FM15 - Ispravke

srbpfc111
Newgen
Поруке: 42
Придружен: 04 Јул 2011, 11:57
Место: Pozarevac
Status: Није на вези

Порука од srbpfc111 »

Nazalost jos jedan klub je ugasen,a to je Mladi Radnik.Klub u kome sam trenirao u kome sam ponikao kao fudbaler,ucio prve korake fudbala ne postoji :(.Tako da eto jos jedna ispravka za FM 15,dakle klub vise nije Mladi Radnik nego Radnicki 1926 i takmicice se u Branicevskoj okruznoj ligi,eto jedna informacija koja je dobro dosla.

Код: Изаберите све

http://www.boom93.com/info/sport/22916/mladi-radnik-otisao-u-istoriju.html
Корисников грб
Tachini
First Team Coach
Поруке: 319
Придружен: 07 Нов 2010, 12:54
Место: NY

Порука од Tachini »

Tik'al пише:Neka burazeru, ti predlazi svakom trecem igracu iz omladinskog pogona Crvene zvezde potencijal -7 i -8, a to sto klub ima dug od 55m evra i sto taj isti klub ne igra Evropu usled nedostatka kvaliteta, iako poseduje magicne igrace. Kontradiktorno. Za 15 godina, 2 puta u grupi Kupa Uefa, dalje rasprave nema, dubiozno je.
Jos kada bi mi ti ''buraz'' rekao gde sam to ja svakom trecem igracu iz Crvene Zvezde predlozio potencijal -7 i -8, pa da onda mozda i imamo nekog osnova da nastavimo diskusiju. Ovako kada se iznose gluposti i lazi od strane zagrizenih navijaca nema smisla uopste diskutovati dalje.

Bolesno je to kada mrzis protivnicki klub vise nego sto volis onaj za koji navijas, a to ovde isplivava iz dana u dan. I ocito da je nekim bitnije da se ugrobari Zvezda, nego da se napravi realan FM. Bolesno je to malo.

Na stranu to sto ocito ne moze da se dobaci toliko i shvati da OS i talenti nemaju nikakve veze sa dugovima, finansijama i (ne)igranjem u Evropi(za ovo su odgovorni nesposobni ljudi koji godinama vode nase klubove, ne manjak talenata). Da ne pricamo o tome da ti nasi ''nikakvi'' talenti 2 godine za redom biju vrsnjake iz drugih zemlja. Meni je licno prvo mesto i sledece god polufinale odlucan uspeh za jednu malu zemlju kao sto smo mi i dokaz da definitivno ima talenata u nasoj ligi.

No nema veze ti Dusane smanjuj ocene svima za 2, smanjuj CA i PA za bar 20, unisti klubove maksimalno, stavi da moraju da prihvataju ponude ne od 1m, vec od 100hiljada(to je jos realnje). Mislim da cemo tako imati najbolju i najrealnije odradjenu ligu. Jebo ozbiljan research.
Последње учитавање од Tachini дана 07 Авг 2014, 16:27, учитано 2 пута укупно.
Корисников грб
dukiss
Manager
Поруке: 2591
Придружен: 20 Нов 2010, 23:20
Место: Niš, Srbija
Has thanked: 48 times
Been thanked: 74 times

Порука од dukiss »

Tachini пише:
No nema veze ti Dusane smanjuj ocene svima za 2, smanjuj CA i PA za bar 20, unisti klubove maksimalno, stavi da moraju da prihvataju ponude ne od 1m, vec od 100hiljada(to je jos realnje). Mislim da cemo tako imati najbolju i najrealnije odradjenu ligu. Jebo ozbiljan research.
Ovo je treći put da govorim da nema linearnog smanjenja, pa samim tim ni razloga za ovakav izliv ironije. Znam da nije usmereno ka meni, ali čisto da se zna - svakom igraču moramo da pristupamo individualno.

Problem je referentna tačka, tj. kako da se odredimo u odnosu na kvalitet drugih.

Molim vas da prestanete sa prepirkom, jer ona ne donosi ništa dobro bazi.

Predlažite konkretne izmene, jer baza neće na klik da ode gore ili dole.
Корисников грб
dukiss
Manager

Порука од dukiss »

srbpfc111 пише:Nazalost jos jedan klub je ugasen,a to je Mladi Radnik.Klub u kome sam trenirao u kome sam ponikao kao fudbaler,ucio prve korake fudbala ne postoji :(.Tako da eto jos jedna ispravka za FM 15,dakle klub vise nije Mladi Radnik nego Radnicki 1926 i takmicice se u Branicevskoj okruznoj ligi,eto jedna informacija koja je dobro dosla.

