Filmovi

Корисников грб
neme93
World Class Manager
Поруке: 11002
Придружен: 10 Нов 2010, 18:15
Место: Valjevo/Beograd
Status: Није на вези

Порука од neme93 »

Daj bre, ne zezaj. Timoti je kul glumac.
Dragan Nikoljići, Vladar, Tik'al, Joca, Tokelara, zele, Olja, Ortodox, bubi.ue, dramit, mmladja.

Ja znam kako Simic izgleda.
Корисников грб
Socivar
World Class Manager
Поруке: 4235
Придружен: 08 Јун 2012, 21:47
Место: Beograd

Порука од Socivar »

Timoti je jebač, fenomenalan je u Justified...
Trust me, i'm the Doctor
D.
First Team Coach
Поруке: 381
Придружен: 09 Авг 2011, 19:40
Место: ...

Порука од D. »

neme93 пише:
Vladar пише:Jel moguce da jos nisi pogledao Inland Empire? Cak je i Lost Higway zajeban, ali moze da se pretrpi, sto se ne moze reci za Irejzerheda koji je za mene jedan od najuznemiravajucih filmova koje sam gledao. Smesta da se bacis u pracenje Linocivh filmova, mozes i seriju Twin Peaks da pogledas, mnogo je kul.
Nemam snage. Kad sam odgledao Mulholland drive, naredne 3-4 nedelje sam razmisljao samo o filmu.
Пошто сам га одгледао тек јуче, занима ме мишљење осталих о филму. Како сте сконтали целу причу? :zelenko:
Корисников грб
Vladar
SFM Hall Of Fame
Поруке: 5943
Придружен: 30 Јун 2011, 18:27
Место: Arandjelovac
Has thanked: 2 times

Порука од Vladar »

Mulholland Drive?
D.
First Team Coach

Порука од D. »

Да, да.
Корисников грб
neme93
World Class Manager

Порука од neme93 »

Kapiram da je Simic poceo da pise, kad napise sve, ja cu se nadovezati samo, mrzi me da se raspisujem sad :D
Dragan Nikoljići, Vladar, Tik'al, Joca, Tokelara, zele, Olja, Ortodox, bubi.ue, dramit, mmladja.

Корисников грб
Dule93
World Class Manager
Поруке: 7064
Придружен: 04 Нов 2010, 02:03
Место: Jabucki Rit
Klub koji vodite: Frankfurt
Formacija: 3-5-2
Mood:
Has thanked: 1 time

Порука од Dule93 »

Ne pisite nista, nisam jos pogledao film.
D.
First Team Coach

Порука од D. »

Неће ти спојловати филм шта год он да напише. :zelenko:
Корисников грб
neme93
World Class Manager

Порука од neme93 »

Dule93 пише:Ne pisite nista, nisam jos pogledao film.
Pa nemoj da citas. Ko ti je kriv sto imas 20 godina i nisi gledao Mulholland drive, i treba da ti spojlujemo :rugalica:

Корисников грб
Dule93
World Class Manager
Mood:

Порука од Dule93 »

Imam 19 i pogledao sam prvih pola sata. :rugalica:
Корисников грб
Vladar
SFM Hall Of Fame

Порука од Vladar »

Mene je taj film oduvao kada sam ga prvi put pogledao, a svaki naredni put mi je ostavljao sve snazniji utisak. Sta znam, kao da svaki put dopunim citavu pricu nekim novim saznanjem. Poslednji put sam ga pogledao kada se isto pominjao ovde na forumu, mladjani Neme je jurio da ga gleda, pa ni ja nisam mogao da odolim. Tada smo i diskutovali nesto, kopao sam po netu razne price, objasnjenja i klipove o filmu. To je i fora sa Lincom, nikad ne mozes biti potpuno ubedjen u istinitost neke pretpostavke o prici. Cak ni on ne daje objasnjenja o filmovima, znaci da svako ima slobodu da shvati film na svoj nacin, meni je to genijalno, ljudi ce iskrojiti pricu po svojoj zelji, cineci je tako sebi najprihvatljivijom.
Mulholland Drive je otprilike skup svih njegovih ideja, o podvojenoj licnosti, stanja delirijuma, snovi, amnezija, iluzija, mracna strana licnosti... otprilike sve ono sto se i pre ovoga moglo videti u njegovim filmovima. Uzeo je Naomi kao mladu glumicu koja sa prijateljicom(jebote, koliko je Laura Harring seksi u ovoj ulozi) krece u ispitavanje ko je i sta je i otkrivanje niza tajni, skrivenih namera i ambicija,... Dva dela price otezavaju zakljucivanje sta je stvarnost a sta iluzija. Sve je to smestio u Holivud, mesto idealno za razvijanje svih njegovih tema.
Ne bih ulazio dublje, iz nekoliko razloga: prvi - nisam siguran u mnoge pojedinosti u vezi ovog filma pa ne bih druge da navedem na pogresan put; drugi - verujem da i nije neophodno imati sazvakanu celinu i sve pojasnjeno(pitanje da li je to i moguce), ovo jednostavno nije takav film; treci - mozda ima jos neko ko bi gledao Mulholland Drive, pa da mu ne ugrozim uzitak i, poslednji cetvrti - sve vise mi se gleda film, na svaki pomen sam sve blizi da ga skinem i ponovo gledam.

