FM15 - Ispravke

Корисников грб
tadicweb
SFM Hall Of Fame
Поруке: 1416
Придружен: 02 Јул 2012, 16:47
Место: Novi Sad
Has thanked: 1 time
Status: Није на вези

Порука од tadicweb »

Opet vezano za ovu poslednju temu, niti si šta pametno niti konstruktivno niti bazirano na činjenicama napisao, a da ima ikakve veze sa FM-om.

Izneo si samo neka iracionalna razmišljanja na temu talenta u stvarnom životu.
Последње учитавање од tadicweb дана 01 Авг 2014, 15:22, учитано 1 пут укупно.
Корисников грб
Orthodox
Ćale s' Bagdale
Поруке: 18983
Придружен: 24 Окт 2010, 00:36
Место: Kruševac
Klub koji vodite: Napredak
Formacija: 5-4-1 WB
Steam: OrthodoxSFM
Has thanked: 250 times
Been thanked: 263 times
Контакт:

Порука од Orthodox »

Ljudi, Tachini, dj, tadic...prestanite vise da se raspravljate i da kontrirate jedno drugom. Preteraste.

Sto se ticwe Radonjica treba par korekcija ali to sto se on belsavi na slikama ne mora nista da znaci. Moguce da je decko malo vrdnuo ali talenat vrv ima, medjutim ne razvija se kako treba to jesigurnocim ga svi nogiraju ali i sve to svakako nije razlog da upadate u ovoliku diskusiju zarad Radonjica. Predlozite konkretno ocene za njega i to je to.
Корисников грб
Tachini
First Team Coach
Поруке: 319
Придружен: 07 Нов 2010, 12:54
Место: NY

Порука од Tachini »

@tadic
E stvarno nemam vremena na gubljenje, ali evo jos jednom na tu poslednju temu. Da li sam pametno nesto napisao, to necu sam da ocenjujem jer nisam u tom fazonu, ali bojim se da ti apsolutno nisi kadar da to bilo kome procenjujes. Tek o cinjenicama sa tobom mi je smesno pricati, jer ocito da ti svoja misljenja uz svajcarske parametre shvatas kako cinjenice. Sve sto sam napisao i te kako ima veze sa FM-om samo treba malo ukljuciti mozak i iskoristi IQ da to preneses na FM. Uostalom cak sam i napisao sta treba u FM sa njim uraditi, ali ocito da ti pored razumevanja stvari ni citanje nije jaca strana. Sve u svemu ne pisem ovde da bih se raspravljao sa tobom, niti da bih tebi nesto pojasnjavao, vec da ako mogu pomognem Dusanu. Tako da ovde ova rasprava zavrsava.
Корисников грб
tadicweb
SFM Hall Of Fame

Порука од tadicweb »

U tome je problem. Diže se neka diskusija oko nebitne stvari. Znam kakav je na FM-u, znam kakav može da bude i u kakvu zver može da se razvije. Ima -8 što nije nikako realno više. U skladu sa njegovom karijerom i kako se kreće. Treba smanjivanje, koliko i kako sam ostavio na Dušanovu procjenu, kao što uglavnom i radim u ovakvim slučajevima.

Tacchini već misli da je -8 i dalje realno iako je ispao iz svakog kluba bez odigrane utakmice i iz reprezentacija.

Nikada ni sa kim nisam imao problema prilikom researcha za skoro 7-8 godina koliko se bavim istim, ali ajde da se baziramo na nekim činjenicama ipak i da se manemo potpunog oslanjanja na lične utiske, kao i da malo čitamo postove.

Sad samo da pitam jel dvojica kolega forumaša koju su protiv mog predloženog smanjenja smatraju da -8 treba da ostane?

Napominjem opet, da je dečko promjenio tri kluba pre 19. godine i ni u jednom nije zabeležio ni jedan nastup. Napominjem da nema klub i da je ispao iz reprezentacije. Tako da ako kolege kažu da je za nekoga ko je na free i za koga je najpoznatiji klub koji se interesuje Napredak (bez ikakve uvrede za dotični tim, ali za takvog talenta bar opet neki tim u rangu Rome bi trebao da se javi) realno -8, onda u redu nema problema.
Последње учитавање од tadicweb дана 01 Авг 2014, 15:40, учитано 2 пута укупно.
dawid
Newgen
Поруке: 16
Придружен: 11 Апр 2013, 16:29
Место: Beograd

