FK Crvena zvezda [2013/14]

Ko je najbolji igrač Zvezde?

Boban Bajković
1
4%
Boban Bajković
1
4%
Boban Bajković
1
4%
Darko Lazović
3
12%
Dragan Mrđa
6
23%
Miloš Ninković
2
8%
Nejc Pečnik
10
38%
Nikola Mijailović
0
Нема гласова
Nenad Milijaš
0
Нема гласова
Neko drugi
2
8%

Укупно гласова: 26

Корисников грб
bubi.ue
World Class Manager
Поруке: 8508
Придружен: 22 Дец 2010, 15:02
Место: Užice / Novi Sad
Status: Није на вези

Порука од bubi.ue »

mmladja пише:Dule, ciji ti je sad ovo tekst, nepotpisano, nema izvora?
Ево је вест и на Спорталу са изјавом дебелог..

Код: Изаберите све

http://sportal.rs/news.php?news=75094
FTD
Manager
Поруке: 2182
Придружен: 28 Апр 2011, 15:48
Место: Srbija

Порука од FTD »

Taj moze da dodje samo sledece godine kad mu istekne ugovor, i to ako ga neko ne ugrabi pre.
Корисников грб
osasa
First Team Coach
Поруке: 492
Придружен: 28 Апр 2011, 11:52
Место: Izbiste
Контакт:

Порука од osasa »

Na celom svetu samo Crvena Zvezda!!!
Корисников грб
Dule93
World Class Manager
Поруке: 7064
Придружен: 04 Нов 2010, 02:03
Место: Jabucki Rit
Klub koji vodite: Frankfurt
Formacija: 3-5-2
Mood:
Has thanked: 1 time

Порука од Dule93 »

„Nismo mi bili evropski šampioni, nego smo mi evropski šampioni – zauvek!“

Слика

„Nismo mi bili evropski šampioni, nego smo mi evropski šampioni – zauvek! Mi, Real, Bajern, Milan. To je naše društvo!“

Ova misao jednog od najvećih Zvezdaša, Ljube Tadića jasno odslikava mesto Crvene zvezde u fudbalskom svetu. Svima pokazuje zbog čega se svi mi kojima je krv crveno-belih boja ponosimo tom 1991. godinom, finalima u Bariju i Tokiju. Jer, na stotine klubova je decenijama unazad igralo najveće fudbalsko takmičenje u Evropi, na hiljade igrača ostavljalo je poslednje kapi znoja na terenu, ne bi li svoje ime zapisali u istoriju fudbala.

Međutim, veoma mali broj timova u svojim vitrinama ima pehar sa velikim ušima. Nešto više igrača radovalo se njegovom osvajanju. Samo oni odabrani primili su pehar nakon pobede u velikom finalu.

Među njima je bio Dika Stojanović! Među svim tim igračima koji su u proteklih šezdesetak godina istrčali na teren u najvećem fudbalskom meču klupskog fudbala, pored Dike bili su i Jugović, Najdoski, Belodedić, Marović, Šabanadžović, Mihajlović, Prosinečki, Savićević, Binić, Pančev, Stošić! Među onim klubovima koji su svoje ime zlatnim slovima urezali u istoriju najvažnije sporedne stvari na svetu je Crvena zvezda! Naša Crvena zvezda! U krug besmrtnih, te majske večeri u Bariju, ušla je najveća generacija fudbalera i funkcionera u istoriji našeg kluba, zajedno sa svojim Delijama.

A nije bilo lako. Put do Barija dobro je poznat. Nakon večeri strepnje na prvom stepeniku, usledila je rapsodija u Švajcarskoj, kao najava velikih igara velikog tima. Rendžers i Dinamo su poniženi u naredne dve runde. Za majstore fudbala nije bilo nepremostivih prepreka. Na redu je bio Bajern, možda i najbolji tim tog vremena. Naravno, posle crveno-belog orkestra, na čelu sa dirigentom Ljupkom Petrovićem. Majstor u svemu što je u životu radio, kako se tih godina ispostavilo, Dragan Džajić, samouvereno nakon žreba izjavljuje: „Pobedićemo Bajern i u Minhenu i u Beogradu!“ I izgledalo je da će biti tako. Sve do onog Volfartovog gola početkom drugog poluvremena Beogradskog trilera. Ono što se odigralo do kraja, već je istorija. Ali, pogodio je Džaja. Pobedila je Zvezda. Pobedila je na jedan teži način, ali na način koji će se sigurno pamtiti zauvek. Koji će zauvek ostati u srcima svih Zvezdaša.

