Winger support/attack ?

Novi ste u FM-u?Ovde otvarajte teme i postavljajte sva pitanja vezana FM i problemima koje vas muče
SoneJuninho
Newgen
Поруке: 24
Придружен: 10 Сеп 2012, 21:46
Место: Serbija
Status: Није на вези

Winger support/attack ?

Порука од SoneJuninho »

Nikako ne mogu da provalim u cemu je razlika i sta da forsiram kod svojih igraca. Ono kako ja mislim jeste da je na suport zadatak igracu samo da pretrci ili predribla protivnika i centrira, a na attack pokusava da ide prema golu, da sutne asistira, jel sam u pravu ili ne? Pored toga ne znam sta da stavim svojim igracima, nekad mi se cini da igraju bolje na suport nekad na attack i to mi je nedoumica. Da kazem da na tim pozicijama imam Walcota, Draxlera, koristim jos Ozila ili Quintera.
Корисников грб
arseNal-serbia
Manager
Поруке: 1063
Придружен: 15 Мај 2012, 17:51
Место: Smederevo

Порука од arseNal-serbia »

Po meni su ti Volkot i Draksler bolji kao IF-A ili IF-S .
Ali zavisi i do taktike .
Корисников грб
Gagi
SFM Hall Of Fame
Поруке: 12107
Придружен: 12 Апр 2011, 10:09
Место: Heimaey
Has thanked: 4 times
Been thanked: 29 times

Порука од Gagi »

Winger na S je podrška napadu, pre svega ako imaš target man-a, gleda da što pre dođe u poziciju za centaršut, dok je Winger na A ofanzivniji, ide ka golu, asistira saigračima ili sam završava akcije. Ja imam običaj da, kada su mi krila na S, bilo IF ili W, napadač bude neko sa A dutyem, uglavnom AF ili CF. Kada igram sa ofanzivnim krilima, opet, bilo oni IF ili W, volim da se napadač vrati nazad, zadrži loptu i čeka uprave to igrače da im da loptu u prazno. Znači, DLF ili F9, mada ovaj drugi voli da prangija iz nebuloznih pozicija.
SoneJuninho
Newgen

Порука од SoneJuninho »

Pokusavao sam Draxlera na if-s ali nista nije igrao...igram 4231, menjam gore Mitrovica i Giroua kao TM i Lewandowskog kao Traq
SoneJuninho
Newgen

Порука од SoneJuninho »

Ako igram u formaciji 4231 gde krila imaju ulogi IF-suport, sta je najbolje da bude napadac, da li poacher, ili moze da sljaka i TM, imam Aleksandra Mitrovica,on je idealan za TM ali nisam siguran koliko to moze da radi dobro, kada imam if, koji trebaju da odigraju napadacu u prostor, pa me buni dal moze TM ili da mu stavim poacher? ukljucicu i overlap.
Корисников грб
Gagi
SFM Hall Of Fame

Порука од Gagi »

Što da ne, probaj da im i staviš cross aim target man.
SoneJuninho
Newgen

Порука од SoneJuninho »

Al kako ce oni centrirati, kad uvek ulaze unutra prema sredini, nisam primetio da se to desava na fm?
Корисников грб
Gagi
SFM Hall Of Fame

Порука од Gagi »

IF nije W, njegov primarni zadatak nije da centrira, ali kada se nađe u toj situaciji, bolje je da mu kažeš koga da gađa. Ako imaš nekog glavonju u špicu, namesti float crosses, ako imaš brzog i spretnog napadača, drill.
SoneJuninho
Newgen

Порука од SoneJuninho »

Hvala. Da ne otvaram novu temu da vas pitam jos kakva su vam iskustva sa push up i deep. Ja sam vec evo 4 sezone koristio deep zadnju liniju, jer mi se cini da na push up to lose funkcionise, e sad ne znam je li obavezno na push up igrati haslle i tight mark? Razmisljam da sad krenem tako, jer ipak vodim Arsenal, napadacki igram i imam dobre defanzivce...isto razmisljam dal da isklucim more discipl. pa da probam malo kreativnije da igram jer imam strasne tehnicare u ekipi, al mi se do sada rigid i most disciplin pokazalo dobro, pa ne znam da li da menjam...razmisljam dal bi na vecu kreativnost bio jos bolji?
Корисников грб
zele
SFM Hall Of Fame
Поруке: 14189
Придружен: 05 Нов 2011, 22:57
Место: Лазарево

Порука од zele »

Nije obavezno igrati puš au i hassle. Zavisi šta hoćeš da igraš. Možeš stend of, puš ap i ofsajd trep. Oni bi onda trebalo da drže liniju visoko i da prave ofsajd zamke, a da pritom niko od njih ne izleće na igrača.
Milo Lompar: "Taj argument ima više slojeva, od kojih je njegov najdublji sloj da je izuzetno glup."

Bajka o Barnetu
SoneJuninho
Newgen

Порука од SoneJuninho »

Da li mislite da moze da bude problem za amc igraca, kada ima na amr/aml pozicijama if-suport, u smislu da ulaskom u sredinu prave njemu guzvu? Na toj poziciji imam Ozila, koji je prvi mec ove sezone odigrao lose, dok su ova dvojica bili solidni.
Корисников грб
Gagi
SFM Hall Of Fame

Порука од Gagi »

Nisam probao nešto tako na ovom FM. Kada se odlučim za 4-2-3-1, imam 2 kombinacije. IF-S, T, IF-S i IF-A, ADP-S, IF-A.
Корисников грб
arseNal-serbia
Manager
Поруке: 1063
Придружен: 15 Мај 2012, 17:51
Место: Smederevo

Порука од arseNal-serbia »

SoneJuninho пише:Da li mislite da moze da bude problem za amc igraca, kada ima na amr/aml pozicijama if-suport, u smislu da ulaskom u sredinu prave njemu guzvu?
Nema nikakvih problema, ja furam tu taktiku i odlicno mi ide .Will Hughes koji mi igra AMC -A dominira, najbolji je asistent a postize i dosta golova .
SoneJuninho
Newgen

Порука од SoneJuninho »

I ja sam doveo Hughesa, stvarno je covek zverka. I to sam ga doveo za 5 mili iz Celtica, posle jedne sezone vredi 20,5 mil. Stim sto mi on igra mc deep play. Malo imam slatke muke da ukomponujem njega, Vilsira i Ozila, plus imam i Quintera mada njega cu da forsiram na amr if-s.
Bajke
First Team Coach
Поруке: 251
Придружен: 09 Јул 2011, 22:35
Место: Beograd

Порука од Bajke »

Po mom misljenju ne da moze da pravi problem vec bih ja i preporucio ako je moguce da se tako igra... Samim tim ako je amc neki kreator igre odnosno ne toliko igre koliko kreator golova i tih zavrsnih ubitacnih paseva, jako je pozeljno imati krila koja ce ulaziti u sredinu i dobijati paseve u prostor i realizovati ih zajedno sa spicem.
If you heard the bullet, you are still alive.

"Me, 2012. new era" :)
SoneJuninho
Newgen

Порука од SoneJuninho »

ozil mi igra amc attack, 3 utakmice zabio 3 gola...medjutim draxler i quintero nista specijalno na krilima, mada je tek pocetak sezone. Prosle sam koristio Draxlera kao wingera i bio je jako dobar, ove sad sam poceo na if-s pa cemo videti kako ce se pokazati.
Пошаљи Одговор

Повратак на “Pomoć i Pitanja/ Help & Questions”