Nuje Vulimme 'na Speranza

Podelite sa nama vaše priče, karijere, avanture.
Шће
Assistant Manager
Поруке: 896
Придружен: 07 Јан 2011, 18:39
Место: Београд
Has thanked: 4 times
Been thanked: 15 times
Status: Није на вези

Nuje Vulimme 'na Speranza

Порука од Шће » 07 Феб 2020, 21:34

Напуљ. ,,Видети Напуљ и умрети" - кратко је Гете описао овај град неспутаног духа, пице и Марадоне. Одувек ме је привлачио, али је увек био некако неприступачан нама обичним смртницима из Србије. Међутим, догоди се и та Лига шампиона, прва после 26 година чекања, након те магичне ноћи у Моцартовом граду. Када је на жребу извучена куглица са именом Црвена звезда и када нас је задесила ,,група смрти", скакао сам као мало дете. Не због Париза, чак не толико ни због Ливерпула, колико због шансе која се указала за посету Напуљу. Целу еуфорију појачала је и ТВ серија Гомора, једна од најбољих које сам гледао. Да не спомињем како сам у наредна два дана организовао све везано за пут, остало је само да се сачека крај новембра.

Пут нас је водио преко Рима, где смо супруга и ја провели два дана. Фасцинантан град, метропола, мада оно што се мени никако не свиђа је то да у Вечном граду можеш видети све, али понајмање Италијана.

До наше главне дестинације смо стигли возом. Ех, помало ми је и недостајао, присетио сам се не тако давних времена када је то било, у мом случају, једино признато средство за пут у Црну Гору, иако су наши познати и по екстремним кашњењима. Чим смо изашли са железничке станице и крочили на улицу Корсо Новара, могли смо осетити енергију којом Напуљ одише. Одмах нас је стартовао омалени продавац чарапа средњих година у пребрзој треши. Можда је био и ,,продавац", ко ће га знати, јер нам је нешто причао на наполитанском, а звучало је као да је изашао из ,,Кума".

Овај град, чудесно дело сирене Партенопе, скроз је оправдао наша очекивања за четири дана колико смо у њему провели. Ни десети део свих знаменитости нисмо стигли да обиђемо, али оно што се може осетити је пркосан дух овог народа који хода на танкој граници на којој се преплићу срдачност, дружељубивост, криминал, радост, беда... Наравно, утисак и са саме утакмице, осим резултата, је нешто непоновљиво.

Увелико се кују планови и за другу посету, где бих волео и да видим неке мање репрезентативне делове Напуља. Мафија, дрога и криминал су већини људи прва асоцијација на спомен овог милионског медитеранског града, међутим народ се бори за боље сутра и сања време када ће бити углавном на слатким животним мукама. Једино што им треба је нада, 'na Speranza!
Следимо дух својих предака!

Шће
Assistant Manager
Поруке: 896
Придружен: 07 Јан 2011, 18:39
Место: Београд
Has thanked: 4 times
Been thanked: 15 times
Status: Није на вези

Re: Nuje Vulimme 'na Speranza

Порука од Шће » 09 Феб 2020, 20:52

Након непуних годину дана, некако изненада сам дошао у прилику да будем надомак Напуља на дуже време. Указала ми се шанса да проведем најмање годину дана у Риму, службено, што сам на крају прихватио. Осим професионалног изазова, то је значило и да сам на само сат и нешто времена од града који не престаје да ме интригира.

Одгледана и трећа сезона Гоморе, у којој доминирају локације из самог центра и које су ми у већини случајева биле познате јер сам туда пролазио свакодневно. Планови се праве, тешко је одредити листу приоритета, али ипак сад могу сваког викенда да видим понешто. Одмах сам се организовао и са Фабиом, од милоште званог дон Фабио, код ког смо били смештени приликом прве посете. Дон Фабио је сјајан лик, мало старији од мене, увек спреман да изађе у сусрет, одвоји време и покаже ти шта те занима. Кад смо прошле године одлазили, чак је био у фазону ,,Оставите кључеве у сандучету, ја ћу их сутра покупити“, што нас је баш пријатно изненадило јер ипак ти странац напушта стан, иначе одличан, и ко зна у каквом стању ти га оставља. Међутим, ми смо некако међусобно ,,кликнули“, види се да смо обострано нормални људи, те смо остали у контакту.