Слика

Usledilo je veliko finale. Generacije i generacije pisale su istoriju našeg kluba i bile zaustavljane na neverovatne načine, često na korak od zvezda. Džaja, Bora, Šeki, Rajko, Pižon, Piksi, Dule Savić... Sve su to igrači čija su imena ostala zapisana u istoriji Crvene zvezde, ali koji na zelenom tepihu nisu uspeli da dođu do vrha. Fiorentina, Borusija, Keln, Milan, Mančester, Real, Bajern, Panatinaikos i mnogi drugi, ostali su u gorkom sećanju generacijama crveno-belih navijača. Da li će Bari doneti nešto novo ili samo nastavak tragični sportske sudbine najvećeg sportskog kolektiva na ovim prostorima? Ovo pitanje postavljalo se tih dana u krugovima Zvezdaša. I odgovor je veoma brzo došao. Ova ekipa igrača jednostavno je bila predodređena na uspeh. Pod devizom „Cilj opravdava sredstvo“, odigrala ja Zvezda finale, na, za sebe atipičan način, ali je uspela. Da je bilo drugačije, danas bi možda govorili samo o još jednom nesrećnom porazu na poslednjem stepeniku.

Sudbina i znanje momaka koji su tih nekoliko meseci i godina nosili sveti dres nisu to dozvolili. U 22:46, Dika je odbranio penal Amorosu, a nekoliko minuta kasnije, Darko Pančev doneo svim Zvezdašima i našem fudbalu ono što se decenijama čekalo. Crvena zvezda je šampion Evrope! Bila i ostala! I zato se po dvadeseti put svi oni kojima je crveno-belo u srcu prisećaju tog 29. maja. Najvećeg datuma u istoriji našeg kluba, uz 4. mart 1945. godine. Taj osećaj ostaće zauvek u sećanju onih koji su to doživeli. Kao što u vezi toga jedan veliki Zvezdaš reče: „Seti se najsrećnijeg događaja u životu. Pomnoži sa bezbroj. Nećeš biti ni blizu!“ Oni koji su te večeri slavili, najbolje znaju kako im je bilo. Mi, ostali, koji tu sreću nismo imali, ponosimo se na svoj način. I imamo razloga!

Слика

Neke vansportske stvari nisu dozvolile da ova generacija dominira. Da Džaja do kraja sprovede do kraja transfere novih igrača koji su bili gotova stvar, u cilju dominacije i narednih godina u evropskom fudbalu. Za tren oka, sve je nestalo. Sav trud, rad, nestao je već u narednoj godini. Opet se moralo iz početka. Zvezda je doživljavala za to vreme uspone i padove, pobede i poraze. Zarad nečijih interesa, Zvezda je uništavana godinama, bila na korak od dna. Ali, kao i mnogo puta do sada, podigla se, i nastavila da ide napred još jača.

Tugovali smo nakon ispadanja u Evropi u prvim danima avgusta, od poraza od raznik Hajduka, Sevojna, gledali u svetom dresu igrače koji u slavnih danima ne bi mogli dalje od ograde koja tribine odvaja od terena. I tada smo se sa setom i ponosom u isto vreme sećali slavnih dana. Njih nam niko nije mogao, niti će nam moći oduzeti.

A taj duh se vraća. Robi je došao pre godinu i po dana, pokrenuo emocije i sećanja Zvezdaša i setio na neka lepša vremena. U klub se vraćaju Zvezdaši, bivši igrači, oni koji su od Zvezde pravili ono što je danas. Možda je vreme da kao onda kada je Džaja sa njima nakon godina mukotrpnog i planskog rada napravio zlatnu generaciju, sada oni urade nešto slično. Da se napravi uspeh, možda ne kao onaj od pre 20-ak godina, ali bar nešto što će doneti radost svima nama nakon svih ovih sušnih godina!

Da se vrate slavni dani naše prošlosti. Mada su oni uvek tu, blizu. U srcima svih Zvezdaša.

Jer, kao što Ljuba reče: „Nismo mi bili evropski šampioni, nego smo mi evropski šampioni – zauvek! Mi, Real, Bajern, Milan. To je naše društvo!

