Skole i Fakulteti
- zele
- SFM Hall Of Fame
- Поруке: 14189
- Придружен: 05 Нов 2011, 22:57
- Место: Лазарево
- Status: Није на вези
zavisi pinki, ja mislim da je moje znanje veoma dobro, cak bolje od velike vecine onih koji su isli old skul, ali opet to sam ja, citam dosta literature koja nije obavezna, ali je zanimljiva i pomaze, ne ucim za ocenu, kada pisem seminarski, to je uvek neka tema koja se ili nije obradjivala ili jako malo obradjivala u nauci o knjizevnosti. Boljonja je napravljena da ti vise ucestvujes u izgradnji svog obrazovanja, znaci da istrazujes, da se interesujes, a ne kao pre literatura, spisak tema, spisak pitanja i udri. Bolonja treba da nas nauci da mislimo, a ne da ucimo. Mogu sa 100% sigurnoscu da kazem da kod mene na faksu nije ni 5% profasora razumelo bolonju, a mislim da je tako na celom BG univerzitetu. Mada mislim da ni studenti nisu razumeli bolonju, nama je uslo u glavu samo bodovi i kolukvijumi, a tu ima mnogo vise. U svakom slucaju bolonja-veliki neuspeh u Srbiji.
Milo Lompar: "Taj argument ima više slojeva, od kojih je njegov najdublji sloj da je izuzetno glup."
Bajka o Barnetu
Bajka o Barnetu
- markohn22
- World Class Manager
- Поруке: 7580
- Придружен: 30 Окт 2010, 12:09
- Место: Herceg Novi-Beograd
- Контакт:
dam sve najteze predmete a ne mogu jebenu sociologiju da skinem sa kurca, e u pm vise...
poceo profesor pricu neku o Kosovu sa likom koji je odgovarao prije mene, spomene kako su prije neki dan organizovani protesti u Poljskoj "Kosovo je Srbija" a kako kod nas cim neko pocne o tome da prica proglase ga nacionalistom i huliganom, a kako to nazalost i jeste tacno kako o Kosovu samo jos huligani pricaju na utakmicama... Ja se ukljucim tu u pricu, pitam njega zasto uvjek svi izjednacavaju pojam navijaca i huligana, tu se povede prava rasprava izmedju nas 7-8 koji smo bili u kabinetu i profesora, ja sasvim nerazmisljajuci jos pomenem da sam bio u KG na kupu, i onda on meni kaze "vidis sta su napravili tamo, to su sve huligani itd" i onda me fino olesi sa pitanjima i kaze mi ajde ti to nauci malo bolje, pametnije ti je nego da divljas tamo po utakmicama... :argh:
poceo profesor pricu neku o Kosovu sa likom koji je odgovarao prije mene, spomene kako su prije neki dan organizovani protesti u Poljskoj "Kosovo je Srbija" a kako kod nas cim neko pocne o tome da prica proglase ga nacionalistom i huliganom, a kako to nazalost i jeste tacno kako o Kosovu samo jos huligani pricaju na utakmicama... Ja se ukljucim tu u pricu, pitam njega zasto uvjek svi izjednacavaju pojam navijaca i huligana, tu se povede prava rasprava izmedju nas 7-8 koji smo bili u kabinetu i profesora, ja sasvim nerazmisljajuci jos pomenem da sam bio u KG na kupu, i onda on meni kaze "vidis sta su napravili tamo, to su sve huligani itd" i onda me fino olesi sa pitanjima i kaze mi ajde ti to nauci malo bolje, pametnije ti je nego da divljas tamo po utakmicama... :argh:
И душа и тело, све је црно бело...
- neme93
- World Class Manager
- Поруке: 11002
- Придружен: 10 Нов 2010, 18:15
- Место: Valjevo/Beograd
Kod nas ima usmeni iz svake matematike, sto je bolje naravno, jer nas tera da ucimo sa razumevanjem, jer drugacije ne moze da se prodje, a ne da dodje neko, nabuba napamet, dobije prelaznu ocenu, i ustvari nista ne uradi. Primetio sam jednu stvar kod mene na faksu, koja mi se mnogo svidja, ima dosta ljudi koji su dosli po znanje, a ne po diplomu, svi se interesuju, cimaju, ae radimo android, ae radimo ios, ovo, ono...
Dragan Nikoljići, Vladar, Tik'al, Joca, Tokelara, zele, Olja, Ortodox, bubi.ue, dramit, mmladja.
Ja znam kako Simic izgleda.
Ja znam kako Simic izgleda.