Код: Изаберите све

http://www.boom93.com/info/sport/22916/mladi-radnik-otisao-u-istoriju.html
Tuga!
Корисников грб
zele
SFM Hall Of Fame
Поруке: 14189
Придружен: 05 Нов 2011, 22:57
Место: Лазарево

Порука од zele »

E jebiga. Duki kako je Zadrugar iz Lazareva namešten? Amaterski ili semipro klub? Pošto sam čuo da će od ove sezone igrači početi da dobijaju neku crkavicu pa bi moglo da se stavi semipro, ako već nije. Da ne otvaram sad editor da gledam.
Milo Lompar: "Taj argument ima više slojeva, od kojih je njegov najdublji sloj da je izuzetno glup."

Bajka o Barnetu
Корисников грб
dukiss
Manager

Порука од dukiss »

Staviću, mada to što je kod nas Semi-Pro na zapadu je ispod amaterskog nivoa...
Корисников грб
Tachini
First Team Coach

Порука од Tachini »

Razumem ja tebe Dusane u potpunosti i realno nije ti lako niti malo. Zato i ulazim ovde u neke rasprave u koje ne bih u zivotu, jer ne mogu da verujem da ljudi ne mogu da razumeju elementarne stvari i da nije research to sto kazes smanji svima, unisti sve. Odatle i izliv ironije. Jer odvajam ovde svoje dragoceno vreme i onda dodju odredjeni kraljevi i ispisu gomile nebluoza.

Sto se tice referentnih tacaka, za klince je to meni U19 gde su pokazali da su medju najboljima i to dve godine za redom i to nije slucajnost. Onda uzmemo te klince koji su jos uvek tu i vidimo ko je najtalentovaniji. Po meni su to Jovic i Zivkovic, gde smo se ranije vecina slozili da treba da imaju PA -9, zatim vidimo ko su sledeci po talentu i tu smo se manje vise slozili itd. Generalno mislim da smo oko klinaca pre par dana u vecem delu vodili lepu diskusiju i na kraju dosli do nekih zakljucaka. Takodje smo to ok odradili i za OS.

Sad ostanu neki stariji igraci, tu po meni kao referentne treba uzeti one koji su napravili neke dobre ino i reprezentativne karijere i videti gde su oni u odnosu na neke svetske. Po meni jedini stariji igraci u ovoj ligi sto vrede nesto su sledeci: Nenad Milijas, Danko Lazovic, Nikola Drincic, Savo Pavicevic, Nikola Mijailovic i Nejc Pecnik. Onda ima onih koji su u opasnim godinama, ali znaju fudbal, pa treba da izgledaju ok, ali nista spektakularno kao sto su Sasa Ilic, Nenad Mirosavljevic, Milos Obradovic, Darko Spalevic, Dragan Bogavac.

Pa ima kategorija onih preko 20 god koji isto znaju fudbal gde spadaju np: Darko Lazovic, Rade Krunic, Milos Bosancic, Volkov, Slavoljub Srnic itd mrzi me sad dalje da nabrajam.

Uglavnom treba napraviti kategorije, videti koji su igraci najbolji na svojim pozicijama u ligi i gde su oni u odnosu na svet i onda na osnovu njih praviti ostale.

Samo da naglasim za pojedine(posto se ocito mora) pod ovim svime sto sam napisao ne mislim da ovi igraci treba da se prebudze, nabudze niti bilo sta slicno, vec da ti treba da budu najbolji u ligi, koliko dobri to treba proceniti. Licno cu ovih dana kada budem imao vise vremena dati neke konkretne predloge ocena i svega ostalog.
Корисников грб
dukiss
Manager

Порука од dukiss »

Jović, Šaponjić i A. Živković su u ovom trenutku -8, dokazaće se da li su -9. U pobedničkoj generaciji smo imali dvojicu sa po -9, a ta je generacija ipak bila bolja od ove...

-9 znači PA od 150-180, ova trojica mi i dalje izgledaju kao da će plafon da im bude 160... od njih smo jedino Živkovića ozbiljnije videli među seniorima, ovu dvojicu jako malo.
Последње учитавање од dukiss дана 07 Авг 2014, 17:46, учитано 1 пут укупно.
Корисников грб
Tachini
First Team Coach

Порука од Tachini »

Ok, neka bude za sad -8, mada koliko se secam mislim da -8 ide od 135 pa ne znam do koliko(ispravi me ako gresim), sto mi je malo za njih dvojicu. Mozda bolje staviti im onda u ovom trenutku npr statican PA od 150. Inace mislim da je Saponjic manji talenat od Jovica iz Zivkovica, sto su se ovde mnogi slozili, cini mi se da je i onaj mali Nicic(valjda se tako preziva) sto je reg ovde i igra u Partizanu takodje rekao za Saponjica da je manji potencijal, samo veliki radnik. Inace licno mislim da je ova generacija bolja od pobednicke, samo da je pobednicka imala mnogo boljeg selektora, dok je u ovoj sadasnji po meni glavni krivac za ispadanje u polufinalu. No to je sad vec stvar ukusa i neko moje misljenje.
Корисников грб
dukiss
Manager

