Filmovi
- zele
- SFM Hall Of Fame
- Поруке: 14189
- Придружен: 05 Нов 2011, 22:57
- Место: Лазарево
- Status: Није на вези
Na širem planu ima neke sličnosti. Drugačiji je na planu pripovedanja, 8 1/2 ima okvirnu priču, režiser koji prevrće po prošlosti, pa onda imaš dva vremena, sadašnjost i prošlost. Možda je malo više autobiografski nego Amarkord. Imaš i onu priču zašto se film zove tako. Felini je do tog filma uradio osam filmova i jedan u corežiji. Ja sam ga davno gledao, a sad moram opet, pišem nešto o avangardnom filmu, a 8 1/2 ima nekih elemenata neoavangarde.
Milo Lompar: "Taj argument ima više slojeva, od kojih je njegov najdublji sloj da je izuzetno glup."
Bajka o Barnetu
Bajka o Barnetu
- zele
- SFM Hall Of Fame
Neme - smećar.
Milo Lompar: "Taj argument ima više slojeva, od kojih je njegov najdublji sloj da je izuzetno glup."
Bajka o Barnetu
Bajka o Barnetu
Одгледах га 2 пута, слободно могу рећи да је најбоље филмско остварење после Казабланке, без претеривања.Clint Eastwood пише:Naklon do poda.Od mene 10/10
Код: Изаберите све
http://www.imdb.com/title/tt2358891/?ref_=nv_sr_1
- zele
- SFM Hall Of Fame
Jel neko gledao filmove Roberta Bresona? Planiram da gledam film Maša (Mouchette), pa ako je neko gledao čisto da mi kaže šta da očekujem.
Bajka o Barnetu
Bajka o Barnetu
- Tik'al
- World Class Manager
- Поруке: 13282
- Придружен: 20 Нов 2010, 16:36
- Место: Petén
- Been thanked: 5 times
Do the Right Thing, veceras na cinemaxu 
K paks na sinemaniji u 00:30, svaki put kada vidim Max Payne negde nalozim se, ali ovoga puta ne, medju najgorim filmovima ikad, ako neko ima zivaca nek odgleda 00:03 tv pink.
K paks na sinemaniji u 00:30, svaki put kada vidim Max Payne negde nalozim se, ali ovoga puta ne, medju najgorim filmovima ikad, ako neko ima zivaca nek odgleda 00:03 tv pink.
Последње учитавање од Tik'al дана 08 Јан 2014, 19:52, учитано 1 пут укупно.
Jusqu'ici tout va bien…
- Sinke
- World Class Manager
- Поруке: 4357
- Придружен: 26 Феб 2011, 20:47
- Место: Zemun
http://www.imdb.com/title/tt1235841/- mmladja
- World Class Manager
- Поруке: 6483
- Придружен: 26 Окт 2010, 00:36
- Место: Ваљево
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 11 times
Јел ти дала?Sinke пише:Evo od mene preporuka, ako neko hoce ovih dana da gleda film sa devojkom/drugaricomКод: Изаберите све
http://www.imdb.com/title/tt1235841/
http://www.imdb.com/title/tt2194499/?ref_=nv_sr_1- Vladar
- SFM Hall Of Fame
- Поруке: 5943
- Придружен: 30 Јун 2011, 18:27
- Место: Arandjelovac
- Has thanked: 2 times
Posraće se na još jednu svetinju:
http://www.imdb.com/news/ni56636603/?ref_=hm_nw_tp_t1- neme93
- World Class Manager
- Поруке: 11002
- Придружен: 10 Нов 2010, 18:15
- Место: Valjevo/Beograd
2013. godina je bila jedna velika nula sto se tice kinematografije. 3 odlicna filma sam odgledao, tri! U pretprosloj sam cak neke mogao da nazovem vrhunskim. Al ono, da ne gresim dusu, nisam jos gledao The Wolf of Wall Street, Rush, Gravity, Fruitvale Station, Captain Phillips. Mada samo od prvog nabrojanog ocekujem dosta.
Dragan Nikoljići, Vladar, Tik'al, Joca, Tokelara, zele, Olja, Ortodox, bubi.ue, dramit, mmladja.
Ja znam kako Simic izgleda.
- neme93
- World Class Manager
- Поруке: 11002
- Придружен: 10 Нов 2010, 18:15
- Место: Valjevo/Beograd
Conjuring treba nazvati odlicnim, jedna solidna osmica, Hobit je jedan obican prosek, 6 maksimalno. Ako ti je Hobit odlican, onda necu mnogo da ocekujem ni od Rush i Gravity. Jebote, 3 filma imaju ocenu vecu od 6 kod mene. Trance, The Conjuring i Prisoners.
Dragan Nikoljići, Vladar, Tik'al, Joca, Tokelara, zele, Olja, Ortodox, bubi.ue, dramit, mmladja.
- Džajo5
- SFM Hall Of Fame
- Поруке: 4111
- Придружен: 15 Мар 2012, 13:37
- Место: Žilina/Padina
- Been thanked: 1 time
Odgledao juče Hobita. U odnosu na prvi deo, krš. Da ne bude zabune, pročitao sam knjige i nisam od onih što pljuju radnju i porede knjigu i film, ovo gledam kao zasebno delo. Sama gluma mi je bila dosta slabija nego u prvom delu, kamera i neke scene u određenim momentima pacerski odrađene, čak i kada je film imao neke momente opet su to usrali.
Reprizu ovog dela ću verovatno preskočiti, za razliku od prvog kojeg sam sa oduševljenjem gledao i drugi put(produženu verziju).
Reprizu ovog dela ću verovatno preskočiti, za razliku od prvog kojeg sam sa oduševljenjem gledao i drugi put(produženu verziju).
