Filmovi

Корисников грб
Vladar
SFM Hall Of Fame
Поруке: 5943
Придружен: 30 Јун 2011, 18:27
Место: Arandjelovac
Has thanked: 2 times
Status: Није на вези

Порука од Vladar »

Rekoh estetski prihvatljivije, u smislu da sve moze da bude daleko dopadljivije i ukusnije, njegove scene zrace odbojnoscu. Nacuh negde kako se to radi sa namerom da bi se filtrirala publika. Briljantno.
Корисников грб
zele
SFM Hall Of Fame
Поруке: 14189
Придружен: 05 Нов 2011, 22:57
Место: Лазарево

Порука од zele »

Jarmush pokusava da vrati poetiku apsurda i besmisla, mada bih ja pre rekao pokusava da uvede poetiku apsurda i besmisla u film. Ako ste citali beketa ili dzojsa(zbirka dablinci), delimicno Kisa, ali samo delimicno, mozda u Mansardi, imate predstavu o cemu govorim. Potpuno prateci tu poetiku Jarmush izbegava uobicajni narativni tok i radnju stavlja u drugi plan(kao beket), njegova sfera interesovanje postaju raspolozenja i osecanja(preslikan dzojs). I a kraju Jarmusha karakterisu dugi kadrovi, kao kod Bele Tara(madjarski reditelj), prepuno zaledjenih kadrova i sve je to u skladu sa onom poetikom apsurda. :cheers:
Inace, nisam se nasao uvredjenim, zasto bih. Ukusi su razliciti, normalo je da svi volimo da gledamo razlicite filmove.
Ko nije gledao Trainspotting obavezno da pogleda, I.D. isto tako, The Football Factory, sjajan film. A ja jedva cekam Hobita, picao Bilbu Baginsu.

Edit: A iskreno ima mnogo budala koji se tripuju, kao Jarmush ekstra reditelj, a da ga pitas zbog cega, on nema pojma, zbog takvih budala gledanje autorskog i nezavisnog ili umatnickog filma izlazi na los glas. Ja volim takve filmove, naravno ne gutam sve, nego polako promislim o vakom filmu, evo na primer da me sad neko pita zasto je Almodovar dobar reditelj, ja ne bih znao da mu odgovorim. Njegovi filmovi verovatno imaju kvalitet, ali meni se ne dopadaju i nisam prepoznao nesto za mene u tim fimovima.
Последње учитавање од zele дана 17 Авг 2012, 20:58, учитано 1 пут укупно.
Milo Lompar: "Taj argument ima više slojeva, od kojih je njegov najdublji sloj da je izuzetno glup."

Bajka o Barnetu
Корисников грб
ivanvess
Youth Team Coach
Поруке: 176
Придружен: 18 Апр 2011, 10:48
Место: Smederevo

Порука од ivanvess »

Beket, Jonesko, Fose i kompanija stavljaju pricu u drugi plan ali nadoknadjuju dijalogom, najslicniji primeri tome su rani filmovi Vudija Alena koji je to kombinovao sa komedijom karaktera. Egzistencijalizam u drami nije doziveo neki uspeh, zbog toga sto nije svako mogao da ga pise, ali je uticao na kasniji razvoj savremene americke drame. Da nije bilo toga, sada Memet ne bi bio najbolji dramski pisac trenutno (jedan od najboljih/opet licno misljenje) i svet bi bio siromasniji za mnoga knjizevna i filmska dela.
Dzarmus... J***m ga, ja ga ne volim, smara bre mnogo, koliko Vudi Alen voli da prica toliko je ovaj egocentrik sa likovima :zelenko: Opet kada pogledas prvenstveno francuski novi talas posle drugog svetskog rata, noar film, americki talas sredinom 60ih godina, nije Dzarmus izmislio toplu vodu, vec je samo tu ustajalu pomesao sa svezom. Filmovi su mu mnogo licni, sto dovodi do negativnih reakcija publike. Jebi ga, film pravis da bi ga publika gledala, to mi je isto bio problem i kod novijih Malikovih filmova, konkretno sa ovim Drvom zivota.
Postoji mnogo reditelja koji hoce da smisljaju nove forme, ali svakog karakterise nesto. Von Trier i Linc su jos uvek, srecom, zaglavljeni duboko u post modernizmu svako na svoj nacin, Kurosavu je karakterisala orijentalna kultura i istorijsko nasledje, Tarkovskog i Kjubrika idejna resenja izmedju ostalog, Hanekea zivot i nasilje... Dzarmus i Venders su mi nekako najvise bezlicni tu, pa su mi zbog toga i najveci smor, kao i Alen ali zbog drugih razloga. :zelenko:
P.S. Pavic, a i Kis, su nudili u svojim delima "resenja za ukrstene reci" vec na pocetku knjige, sto je meni dovelo do degradacija svega sto je po tom sablon napisano i snimljeno.
Корисников грб
zele
SFM Hall Of Fame