Порука од dukiss »

OK, makes sense... Joviću fiksni PA na 150 i manji Determination, Šaponjiću -8 i veći determination, Živkoviću -9 i srednji Determination.
Корисников грб
Tachini
First Team Coach

Порука од Tachini »

E tako mi vec deluje mnogo bolje. Pa cemo videti kako se budu razvijali i kako budu koristili sansu koju dobiju ove sezone, pa onda na osnovu toga povecavati/smanjivati sta treba.
Корисников грб
tadicweb
SFM Hall Of Fame
Поруке: 1416
Придружен: 02 Јул 2012, 16:47
Место: Novi Sad
Has thanked: 1 time

Порука од tadicweb »

Korektan dogovor za omladince.

Ne slažem se da se igrači mogu grupisati tako.

Već da je to pojedinačna stvar, a problem je što malo ko prati ostali klubovi, a većina Partizan i Zvezdu. Sreća pa imamo ljude koji prate po još koji klub, ali generalno za većinu prve i druge lige nemamo ljude koji prate i gledaju veliki broj njihovih utakmica.
Корисников грб
Tachini
First Team Coach

Порука од Tachini »

Pazi jesu igraci pojedinacna stvar i prvenstveno ih treba tako gledati, ali moras imati neku polaznu osnovu, a to bi trebalo da budu najbolji igraci u ligi na svojim pozicijama. Tako onda ako je Darko Lazovic najbolje desno krill u ligi onda treba da ima najveci CA u odnosu na ostala krila i medju najvecim PA itd. Ovakva grupisanja mislim da mogu da olaksaju posao i da budu polazna tacka, a kasnije detaljno doradjujes igrace na osnovu njihovih karakteristika.
Корисников грб
Tik'al
World Class Manager
Поруке: 13282
Придружен: 20 Нов 2010, 16:36
Место: Petén
Been thanked: 5 times

Порука од Tik'al »

Tako je onda Savo Pavicevic je najbolji igrac odbrane u JSL, a Milijas najbolji DPL. Rajkovic veci potencijal od Stegena, a Vukan novi Ronaldinjo . Dosta covece, neverovatan si sa velicanjem igraca tvog omiljenog kluba, aman zaman. Nije ti ovo Amerika.
Jusqu'ici tout va bien…
Корисников грб
Tachini
First Team Coach

Порука од Tachini »

Tik'al пише:Tako je onda Savo Pavicevic je najbolji igrac odbrane u JSL, a Milijas najbolji DPL. Rajkovic veci potencijal od Stegena, a Vukan novi Ronaldinjo . Dosta covece, neverovatan si sa velicanjem igraca tvog omiljenog kluba, aman zaman. Nije ti ovo Amerika.
Ti decko imas ozbiljnih problema. Tvoja mrznja prema FK Crvena Zvezda je zaista bolesna, da cak i umisljas stvari. Stvarno ne vidim gde sam ja velicao u mom gore upisu igrace Crvene Zvezde. Mada cinjenica je da je Lazovic najbolje krilo u ligi, da je Rajkovic najtalentovaniji golman u ligi, da je Milijas najbolji CM u ligi i ja razumem da tebe to kao zagrizenog navijaca FK Partizan boli. Ako oni nisu najbolji u tome u cemu sam napisao ti me onda prosvetli i reci ko je?

Nigde nikada nisam rekao je Rajkovic veci potencijal od Stegena, Vukan novi Ronaldinjo i sl gluposti, niti to mislim. Samo sto ocito tvoj navijacki mozak i jos pojedinih ljud ovdei percepira sve sto se napise vezano za fudbalere Crvene Zvezde na neki samo sebi znan nacin i kao zelju nekoga da se oni nabudze. To sto to nema veze sa stvarnoscu i sto niko ne zeli da se oni nabudze, to vi ocito ne mozete da razumete. Ovo nije tema o navijackim strastima, vec research tema gde treba valjda svi zajedno sa svojim konkretnim predlozima da pomognemo Dusanu, ne da imamo bolesne navijacke izlive.

Kao sto mislim da su ovi igraci najbolji na svojim pozicijama isto tako mislim da je Drincic najbolji zadnji vezni, da je Zivkovic najtalentovaniji vezni igrac, da je Saponjic jedan od talentovanijih napadaca, da je Pantic takodje jedan od vecih talenata u ligu, da je Danko Lazovic medju najboljim napadacima u ligi(da je u nekadasnjoj formi bio bi najbolji) itd.

