Filmovi

Корисников грб
Tik'al
World Class Manager
Поруке: 13282
Придружен: 20 Нов 2010, 16:36
Место: Petén
Been thanked: 5 times
Status: Није на вези

Порука од Tik'al »

Piraterija je strogo zabranjena na ovom forumu :nasty:
Jusqu'ici tout va bien…
Корисников грб
Dule93
World Class Manager
Поруке: 7064
Придружен: 04 Нов 2010, 02:03
Место: Jabucki Rit
Klub koji vodite: Frankfurt
Formacija: 3-5-2
Mood:
Has thanked: 1 time

Порука од Dule93 »

Na forumu,nije na privatnoj poruci. :yesko:
Корисников грб
Tik'al
World Class Manager
Поруке: 13282
Придружен: 20 Нов 2010, 16:36
Место: Petén
Been thanked: 5 times

Порука од Tik'al »

Svako pominjanje piraterije je strogo kaznjivo, pazi sta radis ;)
:yesko:

:zelenko:
Jusqu'ici tout va bien…
Корисников грб
Dule93
World Class Manager
Поруке: 7064
Придружен: 04 Нов 2010, 02:03
Место: Jabucki Rit
Klub koji vodite: Frankfurt
Formacija: 3-5-2
Mood:
Has thanked: 1 time

Порука од Dule93 »

Samo mi ti "kupi" film, pa cu ti dati pare. :yesko:
Корисников грб
neme93
World Class Manager
Поруке: 11002
Придружен: 10 Нов 2010, 18:15
Место: Valjevo/Beograd

Порука од neme93 »

Odgledah The Pursuit Of Happyness i Seven Pounds, odlicni filmovi.
Dragan Nikoljići, Vladar, Tik'al, Joca, Tokelara, zele, Olja, Ortodox, bubi.ue, dramit, mmladja.

Ja znam kako Simic izgleda.
Корисников грб
TSG
World Class Manager
Поруке: 4557
Придружен: 11 Нов 2010, 18:47
Место: Banja Luka

Порука од TSG »

The Pursuit Of Happyness sam davno gledao i oduševio se, samo nisam zapamtio kako se zove.
Корисников грб
Pinki
SFM Hall Of Fame
Поруке: 3307
Придружен: 08 Нов 2011, 15:06
Место: Republika Srpska

Порука од Pinki »

Sinoc i veceras sam odgledao dva klasika koja nisam nikada gledao i moram reci da sam se stidio reci kako to nisam gledao.

Prvo sam sinoc odgledao jedan od najboljih filmova ikada Sosenka, ne znam sta da kazem, samo rijeci hvale, sve savrseno.

Veceras sam ipak gledao Fajt Klab i opet sam odusevljen.

U svakom slucaju, nakon ove veceri mogu da kazem svojih top 10 filmova ikada.

1.Pulp Fiksn - neprikosnoven, nema dalje.
2. Sosenk - strasna prica, zaplet, kraj, skoro pa savrseno.
3. Fajt Klab
4. Kum 1,2,3
5. Kad Jaganjci Utihnu
6. Forest Gump
7. Snatch
8. Spasavanje vojnika Rajana
9. Blistaavi Um
10. Se7en

Naravno nisam odgledao sve filmove, ali veliku vecinu jesam.
Sto se tice kao najboljih sve sam pogledao i ovo je to, nema dalje.
Ovo treba uvesti u skole, sto bi nas narod rekao u citanke.

Naravno pored ovih filmova tu su jos neki ali ipak ovi iznad su top svih topova. :d
Последње учитавање од Pinki дана 14 Авг 2012, 00:59, учитано 1 пут укупно.
Слика
Корисников грб
Tokelara
World Class Manager
Поруке: 7828
Придружен: 19 Мар 2012, 18:29
Место: SU/NS

Порука од Tokelara »

Forest Gamp :ave:
Dok pošten narod nema za hranu i komunalije, zvezda u dugovima ima za bahanalije.

