lošu odbranu, igrali su u lošem sistemu, ograničeni su igrači, a na njihovim pozicijama je bilo dostupno boljih igrača. Mesta ima za vedete Radničkog, a za Marjanovića, Mitrovića, Gagića, Milutinova, Tepića nema...
U svakom slučaju stoji da bi možda sa Mačvanom, Savanovićem, Micovim, Paunićem, četvrtfinale bilo realnost, ali sa ovim timom bojim se i da je osmina puna kapa, a opet ne bi bilo iznenađenje ni da dobijemo Grke, jer je Cibona dokazala da na jednu utakmicu svako svakog može da dobije.
Ne tvrdim da su svi ovi igrači bolji od ovih koji nam sada igraju, ali tvrdim da je izbora bilo, tvrdim da je bilo drugačijih tipova igrača, koji bi nama možda više značili i za odbranu i za skok što su nam dva najveća problema sada.
Imali smo povreda, ali i sujeta i loša selekcija su dodatno doprinjeli da imamo samo pobede nad Egiptom i Iranom iz prve faze. Da je ostao stari sistem, mi ne bi ni prošli druge grupe...
Posebna priča je tek to što mi nemamo napade. Ne pravimo na pade za trojke, ne pravimo napade za centre. Sve se svodi na šta Teodosić uradi i na Bjelicu u skoku u napadu.
Последње учитавање од tadicweb дана 05 Сеп 2014, 20:41, учитано 5 пута укупно.
-
salel
- SFM Hall Of Fame
- Поруке: 10649
- Придружен: 15 Нов 2010, 16:00
- Место: Subotica
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=0SjxJcq ... e=youtu.be[/youtube]
govna ciganska, inace u komentarima, nisam znao za ovo
govna ciganska, inace u komentarima, nisam znao za ovo
Код: Изаберите све
http://www.dailymail.co.uk/sport/othersports/article-2459172/Spanish-basketball-team-pretended-disabled-win-Paralympic-gold-guilty-fraud.html- westlife92
- World Class Manager
- Поруке: 3952
- Придружен: 26 Мај 2011, 17:59
- Место: Nis
- RASMC
- Assistant Manager
- Поруке: 698
- Придружен: 09 Апр 2012, 14:57
- Место: Niš
- Been thanked: 1 time
tadicweb, Đorđević nije smeo da otera Micova, jer nam se sada spoljna linija svodi na Teodosića i Bogdanovića. Takođe je neverovatno da je poveo Katića pre Mitrovića, jer zbog odsustva Micova i Lučića, Bjelica mora da popunjava i krilnu poziciju, a njegova jedina zamena je Birčević. Kešelj je imao solidnu sezonu u Francuskoj, ali to mogu da kažem samo na osnovu brojki, jer ga nisam gledao još od kvalifikacija za EP u kojima je bio veoma loš. Napravio je i grešku sa Krstićem jer je morao da ga razigrava protiv Irana, a ne protiv Brazila i Španije. Tako da smo na kraju od dobrog i konkuretnog sastava, spali na ovaj sadašnji:
Teodosić, Marković/Jović, Micić
Bogdanović, Nedović
Lučić, Micov
Bjelica, Erceg
Krstić, Raduljica
Tačno je da je bilo dosta povreda (boldovani igrači), ali se ni Đorđević nije proslavio sa svojim izborom igrača.
Teodosić, Marković/Jović, Micić
Bogdanović, Nedović
Lučić, Micov
Bjelica, Erceg
Krstić, Raduljica
Tačno je da je bilo dosta povreda (boldovani igrači), ali se ni Đorđević nije proslavio sa svojim izborom igrača.
- urosija
- Assistant Manager
- Поруке: 542
- Придружен: 28 Дец 2011, 22:55
- Место: Beograd
Pa vise je pokazao i Jovic nego Stefan Markovic, Krstic i Raduljica.. Protiv Egipta mozemo i mi da se skupimo ovde sa foruma i pocepamo ih.. Ne znam svrhu pozivanja vise igraca tipa Stefan Markovic, sto je jednom rekao onaj Marinovic ako treba da se borimo ajmo na Kosovo pa tamo da se borimo. Krstic me nikada nije odusevljavao a sada je i definitivno pokazao da se na njega vise ne moze ozbiljno racunati. Raduljica realno, u partizanu dok je bio grobari su mu se smejali a kamoli ostali, stoji da je ojacao tamo u zemlji drogiranih kosarkasa ali to je sve nazalost sirova snaga. Teo i Bjelica jedini vode napred, i pored toga sto smo presmesnim rosterom krenuli na SP i presmesno igrali do sada, imam utisak da cemo proci Grke a za dalje videcemo...
- tadicweb
- SFM Hall Of Fame
- Поруке: 1416
- Придружен: 02 Јул 2012, 16:47
- Место: Novi Sad
- Has thanked: 1 time
Stefan Marković sa Jovićem ni u čemu ne može da se poredi.
Stefan Marković igra i 1 i 2, igra van pozicije većinu utakmice, ima zadatke koje nikada do sada nije imao i opet uspe i da poentira i da asistira, ukrade loptu i trči kao konj čitavo vreme koje igra.
Od Jovića se ništa ne očekuje, igra svoju poziciju, bukvalno svaki potez kvalitetan koji uradi, a nije ih pregršt se dočeka sa ovacijom, a suštinski njegova uloga je beznačajna.
Stefan Marković je klasičan drugi plej, neko ko menja ritam, odigra dobru odbranu, presing i to je to. Naravno da neće dobro da odigra, kada treba da glumi beka, šuta po 4-5 puta i bude jedan od nosilaca u napadu.