Први викенд је био у знаку историјског центра града, чисто да се обнови градиво. Ако се икада задесите у Форћели, делу града где је настала пица, не пропустите да је пробате. Код Микелеа се увек чека ред испред пицерије, а момак на вратима дели бројеве како би се знао ред. После ђира по Форћели, следи улица Толедо, Шпанска четврт, па Кастел Нуово, илити Нова тврђава, лука и назад.

Већ са наредном посетом дошао је на ред и Секондиљано. Наличје Напуља, упориште Каморе, град у граду, потпуно аутономна зона. Наравно, пошто није баш свеједно отићи сам тамо, нарочито ако си странац, дон Фабио ми је са својим ортацима правио друштво. Шта може да се каже? Беда на сваком кораку, скоро све се распада. Ле Веле, блок уникатних зграда које су делом и напуштене и чије архитекте су готово сигурно биле на ,,белом“, су центар Секондиљана. Све ово оставља невероватан утисак, готово без речи сам разгледао, додуше не толико упадљиво како не бих превише привлачио пажњу.
Слика
Слика
Посетили смо неколико кафића, нешто клопали, и упутили се у улицу Хуго Прат, која носи име по чувеном цртачу стрипова који је створио Корто Малтезеа. У непосредној близини улице налази се затвор у коме своје дане крцкају окорели криминалци, а малтене преко пута њега налази се стадион. Уствари, више игралиште, рекао бих, него стадион. Управо он је и најважнији разлог мог бивствовања у овом крају.

Баш смо темпирали да стигнемо пред почетак утакмице. Око 200-300 људи на трибини, углавном гласно и енергично бодре свој клуб. Иако у много мањем броју, могу да осветлају образ широм света много познатијих навијача са којима их спаја име клуба.

Stella Rossa 2006.

Слика

Управо те године је група ентузијаста оформила клуб, напуљску Црвену звезду, и баш због наше Црвене звезде су одабрали то име. Као што је и наша Звезда покорила Европу и свет иако је држава била у расулу, тако је идеал и ових момака да се издигну изнад учмале свакодневице Секондиљана. Грб лако препознатљив, са минималним изменама у односу на онај званични из те године. Нисам био лењ па сам се упознао са немалим бројем људи током тих 90 минута. Били су одушевљени сазнањем одакле долазим и да је међу њима један од навијача београдске Звезде, о којој имају завидно знање. Упознајем и неке од оснивача клуба, чији је главни циљ одвајање омладине са улице, пружање уточишта од свега лошег што се може видети у Секондиљану и Скампији, као престоници криминала. Види се да су њихове намере крајње искрене, да долазе из срца и не могу описати своју срећу што сам у прилици да доживим овакво искуство.

Наравно, доста сам им и ја причао о фудбалу, који пратим откад знам за себе. У целој тој причи, поменух им и да тренутно живим у Риму, кад се они међусобно погледаше. Без устезања ,,испалише“ идеју да би била права ствар ако бих могао да постанем њихов тренер! Наиме, управо су остварили промоцију у седми ранг италијанске фудбалске пирамиде и тренутно немају главног човека на клупи. С обзиром да је то аматерски клуб, сав мој рад би био волонтерски и једино бих имао обавезу да се појављујем викендом на утакмицама, евентуално ако стигнем на неки тренинг. Уз мало нећкања, не због тога што ме та прича не занима, него што не знам да ли бих имао довољно времена да јој се посветим, ипак прихватих понуду! Касније нам се придружио и гро екипе, квалитетна спрдња је била до касно у ноћ, када је већ било време за повратак како бисмо се ипак безбедно вратили. Екипу чине искључиво локалци, студенти, обични радници, мангупи са улице који би да унесу нешто позитиве у своје животе. Е, па баш то смо ми – мангупи са улице - Guagliun e miez a via!
Следимо дух својих предака!