Порука од zele »

Covek objasnio. Dijalog kod Jarmusha nija domanantan kao kod Alena, ali postoji slicnost sa Beketom(ovde namerno izbegavam Joneskoa). Kod Jarmusha najcesce dominira neverbalna komunikacija, ali dijalog nije u potpunosti izbegnut i javlja se, npr u Co&Ci skoro kao usiljen, dok u drugim filmovima to deluje onako neobavezno i usputno. Jarmush je postao popolaran upravo zbog trenutka kada izlaze njegovi filmovi, uvek je on prvi koji nesto vraca iz proslosti, prvi koji nesto koristi itd. Neverovatno ga je usralo sa tim, ali sta ces desava se i to. Nego, cega si student?
Milo Lompar: "Taj argument ima više slojeva, od kojih je njegov najdublji sloj da je izuzetno glup."

Bajka o Barnetu
Stefan
Manager
Поруке: 1988
Придружен: 25 Окт 2010, 17:08
Место: Beograd

Порука од Stefan »

Ima sad Gas do daske na prvoj.
Корисников грб
zele
SFM Hall Of Fame

Порука од zele »

Ja kupio bocu sampanjca, rekoh da otvorim za jubilarni 100 put prikazivanja. Red je da se proslavi. :xD: :xD:

Bajka o Barnetu
Корисников грб
Vladar
SFM Hall Of Fame

Порука од Vladar »

Negde snimih i da ima Totalni opoziv. Samo da uhvatim Arnolda kako kaze Mars -dovljno je.
Корисников грб
ivanvess
Youth Team Coach
Поруке: 176
Придружен: 18 Апр 2011, 10:48
Место: Smederevo

Порука од ivanvess »

RTS subotom i duboko posle ponoci prikazuje dobre filmove. Imaju i "maratone" odnosno pustaju vecinu filmova nekih reditelja, pre 3 godine su svake noci posle 1 pustali Kurosavine filmove, posle toga su radili Bergmanove. Prosle godine negde u ovo vreme su Hanekea pustali.
Sada me je lokalni distributer obavestio da se pojavio novi film u ponudi -

Код: Изаберите све

http://www.imdb.com/title/tt0848228/
A ja studiram istoriju umetnosti, mada kako je pocelo ne znam koliko dugo jos :xD:
Корисников грб
Vladar
SFM Hall Of Fame

Порука од Vladar »

ivanvess пише:RTS subotom i duboko posle ponoci prikazuje dobre filmove
Bio Sajlent Hil preksinoc.

Pogledao sam, posle 5 veceri i Raven-dobar film. Ja sam ocekivao previse, pa sam se donekle i razocarao, ali je film generalno veoma dobar. Moglo je i bolje, taj utisak mi je dosta snazan, Poa su pogodili, Kjuzak je odlicno izneo vrlo zahtevnu ulogu i to je umnogome doprinelo mom sudu o filmu. Ostalo je prosek, radnja se prebrzo razvija, pojedinim delovima filma se morali posvetiti vise vremena. Poov zivot je, u sustini, verno ispracen, ima i malih izleta, ali su oni mahom beznacajni, i tu su samo da doprinesu karakteru. Osim tog osecaja da se prebrzo prelece preko Poovih fenomenalnih prica, druge zamerke su zanemarljive. Cist triler, lak za pracenje, uzivanje zagarantovano.
Корисников грб
neme93
World Class Manager
Поруке: 11002
Придружен: 10 Нов 2010, 18:15
Место: Valjevo/Beograd

Порука од neme93 »

Vladar пише:Negde snimih i da ima Totalni opoziv. Samo da uhvatim Arnolda kako kaze Mars -dovljno je.
Kejt glumi, necu moci da odolim :zelenko:
Dragan Nikoljići, Vladar, Tik'al, Joca, Tokelara, zele, Olja, Ortodox, bubi.ue, dramit, mmladja.