- shirajzl
- SFM Hall Of Fame
- Поруке: 1605
- Придружен: 29 Авг 2011, 23:57
- Место: Hrvatska
E, ovo si dobro rekao, nije ništa bolje ni u Hrvatskoj.zele пише:zavisi pinki, ja mislim da je moje znanje veoma dobro, cak bolje od velike vecine onih koji su isli old skul, ali opet to sam ja, citam dosta literature koja nije obavezna, ali je zanimljiva i pomaze, ne ucim za ocenu, kada pisem seminarski, to je uvek neka tema koja se ili nije obradjivala ili jako malo obradjivala u nauci o knjizevnosti. Boljonja je napravljena da ti vise ucestvujes u izgradnji svog obrazovanja, znaci da istrazujes, da se interesujes, a ne kao pre literatura, spisak tema, spisak pitanja i udri. Bolonja treba da nas nauci da mislimo, a ne da ucimo. Mogu sa 100% sigurnoscu da kazem da kod mene na faksu nije ni 5% profasora razumelo bolonju, a mislim da je tako na celom BG univerzitetu. Mada mislim da ni studenti nisu razumeli bolonju, nama je uslo u glavu samo bodovi i kolukvijumi, a tu ima mnogo vise. U svakom slucaju bolonja-veliki neuspeh u Srbiji.
Bolonjski sustav omogućuje ti postepeno učenje i stalno proširivanje znanja, a ne staro kampanjsko učenje kad drkaš 5 mjeseci i onda jedan mjesec učiš.
Međutim, to isto tako omogućuje lakše davanje ispita onima koji su došli dati ispit, a da što manje truda moraju uložit, uz što manje znanja i što više muvanja i prepisivanja.
To je problem jer sve ovisi o osobi.
Kod nas profesori isto nisu uopće shvatili bit Bolonje. Ne znam jel se što promijenilo otkad sam završio faks, ali u moje vrijeme većina je profesora nastavila sve raditi po starom, uz male estetske promjene, čisto da izvana izgleda kao bolonjski sustav.
Sve je to uvedeno zbrd-zdola i bez ikakve pripreme profesora i budućih studenata.
- markohn22
- World Class Manager
- Поруке: 7580
- Придружен: 30 Окт 2010, 12:09
- Место: Herceg Novi-Beograd
- Контакт:
ma nisam nista drugo ni izlazio u februaru jer sam u januaru dao 2 pa nisam stigao nista vise da spremam... jbg ici cu sad na vjezbe iz sociologije pa da rijesim to preko njih, kazu da su kod ove Mitroviceve asistentkinje smijesni kolokvijumi a sa dobrom ocijenom odes kod Mitrovica u predrok bukvalno da ti upise ocijenu 
Mada mi je smijesno da idem kod nje, likusa izgleda kao da ima 13 godina, mislim da je prosle godine zavrsila fax, a nema metar ipo i totalni babyface, retardirano mi da joj persiram xD
Mada mi je smijesno da idem kod nje, likusa izgleda kao da ima 13 godina, mislim da je prosle godine zavrsila fax, a nema metar ipo i totalni babyface, retardirano mi da joj persiram xD
И душа и тело, све је црно бело...
- mmladja
- World Class Manager
- Поруке: 6483
- Придружен: 26 Окт 2010, 00:36
- Место: Ваљево
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 11 times
E braco, jel neko nekad pisao biografiju? Treba mi za neku praksu preko faksa, ne za posao. Za posao bih znao sta da lazem i kenjam, ali sta da napisem ovde kad treba da radim nesto u struci u trzisnoj inspekciji, njih boli k***c za ono sto ja znam da radim na racunaru, da li znam da vozim kola, koje jezike govorim i imam li prethodno radno iskustvo i preporuke. Da bar imam neki normalan prosek pa da se time kurcim... Po svemu sudeci, poslacu im samo ime i prezime, adresu, mejl, telefon. 
-
Sloba
- Global Moderator
- Поруке: 11325
- Придружен: 26 Окт 2010, 02:43
- Место: Београд
- Has thanked: 215 times
- Been thanked: 58 times
Pisao danas pismeni na temu "budućnost" o lošoj situaciji u našoj državi i kako se nadam da ću moći nešto i nekada da promenim (želim da upišem fakultet političkih nauka, ako dobro uradim prijemni za dve godine neće biti problema) itd. itd.. imao dva časa, a završio za 20-tak minuta..
Nastavnica zbog samog sastava ostala bez teksta i ne može da veruje kako razmišljam u ovim godinama.. pa je i drugim nastavnicima čitala moj sastav..
nije ni mogla da veruje da sam ja pisao.. Ranije sam već pisao o Partizanu u dva tri sastava, sa kojom energijom ja to radim svaki put mi je sastav (i ovaj će) išao u školske novine.. 
Popravio sam i one dve četvorke što sam imao na polugodištu, sada imam sve 5 (prvu godina sam imao na kraju 5,00).. nadam se da ću i drugu, za sada izgleda tako, a onda ćemo videti treću i četvrtu..
Kasnije će mi onda na prijemnom jako malo bodova za budžet faliti. 
Nastavnica zbog samog sastava ostala bez teksta i ne može da veruje kako razmišljam u ovim godinama.. pa je i drugim nastavnicima čitala moj sastav.. Popravio sam i one dve četvorke što sam imao na polugodištu, sada imam sve 5 (prvu godina sam imao na kraju 5,00).. nadam se da ću i drugu, za sada izgleda tako, a onda ćemo videti treću i četvrtu..
Последње учитавање од Sloba дана 03 Апр 2013, 19:04, учитано 1 пут укупно.