Корисников грб
markic
Assistant Manager
Поруке: 722
Придружен: 05 Нов 2010, 14:01
Место: Beograd
Has thanked: 13 times
Been thanked: 17 times
Status: Није на вези

Re: Nuje Vulimme 'na Speranza

Порука од markic » 04 Мар 2020, 11:39

Daj nastavljaj ovo.. :cheers:

Шће
Assistant Manager
Поруке: 896
Придружен: 07 Јан 2011, 18:39
Место: Београд
Has thanked: 4 times
Been thanked: 15 times
Status: Није на вези

Re: Nuje Vulimme 'na Speranza

Порука од Шће » 08 Мар 2020, 12:49

Настављам чим уграбим мало времена од посла, надам се за неки дан. :cheers:
Следимо дух својих предака!

Шће
Assistant Manager
Поруке: 896
Придружен: 07 Јан 2011, 18:39
Место: Београд
Has thanked: 4 times
Been thanked: 15 times
Status: Није на вези

Re: Nuje Vulimme 'na Speranza

Порука од Шће » 07 Апр 2020, 11:30

Кад год сам имао времена, долазио сам у Напуљ да испратим локалне летње турнире, углавном малог фудбала, и „снимао“ играче за Стела Росу. И заиста, било је ту неколико њих који би могли да нам помогну у овој сезони, нарочито јер ни не знам шта могу очекивати, противнике нимало не познајем.

Оно што сам убрзо увидео је да ови момци имају специфичан поглед на фудбал. Целокупна ситуација у којој се налазе, немаштина, криминал, сива свакодневица, утиче на то да док су на тренингу, а поготово тих 90 минута током утакмице, уживају у потпуности, јер им је то веома ретка прилика да се опусте и „побегну“ од проблема које их муче. Тако сам се и ја поставио према њима и почео управо то да потенцирам, уживање у игри, без икаквог притиска. Изгледа да су и оно то брзо скапирали, тако да сам врло задовољан како сам се уклопио.

Одиграсмо неколико пријатељских које су ми помогле да мало боље искристалишем првих 11, мада и даље никакву идеју нисам имао како ће то изгледати у односу на противнике из лиге. Дође и тај тренутак, мој деби на клупи, који се завршио нашом победом од 2:1 у не баш занимљивој утакмици. Оно што ме је одушевило јесу навијачи, који праве сјајну атмосферу и веома су привржени клубу.

Слика

Ни наредни мечеви нису били посебно интересантни, мада смо сваки решавали у своју корист резултатима 1:0, 2:0... Одбрана је била баш постојана, највероватније због поставке за коју сам се одлучио. Поред стандардне четворке позади, имао сам три централна везна, два нападачка крила, и најистуренијег шпица. Управо та густина у средини и у дефанзивном блоку компензовала је не тако добар учинак пред противничким голом.
Мало по мало, везали смо 8 стартних победа и чекао нас је дерби са екипом Кварто, која је била два бода иза нас, и како ствари стоје, изгледа да ћемо водити борбу за прво место. Међутим, сва непредвидивост нижих лига се видела на овој утакмици. Скоро 80 минута смо имали играча више, али смо једва некако ишчупали нерешено... Испоставило се да су поједини играчи имали одређених проблема са нефудбалским стварима, што сам у потпуности разумео, мада је требало раније да ми кажу.

Слика

Срећом, одмах се враћамо у победнички ритам сигурном игром и тријумфом од 4:0. Ту нам креће страшан низ који одржавамо уочи новог меча са Квартом. И даље је два разлике и само је питање ко ће директно у виши ранг. Овога пута били смо озбиљнији, али никако нисмо могли до гола. Ипак, пред сам крај, један шут са дистанце и великих 1:0 за нас!

Слика

До краја 8 кола, свих 8 победа од којих је последња била резултатом 8:0!

Слика

Слика

Слика

Слика

Слика

Слика

Слика

Уопште нисам очекивао овакву сезону, мада противници су били баш слаби. Или смо ми били најозбиљнији, јебига, видећемо следеће сезоне. Договорили смо се да и даље наставимо пут заједно, наравно на волонтерској основи. Мени је још занимљивије него на почетку, људи из краја нас готиве, око клуба је велика позитива. Са свих тераса, из кола, из кафића, чим се појаве на улици, комшије поздрављају играче „Секондиљано је закон“! – Secondigliano Regna!
Следимо дух својих предака!

Корисников грб
markic
Assistant Manager
Поруке: 722
Придружен: 05 Нов 2010, 14:01
Место: Beograd
Has thanked: 13 times
Been thanked: 17 times
Status: Није на вези

Re: Nuje Vulimme 'na Speranza

Порука од markic » 07 Апр 2020, 12:08

Napokon nastavak priče!

