FM 2014 - diskusija
- kLeSa
- World Class Manager
- Поруке: 3305
- Придружен: 13 Нов 2010, 14:08
- Место: Srbija - Beograd
- Контакт:
- Status: Није на вези
Ne znam zasto svi ocekuju odma da sure i kidaju u prvenstvu kao u prethodnim verzijama FM. Meni je ovaj nekako najrealniji,ne mozes dobiti lako utakmice,ne mozes lako osvojiti LS (sulude su mi one price,kad sa domacim timovima posle 2 sezone osvoji LS ili LE). Prosto moras da se proseres da bi uradio nesto.
Evo,ja sam krenuo npr sa Granadom,J***m samog sebe u dupe da izborim bar 7 mesto i odem u kvalifikacije za LE,sto bi smatrao veeeelikim uspehom. I da ne budem 7,kapiracu da je igra realna,jer Granada bolje od 6 ili 7 mesta NE MOZE!
I kratko pitanje stanardragan, jel imas pirata ili original?
Evo,ja sam krenuo npr sa Granadom,J***m samog sebe u dupe da izborim bar 7 mesto i odem u kvalifikacije za LE,sto bi smatrao veeeelikim uspehom. I da ne budem 7,kapiracu da je igra realna,jer Granada bolje od 6 ili 7 mesta NE MOZE!
Последње учитавање од kLeSa дана 24 Нов 2013, 17:04, учитано 1 пут укупно.
Nema pravde dok ne naprave da valja!pravda za manager!
Ko mi kaže da je realno da u italijanskoj drugoj ligi prosek golova po utakmici bude PREKO 4!!!!! Poslednji tim na polusezoni dao 30-koji primio 60-koji!!!! Dakle ne pršti samo na mojim utakmicama nego na svim, kome je to realno alal mu k...c
Последње учитавање од Djomliani дана 24 Нов 2013, 19:56, учитано 1 пут укупно.
- Boske11
- Assistant Manager
- Поруке: 884
- Придружен: 14 Апр 2013, 10:34
- Место: Sr.Mitrovica/Beograd
- Контакт:
Pirata ima 100% ko i ja zato i ima dosta bugovakLeSa пише:Ne znam zasto svi ocekuju odma da sure i kidaju u prvenstvu kao u prethodnim verzijama FM. Meni je ovaj nekako najrealniji,ne mozes dobiti lako utakmice,ne mozes lako osvojiti LS (sulude su mi one price,kad sa domacim timovima posle 2 sezone osvoji LS ili LE). Prosto moras da se proseres da bi uradio nesto.
You''ll Never Walk Alone
-
Alexandar1914
- Newgen
- Поруке: 13
- Придружен: 07 Нов 2013, 20:14
- Место: Subotica
Лично немам проблем са тактиком. Довољно је мало знања енглеског и пажљиво читање објашњења за сваку инструкцију па је и будали јасно да не иде у исти кош дуги пас и додавање најближем играчу итд.
Оно што мене иритира, јесте ненормална количина повреда играча током утакмице, обавезни црвени картон (некад и два) и пенал (без обзира што је углавном за мене).
Да ли је реално да голман на свакој другој текми попасе црвени јер је ухватио лопту на пеналтику и после се прошетао с њом до центра??? И тако два пута на једној утакмици....Десило се чак да због истог разлога у 3. минути добије и директни црвени!!! Да ли је нормално да на свакој текми пада гол или два у првих 5 минута??? До 60.-70. минута морам да направим све измене због повреда....А одбрана....упркос пресинга и tight marking инструкције, исти се понашају као да не знају којим спортом се баве, а не шта требају да раде
Пробао и са Лутоном и са Вест Хемом....код првих киша голова, код других киша црвених картона...
Оно што мене иритира, јесте ненормална количина повреда играча током утакмице, обавезни црвени картон (некад и два) и пенал (без обзира што је углавном за мене).