- zele
- SFM Hall Of Fame
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Gdv55pki5As[/youtube]
Bajka o Barnetu
Bajka o Barnetu
- Vladar
- SFM Hall Of Fame
- Поруке: 5943
- Придружен: 30 Јун 2011, 18:27
- Место: Arandjelovac
- Has thanked: 2 times
Filmovi su bili žestoko jadni u 2013-oj, nema sumnje. Ja nekako uvek gledam da presek pravim posle dodele oskara, ne po kalendraskoj godini, realno, gomila filmova izađe u januaru samo da bi smrdeli oko oskara. Svejedno, ono što sam ja ivdeo do sada je dosra bedno. Nastavlja se trend pravljenja filmova za 3D varijante, malo su usporili, ali opet su tu.
Hobit je bio tanak, i jedan i drugi deo, mogu da razumem ako ih je neko gledao u bioskopu pa je kupljen 3d iskustvom.
Gravitacija-isto. Zaista, taj film osim fenomenalnih slika, koje su, nema sumnje, još perverznije 3d, nema mnogo šta da ponudi. Dobio je jednu mlitavu 6 od mene.
Drkadžija Filips je još gori, jedva tpe od mene, nezanimljiv je, dosadan i prazan. Tom Henks je car, ali mu je uloga sranje.
World War Z neočikavno slab, skoro bezvredan pored silnog novca uloženog u nj.
Icemen je bio dobar, kao i The Place Beyond The Pines.
Prisoners je bio pristojan dovoljno za 6, kao i onaj Gangster Squad. Trance je jedan od onih filmova koji se zaborave 5 dana po gledanju, zapamtio sam samo onu garavu sa izvajanim telom.
Ne mogu da se setim više naslova, možda je i bilo ranije u toku godine još nečega da vredi. Mnogo bi lakše bilo nabrojati sranje filmove, takvih je bilo i previše.
Bilo je i sasvim solidnih horor filmova, konačno dovoljno da se broje na prstima jedne ruke, to prethodnih godina nije bio slučaj. Conjuring prednjači, kao pristojni se mogu izdvojiti još i Stoker, Lords of Salem, Haunting in Connecticut, The Last exorcism, You are next, Dark Skies, Would You Rather, možda čak i onaj mučni Insidious drugi.
Istina, nisam gledao par verovatno dobrih filmova, pomenuste taj Rush, čekiram ga još odavno, nikako da pogledam. Nisam još ni Out of the Furnace pogledao, možda je kul. Ne znam ni za taj Fruitvale Stations što Neme pomenu, no, ima vremena. Di Kapria više ne gledam nigde, makar bio i Skorseze... ogavan je izvan granica opisivosti.
Hobit je bio tanak, i jedan i drugi deo, mogu da razumem ako ih je neko gledao u bioskopu pa je kupljen 3d iskustvom.
Gravitacija-isto. Zaista, taj film osim fenomenalnih slika, koje su, nema sumnje, još perverznije 3d, nema mnogo šta da ponudi. Dobio je jednu mlitavu 6 od mene.
Drkadžija Filips je još gori, jedva tpe od mene, nezanimljiv je, dosadan i prazan. Tom Henks je car, ali mu je uloga sranje.
World War Z neočikavno slab, skoro bezvredan pored silnog novca uloženog u nj.
Icemen je bio dobar, kao i The Place Beyond The Pines.
Prisoners je bio pristojan dovoljno za 6, kao i onaj Gangster Squad. Trance je jedan od onih filmova koji se zaborave 5 dana po gledanju, zapamtio sam samo onu garavu sa izvajanim telom.
Ne mogu da se setim više naslova, možda je i bilo ranije u toku godine još nečega da vredi. Mnogo bi lakše bilo nabrojati sranje filmove, takvih je bilo i previše.
Bilo je i sasvim solidnih horor filmova, konačno dovoljno da se broje na prstima jedne ruke, to prethodnih godina nije bio slučaj. Conjuring prednjači, kao pristojni se mogu izdvojiti još i Stoker, Lords of Salem, Haunting in Connecticut, The Last exorcism, You are next, Dark Skies, Would You Rather, možda čak i onaj mučni Insidious drugi.
Istina, nisam gledao par verovatno dobrih filmova, pomenuste taj Rush, čekiram ga još odavno, nikako da pogledam. Nisam još ni Out of the Furnace pogledao, možda je kul. Ne znam ni za taj Fruitvale Stations što Neme pomenu, no, ima vremena. Di Kapria više ne gledam nigde, makar bio i Skorseze... ogavan je izvan granica opisivosti.
- Androsito
- World Class Manager
- Поруке: 3025
- Придружен: 11 Јун 2011, 20:06
- Место: Krusevac
Ja sam rekao svoje subjektivno misljenje i meni je 2013 bila ok. Sve sto sam gledao je bilo ono sto sam i ocekivao... Vidis Trance sam zaboravio... Prisoners se meni nije svideo jer gnjavi previse... Dosta bespotrebnih scena... Hobit je ono sto i mora da bude... Kao sto je i two towers za Lord of the rings, tako je i ovaj za Hobita... I evo da ti pohvalim De Nira... Imao je 15 minuta u American Hustle i odradio odlican posao dok je film blah... Out of furnance nije los... I ima dosta solidnih naslova... E sad ako trazis dlaku u jajetu onda nijedan nije dobar od Sosenka...neme93 пише:Conjuring treba nazvati odlicnim, jedna solidna osmica, Hobit je jedan obican prosek, 6 maksimalno. Ako ti je Hobit odlican, onda necu mnogo da ocekujem ni od Rush i Gravity. Jebote, 3 filma imaju ocenu vecu od 6 kod mene. Trance, The Conjuring i Prisoners.