Samo napred :winner: :fanman:

Шће
Assistant Manager
Поруке: 896
Придружен: 07 Јан 2011, 18:39
Место: Београд
Has thanked: 4 times
Been thanked: 15 times
Status: Није на вези

Re: Nuje Vulimme 'na Speranza

Порука од Шће » 10 Апр 2020, 10:16

Сада сам чешће у Напуљу. Пошто смо добили прилику да један дан недељно радимо од куће, ја сам то искористио тако да већ у четвртак после посла спичим до доле црвеним возом. Мало јаче од чуку времена, и ето ме у препознатљивој вреви.
То ми је добро дошло да посветим више времена екипи у припреми утакмице, јер ипак нас очекују нешто јачи ривали. Опет, немам никакву идеју где смо ми у односу на остале, мада момци који прате те екипе кажу да можемо добро да прођемо. Шта то значи у пракси, видећемо...

Ђовани Мауро, наш најбољи играч из прошле сезоне нас је напустио, док су остали носиоци игре и даље у екипи. Прикључили смо још неколико занимљивих локалаца тиму, па ћемо видети како ће се они снаћи. Иако смо много изгубили његовим одласком, много ми је драго што је неко успео да се избори за лепу плату и да колико-толико нормалније живи.
Организовали смо неких 7-8 пријатељских, били поприлично убедљиви и наставили смо тамо где смо стали. У Промоционеу, шестом рангу италијанске фудбалске пирамиде, стартовали смо са 4 победе, прве три без примљеног гола, док је четврта била прави ватромет.

Слика

Међутим, напуљска крв је то. Узаври одмах, пукне постед главе, што их је небројено пута у историји спустило на земљу веома болно. Тако и ми, уследише два пораза и већ заостајемо за врхом. Рионе Тера делује врло озбиљно, што су и доказали победом у дербију. Не дају много голова, права жабарска екипа која игра на 1:0.

Слика

Мало смо дошли к себи са две победе, мада два везана ремија нас бацају на -8. После Нове године, вратили смо се у победнички ритам, а већ почетком фебруара чекао нас је нови сусрет са првопласираним. Наша последња шанса да ухватимо воз у борби за сами врх. Иначе, екипе од 2. до 5. места ће се борити у баражу за промоцију, где најбољи иде у Ећеленцу, виши ранг. Екипа је била спремна добро да се побије, врло тврд меч без великих шанси, иако смо ми доста покушавали из свих позиција. Дођосмо до предности 15 минута пре краја коју смо успели да сачувамо!

Слика

Након ове утакмице добили смо велику дозу самопоуздања. Везали смо 7 победа, серију је прекинуо реми три кола пред крај. Она нас је лансирала на врх јер је Рионе Тера просула неке бодове у мечевима без голова, и то против изразитих аутсајдера. Претпоследње коло је било врло важно, јер смо могли и математички да обезбедимо прво место. У једном узбудљивом мечу пао је Виртус Отавијано резултатом 3:2, а сезону смо завршили са 4 бода предности!

Слика

Слика

Не намеравамо да стајемо овде, идемо даље, па докле догурамо!
Моји ме питају како издржавам тамо, у таквом окружењу, чудно ми што већ нисам полудео. Ја им кажем: „Не брините, све је уреду“ – Tutto Apposto!
Следимо дух својих предака!

Корисников грб
Orthodox
Ćale s' Bagdale
Поруке: 18662
Придружен: 23 Окт 2010, 23:36
Место: Kruševac
Клуб који водите: Napredak
Формација: 5-4-1 WB
Steam: OrthodoxSFM
Has thanked: 167 times
Been thanked: 210 times
Контакт:
Status: Није на вези

Re: Nuje Vulimme 'na Speranza

Порука од Orthodox » 10 Апр 2020, 16:06

Kakav klub, kakva liga druže. Bravo :)

Шће
Assistant Manager
Поруке: 896
Придружен: 07 Јан 2011, 18:39
Место: Београд
Has thanked: 4 times
Been thanked: 15 times
Status: Није на вези

Re: Nuje Vulimme 'na Speranza

Порука од Шће » 16 Апр 2020, 09:46

Већ сам се увелико навикао на Секондиљано и све више откривам нека лепа места, улице, локале, који су успели да опстану у овом окружењу. Људи као људи уопште нису лоши, гостољубиви су, увек ведри и расположени за спрдњу, ваљда да што мање мисле на проблеме који их окружују.