Да ли је реално да голман на свакој другој текми попасе црвени јер је ухватио лопту на пеналтику и после се прошетао с њом до центра??? И тако два пута на једној утакмици....Десило се чак да због истог разлога у 3. минути добије и директни црвени!!! Да ли је нормално да на свакој текми пада гол или два у првих 5 минута??? До 60.-70. минута морам да направим све измене због повреда....А одбрана....упркос пресинга и tight marking инструкције, исти се понашају као да не знају којим спортом се баве, а не шта требају да раде
Пробао и са Лутоном и са Вест Хемом....код првих киша голова, код других киша црвених картона...
Последње учитавање од Alexandar1914 дана 24 Нов 2013, 20:57, учитано 1 пут укупно.
- shirajzl
- SFM Hall Of Fame
- Поруке: 1605
- Придружен: 29 Авг 2011, 23:57
- Место: Hrvatska
Pirat i original su isti, bili uvijek i ostali. Ova laprdanja su nevjerojatna. Znam da se ovaj sajt bori za što veću prodaju originala i to je dobro, ali nije dobro da se šire laži. Bugovi i crashevi su identični i na piratu i na originalu, a ovise o sreći, konfiguraciji računala itd.
Plemenito je što se pokušava promjeniti mentalitet nas Balkanaca i pokrenuti nas da počnemo kupovati igre kao pošteni ljudi, ali ne znači da se do toga mora doći lažima.
Inače, ovaj FM je puno bolji od 13-ice, ima par bugova kao što su loši bekovi i prerano povlačenje zadnje linije, ali je u globalu vrlo dobra igra. Razlika je u tome što svake godine postaje sve teža/realnija, a ljudi su kroz godine stekli neke navike i očekivanja od igre koje se kose s onim u što je igra evoluirala kroz godine.
Plemenito je što se pokušava promjeniti mentalitet nas Balkanaca i pokrenuti nas da počnemo kupovati igre kao pošteni ljudi, ali ne znači da se do toga mora doći lažima.
Inače, ovaj FM je puno bolji od 13-ice, ima par bugova kao što su loši bekovi i prerano povlačenje zadnje linije, ali je u globalu vrlo dobra igra. Razlika je u tome što svake godine postaje sve teža/realnija, a ljudi su kroz godine stekli neke navike i očekivanja od igre koje se kose s onim u što je igra evoluirala kroz godine.
- zele
- SFM Hall Of Fame
- Поруке: 14189
- Придружен: 05 Нов 2011, 22:57
- Место: Лазарево
Jako iritirajuće, šta god da sam pokušao uvek loše, na kraju sam popizdio i pičnuo ih na CWB sa malo promenjenim instrukcijama i bolje je, ali nije dovoljno dobro.shirajzl пише:kao što su loši bekovi
Milo Lompar: "Taj argument ima više slojeva, od kojih je njegov najdublji sloj da je izuzetno glup."
Bajka o Barnetu
Bajka o Barnetu
-
stanardragan
- Newgen
- Поруке: 10
- Придружен: 03 Нов 2013, 12:11
- Место: Novi Sad
Naravno da imam original, zato sam i napisao da naprave igru za koju mi damo 30-40 EUR i onda nije igriva do negde marta, kada ce izaci 18895 update koji ce valjda i resiti probleme... Drugari, ja djuskam menadzera od 1997 godine, svake godine, svaki mesec, skoro svaki dan! Igrao sam 12 godina fudbal, i pratim ga zelotski! Apsolutno je nemoguce da sam ja toliko glup, neiskusan i plitak, da sam uticao na moje igrace da promasuju mile mame, da mi bekovi i stoperi konstantno pustaju protivnike, da NIJEDNO ispucavanje ne pokupi moja ekipa itd. Je l mogu ja da uticem da na SVAKOJ jebenoj utakmici i oni i ja imaju po 20 suteva na gol, bez obzira da l je contain, control ili overload? Je l mogu ja da uticem na to da je prosek oko 5-6 stativi/precki u utakmici? Je l moguce da sam na 13-ci sve, ali bukvalno sve sam podesavao, i da je bilo ok, a sad skoro nista ne valja sa minimalnim podesavanjima? Verovatno bi uspeo da ne dobijem otkaz da uzemem Chelzi ili Real Madrid, ali ja nazalost volim da igram sa Bolonjom, Kasimpasom, Elceom itd...