Ja znam kako Simic izgleda.
Корисников грб
zele
SFM Hall Of Fame

Порука од zele »

Ali u novom filmu sa Kolinom Frelom, a ovo je stara verzija sa Svarcijem. :gunman: :gunman:

Bajka o Barnetu
Корисников грб
Игор
Manager
Поруке: 2163
Придружен: 28 Јун 2012, 02:19
Место: Панчево
Контакт:

Порука од Игор »

The Damned United 10/10
Ко није гледао обавезно. Ради се о Брајану Клафу, великом менаџером Дербија и Нотингема, прати његову животну причу, борбу са егоом као и причу његовог вечитог пријатеља и асистента Питера Тејлора.
Све препоруке, одличан филм.
“A man will, like, steal your car or burn your house down or beat the shit out of you, but a woman will ruin your fuckin’ life. Do you see the difference? Like, a man will cut your arm off and throw it in a river, but he’ll leave you as a human being intact. He won’t fuck with who you are. Women are nonviolent, but they will shit inside of your heart.” ― Louis C.K.
Корисников грб
The Rock
Assistant Manager
Поруке: 565
Придружен: 16 Јун 2011, 18:42
Место: Despotovac

Порука од The Rock »

Sad me podseti na jedan takav film... Jel zna neko kako se zove film u kome se radi o starijem liku koji postaje trener nekog nizeligasa iz Skotske (ili Irske, nisam siguran)? Gledao sam ga pre 5-6 godina, voleo bih da odgledam opet... :baloon:
Корисников грб
zele
SFM Hall Of Fame

Порука од zele »

Mislim da sam i ja gledao taj film, zaboravih ime, koliko se secam oni igraju neku utakmicu u kupu, mislim da je finale kupa sa rendzerskom ili tako nesto?

Bajka o Barnetu
Корисников грб
Dule93
World Class Manager
Поруке: 7064
Придружен: 04 Нов 2010, 02:03
Место: Jabucki Rit
Klub koji vodite: Frankfurt
Formacija: 3-5-2
Mood:
Has thanked: 1 time

Порука од Dule93 »

Dajte preporuku za neki film da odgledam veceras. Moze neka komedija mada moze i neki zajeban triler ili drama.
Корисников грб
The Rock
Assistant Manager
Поруке: 565
Придружен: 16 Јун 2011, 18:42
Место: Despotovac

Порука од The Rock »

zele пише:Mislim da sam i ja gledao taj film, zaboravih ime, koliko se secam oni igraju neku utakmicu u kupu, mislim da je finale kupa sa rendzerskom ili tako nesto?
To je to... Samo ako neko jos zna ime...
Корисников грб
Tik'al
World Class Manager
Поруке: 13282
Придружен: 20 Нов 2010, 16:36
Место: Petén
Been thanked: 5 times

Порука од Tik'al »

Simke si pogledao neki domaci? :)
Jusqu'ici tout va bien…
Корисников грб
Vladar
SFM Hall Of Fame

Порука од Vladar »

Pogledao sam samo Virtuelnu stvarnost, opasan film. Ovo ostalo - tanko matori, poceo sam da gledam Vizantijsko plavo, presao pola cuke i ugasio, manjka mi strpljenja. Ne mogu da nateram sebe da pustim film i da se fokusiram, sve gledam preko kurca. A prisutan je i gadan trip sa odviknutoscu od gledanja filmova preko dana, navikao sam pred kunt i to je to. Pogledao sam jedan pre par nedelja, nije bio na listi, cini mi se da se zove "nije on takav" ili nesto slicno. Takodje nisam zavrsio, ali sam pogledao dobar deo, pristojan film.
Posluzice mi ona tvoja lista zasigurno, prvi pikovi su mi Neka cudna zemlja, i Pun mesec nad Beogradom, samo jos da nateram sebe da ih pustim.
Корисников грб
Joca
World Class Manager
Поруке: 4764
Придружен: 27 Окт 2010, 21:00
Место: Novi Beograd

Порука од Joca »

Veceras u 21h na B92 prvi deo Bourne Identity. Fantastican film, preporucujem svakome ko nije gledao da obavezno odgleda :yesko:
salel
SFM Hall Of Fame
Поруке: 10649
Придружен: 15 Нов 2010, 16:00
Место: Subotica

Порука од salel »

Joco nema tog coveka koji to nije gledao.
Пошаљи Одговор

Повратак на “Obrazovanje - Kultura - Umetnost”