Слика

Слика

Слика

Ми се одавно припремамо за Ећеленцу, а упали смо у групу у којој апсолутно нисам чуо ни за један тим. Иако има доста познатих клубова по нижим лигама, што из прошлости, због банкрота или из кладионичарских листи, ови су ми тотална непознаница. Оно што смо пробали и испоставило се као одличан потез је прикључивање тиму младих играча Наполија којима је истекао уговор у највећем клубу југа Италије. Да не спомињем да смо и даље аматерски клуб, додуше сви су такви у нашој групи што ми даје наду да можемо солидно да прођемо. Ту наду подгрева и чињеница да су нам најбољи играчи из претхдне сезоне и даље ту.

Против локалних тимова из регије Кампања смо одиграли неколико пријатељских и били врло убедљиви, мада они су неколико рангова испод нас. По први пут ћемо учествовати и у куп такмичењу тимова наше групе, и већ у првом колу ето назнаке шта можемо да очекујемо – победили смо са 6:0! Али, ваљда смо научили да то не сме да нас завара.

У првих 7 кола, само смо једном успели да сачувамо мрежу, али су зато нападачи кидали. Скоро па савршен скор, уз само један нерешен меч! У другом колу купа реприза и победа од 6:0. Ипак, ову добру сериију нам прекида стари познаник Кварто, победом од 2:1 на свом терену. До наредног пораза од Сан Луиђија, који је заједно са нама на врху табеле, прошло је 8 кола где опет само једном нисмо успели да победимо. У међувремену, после продужетака идемо и у завршницу купа.

Први куп трофеј је у нашим витринама након тријумфа над Портићијем од 2:0! То нам је био замајац за страшан финиш сезоне, 12 победа и само један реми у последњем колу за нову промоцију! Учествовали смо и у Купу аматера где смо прошли групну фазу, али смо у нокаут рунди испали.

Слика

Матео Канћељери, изданак академије Наполија, је био најбољи стрелац екипе са 30 голова на 37 утакмица, али нажалост већ је договорио трансфер у Турис. Не треба напомињати да не добијамо никакав новац, што је штета јер је стварно сјајан играч за ове услове.

Серија Д је на помолу, дошли смо у предворје озбиљне приче, али сам одлучан да истрајем са овим момцима, посебно екипом која води клуб, јер је то група чистих ентузијаста, жељна да покаже да се радом, знањем и огромном вољом могу сањати велики снови. Остајем овде, без размишљања - Senza Ce Penzà!
Следимо дух својих предака!

Шће
Assistant Manager
Поруке: 896
Придружен: 07 Јан 2011, 18:39
Место: Београд
Has thanked: 4 times
Been thanked: 15 times
Status: Није на вези

Re: Nuje Vulimme 'na Speranza

Порука од Шће » 23 Апр 2020, 15:01

Улазак у Серију Д, осим спортског задовољства, донео нам је и неке обавезе. Највећа је та што смо постали полупрофесионални клуб, а видећемо како ће нам се то одразити на финансије. Наиме, с једне стране можемо бити привлачнији играчима јер почињемо да их плаћамо хонорарно, по мечу и учинку на њему, док све то треба издржати са врло малим приходима које генеришемо. Свакако, највећа бојазан је да не западнемо у финансијске проблеме, јер се зна ко је ту први да помогне – или боље речено „помогне“ – Камора. Њихов фазон је да ти заиста улете са кешом, али то касније неминовно значи да се за све питају и ко зна шта би остало од напуљске Звезде.

Упали смо у групу Г, где је најзвучније име Тернана, тим који је раније редовно играо Серију Б. Прошле сезоне су испали из Серије Ц, тако да су главни кандидат за промоцију. Поред њих, од мени познатих имена су Фолињо, Арзаћена и Сасари Торес, тимови за које знам да су раније играли у трећем рангу.