Порука од dawid »

tadicweb пише:Kako ne može? Veliki Talenat je bio u svom uzrastu za svoju generaciju. Od tada je propao na svim poljima. Nisam rekao da treba da se uništi i da i dalje nije talenat, rekao sam da treba da se smanji. A veliki talenat očigledno nije više. Bar ne za -8 potencijal. CA od 95 nije toliko ni veliki čak. A definitivno work rate, determination, decisions moraju biti niski i sve ostalo vezano za neard i nesportsko ponašanje mora da bude postavljeno.
decisions ne bi trebalo da ima veze sa ponasanjem van terena, nego na terenu.
Корисников грб
Tachini
First Team Coach

Порука од Tachini »

Ako mu se smanje determination, work rate i neki skriveni atributi moze on da ima i -10, on opet nikada neci dosegnuti taj potencijal. Tvoj problem je sto previse usko gledas na stvari, milion faktora utice na razvoj igraca, ne samo PA. Ne moze on nakon godinu dana da izgubi svoj talenat negde na ulici na putu do prodavnice. Vec je klinac ocito neradnik, prepotentan i ne trudi se dovoljno i zato se ne razvija, ne zbog odjednom manjka talenta. Tako da ukoliko ga napravis takvog i u FM apsolutno nece biti bitno koliki PA ima. Takodje smatram da je mnogo realnije da mu se stave slabi mentali atributi i da mu ostane -8 PA, jer on i jeste takav. Veliki potencijal sa slabom glavom, a to ce i u FM kao i u zivotu rezultirati slabim napretkom.
Корисников грб
tadicweb
SFM Hall Of Fame

Порука од tadicweb »

Uz dobar tutoring opet može da se razvije i da mu poraste determination.

Pitanje je koliki je on talenat u suštini, jer ga nigde konretno nije demonstrirao, a svi "klasići" su ga dobrano pretekli po ostvarenom. On će po svemu sudeći biti neki novi Mario Đurovski, Bosančić fazon...

Kako Dušan odluči, što sam i rekao u prvom postu.
Последње учитавање од tadicweb дана 01 Авг 2014, 15:47, учитано 2 пута укупно.
Корисников грб
Tachini
First Team Coach

Порука од Tachini »

Stavis mu determination i work rate 5 i nema tog tutoringa koji bi mu mnogo pomogao.

Opet to sto su ga pretekli nema veze sa talentom, vec sa radom i trudom. Moze neko imati talenat Mesija, ali ako ne radi na sebi i ne trudi se nista od tog nekog.
Корисников грб
dukiss
Manager
Поруке: 2591
Придружен: 20 Нов 2010, 23:20
Место: Niš, Srbija
Has thanked: 48 times
Been thanked: 74 times

Порука од dukiss »

Dobro, dobro, dve strane o jednom igraču! Mislim da ovome moramo da stanemo na put. Ovde vas molim da od sada pišete samo konretne stvari, i bez prepucavanja, jer nema nikakvog smisla.

Pre par nedelja sam zamolio da mi se pomogne oko seniorskig debija i pomogao mi je jedan čovek (hvala, Karna!), a nekoliko vas nastavlja da gubi vreme na ove diskusije koje i meni oduzimaju vreme...

Sada konkretno pitanje - kako je izvršena fuzija Budućnosti i Krušika iz Valjeva - koji klub nestaje sa scene?
Корисников грб
Tachini
First Team Coach

Порука од Tachini »

Evo sta sam ja nasao vezano za Buducnost Krusika:
Na poslednjem okupljanju u skupštinskom sazivu FK Krušik delegati valjevskog trećeligaša pokazali su ponovo najviši stepen ozbiljnosti, odgovornosti, doslednosti i lojalnosti. Bez dileme su prihvatili odluku da trećeligaš sa Kolubare promeni ime u Budućnost –Krušik 2014.

Pošto je Časlav Lukić podpredsednik FSRZ i predsednik FS Kolubarskog okruga pojasnio kakvu šansu dobija valjevski fudbal, okupljanjem pre svega igrača u jednom klubu, ali i kakve negativne reperkusije slede u slučaju nastavka dosadašnje prakse aboliranih luzera i neznalica, bude li i nastavka prakse da svako radi šta hoće, bez lične odgovornsti.