Слика
I to nam niko ne može oduzeti! Zato, Zvezdaši, uživajte, ovo je naš dan!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=N_KGVZQV ... r_embedded[/youtube]
Последње учитавање од Dule93 дана 29 Мај 2012, 11:59, учитано 1 пут укупно.
Stefan
Manager
Поруке: 1988
Придружен: 25 Окт 2010, 17:08
Место: Beograd

Порука од Stefan »

Корисников грб
bubi.ue
World Class Manager

Порука од bubi.ue »

http://sportal.rs/news.php?news=75310
Одлична вест за нас јер онда Анжи не може да нам буде потенцијални противник у 3. колу јер упада уместо Бешикташа у повлашћене.. :yesko:
Корисников грб
Dule93
World Class Manager
Mood:

Порука од Dule93 »

Слика
FTD
Manager

Порука од FTD »

Babalj na prozivci Zvezde!

Po okončanju sezone u Superligi trener Crvene zvezde Robert Prosinečki je svojim pulenima dao slobodno do 18. juna, kada počinju pripreme. Ipak, za stratega crveno-belih i operativce kluba sa "Marakane" nema previše vremena za odmor, jer se uveliko vode pregovori o dovođenju pojačanja. Među novajlijama pred početak priprema sigurno će biti i australijski napadač Eli Babalj, o kome se već izvesno vreme govori kao novom pojačanju Zvezde. Babalj je 1992. godište, visok je 194 centimetra, a do sada je igrao za australijski Melburn Harta.

- Transfer Babalja je pri kraju i on će stići u Beograd do početka priprema. Tom prilikom biće završene sve formalnosti u vezi njegovog transfera - potvrdio je generalni sekretar Crvene zvezde Đorđe Stefanović za SPORTAL.RS.

Posle levog beka Ljube Nenadića profesionalni ugovor sa Zvezdom je potpisao i desni bek Stevan Luković, fudbaler iz filijale Sopota. U narednim danima crveno-beli će potpisati ugovore sa još dvojicom mladih igrača, golmanom Markom Dmitrovićem i štoperom Urošem Spajićem.
FTD
Manager

Порука од FTD »

Amerikanci zovu Kadua

Strelac efektnog pogotka za Crvenu zvezdu na poslednjem večitom derbiju Mendeš Kadu jedan je od igrača koji bi ovog leta mogli da napuste “Marakanu”. Brazilac je ranije bio na meti turske Manise, kao i klubova iz Kine, a sada je interesantan klubovima iz američke MLS lige.

Слика

- Postoji interesovanje za Kadua. Ipak, dug je prelazni rok, a Amerika nije jedina opcija. Tržište igrača tek će ozbiljnije početi da radi posle Evropskog prvenstva u Ukrajini i Poljskoj tako da videćemo, očekujemo još ponuda za njega - poručio je Stefanović za SPORTAL.RS.

Iako postoji zanimanje za omalenog vezistu, Kadu je nedavno rekao da bi "voleo da ostane u Zvezdi i odigra još neki večiti derbi".
FTD
Manager

Порука од FTD »

Mikić na meti Čikaga

Kapiten Crvene zvezde mogao bi karijeru da nastavi u američkoj MLS ligi

Слика

Desni bek i kapiten Crvene zvezde Nikola Mikić mogao bi karijeru da nastavi u Čikago Fajeru, američkom klubu koji se takmiči u MLS ligi, prenosi Sportski Žurnal. Trener kluba iz 'grada vetrova', Grk Fotios 'Frenk' Klopas, pre nekoliko godina je boravio u Beogradu i dobro je upoznat sa kvalitetima iskusnog defanzivca kojem je klub dao dozvolu da ovog leta potraži novi angažman.

Mikić je još pre dve godine učestvovao sa Zvezdom na turniru u Čikagu i tada je skrenuo pažnju na sebe. Čikago Fajer je ranije želeo prvotimca crveno-belih Avala Isaha, ali je momak iz Gane ipak karijeru posle Zvezde nastavio u Rozenborgu.