Ово нам је био најактивнији прелазни рок. Морали смо да се појачамо на свакој позицији, посебно средини терена, али и нападу после одласка Канћељерија. Задовољан сам како смо то одрадили, по опробаном старом рецепту, млади играчи из академија већих клубова, а ови искуснији из екипа Серије Ц или Д. Успели смо чак и да позајмимо неке клинце из Наполија да буду испомоћ на горућим позицијама. Само да се уклопе и мислим да можемо бити барем у средини табеле.
Иначе, ја сам успео да издејствујем више одсуства са посла, у смислу да не морам бити у Риму током целе недеље, што би такође могло бити корисно. Иначе, слободно време трошим обилазећи регију, кренуо сам ка обали Амалфи, али пре тога желим да у потпуности истражим Помпеју, која је само на пола сата возом.

Слика

Слика
Слика
Слика

Сезону почињемо учешћем у Купу Серије Д. Прве две рунде смо прошли без примљеног гола, а охрабрујуће је што смо победили Арзаћену. До наредног меча у Купу играмо 4 кола где смо максимални. Ове утакмице су ме подсетиле на сами почетак моје авантуре у напуљској Звезди, јер нисмо били много ефикасни, али смо примили само један гол. У истом стилу настављамо до 6. кола и заједно са Тернаном водимо трку. Што се Купа тиче, испали смо у трећој рунди на пенале.

Изузетно сам задовољан појачањима, Илари диригује игру на средини, док су и нападачи брзи, дају голове. 😊 До првог меча са Тернаном имамо само један реми! Играмо на њиховом терену, нападач Зиљи отвара утакмицу голом, ми се врло добро држимо упркос нападима противника, али глупи пенал нас је коштао победе. Ипак, не могу да будем незадовољан, јер смо по први пут играли пред толиком публиком, било их је чак 10.000, али смо остали смирени и стварно одиграли врло добро.
На полусезони, изненађујуће прво место испред Тернане, мада како играмо уопоште није незаслужено. Скроз смо погодили са појачањима, а разлог томе је довођење играча на пробу пре потписа уговора. Ипак, лоша вест је та да је момак који је ту са нама од почетка, Ђовани Ломускио, одлучио да пређе у Л'Аквилу, што је велики губитак за наш тим...

Слика
Слика

После меча са Тернаном смо били незаустављиви. 12 победа, од којих је она против Остијамареа баш посебна.

Слика

Возимо у истом ритму, Тернана нас упорно прати и убрзо долази и до другог нашег сусрета који много тога може решити. Овог пута, они су отворили меч голом, и то опет из пенала... Почетком другог полувремена смо изједначили, али само три минута касније опет предност за госте. Решили смо да идемо на крају на све или ништа и добили смо све!

Слика

Ова победа нам је донела велику предност, три кола пред крај смо обезбедили прво место и нову промоцију! Играчи су били толико разваљени да у последња два меча освајамо само бод.

Слика

Ја сам сада на прекретници. Пласман у Серију Ц аутоматски значи много више обавеза. Клуб мора постати професионалан, што значи и потписивање званичног уговора. Није лако окренути свој живот тек тако, школујеш се за тотално други посао, а опет добијаш прилику да радиш оно о чему си одувек маштао... Послушао сам више срце него разум и одлучио да остајем Звезин војник – Surdat!
Следимо дух својих предака!

Шће
Assistant Manager
Поруке: 896
Придружен: 07 Јан 2011, 18:39
Место: Београд
Has thanked: 4 times
Been thanked: 15 times
Status: Није на вези

Re: Nuje Vulimme 'na Speranza

Порука од Шће » 27 Апр 2020, 14:12

Постао сам фул-тајм Наполитанац! Потпис на први професионални уговор је стављен, ту је и печат, и почиње ново поглавље клуба, а богами и мог живота. Рентам гајбу код мог брата дон Фабија, уживам у уским медитеранским улицама и редовно базам по Шпанској четврти. Јебига, понекад се деси да ме неко оџепари, али шта ћеш, знам за јадац па понесем само нешто ситно пара.