Слика
Корисников грб
Vladar
SFM Hall Of Fame
Поруке: 5943
Придружен: 30 Јун 2011, 18:27
Место: Arandjelovac
Has thanked: 2 times

Порука од Vladar »

Kul naslovi Pinki, ja ne bih smeo da napravim takvu listu, uvredili bi se on filmovi koji ne bi bili u top 10. Mozda bih se i usudio da ih smestim u neku glomazniju listu, i to bez rednih brojeva.
Корисников грб
Pinki
SFM Hall Of Fame

Порука од Pinki »

Ma znam sta kazes, pored ovih mogu nabrojati jos bruku filmova kao sto su: Reservior Dogs, Sindlerova Lista, Gladiator, Dark Knight, Usual Suspects, Apokalips Now, Taxi Driver, Inception, Shutter Island, Departed, Lucky Number Slevin, Scarface, Memento,Sixth Sense, Catch me if you can, The Pianist, The Prestige, Training Day i jos mozda par, sad ne mogu da se sjetim.
Ali to bi bili moji top filmovi, dalje nema. :D
Слика
Корисников грб
Joca
World Class Manager
Поруке: 4764
Придружен: 27 Окт 2010, 21:00
Место: Novi Beograd

Порука од Joca »

Ja juce ponovo gledao Dark Knight, i jos jednom moram ponoviti, a i avatar to govori zelim odati jos jedan veliki naklon pokojnom Heathu Ledgeru :ave:
Корисников грб
neme93
World Class Manager
Поруке: 11002
Придружен: 10 Нов 2010, 18:15
Место: Valjevo/Beograd

Порука од neme93 »

Meni bi zivot bio laksi da na imdb ima ocenjivanje od 1 do 100, a ne od 1 do 10.
Au bre Pinki, nigde Skorsezea u prvih deset, nemoj tako :gunman:
Kad vec nisi gledao Besktvo iz Soseka i Fight Club, da ti nabacam jos neke filmove za svaki slucaj :D
Prvo sto mi pada na pamet: Memento, Rekvijem za snove, The Game, The Usual Suspects, Black Hawk Down, The Green Mile, Taxi Driver, Apocalypse Now...

Odgledah Apocalypse Now ponovo juce. Kakva je ono filmicina. Kako se Kopola igra sa osvetljenjem, kakve kadrove pravi :ave:
Dragan Nikoljići, Vladar, Tik'al, Joca, Tokelara, zele, Olja, Ortodox, bubi.ue, dramit, mmladja.

Ja znam kako Simic izgleda.
Корисников грб
Pinki
SFM Hall Of Fame

Порука од Pinki »

Gledao sam Neme sve ostale, mozda ne sve ali 98% sigurno. :)
Ova dva nisam nikada gledao, ne znam kako ali konstantno sam ih preskakao, pa sad kad sam sve to kompletirao mogao sam ovakav spisak nabaciti.
Слика
Корисников грб
zele
SFM Hall Of Fame
Поруке: 14189
Придружен: 05 Нов 2011, 22:57
Место: Лазарево

Порука од zele »

Serpico! Sad sam se setio tog filma, davno sam ga gledao, sjajan. I jel neko gledao Jarmusev film ,,Kafa i Cigarete" takodje sjajan film.
Milo Lompar: "Taj argument ima više slojeva, od kojih je njegov najdublji sloj da je izuzetno glup."

Bajka o Barnetu
Корисников грб
Vladar
SFM Hall Of Fame

Порука од Vladar »

Evo ih "umetnici".

Zna li neko ista o ovom filmu, trejler me je hipnotisao:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=zDH0Ykyge0c[/youtube]
Последње учитавање од Vladar дана 16 Авг 2012, 20:53, учитано 1 пут укупно.
Корисников грб
ivanvess
Youth Team Coach
Поруке: 176
Придружен: 18 Апр 2011, 10:48
Место: Smederevo

Порука од ivanvess »

Код: Изаберите све

http://www.imdb.com/title/tt1259521/
Izasla su DVD i HD izdanja i iznenadjujuce je fin, pa ko hoce neka pogleda.

P.S. Ne moze se biti umetnik bez evropskih filmova u top 10 :zelenko:
Корисников грб
Vladar
SFM Hall Of Fame

Порука од Vladar »

Ovo za umetnike bila aluzija na pomen Jarmusha, a izmenio sam post kasnije sa ovim trejlerom. Taj cabin in the woods sam merio nekoliko puta, ne znam sta me sprecavalo da odgledam. Inace jos jedan poraz sinoc, zaspao sam gledajuci Raven, trecu noc vec, nisam presao ni pola filma. Krivim fm.
Корисников грб
zele
SFM Hall Of Fame
Поруке: 14189
Придружен: 05 Нов 2011, 22:57
Место: Лазарево

Порука од zele »

Ma, sta fali Jarmushu i njegovim filmovima. Ono jeste da su nekad malo suludi i deluju dosadno, ali nisu losi.
Pa ovo vam je isto tako Dzarmusev film.

Код: Изаберите све

http://www.imdb.com/title/tt0112817/
A ovo za umetnike, pa ja sam covek student knjizevnosti, tako da je umetnost moja sfera interesovanja. Povezanost filma i knjige je sasvim ocigledna.
Milo Lompar: "Taj argument ima više slojeva, od kojih je njegov najdublji sloj da je izuzetno glup."