Ima i po netu raznih objasnjenja i interpretacija ako za tim tragas, rekoh vec, meni ni posle 4-5 gledanja film jos uvek nije potpuno jasan, ali i takav mi je genijalan.
Корисников грб
mmladja
World Class Manager
Поруке: 6483
Придружен: 26 Окт 2010, 00:36
Место: Ваљево
Been thanked: 11 times

Порука од mmladja »

Ја баш и не контам како може да вам буде генијалан филм који вам није јасан?
Корисников грб
Vladar
SFM Hall Of Fame

Порука од Vladar »

Pitanje je da li je jasan i ljudima koji su ga pravili. Rekoh vec, gledalac ima slobodu da sam donosi zakljucke i usmerava pricu u kojem god pravcu zeli, dopusteno mu je toliko, a prica ima prostora za nekoliko razlicitih interpretacija. Takvi su Linociv filmovi.
A i zasto mora film da bude potpuno jasan da bi bio dobar, dovoljno je da obiluje dobrim slikama dijalozima i scenama, ne mora imati sve lepo upakovano da bi gledalac dobio na kraju filma uredno objasnjenje i raspleten zaplet.
D.
First Team Coach

Порука од D. »

Vladar пише:Ima i po netu raznih objasnjenja i interpretacija ako za tim tragas, rekoh vec, meni ni posle 4-5 gledanja film jos uvek nije potpuno jasan, ali i takav mi je genijalan.
Читао сам разне интерпретације синоћ, ни једна се не поклапа с мојим схватањем. Видим да су и критике подељене, или га сматрају за најгенијалнији икад или за недоречено ђубре. Свиђа ми се заправо то што га нисам до краја скапирао. Или јесам, али то не знам. У сваком случају, Линч доминира, на овај или онај начин.
Корисников грб
Dule93
World Class Manager
Mood:

Порука од Dule93 »

Ma najbolji film koji sam ja gledao je Inception. :yesko:
Корисников грб
neme93
World Class Manager

Порука од neme93 »

Ja sam nekih 35 filmova ocenio bolje od Insepsna.

D.
First Team Coach

Порука од D. »

Прецењен је то филм. Јако добар, штавише, одличан, али прецењен у исто време.
Корисников грб
Dule93
World Class Manager
Mood:

Порука од Dule93 »

Odlucio sam da pogledam sve filmove koje imam na watchlisti, odavno samo dodajem na listu a skidam neke druge i gledam. Imam nekih 100+ naslova da pogledam. :D
Корисников грб
neme93
World Class Manager

Порука од neme93 »

Bic pliz.

Слика
Последње учитавање од neme93 дана 12 Мај 2013, 02:24, учитано 1 пут укупно.

Корисников грб
westlife92
World Class Manager
Поруке: 3952
Придружен: 26 Мај 2011, 17:59
Место: Nis

...

Порука од westlife92 »

Dule93 пише:Ma najbolji film koji sam ja gledao je Inception. :yesko:
nije los, ali ima i boljih :D (svako ima svoj ukus)

edit: umesto da spavam posto sutra (danas) igram dve tekme (jednu za klub drugu za faks) a uvece idem da gledam kosarku, Konstantin i Zvezdu (nasao karte za DZ) ja ovde upalio da gledam Mulholland Dr, pokusacu do kraja da odgledam film, lose vam se pise ako budem potrosio 140 minuta koliko pise da traje film :D
Последње учитавање од westlife92 дана 12 Мај 2013, 04:42, учитано 1 пут укупно.
Пошаљи Одговор

Повратак на “Obrazovanje - Kultura - Umetnost”