Nisu isti u jednoj stvari minimum a to je update. Original se updejtuje 15 puta dok ne izadje final patch. A pirat se krekuje 1-2 i ti svi bugovi su prisutni koji su u medjuvremenu popravljeni u originalu.shirajzl пише:Pirat i original su isti, bili uvijek i ostali. Ova laprdanja su nevjerojatna. Znam da se ovaj sajt bori za što veću prodaju originala i to je dobro, ali nije dobro da se šire laži. Bugovi i crashevi su identični i na piratu i na originalu, a ovise o sreći, konfiguraciji računala itd.
- Karna
- SFM Hall Of Fame
- Поруке: 1156
- Придружен: 13 Окт 2011, 22:13
- Место: Beograd
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 37 times
Iako ne sme da se prica o pirateriji, reci cu da pirat i original osim u update-ima nisu isti ni u kresovima. Ti ljudi koje vi vidite da prijavljuju kresove na SI forumu su ljudi koji koriste pirata i nije im jasno da je do kreka. Original ne puca u periodu od septembra do oktobra, pirat vecini puca, original ima prave igrace, pola pirata nema.
Uvek, ali apsolutno uvek i u svakoj igrici na planeti zemlji se potkradu bagovi kod pirata kojih nema kod originala. Oni koji se malo razumeju u to, to i znaju. Ljudi to prijavljuju na SIju jer nisu svesni toga, ali ne zato sto imaju original.
Uvek, ali apsolutno uvek i u svakoj igrici na planeti zemlji se potkradu bagovi kod pirata kojih nema kod originala. Oni koji se malo razumeju u to, to i znaju. Ljudi to prijavljuju na SIju jer nisu svesni toga, ali ne zato sto imaju original.
- Orthodox
- Ćale s' Bagdale
- Поруке: 18983
- Придружен: 24 Окт 2010, 00:36
- Место: Kruševac
- Klub koji vodite: Napredak
- Formacija: 5-4-1 WB
- Steam: OrthodoxSFM
- Has thanked: 250 times
- Been thanked: 263 times
- Контакт:
Skoro sam se raspravljao da dečakom koji je napisao da zbog prodaje originala preko foruma, serviramo ljudima laži ovde. Sada vidim da je i shirlajz napisao takcvu osudu i za mene licno uvredu. Niko, slovima niko na ovom forumu iz admin & mod tima nikada nije napisao ni jednu laz ezno za igru koja ce za cilj imati promociju originala. Nema sta da lazemo ljud, kupite origial jer je original i puno bolji od pirata. Tačka. Gde si ti video laži ja ne znam. Sledeći put svako ko pokuša na takav način da pljune uvredu, moraće da je dokaže i dokumentuje da bi ostao član ovog foruma. Ako me pljuješ i forum u celini onda moraš da dokažeš da je tuzba osnovana inače ide kontra tuzba. E tako.
I toliko o piratima za sada i u vjek i vjekova. Tolerišem tolerišem ali ne mogu više i ovom prilikom vas i molim i opominjem u isto vreme da na forumu kompletno prestane priča o narodnjacima. Ko ne poštuje pravila foruma biće ozbiljno sankcionisan i to je to.
I toliko o piratima za sada i u vjek i vjekova. Tolerišem tolerišem ali ne mogu više i ovom prilikom vas i molim i opominjem u isto vreme da na forumu kompletno prestane priča o narodnjacima. Ko ne poštuje pravila foruma biće ozbiljno sankcionisan i to je to.
