Jedan od najtraženijih igrača na "letnjoj pijaci" u Italiji istakao je da se divi Andrei Pirlu i da bi bio počastvovan ukoliko bi imao priliku da uči od njega.
Fudbaler Peskare priznao je da bi igranje u timu u kome nastupa Andrea Pirlo bilo ostavrenje sna.
Veratija fudbalska javnost u Italiji vidi kao naslednika Andree Pirla ali je vezista Peskare odbacio takve komparacije zbog činjenice da se igrač kao Pirlo jednom rađa.
"Andrea Pirlo je moj idol. Da li bih mogao da budem njegov naslednik? Pirlo je iznad imitacija, on je jedinstven i niko ne može dostići ono što je on učinio u svetu fudbala" rekao je Verati.
Javna je tajna da je Juventus prvi na listi timova koji žele da obezbede potpis 19-godišnjeg Veratija a da ni igrač nije indiferentan prema toj mogućnosti svedoči njegova izjava da bi bio počastvovan da se nađe u timu sa svojim idolom.
"Nadam se da ću jednog dana zaigrati u tandemu sa Pirlom pošto u njemu vidim osobu koja bi mogla da me nauči mnogo čemu. Za sada sam samo zadovoljan što me upoređuju sa njim" istakao je Verati.