Bajka o Barnetu
Корисников грб
Vladar
SFM Hall Of Fame

Порука од Vladar »

U tom slucaju je ono za umetnike sasvim na mestu. Nije bila namera da uvredim, pogotovo posto znas o cemu pricas, ali je neverovatno koliko se ljudi pale na te filmove, koji su, ovo je najblaze sto cete cuti od mene- beskrajno dosadni. Popizdim jednom kada se neko proseravao o njemu i resim da pogledam nekoliko filmova. Nadjem u marketu par naslova, na netu jos nekoliko i odgledam. U fazonu da spremim materijal i potkrepim argumente kada se nabedjujem sa ljubiteljima. Svakakva sranja sam pogledao, i uglvanom ne zalim za tih sat i po, dva provedenih uz los film, ali neki Jarmushovi filmovi su bezobrazno dosadni i iskreno zalim za vremenom utrosenim na njih. Stranger than paradise-jedno ogromno, apsolutno nista se ne desava u filmu. Sve je moglo da stane u petominutni animirani film, koji bi ispricao istu pricu uz istovetni prikaza svih likova u filmu. Tek nekoliko ih i ima u filmu, a ogroman trud je ulozen da bi se predstavile jako dosadni i bezivotni likovi. Konstantno gluvarenje- takodje idiotluk koji ne poznaje granice. Opet ti zaobilazni, "umetnicki"(ne pronalazi se zele, ovo je negativna konotacija termina) putevi u opisu likova. Noc na zemlji-jedini koji mi se svideo, film koji je takodje ispunjen gomilom nepotrebnih dijaloga ali znatno dinamicniji i potpuniji od ostalih. Kafu i cigarete sam jos ranije pogledao zbog gomile poznatih koji se pojavljuju, takodje ne smem da preporucim nikome, opet akcenat na tumacenju licnosti kroz ponasanje,malo humora uz obilje praznih minuta, jednostavno previse delova koje ne prijaju ni uhu ni oku. Inace je sklon tim sekvencama, ne secam se u kom filmu drzi dvadeset minuta isti kadar, lik stoji kraj prozora i povremeno davi o nekim sranjima, dok devojka sedi u krupnijem planu za stolom, pije kafu, pusi pljugu, lista novine i ne govori nista. Dvadeset minuta! Shvatam ja da je sve to deo njegovog izraza, ali postoji toliko laksi i prijatniji, cak i estetski prihvatljiviji nacin da se sve to prikaze. Dijalozi koji se provlace kroy njegove filmove su kriminalni. Covek neprestano pokusava da govori kroz svoje likove, ne obracajuci uopste paznju na to koliko je takav razgovor nezamisliv u datom trenutku. Konstrukcija i zivotna neuverljivost dijaloga strci i upropascuje i one price koje imaju snaznu atmosferu. Oni su vise opisi psihickih stanja likova ili cak i ideje filma, nego razgovor medju ljudima koji su dovedeni u odredjene okolnosti i odnose. To cini njegove filmove uzasno teskim za gledanje, i zaista, samo uz izuzetak onih koji se istinski bave umetnoscu pa sve to razumeju na potpuno drugaciji nacin, sumnjam da se ti filmovi mogu svideti bilo kome. Da zaboravih i za mrtvog coveka, on mi se svideo, nesto je drugaciji od ostalih. Uglavnom jednio na sta nemam zamerku je muzika u njegovim filmovima.
Последње учитавање од Vladar дана 17 Авг 2012, 15:20, учитано 1 пут укупно.
Корисников грб
ivanvess
Youth Team Coach
Поруке: 176
Придружен: 18 Апр 2011, 10:48
Место: Smederevo

Порука од ivanvess »

Estetika je filozofska disciplina, njom ne mozes nista da iskazes.
Jedna stvar samo jos, mnogi, ukljucujuci i Dzarmosa, pokusavaju da promene nacin pripovedanja i naracije, odnosno same forme filma. To nekada ispadne dobro, uglavnom lose jer ispada previse pretenciozno, previse licno ili nerazumljivo, odnosno nepismeno u "filmskoj gramatici". Najbolje je da uporedim sa ovim; nekima se Pavicev "Hazardski recnik" svidja, nekima je golo govno... Dzarmus, Fasbinder, Kurosava, Kjubrik, Godard, Antonini... su sa svojim filmovima hteli da urade isto sto i Pavic sa "recnikom".
Пошаљи Одговор

Повратак на “Obrazovanje - Kultura - Umetnost”