Jović je ograničen igrač koji zamislite ne može još da nađe klub, a zna se kakvi igrači ostaju free u septembru i oktobru...
Krstić je naš najbolji centar u poslednjih 10-15 godina, a tek se oporavlja od povrede i bukvalno nije utakmicu igrao od aprila-maja i to je normalno da se tek sada uvodi u ritam, a pogotovu za centre koji su pod velikim opterećenjem i kojima su kao njemu, horog i potezi dalje od koša glavno oružje.
Raduljica je strahovito napredovao od doba Partizana, što pokazuje interesovanje Reala i naš je drugi-treći najbolji igrač ovog prvenstva, a ne vidim poentu u traženju krivca od ovih igrača koji igraju sada, nisu se oni sami pozivali i birali.
Ne može se reći da bilo ko od njih daje manje od svog maksimuma, ali zašto se dobar deo njih nalazi tu, je pitanje za selektora i pomoćnika mu.
Stefan Marković igra i 1 i 2, igra van pozicije većinu utakmice, ima zadatke koje nikada do sada nije imao i opet uspe i da poentira i da asistira, ukrade loptu i trči kao konj čitavo vreme koje igra.
Od Jovića se ništa ne očekuje, igra svoju poziciju, bukvalno svaki potez kvalitetan koji uradi, a nije ih pregršt se dočeka sa ovacijom, a suštinski njegova uloga je beznačajna.
Stefan Marković je klasičan drugi plej, neko ko menja ritam, odigra dobru odbranu, presing i to je to. Naravno da neće dobro da odigra, kada treba da glumi beka, šuta po 4-5 puta i bude jedan od nosilaca u napadu.
Jović je ograničen igrač koji zamislite ne može još da nađe klub, a zna se kakvi igrači ostaju free u septembru i oktobru...
Krstić je naš najbolji centar u poslednjih 10-15 godina, a tek se oporavlja od povrede i bukvalno nije utakmicu igrao od aprila-maja i to je normalno da se tek sada uvodi u ritam, a pogotovu za centre koji su pod velikim opterećenjem i kojima su kao njemu, horog i potezi dalje od koša glavno oružje.
Raduljica je strahovito napredovao od doba Partizana, što pokazuje interesovanje Reala i naš je drugi-treći najbolji igrač ovog prvenstva, a ne vidim poentu u traženju krivca od ovih igrača koji igraju sada, nisu se oni sami pozivali i birali.
Ne može se reći da bilo ko od njih daje manje od svog maksimuma, ali zašto se dobar deo njih nalazi tu, je pitanje za selektora i pomoćnika mu.
Последње учитавање од tadicweb дана 06 Сеп 2014, 20:54, учитано 2 пута укупно.
-
Rossobianco
- World Class Manager
- Поруке: 3468
- Придружен: 24 Окт 2010, 14:08
- Место: Jagodina
- TheBigOneFCB
- Manager
- Поруке: 2159
- Придружен: 02 Мар 2012, 20:16
- Место: Београд
-
Rossobianco
- World Class Manager
- Поруке: 3468
- Придружен: 24 Окт 2010, 14:08
- Место: Jagodina
Доминирај! Калинић објаснио неке ствари
Тео,Богдан,Радуљица,Крле,Бирчевић,Бјелица
Симонова тројка за крај 

Последње учитавање од Rossobianco дана 07 Сеп 2014, 19:55, учитано 4 пута укупно.
- Orthodox
- Ćale s' Bagdale
- Поруке: 18983
- Придружен: 24 Окт 2010, 00:36
- Место: Kruševac
- Klub koji vodite: Napredak
- Formacija: 5-4-1 WB
- Steam: OrthodoxSFM
- Has thanked: 250 times
- Been thanked: 263 times
- Контакт:
Odigrali odlicno. Konacno da delujemo kako treba i da Bogdan zaigra kako se ockuje. Nekako sam verovao da ce se ovako stvari odvijati nakon grupne faze. Sad mozemo i na Brazil ili Argentinu i obe mozemo da dobijemo i onda sta nam Bog da u polufinalu. Sad da se spremimo za Brabosu i Nenea posto mislim da ce odsrafiti Gaucose, mada to je derbi ...ko zna. 
- Berserk
- Manager
- Поруке: 1289
- Придружен: 25 Дец 2011, 22:04
- Место: Petrovgrad
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 1 time
Mrzim Skolu, tako da se nadam Brazilcima 
Polako ovo prvenstvo treba da stvori kult reprezentacije, Raduljica me pozitivno iznenadio.
Sta rade steriodi i licni trener 12h dnevno. Viva NBA
Polako ovo prvenstvo treba da stvori kult reprezentacije, Raduljica me pozitivno iznenadio.
Sta rade steriodi i licni trener 12h dnevno. Viva NBA
Sir Alex Ferguson, A Knighted Champion
So Many Years the boss and we adore him
Simply The Best, United through and through
Forever we will be his Red Army
So Many Years the boss and we adore him
Simply The Best, United through and through
Forever we will be his Red Army
- Nemanja
- Assistant Manager
- Поруке: 653
- Придружен: 26 Окт 2012, 15:53
- Место: Krusevac
Rekoh ja da ce Raduljica biti x faktor i veoma bitan igrac, Krle se vratio i bice od ogromne pomoci, ko god da bude nas sledeci protivnik ako odigramo kao danas mozemo do pobede.
Последње учитавање од Nemanja дана 07 Сеп 2014, 22:48, учитано 1 пут укупно.