Ovde nije rec o kresovima nego o bagovima koji su veoma ozbiljni i uticu na igru.Samo neke od njih su naveli stanardragan i shirajzl, a ima ih dosta.I prijavljuju ih ljudi na SI forumu jer ne zele igru koju su platili, punu raznoraznih glupih bagova. Ne znam sta ti ljudi tamo u SI-u rade izmedju dva izdanja, ali ocigledno da im tih godinu dana nije dovoljno da naprave sve kako treba, te moraju malo malo pa da izbace po neki update.Igra je teza, samim tim i realnija, takva i treba da bude.I razumem ja da u svakoj igrici na svetu se potkradu bagovi prilikom njenog pravljenja ali ovako nesto je nedopustivo.Kao kad bi kupio novi auto pa s vremena na vreme mi ne rade kocnice kako treba, pa onda ponekad rade ali ne radi nesto drugo.Imam original i nikakvu drugu verziju, igra ima dosta bagova i to nije samo slucaj kod mene jer poznajem jos ljudi koji se takodje zale, to je cinjenica.Ne razumem zasto se odma svaka prica oko bagova izokrece na pricu o nekakvim drugim verzijama.Ovo je valjda forum koji se i koristi izmedju ostalog i za diskusiju o ovoj nasoj igri.Dakle i pohvale i kritike, naravno po pravilima foruma.Siguran sam da ovo nije samo moje misljenje kao pojedinca, nego isto ili slicno razmisljanje deli jos ljudi koji su odvojili pare da bi uzivali u omiljenoj igri, a to trenutno ne mogu.I o tome treba diskutovati.Karna пише:Iako ne sme da se prica o pirateriji, reci cu da pirat i original osim u update-ima nisu isti ni u kresovima. Ti ljudi koje vi vidite da prijavljuju kresove na SI forumu su ljudi koji koriste pirata i nije im jasno da je do kreka. Original ne puca u periodu od septembra do oktobra, pirat vecini puca, original ima prave igrace, pola pirata nema.
Последње учитавање од konotobi дана 25 Нов 2013, 03:19, учитано 1 пут укупно.
- shirajzl
- SFM Hall Of Fame
- Поруке: 1605
- Придружен: 29 Авг 2011, 23:57
- Место: Hrvatska
Upravo to. Znam nekoliko ljudi osobno i dosta ljudi sa stranih foruma koji imaju originale (i svake godine ih kupuju) i redovito im puca igra, već su navikli na to. Na kraju krajeva, vidim i sam o čemu pričam; bugovi i crashevi su bili tu u starim verzijama kad sam igrao narodne verzije i u novijim verzijama kad sam počeo kupovati original. Ja bih prvi volio reći da to nije istina, ali jest.
Nema potrebe da se svaka priča o bugovima i crashevima izvrće na diskusiju "e, pa trebao si kupiti original". Na to sam mislio kad sam pričao o lažima, ne znam čemu to?
Ispričavam se svima koje sam direktno ili indirektno uvrijedio, samo sam htio da se o igri normalno raspravlja, bez širenja zabluda. Na taj način se stvara zdravija forumska zajednica, zar ne? Mislim da je to svima u interesu.
No, dobro, nećemo više o ovome. Još jednom isprika, nije mi to bila namjera.
Nema potrebe da se svaka priča o bugovima i crashevima izvrće na diskusiju "e, pa trebao si kupiti original". Na to sam mislio kad sam pričao o lažima, ne znam čemu to?
Ispričavam se svima koje sam direktno ili indirektno uvrijedio, samo sam htio da se o igri normalno raspravlja, bez širenja zabluda. Na taj način se stvara zdravija forumska zajednica, zar ne? Mislim da je to svima u interesu.
No, dobro, nećemo više o ovome. Još jednom isprika, nije mi to bila namjera.
- Boske11
- Assistant Manager
- Поруке: 884
- Придружен: 14 Апр 2013, 10:34
- Место: Sr.Mitrovica/Beograd
- Контакт:
Apsolutno se slazem sa tobompaske пише:Jedina dva sra*a sto mi smetaju su sto uvek nekom kondicija mora da padne ispod 60-70% a nekad i manje i to vecito pre poluvremena a drugo sto sam vec i pisao ranije, derbi-Evropa ili Evropa-derbi. Kondicija minimalna ili druga postava koja obicno ne moze da ispuni zadato
You''ll Never Walk Alone
- Tik'al
- World Class Manager
- Поруке: 13282
- Придружен: 20 Нов 2010, 16:36
- Место: Petén
- Been thanked: 5 times
Da li vodis klub iz Srbije?paske пише:Jedina dva sra*a sto mi smetaju su sto uvek nekom kondicija mora da padne ispod 60-70% a nekad i manje i to vecito pre poluvremena a drugo sto sam vec i pisao ranije, derbi-Evropa ili Evropa-derbi. Kondicija minimalna ili druga postava koja obicno ne moze da ispuni zadato
Jusqu'ici tout va bien…