Слика

Слика

Ипак, да не буде све сјајно, потрудила су се нова правила. У овом рангу такмичења морамо имати стадион минималног капацитета од 4.000 места. С обзиром да наш Хуго Прат може да прими само 1.000 душа, селимо се у оближњи Ђулијано и њихов стадион од 9.000 места. Појачао сам све линије тима са барем једним играчем, углавном онима којима је истекао уговор у тимовима Серије Б или Ц. Потпомогнут са још неколико позајмица надам се сигурној луци у средини табеле. Група Ц Серије Ц је крцата звучним именима, некадашњим хит тимовима прва два ранга. Бари је свакако најпознатије, а и мени најдраже срцу. Ту су и Фођа, Салернитана и Авелино, тимови које прати велики број навијача.

Припремни период протиче у јаким тренинзима, што се одразило на трому игру против нижелигаша. Оно што ме је охрабрило је одличан учинак у Лига купу Серије Ц где смо заузели прво место у нашој квалификационој групи са обе победе. Премијера у трећем рангу била је прилично успешна јер смо славили са 2:0 против Пицерна. У првих 5 кола 12 бодова и победа против Авелина! Међутим, Бари нас је вратио на земљу са убедљивих 4:1. Тај период је био врло променљив за нас, никако нисмо могли да усталимо форму, а још смо и изгубили у Лига купу Серије Ц од Модене после продужетака.

Тај пораз као да нас је отрезнио и у следећа два меча две победе са гол разликом 7:0. Настављамо серију и на 8 утакмица само једном пропуштамо шансу да победимо. Усталио сам Масима Зиљија у првих 11, а он решета као луд. Фођу смо отресли на њиховом терену пред крај календарске године и тада већ видимо да и можемо остати у плејоф зони.

Слика

Истина, трновит пут је до промоције чак и кроз то доигравање, те се нисмо превише замајавали тим сновима. Дошли смо већ до половине пута, за нас веома високо треће место, мада је Салернитана убедљива.

Слика

Почетак 2024. нам доноси озбиљне противнике и врло тежак распоред. Авелино је још једном пао са 1:0, мада против Барија и Катанзара узимамо само бод. Пред нама је и дерби против Салернитане, која је и даље на врху. Један луд меч и победа буквално у последњим тренуцима!

Слика

Следи нам Јуве Стабија, њихова страшна доминација, ми са играчем мање сат времена, али нам Загини доноси великих 1:0! Ова победа је још слађа јер нас је гурнула на прво место после Салернитанине велике кризе резултата.

Слика

Слика

Након тог тешког меча, неугодна Олбија. Мучење, али Зиљи решава у надокнади!

Слика

Овај период је узроковао велико физичко и психичко пражњење код мојих играча, пад форме је неминован, тако да опет из два кола узимамо бод и то без датог гола.

Трка за прво место постаје напорна, доста неочекиваних резултата из кола у коло. Дерби против Казертане која је у прва три на табели доноси још једну велику борбу, али и велику нашу победу!

Слика

Велико заједништво се види међу мојим момцима. Шта год да буде до краја, решени су да гину за сваку лопту. Њихов спартански дух претвара сваку нашу утакмицу у велику драму. Као типична италијанска екипа, после Казертане везујемо још 5 победа, од којих 4 резултатом 1:0 и једну са 2:0! У претпоследњем колу смо оверили карту за Серију Б и још један невероватан подвиг! Завршни меч сезоне је био више као фешта у којој је Фођа славила са 3:2.

Слика

Нисмо се много трудили ни у Супер купу Серије Ц где смо изгубили у оба меча са победницима друге две групе.

Иако комшије из Секондиљана немају прилике да нас гледају у свом крају, велико славље је трајало данима. Нису ни сањали да ће њихов крај постати познат још по нечему сем највеће „пијаце“ кокаина у Европи. Ја сам продужио уговор на још две године, надајући се да ћемо преживети у Серији Б за то време. Изгледа да сам врло добро скапирао овај специфичан народ, а сва је прилика да и они добро капирају мене – Capisce a me!
Следимо дух својих предака!

Корисников грб
jmgandza
Youth Team Coach
Поруке: 50
Придружен: 09 Окт 2011, 15:39
Место: Smederevo
Клуб који водите: Zvezda, Betis
Формација: 4-2-3-1
Has thanked: 201 times
Been thanked: 4 times
Status: Није на вези

Re: Nuje Vulimme 'na Speranza

Порука од jmgandza » 27 Апр 2020, 18:30

Bravo, samo jako, prati se :fanman:

Пошаљи Одговор

Повратак на “FM20 Menadžerska soba”