-Iz Fudbalskog saveza Srbije jasno je stavljeno do znanja da je nemoguće pred novu sezonu spojiti Krušik I Budućnost. Osnovni problem su milionski dugovi zonaša u bankrotu, Budućnost. Ogromna potraživanja poverilaca FK Budućnost imala su za posledicu identičnu negativnu odluku i Agencije za privredne registre, podsetio je Lukić, insistirajući osim jačanja prvog tima, posebna pažnja bude posvećena radu sa mladimam i školi fudbala.

Dosadašnji predsednik Skupštine Krušika, a sada zvanično podpredsednik Upravnog odbora FK Krušik-Budućnost 2014. Milan Gajić se po završetku izjašnjavanja delegata u ogromnoj većini saglasnim za predlog promene imena zahvalio svima na dosadašnjoj saradnji i mudrosti da prepoznaju trenutak istine, i da se valjevskom fudbalu u “nemogućoj misiji” pruži nova šansa, kako bi se vratio ponovo na veliku srpsku scenu. Gajić je posebno naglasio da će će vrata kluba biti otvorena svima koji žele i mogu da se angažuju u interesu ostvarenja toliko željenih i potrebnih rezulatata sada kluba pod imenom Budućnost-Krušik 2014.

U ovom trenutku je izvesnije da će FK Budućnost doći u stanje mirovanja. Alternativa umesto statusa zamrzavanja je uvođenje stečajnog postupka, ali bez takmičenja u zoni Drina, dok dugovi kroz repogram ne budu anulirani.

U bliskoj budućnosti najavljen je i naredni korak dolazak revizorske kuće i utvrđivanje tačnog stanja obaveza i potraživanja oba kluba.

Ono na čemu će insistitirati u novom skupštinskom savezu FK Budućnost Krušik 2014, a to je polovina delegata, je da lokalna samoprava takođe prepozna svoj zadatak. U skladu sa najavom iz UEFA , da će za svaki uloženi evro za sanaciju i obnovu sportske infrastrukture, uništene majskim palavama (stadion i teren u Parku Pećina) bespovratno obezbediti istu količinu novca, grad Valjevo treba da obezbedi put do dugoročnog kredita, i prepoznavanja šanse da na ovaj način reši godinama prisutan problem sportske infrastrukture.

Budućnost –Krušik 2014. danas debituje u 14,30 sa novim imenom u prijateljskom meču na Zlatiboru protiv Rudara iz Pljevalja.
Корисников грб
tadicweb
SFM Hall Of Fame

Порука од tadicweb »

Златне тренутке исписалe су генерације Доњег Срема на популарној „Сувачи”.

Радости су биле велике, од првог већег успеха и освајања Купа ФСВ, као тадашњи чланови Српске лиге Војводина, до прескакања рангова у низу.

Од освајања трона у Првој лиги, до другог узастопног избореног опстанка на елитној сцени.

Напредак технологије и услови изградње савремених објеката, освежио је и стадион у Пећинцима. Лани су постављене столице, покривене трибине, а од 15. августа, уследиће најзначајнији догађај за овај клуб.

За поменути датум је заказано потписивање уговора са енглеско-кипарском корпорацијом Кутпоинт, задуженој за производњу софтвера, а име стадиона биће промењено у „Кутпоинт Арену”.
Корисников грб
milpar
First Team Coach
Поруке: 470
Придружен: 02 Апр 2011, 10:18
Место: Trebinje
Has thanked: 10 times
Been thanked: 14 times

Порука од milpar »

Вукашину Јовановићу ставити да је штопер.
Корисников грб
dukiss
Manager

Порука од dukiss »

Tachini пише:Trening centar nece bas u skorije vreme, ali ce biti. No to sad nije ni bitno. Ono sto je bitno je odnos BSK-Zvezda i on ce biti vec od ove sezone kao sto je odnost Teleoptik-Partizan i tako i u igrici treba da bude definisan.
Da vidimo prvo kada krene sezona da li je i stvarno tako...
Корисников грб
dukiss
Manager

Порука од dukiss »

Tachini пише:
dj90 пише:trebalo bi smanjiti potencijale i ocene rajkoviću golmanu i arauju onom
rajkovića još ne videh da brani u prvom timu a očigledno neće mi ove sezone tako da od njega ništa neće biti, bar ne kako je u igrici trenutno
araujo takođe nznm odakle mu onakve ocene a ima i 4,5 zvezdice potencijal čovek, ko je njega gledao pa mu dodelio to ja nznm
Zasto smanjiti potencijal i ocene i po kojim osnovama, zvanicno najboljem golmanu proslogodisnjeg evropskog prvenstva za mlade i trenutno jednom od najtalentovanijih golmana u Evropi? I po cemu si ti zakljucio da nece braniti ni ove sezone? A tek kako si uspeo da zakljucis da od njega nista nece biti?