Za Čikago Fajer igra nekoliko poznatih internacionalaca, poput Meksikanca Pavela Parda, bivšeg kapitena 'sombrerosa' i nemačkog Štutgarta. Tu je i Nemac Arne Fridrih (33 godine), nekada stub odbrane Herte, Volfsburga i reprezentacije Nemačke za koju je igrao 82 puta.
Корисников грб
samson
SFM Hall Of Fame
Поруке: 7745
Придружен: 05 Нов 2010, 23:41
Место: Podgorica

Порука од samson »

What we do in life echoes in eternity!!
Šarm Beograda i huk sa Marakane
Корисников грб
bubi.ue
World Class Manager

Порука од bubi.ue »

Ај да објавим слике неких графита из Ужица :)

Слика
Слика
Слика Слика
Слика
Слика

:cheers:
Корисников грб
Dule93
World Class Manager
Mood:

Порука од Dule93 »

ŽURNAL: Zvezda odbila 2,5 milona evra za Luku Milivojevića
Više nego primamljiva ponuda je stigla iz Turske, ali su u Ljutice Bogdana ostali dosledni u stavu da igrači koji su zimus stigli na Marakanu ne mogu da odu već posle šest meseci
Слика
Zvuči gotovo nerealno, s obzirom da se, pritisnuti finansijskim problemima, svi srpski klubovi previše često polakome kada im se na stolu nađe konkretna ponuda sa mnogo nula. Ipak, Sportski žurnal otkriva da je Crvena zvezda odbila bogatu ponudu za Luku Milivojevića. Menadžer Ranko Stojić potvrđuje da je neimenovani turski klub bio spreman da plati najmanje 2,5 miliona evra za 21-godišnjeg vezistu.
Iskren da budem i ja bih na mestu ljudi u Crvenoj zvezdi postupio na isti način. Poštujem, naravno, njihov stav, iako je ponuda bila interesantna. Minimum je bio 2,5 miliona evra, a u pitanju je turski klub. Ne bih o imenu, dovoljno sam već rekao… Međutim, to nije bio jedini i osnovni razlog moje posete Zvezdi i razgovora sa trenerom Prosinečkim i generalnim sekretarom Stefanovićem”, rekao je Stojić Žurnalu i pojasnio da ima i stvari koje mu se ne dopadaju kada je Milivojević status u pitanju.
Da pojasnimo, ja u ovoj situaciji nisam njegov predsednik, već menadžer, odnosno neko ko brine o karijeri Milivojevića. Kad je zimus dogovaran transfer bilo je rečeno da će igrati na poziciji zadnjeg veznog, a ne napred. Jer, da sam znao da će biti ovako možda ga ne bih ni pustio u Zvezdu. Pogotovo što sam imao u tom trenutku bolju ponudu… Ne želim, naravno, da pravim nikakav problem, sa Zvezdom imam korektne odnose, ali moja obaveza je da brinem o igraču i njegovom daljem pravilnom razvoju. Uveren sam da bi Luka daleko više pružao kao zadnji vezni. Jer, to je njegova pozicija na kojoj je igrao godinama. Na ovo sam ukazao za njegovo dobro, ali i dobro Crvene zvezde za naredni period. Nadam se da će prihvatiti sugestiju”, zaključio je Stojić.

(FOTO: Action Images)
FTD
Manager

Порука од FTD »

Koliko jede govna ovaj Stojic, nek ide u trenere ako zna tako dobro ko gde treba da igra.
Последње учитавање од FTD дана 04 Јун 2012, 10:10, учитано 1 пут укупно.
Корисников грб
samson
SFM Hall Of Fame
Поруке: 7745
Придружен: 05 Нов 2010, 23:41
Место: Podgorica

Порука од samson »

What we do in life echoes in eternity!!
Šarm Beograda i huk sa Marakane
Корисников грб
Dule93
World Class Manager
Mood:

Порука од Dule93 »

Слика
FTD
Manager

Порука од FTD »

http://www.mondo.rs/s247213/Sport/Fudbal/ZVEZDA-_Jos_jedno_ili_dva_pojacanja.html
Корисников грб
DS_RS
World Class Manager
Поруке: 5579
Придружен: 20 Јан 2011, 11:34
Место: BL
Контакт:

Порука од DS_RS »

Kadeti uzeli titulu i pobjedili 3:1 Partizan i imaju 17 bodova vise od njih :wtf:
FTD
Manager

Порука од FTD »

http://www.sportal.rs/news.php?news=75804
Корисников грб
bubi.ue
World Class Manager

Порука од bubi.ue »

http://www.redstarbelgrade.info/forum/index.php/topic,23.2480.html
Обавезно погледајте (детаљно) пети пост овде..

И после нек неко каже, не треба нов стадион.. Срамота у каквом је стању Маракана, највећи стадион у Србији, и стадион на којем је гостовала на пример селекција Француске пре три године. И после питање зашто ми не угостимо Олимпијакос а не они нас стално, па ја мислим да не смеју ни да их позову у каквом стању нам је стадион..
Закључано

Повратак на “Arhiva sporta”