Видећеш да ниси погрешио, књига је одлична!Luta пише:porucio sam "Knjigu o Milutinu" rece neko da je dobra
Knjige!
- mmladja
- World Class Manager
- Поруке: 6483
- Придружен: 26 Окт 2010, 00:36
- Место: Ваљево
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 11 times
- Status: Није на вези
Procitah "Cujte Srbi" od Arcibalda Rajsa. Covek nas je pre 100 godina izanalizirao, i sve sto je napisao i dalje vazi. U nekim trenucima me je bilo sramota, osetio sam se kao dete koje su uhvatili u kradji. Inace, knjizica je kratka, laka za citanje, preporucujem svima. Sce, ajd baci jos koju normalnu knjigu
Samo da nije obimna (jedva citam i ovo sto moram, pa me mrzi da davim knjigu po mesec dana) i da nije neko fantaziranje i slicne gluposti. Naravno, napisi ukratko o cemu se radi, da bih mogao da izaberem ono sto mi je najzanimljivije 
-
Шће
- Assistant Manager
- Поруке: 906
- Придружен: 07 Јан 2011, 18:39
- Место: Београд
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 16 times
До сада нисам прочитао тако кратку, а тако садржајну и потпуну књигу. Да је и мало памети у овој земљи, и да људи нису такви и данас како Арчибалд Рајс описује, ова књига би морала да се нађе у наставном програму, али и у свачијој кући.mmladja пише:Procitah "Cujte Srbi" od Arcibalda Rajsa. Covek nas je pre 100 godina izanalizirao, i sve sto je napisao i dalje vazi. U nekim trenucima me je bilo sramota, osetio sam se kao dete koje su uhvatili u kradji. Inace, knjizica je kratka, laka za citanje, preporucujem svima. Sce, ajd baci jos koju normalnu knjiguSamo da nije obimna (jedva citam i ovo sto moram, pa me mrzi da davim knjigu po mesec dana) i da nije neko fantaziranje i slicne gluposti. Naravno, napisi ukratko o cemu se radi, da bih mogao da izaberem ono sto mi je najzanimljivije
Скоро сам купио "Солунци говоре", мислим да је аутор Антоније Ђурић. Није обимна, само сам је прелистао и видим да се састоји од кратких прича савременика тог доба, али и учесника. Почињем да је читам чим завршим "Дневник победа".
Врло занимљива је и "Кроз тамнички прозор" од Св. Николаја Велимировића. Довољно је да ти кажем да ју је написао као заточеник у логору Дахау у Немачкој. Ни она није обимна, има око 170-180 страна.
Ако се сетим још нечега, написаћу.
Следимо дух својих предака!
-
Шће
- Assistant Manager
На Лимунду можеш наћи доста добрих књига за мале паре, само редовно прати. Знам да Николаја можеш наћи и за 100 динара, ценим да нема грешке ако узмеш било коју његову књигу. Али за "Тамнички прозор" знам да је одлична!
Luta, баш ми је драго да ти се свиђа "Књига о Милутину", што рече Млађа требало би да свако има у својој библиотеци ту књигу. "Чујте Срби" се чита у једном даху, и оставља те без њега!
(баш сам ово рекао јебачки
)
Luta, баш ми је драго да ти се свиђа "Књига о Милутину", што рече Млађа требало би да свако има у својој библиотеци ту књигу. "Чујте Срби" се чита у једном даху, и оставља те без њега!
Последње учитавање од Шће дана 05 Јун 2012, 23:35, учитано 1 пут укупно.
- Vladar
- SFM Hall Of Fame
- Поруке: 5943
- Придружен: 30 Јун 2011, 18:27
- Место: Arandjelovac
- Has thanked: 2 times
Da sam to saznao ranije...Шће пише:Знам да Николаја можеш наћи и за 100 динара
U Crnoj Gori sam pre 5-6 godina kupio na ulici nekoliko knjiga vladike Nikolaja sve po 2,3 eura. I to sam tada smatrao prilično jevtinom kupovinom. Može i po Beogradu na ulicama da se iskopa neka pristojna knjižica za 100 kinti.
-
Шће
- Assistant Manager
Кажем ти, на Лимунду има масу добрих књига, само треба знати шта тражиш.Vladar пише:Da sam to saznao ranije...Шће пише:Знам да Николаја можеш наћи и за 100 динара
U Crnoj Gori sam pre 5-6 godina kupio na ulici nekoliko knjiga vladike Nikolaja sve po 2,3 eura. I to sam tada smatrao prilično jevtinom kupovinom. Može i po Beogradu na ulicama da se iskopa neka pristojna knjižica za 100 kinti.
- Fon Karajan
- Assistant Manager
- Поруке: 812
- Придружен: 15 Мај 2011, 22:36
- Место: Алексинац
Да ли је у питању витешки Ред Змаја из 13. (15.) века? Ако јесте, мораћу да је набавим већ дуже време ме то интересује.cela83 пише:preporucio bih O VUKOVIMA I SENKAMA domaca knjiga, RED ZMAJA trilogija Aleksandar Tesic , Dejan Stojiljkovic KONSTANTINOVO RASKRSCE I CRNE NOCI I BELE ZASTAVE valjda se tako zove.
Наочаре црне, у џепу бели цвет
јачи смо од судбине нека пуши цели свет!
јачи смо од судбине нека пуши цели свет!
- zele
- SFM Hall Of Fame
- Поруке: 14189
- Придружен: 05 Нов 2011, 22:57
- Место: Лазарево
Ne znam koliko poznajete ove sajtove, ali evo da okacim. Meni su knjige neophodne za faks(srpska knjizevnost), pa dosta uzimam odavde. Ko voli i ko moze da cita na kompu, izvolite.
Код: Изаберите све
http://www.ask.rs/ASK_sr_projekat.aspxКод: Изаберите све
http://www.korisnaknjiga.com/elektronske-knjigeMilo Lompar: "Taj argument ima više slojeva, od kojih je njegov najdublji sloj da je izuzetno glup."
Bajka o Barnetu
Bajka o Barnetu
-
duhoviunama
- Newgen
- Поруке: 19
- Придружен: 01 Авг 2011, 18:15
- Место: Krusevac