Dok Araujo vise nije igrac koji igra u Srbiji, pa samim tim nije vise ni u nadleznosti ove teme. Inace nije mu niko iz Srbije dodelio taj PA, vec ljudi iz Perua koji su ga i te kako gledali.

Mislim da vise besmislenijih postova od tebe od kada postoji ovaj forum niko nije napisao.
Arauhu sam svakako smanji PA na -7, jer da je -8 sigurno bi pokazao malo vise. Da li je definitivno postignut dogovor o raskidu ugovora?

Slazem se da Rajkovicu nije potrebno vece smanjenje PA, trenutno je na 153, i neka tu i ostane za FM2015, ne verujem da ce ici dalje od toga u karijeri cak i da se sve pogodi kako treba, pretpostavljam da nece ni do 145 da dogura, ali neka ima sansu.
Последње учитавање од dukiss дана 02 Авг 2014, 12:21, учитано 1 пут укупно.
Корисников грб
dukiss
Manager

Порука од dukiss »

FTD пише:Nemaju veze Italijani sa njim, dobio je sut kartu u Romi.
Imaju veze s njim i jedino oni trenutno resavaju njegove ocene - u italijanskoj je bazi, nisu ga poslali nazad, ima ugovor do 2017.

Prema tome, cela rasprava je bila napisana na pogresnom mestu - imate na SI Communities deo za italijanske bagove, pa tamo opalite :)
Корисников грб
Tachini
First Team Coach

Порука од Tachini »

@Dukissa

Ok za Aruha sto si smanjio, jer ipak nije igrao, e sad mozda i jeste -8, ali nazalost nije dobio pravu sansu, no to nije ni bitno, ako se pokaze u ino onda ce oni da mu povecavaju. Sve u svemu trebalo je malo smanjiti. Inace koliko ja znam definitivno je raskinuo ugovor, cak je bio i u Granadi na probi i koliko znam bili su zadovoljni i trebalo je da potpise, sta se od tada izdesavalo nemam pojma.

Sto se tice Rajkovica tu se slazemo, stim da mislim da ukoliko bude branio redovno da moze daleko da dogura, e sad da li ce to ce vreme pokazati. Sve u svemu za sad neka stoji kako jeste na FM 15.
Корисников грб
Baja
Global Moderator
Поруке: 2412
Придружен: 08 Нов 2010, 18:59
Место: Beograd
Has thanked: 22 times
Been thanked: 52 times

Порука од Baja »

milpar пише:Вукашину Јовановићу ставити да је штопер.
Mislim da je sigurnija varijanta ostaviti pozicije koje su do sada bile...tako su mi rekli bar neki ljudi koji prate mladje kategorije...Kazu pokriva sve u odbrani,otprilike stoper primarna,a bekovi sekundarne pozicije.
Последње учитавање од Baja дана 02 Авг 2014, 12:46, учитано 1 пут укупно.
Корисников грб
dukiss
Manager

Порука од dukiss »

Sredjeno vec...
Корисников грб
Tachini
First Team Coach

Порука од Tachini »

Vukasin Jovanovic je stoper, a u igrici je cini mi se bek. Tako da to bi trebalo promeniti. Uostalom i u mladoj je igrao stopera. Poznajem i ja ljude koji prate mladje kategorije i svi kazu da je stoper. Ili mozda staviti primarnu stoper, a da moze da zakrpi i na beku, ako je to nekada igrao u mladjim.

EDIT: Nisam video da je Dusan vec odg da je sredjeno.
Последње учитавање од Tachini дана 02 Авг 2014, 12:44, учитано 1 пут укупно.
Корисников грб
dukiss
Manager

Порука од dukiss »

Baja пише:
Mislim da je sigurnija varijanta ostaviti pozicije koje su do sada bile...tako su mi rekli bar neki ljudi koji prate mladje kategorije...Kazu pokriva sve u odbrani,otprilike stoper primarna,a bekovi sekundarne pozicije.
DC 20
DR 15
DL 13

Moze tako?
Закључано

Повратак на “Football Manager 2015 - Research”