Samo sto izmedju vas pojedinih i mene postoji ogromna razlika. Ja sam prvenstveno navijac Srbije, pa tek onda Crvene Zvezde, samim tim ne mrzim Partizan, kao sto vi mrzite Zvezdu ocito vise nego sto volite Partizan. Sta vise uvek navijam za Partizan kada igra Evropu jer je to za dobro naseg fudbala da naprave nesto i nas je klub. Samo nazalost par vas ocito ne moze da dobaci toliko i da shavti da nisu svi kao vi i da meni nije cilj ovde da se budzi Zvezda, vec da se napravi sto realnija nasa baza, to sto su pojedini igraci Zvezde bolji od Prtizanovih na svojim pozicijama je jednostavno tako i to je cinjenica, samo sto vi to ocito ne mozete da razumete, jer za vas je Partizan neprikosnoven u nasoj ligi, ima najbolje igrace, najbolje talente, 2. najbolju omladinsku skolu u Evropi i sta sve jos nisam ovde procitao.

Ja bih te stvarno zamolio kao sto sam i ono dete dj90 da ako vec nemas sta pametno da kazes(a ocito da nemas), da me bar zaobidjes. Trudim se ovde koliko i ako mogu da pomognem Dusanu, ne zelim stvarno da ulazim u klinacke i maloumne navijacke rasprave nisam se zbog toga registrovao ovde.
Последње учитавање од Tachini дана 07 Авг 2014, 21:28, учитано 3 пута укупно.
Корисников грб
Alexandar_81
World Class Manager
Поруке: 5167
Придружен: 24 Окт 2010, 15:53
Место: Leskovac
Klub koji vodite: FK Partizan
Formacija: 4-2-3-1 Wide
Has thanked: 25 times
Been thanked: 7 times
Контакт:

Порука од Alexandar_81 »

Ajde dosta sa prepirkom ovde! Rekao vam je Dusan da prestanete i to treba da postujete!
▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒

Nikad ne prestaj, podigni glavu kao nekad, kreni hrabro sad za crno-belu slavu!
Корисников грб
Tachini
First Team Coach

Порука од Tachini »

Aleksandre to moras da zamolis ekipu koja iz dana u dan ima izlive besa ovde cim se spomene neki Zvezdin igrac. Licno stvarno ne zelim niti imam nameru da se prepirem i gubim vreme na to, ali jednostavno nikada ne cutim kada neko na moj racun iznese gomilu lazi, gluposti i nebluoza. Ako Dusan misli da ne doprinosim ovoj temi ja mogu da prestanem da pisem nije nikakav problem. I onako mi se vec smucilo da svaki put moram da crtam pojedinima sta sam mislio, jer ocito nekima ne ide da ukljuce mozak i ne gledaju stvari navijacki. Siguran sam da ce ekipica sa predlozima smanji sve, unisti sve mnogo pomoci.
Последње учитавање од Tachini дана 07 Авг 2014, 21:39, учитано 1 пут укупно.
Корисников грб
Baja
Global Moderator
Поруке: 2412
Придружен: 08 Нов 2010, 18:59
Место: Beograd
Has thanked: 22 times
Been thanked: 52 times

Порука од Baja »

Batina je iz raja izasla,a posto ne bi trebalo da se batinamo bar ovde,BAN bi bio sasvim razuman... :nervous:
Корисников грб
Alexandar_81
World Class Manager
Поруке: 5167
Придружен: 24 Окт 2010, 15:53
Место: Leskovac
Klub koji vodite: FK Partizan
Formacija: 4-2-3-1 Wide
Has thanked: 25 times
Been thanked: 7 times
Контакт:

Порука од Alexandar_81 »

Svako konsturktivno misljenje je uvek dobrodoslo, sta god ti imao da kazes direktno sto se tice resarcha, nemam ja zamerke na tvoje navijacko opredeljenje, ti mozes da trazis sve 20 za nekog igraca a Dusan je tu da odluci, a ovo sto vi piste nema veze sa temom, i zamolio sam sve da to vise ne radite! Hvala!
▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒

Nikad ne prestaj, podigni glavu kao nekad, kreni hrabro sad za crno-belu slavu!
Корисников грб
Tachini
First Team Coach

Порука од Tachini »

Ne brini od mene sigurno vise neces videti spustanje na taj nivo, jednostavno me nekada glupost i bezobraluk izbaci iz takta, a toga je ovde bilo i previse. Inace slazem se sa Bajom da treba malo banove uvesti, pre svega na glupost i bezobrazluk. No da ne sirimo ovu pricu dalje sve smo se razumeli.
Закључано

Повратак на “Football Manager 2015 - Research”